cebrca
|
nell če ti pogodba poteče pred porodniško se boš verjetno morala prijavit na zavod za zaposlovanje. Porodniško pa normalno urejaš na CSD samo s to razliko da nimaš delodajalca, pa določene pogoje moraš izpolnjevat. Hkrati s tem ti potem tudi urejajo zavarovanje. Če ti je dodatno zavarovanje služba plačevala od tvoje plače, se mi zdi, da se moraš potem z zavarovalnico zmenit, da ga boš plačevala sama! Vglavnem vse informacije dobiš na zavodu za zaposlovanje in na CSD-ju. Jaz nisem upravičena do porodniške, ampak samo do starševskega dodatka in sem šla danes na ZZZV vprašat, kako je potem otrok zavarovan. Pa so mi rekli, da ne more biti po meni, ampak bo po očetu. Upam, da sem ti kaj pomagala, sem danes čisto zmedena! Jaz se vam moram pa malo potožit! Je bil tako čuden dan! Moja G je na dopustu in jo je nadomeščala druga. Prvič je bila blazna gužva in sem prišla na vrsto uro in pol kasneje kot sem bila naročena. Potem sem bila najprej kregana, ker kao nimam vseh podatkov vpisanih v materinsko knjižico in bi lahko za to sama poskrbela . Naslednje sem bila kregana, ker v materinski knjižici nisem imela originalnega izvida za krvno skupino, čeprav je le ta jasno vpisana notri (meni nič jasno). Tudi pri samem pregledu je bila tako groba, da me je potem trebuh tako bolel, kot bi mi kdo jajčnike paral narazen. Zapičila se je še v moj izvid urina, da je zelo slab (pa je tak kot vedno) in da bom najbrž rabila antibiotike (čeprav mene voda nič ne matra) in moram jutri še enkrat v laboratorij. Potem pa sem ji omenila še to, da zadnje dva dni otročka sicer čutim ampak pol manj kot prej. Potem pa je sledil CTG in še urgentni UZ v porodnišnici, še sestra pri zdravnici ni dobro vedela ali moram prit še nazaj ali grem lahko potem domov. Potem pa je G rekla, da mi bodo na UZ povedali ali ostanem notri ali grem potem lahko domov in čez en teden na kontrolo , seveda sem kar debelo pogledala, in šla vsa panična na UZ. Tam pa so me HB pomirili, da je vse v najlepšem redu! Vsaj to se je HB u redu izteklo. Ko pa sem šla ven iz porodnišnice, pa pred vrati marica in vsa družina Strojan z Jelko na čelu hoče v porodnišnico, policaji jih pa ne pustijo! V glavnem čista burleska. Po vsem tem sploh ne vem, kako sem se potem pripeljala domov, ker sem bila čisto šokirana. tejkaz oprosti za danes in ker sem bila čisto raztesena, ampak dlje časa ko je trajal pregled in vse ostalo, bolj sem bila zmedena in prestrašena. Obljubim, da bom kakšen drug dan bolj pri sebi! Zdaj sem vsa vesela ker sem doma. Pa upam, da je bila vaša pot zelo uspešna. Ti jutri sporočim, kdaj bom spet imela pregled in se bova dogovorili! Ostale pa ne mi zamerit, ampak nimam nobene energije za komentirat!