Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:25:12
|
|
|
|
sandra123
|
Tejkaz...poletje je idealno za odvajanje od pleničke, ne skrbi, saj bo počasi videla, za kaj se gre ...poleti jo pa lahko imaš brez pleničke, nekajkrat bo mokra, potem bo pa hitro ugotovila, da je boljše, če gre na kahlico ... Se še v živo spomnem, kako je bilo, ko je šla Tina enkrat z mojim očetom na sperhod in izsilila, da gre s kolesom ...si je deklina izmislila, da ne bo več peljala kolesa, ker je kot kakala v hlače...moj očka cel "presran" pride z njo domov in reče, da ima sigurno vse razmazano po hlačah, jaz jo slečem in seveda ni bilo nič...mala si je to kar izmislila, ker se ji ni dalo več kolesa peljat
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:28:30
|
|
|
|
cebrca
|
Kar se smrčanja tiče, se pa jaz mojemu ne pustim. Ga prerukam naj se obrne, da neha. Ko pa zaspim, ga pa tako ali tako ne slišim več HB! Že tako bodo noči vedno krajše, zakaj bi mi jih še on s smrčanjem krajšal!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:31:10
|
|
|
|
tatly
|
ojla punce!vi ste pa vse tak zgodne jaz pa bi se kar spala .jaz grem v soboto na morje zunaj pa je obcasno kar fejst hladno,sploh nevem kaj bomo na morju pa se cist blizu gremo tak da tam tudi verjetno nebo lepo smo se glih pogovarjal da je najbolse da si kake bunde nesemo zraven .gdaj pa greste ve na morje pa kam?aja kje si naj kopalke kupim?ce ne se bom mogla naga kopat
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:32:02
|
|
|
|
naty13
|
Anita že dvakrat si bila v KR na pregledu in je bil dež, jutri je pa tudi napovedan. In lep mini buši. Sandra sem se nasmejala prigodi s kolesom. Imaš iznajdljivo hčerko. Tejka pri nas je pa problem, ko ne pove za lulat in kakat oz. za kakat pove, pa mu jaz ne verjamem ali pa pove, ko se pokaka. Ko ga pa dam na WC - jaz imam nastavek, pa vedno lula. Nekajkrat zjutraj nam je pa uspelo tudi kakat. Se mu je fino zdelo, ko je plusknilo v vodi. Lepo, da je srečanje v LJ uspelo in da ste se najedle tortic in sladoledov in ste se dodobra načvekale.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:38:02
|
|
|
|
sandra123
|
Naty, mi smo pa imeli kahlico, ki je zaigrala glasbo, ko je Tina lulala...mogoče ji je pa zato tako hitro uspelo, da je hodila lulat ...no tisto kahlico mi je prinesla kolegica, ko je prišla na obisk, ampak seveda zdaj ne dela več in je šla v smeti-jo je Tina čisto razmontirala , to ima pa po atiju - vsako stvar mora od znotraj pogledat No, danes zjutraj sva imeli pa pravo trmarjenje...ji je moj dragi kupil eno barbiko, ki ima zraven kronico za na glavo (za punce, ki se igrajo z barbikami), in šment, je želela tisto kronico imet na glavi za v šolo ...sem ji rekla, da je to bolj za doma in za maškare, pa se ni dala...toliko je težila, da sem totalno po in ji vzela zadevo, jo iz besa vrgla na omaro, ampak tamala je šla klicat atija, češ, da sem smotana in da ji ne pustim zadeve imet za v šolo ...moj se je pa itak smejal 100 na uro, ampak nisem popustila in je tulila v avtu kot nora...
< Sporočilo je popravil sandra123 -- 16.6.2008 9:42:39 >
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:40:17
|
|
|
|
MATEJKA_
|
jutro! evo, kaj smo v soboto nakupli ... no, pa še eno flis odejico in brisačke s kapuco ... pa še nekaj stvari sem dobla od svakinje, ostalo pa bomo nabavli po dopustu (začetek julija)...
< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 16.6.2008 9:44:33 >
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:42:05
|
|
|
|
naty13
|
IZVIRNO SPOROČILO: sandra123 Naty, mi smo pa imeli kahlico, ki je zaigrala glasbo, ko je Tina lulala...mogoče ji je pa zato tako hitro uspelo, da je hodila lulat ...no tisto kahlico mi je prinesla kolegica, ko je prišla na obisk, ampak seveda zdaj ne dela več in je šla v smeti-jo je Tina čisto razmontirala , to ima pa po atiju - vsako stvar mora od znotraj pogledat Jaz sem pa enkrat prejšni mesec slučajno z Nejcem zavila v Pikapolonico, pa sva šla mimo kahlic in sva mal sprobala, pa se mi je zdelo, da kar težko gor sedi, da je prenizko, pa sem se odločila za nastavek, ki sva ga takoj sprobala, ko sva prišla domov in nam je takoj uspelo lulat. Zdej ga zmeraj zvečer in zjutraj ter pred opoldanskim spanjem in po opoldanskim spanjem pošljem na WC. Pa moram rečt, da kar 98% lulamo. Vedno pa verjetno ne more.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:46:55
|
|
|
|
sandra123
|
Ja, Naty, saj je priden tvoj Nejc...boš videla poleti (če sploh bomo imeli poletje), kar brez pleničke naj bo, pa bo v kakšnih 14-ih dneh suh...samo preveč ne sme po vodi čofotat, ker jim potem nehote uide ...nastavek za wc smo pa tudi mi imeli, ko je malo zrastla-prej ni hotela na wc lulat ... Joj, ko bi ve vedele, kakšno fešto imam jaz zdajle v trebuhu , se bom morala malo uležit, da se zbrcata do konca, ker ne morem več sedet
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:49:54
|
|
|
|
naty13
|
IZVIRNO SPOROČILO: sandra123 Ja, Naty, saj je priden tvoj Nejc...boš videla poleti (če sploh bomo imeli poletje), kar brez pleničke naj bo, pa bo v kakšnih 14-ih dneh suh...samo preveč ne sme po vodi čofotat, ker jim potem nehote uide ...nastavek za wc smo pa tudi mi imeli, ko je malo zrastla-prej ni hotela na wc lulat ... Joj, ko bi ve vedele, kakšno fešto imam jaz zdajle v trebuhu , se bom morala malo uležit, da se zbrcata do konca, ker ne morem več sedet Ja, upam, da bo poletje, da bo samo v bodiju, če se polula, se tudi hitro posuši, pa prehladit se ne more. Sem že mislila, da bomo ta mesec to prakticirali, pa nam je vreme vse podrlo. No, HB še nismo tolk stari, da bi se nam mudilo, ampak rada bi ga spravla iz plenic, da ne bo treba dva previjat, pa za dva plenic kupovat.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:50:20
|
|
|
|
miškolinček
|
NAty, pri meni tudi ni nikoli povedal da ga lulat ali pa kakat, ko je bil pa 1,5 let star tako kot je šele tvoj pa sploh ne. Fantki so kasnejši kot punce, šele pri 2,5 do 3 leti ponavadi ostanejo podnevi brez pleničk. Lula pa zato vedno na stranišču, ker v pleničko tudi skoz po malem lula. Ko je pa brez pa se počasi nauči zadrževati in šele takrat ve kdaj ga ''tišči''. JAz ga nisem nikoli silila pa tiščala na khalico. Se mi je zdelo brezveze da tam čepi če ne ve zakaj se gre. Zdaj ko je pa že 2,5 leti star,pa že razume veliko stvari je bolj doumljiv in sem sklepala da bo tudi vedel da se v hlačke ne lula. Pa je hitro pogruntal, samo na začetku ni znal zadržat pa je bil skoz moker, pač smo se dva dni preoblačili, dokler ni cunj zmanjkalo, potem je pa sam začel govorit da ma gatke, pa da bo povedal. Mislim da ma tvoj Nejc še veliko časa glede na starost, vse ob svojem času. Je pa res da je lažje če je otrok doma, jaz sem izkoristila priložnost, ko je bil prejšnji teden doma in smo poskusili. So mi pa tudi vzgojiteljice v vrtcu rekle, da ko bomo začeli, da moramo povedat, da bodo potem tudi one to prakticirale, ker drugače se bo težje odvadil, tako kot je Sandra napisala. Pa Tejkaz tudi tvoja punčka ima še čas, saj sje še majhna ne skrbi, pri nas se je tudi kahle bal, pa sem kupla nastavek, zdaj se pa že zmišljuje kam bo šel, pa ma rajši kahlico ker se lahko sam gor naštima. Pa tudi jaz rajši to vidim mi ga ni treba dvigovat.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:50:57
|
|
|
|
naty13
|
Matejka fulllllllllllllllllll cort cotke, sploh so mi pa čeveljči všeč. To je bil pa res dober nakup.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:52:06
|
|
|
|
naty13
|
Sandra, pa sem ti pozabila zraven napisat....ufffffffffff skleroza. Mene tudi noro brca pod rebra, ko sedim, da mi kar sapo jemlje in ne morem dolgo sedet.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:52:17
|
|
|
|
MATEJKA_
|
jutro! eno vprašanje - kaj svetujete glede uporabe zaščitnih podlog za jogi? jih uporabljati ali ne? slišala sem namreč, da jih pri dojenčkih ni priporočljivo uporabljati zaradi možnosti zadušitve (ker ne prepuščajo dovolj zraka)
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:54:14
|
|
|
|
miškolinček
|
Joj, Matejka kakšne fletne cunje, kje pa si to nabavljala? Izredno lepa kombinacija, všeč mi je ker ni nič roza in nič modro, skratka obojestransko. A maš to pliš al je bombaž? Bambi, hvala za nasvet bom poskusila še to, saj mislim da lahko to jem poleg tablet, ker samo to mi ne verjetno ne bo nucalo.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:55:28
|
|
|
|
naty13
|
Miškolinček, če se mu pa fajn zdi, ko sam račko (beri nastavek za WC, gor je pa račka narisana), da na školjko, potem pa lula in teče, se smeje, potem pa lulija ubriše in vodo potegne. Cel posotpek se mu zdi tako fajn. Tudi iz postlice najprej pižamco dol dava, hlačke sam, mal mu pomagam, potem pa teče v kopalnico. Silim ga pa ne. sploh nisem imela namena, pa mu je tako všeč.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:57:37
|
|
|
|
miškolinček
|
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ jutro! eno vprašanje - kaj svetujete glede uporabe zaščitnih podlog za jogi? jih uporabljati ali ne? slišala sem namreč, da jih pri dojenčkih ni priporočljivo uporabljati zaradi možnosti zadušitve (ker ne prepuščajo dovolj zraka) Pri dojenčku je ne potrebuješ, jaz je nisem prvič, ker pod glavico daš pleničko če slučajno bruha, če se pa čez polula ga pa itak tako pogosto previjaš kot hraniš pa dojiš in mislim da ni panike da bi šlo na jogi. To je moje mnenje. Jaz bom šele zdaj kupila podlogo za posteljo, takšno nepremočljivo, da bomo še ponoči poskuili biti brez pleničke. A mogoče katera ve kje dobiti kakšno res dobro, takšno ki jo lahko pereš, kuhaš in se ne strga , pa da se robovi ne vihajo?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:59:42
|
|
|
|
anita goitan
|
MATEJKA_ ku lepo , lepooo
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 9:59:58
|
|
|
|
MATEJKA_
|
miškolinček - zgornji 3 (na levi) so iz pliša, ta zadnji pa je iz bombaža; ostalo pa je tudi iz bombaža... sem pa vse, razen copatk in majčke, ki so iz HM, nabavila v toys r us-u ... sem pa kupila vse nevtralno, ker nočemo vedet, ali je ali ... imajo res lepe stvari, cene pa tudi nekje na ravno HM...
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 10:00:18
|
|
|
|
miškolinček
|
IZVIRNO SPOROČILO: naty13 Miškolinček, če se mu pa fajn zdi, ko sam račko (beri nastavek za WC, gor je pa račka narisana), da na školjko, potem pa lula in teče, se smeje, potem pa lulija ubriše in vodo potegne. Cel posotpek se mu zdi tako fajn. Tudi iz postlice najprej pižamco dol dava, hlačke sam, mal mu pomagam, potem pa teče v kopalnico. Silim ga pa ne. sploh nisem imela namena, pa mu je tako všeč. Če mu je všeč pol pa sam izkoristi priložnost, sploh zdaj ko ga imaš doma. Mojmu ni blo všeč, je pa res da ko večji je bolj se zmišljuje. Pri nas po novem ne je več korenja in ostale zelenjave v rižoti, mi vse prebrska mulc,to je prinesel iz vrtca ker za njegovo mizi sedi en otrok ki tega ne je, naš mora pa seveda vse ponavljati.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 10:04:41
|
|
|
|
tejkaz
|
Mi smo imeli podlogo od začetka. Nisem še slišala tega z zadušitvijo. Pa bi bil že lepo jogi umazan če je ne bi imela. Kupili smo jo pa v Baby cantru in sicer od Racmana. Res je super. Se ven kuha in se sploh ne viha. Jaz sem jo že ničkolikokrat oprala. Tudi midva jo imava in sedaj Eva na mladinski postelji tudi. Cebrca, saj ne pospravljam zaradi tebe. To je samo izgovor
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 10:12:22
|
|
|
|
naty13
|
IZVIRNO SPOROČILO: miškolinček IZVIRNO SPOROČILO: naty13 Miškolinček, če se mu pa fajn zdi, ko sam račko (beri nastavek za WC, gor je pa račka narisana), da na školjko, potem pa lula in teče, se smeje, potem pa lulija ubriše in vodo potegne. Cel posotpek se mu zdi tako fajn. Tudi iz postlice najprej pižamco dol dava, hlačke sam, mal mu pomagam, potem pa teče v kopalnico. Silim ga pa ne. sploh nisem imela namena, pa mu je tako všeč. Če mu je všeč pol pa sam izkoristi priložnost, sploh zdaj ko ga imaš doma. Mojmu ni blo všeč, je pa res da ko večji je bolj se zmišljuje. Pri nas po novem ne je več korenja in ostale zelenjave v rižoti, mi vse prebrska mulc,to je prinesel iz vrtca ker za njegovo mizi sedi en otrok ki tega ne je, naš mora pa seveda vse ponavljati. Če nam rata, nam rata. Do šole bo že brez plenic, a ne. Se pa tudi naš mulo pri hrani že izmišljuje. Vse je NE, potem mu je pa treba eno žličko mal vsilit, pa vidi, da sploh ni slabo. Mulc mali.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 10:18:10
|
|
|
|
ozziebo
|
Jutrooo čvekice! Sem iz trgovine, kako sovražim to večno kupovanje hrane, pa v voziček, pa na blagajno, pa spet v voziček, pa v avto,..... Me čist zmatra! Pa še plačat je treba !! Grem pa raje zdaj dopoldan, kot da popoldan ali pa čez vikend vsi rinemo v kak šoping center in zapravimo pol dneva. Zdaj si grem naredit , da pridem malo k sebi, pa vas prebrat.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 10:34:51
|
|
|
|
miškolinček
|
Gorenjke in tiste ki to želijo, a čmo mal srečanje obnoviti oz. ponoviti. Prejšnjič je bil bolj duet, zdaj pa dajmo ciljat na to da bo vsaj kvartet ? Če je katera za naj javi pa povejte predloge glede datuma, zdaj bomo počasi vse doma pa bo mogoče lažje. Datum naj bo pa kar zgodnji da ne bomo začele prej rojevat, kaj pravite na začetek julija?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 10:40:32
|
|
|
|
ozziebo
|
Vidim da ste pri odvajanju od plenic. Pri nas je uspelo šele sedaj, malo pred 3 letom. Sem sicer že lani poleti poskušala, ampak mu še ni bil jasen ta občutek za lulanje, ker je ugotovil da mora lulat šele, ko je že teklo. Ampak ga nisem hotla nič silit, smo pač še nekaj mesecev imeli plenico gor, poleg tega pa smo se lani poleti selili, pa septembra je vrtec menjal, tako da je bilo že itak preveč stresov. Zdaj je pa kar pogruntal, sicer lulal je že dober mesec v WC, samo kakat ni hotel, pa je potem sam izbral nastavek za WC školjko, in v dveh dneh je šlo tudi kakanje. Kahlica pa pri nas ne potegne. Miškolinček, za tvojega pikca!! Naty in Tejkaz, bosta videli, najprej se ti zdi, da bo do konca življenja v plenici, potem pa kar naenkrat hodi na stranišče.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 16.6.2008 10:49:43
|
|
|
|
naty13
|
IZVIRNO SPOROČILO: miškolinček Gorenjke in tiste ki to želijo, a čmo mal srečanje obnoviti oz. ponoviti. Prejšnjič je bil bolj duet, zdaj pa dajmo ciljat na to da bo vsaj kvartet ? Če je katera za naj javi pa povejte predloge glede datuma, zdaj bomo počasi vse doma pa bo mogoče lažje. Datum naj bo pa kar zgodnji da ne bomo začele prej rojevat, kaj pravite na začetek julija? jaz bi lahko 28.6. to je sobota, prvo soboto v juliju ne morem, ker ima foter 50-letnico. Če pa želiš med tednom, pa samo povejte, da Nejca v varstvo nekomu dam. Kaj pa ostale?
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?