ronja
|
Jaz sem tudi trenutno 2. , 10. teden, torej dobra 2 meseca, mala je stara ravno 11 mesecev. Torej sem zanosila cca 9m po porodu, samo še nekaj časa tega nisem vedela, ker sem imela prejšnje m. bolj na redko (no, ta bi bila pa očitno normalna, če bi bila ) in mi je g., ko sem ji povedala, tudi svetovala, da jo odstavim - predvsem zaradi ljubosumja - čeprav se meni zdi, da bo manj ljubosumja, če bi tandemsko dojila... Ampak tega zdravnikom navadno ne smeš niti omenit;) Splošna zdravnica od moje pa je rekla, da moram itak nehat dojit čim prej, če sem spet . Pa da je mala itak že dovolj velika... Meni se to ne zdi smiselno, azkaj bi jo na silo odstavljala, sploh če vsi tako propagirajo dojenje do 2 leta, pa zdaj mala res še ni pripravljena... Tudi jaz sem zaenkrat kar ok, slabo mi je, ampak 100x manj kot pri prvi , pa se takrat ni nihče obremenjeval s tem (od zdravnikov, mislim). Tak da jaz ne vem, če bom tu ubogala zdravnike (po mojih izkušnjah majo tako redkokdaj prav )... Bom delala po svojem občutku. Zmanjšali sva dojenje, ker tisto je bilo res preveč - 7-10x na dan, zdaj samo še 3-4x na dan. Če bo med počitnicami slučajno ratalo, da ji ne bo toliko do tega in ne bo preveč težila za dojit, jo bom odstavila, sicer se pa ne bom več sekirala in se bo pač sem pa tja še ona pocartala na joški tudi ko se mali/a rodi... Ker septembra gre v vrtec, to se mi ne zdi dober čas za odstavljanje - 2 stresa naenkrat - 1 mesec pred rokom je pa tuid ne bi odstaljala, ker je to prepozno - bi se vse spomnila in bila res ljubosumna. Tak da če bo šlo prej, super, če pa ne, pa j* ga... jem pa tiste vitamine za nosečke, ne samo folne ampak cel koktejl, tudi v prejšnji mi je pomagalo. Enostavno toliko vitaminov ne moreš pojest, sploh če bruhaš (prejšnjič) ali dojiš (zdaj)...
|