Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin Se strinjam. Jaz sem Žanu po nasvetu Gine odvzela plenico, niti enkrat ni povedal da je lulal/ kakal, kaj šele da bi rekel da bo. Preoblačila sem ga na 15 minut, ker mi je lulal po obrokih. Po 1t sem imela vsega dovolj oz sproti nisem uspela prat tolko cunj kot mi je on jih polulal/pokakal in sem mu plenico nazaj dala. Veš Gina, tole je podono kot si ti enkrat razlagala o "elektriki", če se spomniš, nekaterim otrokom nič ne pride do živega. Ja, nalin, naš najmlajši, ta najbolj počasen, je tudi skoraj en cel teden se mi zdi bil ves polulan, ta osmi dan je pa zakapiral. Vedno je tako, da moraš biti bolj trmast kot otrok. Razen kadar gre res za tehtne in opravičljive vzroke. Tisto o elektriki še vedno drži. Če bi ga vsakič, ko bi se polulal, stresla elektrika, bi povprečen, sposoben in zdrav otrok že zdavnaj nehal met plenico. Samo ti nisi našla še prave elektrike, bolje rečeno, nisi bila dovolj vztrajna. Kaj pa je en teden? Izvzemam tiste, ki res ne morejo nehat lulat zaradi zdravstvenih vzrokov. Tudi taki obstajajo. Aja, če nekdo lula do 15. leta, mora pa imeti res ornk razlog, a veš. Pa ne tak, da so ga en teden poskušali odvajat s tem, da so ga preoblačili, če se je polulal, tako da na to se ni treba zgovarjat, ampak so ga morali že kaj mlatit ali kaznovat zelo hudo. In jaz ne govorim niti o neprijaznosti zraven odvajanja, niti o kaznovanju, niti slabi volji, ....zgolj in samo o vztrajnosti mater (očetov), pri tem, da nočejo več pleničke, pri preoblačenju in odločnem hotenju samostojnosti, zgolj o tem, pa starši dandanašnji niso vztrajni, ker niti nimajo vzroka (če bi ga ti preoblačila tako, kot si ga tisti teden celih nekaj let skupaj, grem stavit, da bi bil ta hip že suh, ker tega ne bi mogla prenašat, poglej, že en sam teden te je čisto dotolkel), niti nimajo motiva, niti nimajo časa, otroci se jim smilijo zraven, ko take neumnosti berejo, kako se mora sam odločit, pa kako bo drugače psihično trpel (matr, jaz tudi trpim, ko moram držat do stranišča) pa še volje nimajo ob hudem tempu in pomanjkanju volje za take reči, se tolažijo, saj že bo, saj je še čas, ni še pripravljen....ne me no..... Ni res. Za 90% otrok je to en sam samcat izgovor... ker mame še niso pripravljene vztrajat in še manj - zahtevat - slednjega sploh ne znajo, ker menijo, da je to zanič za njihove otroka, da bo imel psihične posledice, če bodo od njega sploh kaj zahtevale. Vse jih morajo samo prosit pa v rokavicah..... Eh, saj ne bom več razlagala. Preprosto se ne strinjam s tem, da se otroke poneumlja. Se pa strinjam s tem, da so lahko otroci mokri in pleničarji tako dolgo, dokler starši nimajo volje. To pa je meni upravičljiv razlog. Hudi časi so. Ni lahko živet v tem ubijalskem tempu. Ta razlog čist komot razumem.
|