miškolinček
|
IZVIRNO SPOROČILO: naty13 Gajka in Miškolinček tukaj sem. Sem predolgo pisala post. Z učenjem sem zaključila, dokler Nejc ne gre spat. Desci mi pa ne dajo mir, dokler niso horizontalno, pa še takrat smrčijo. Ali pa jih moram kam poslat, da jih ni doma. Ne bom vama ušla, ker je vreme tako pravo za čvekanje. Juha se sama kuha, ostalo pride kasneje. JAz mam pa juho kuhano, drugea pa ne bom ker popoldne odhajam najprej po špiko potem pa gas na Jesenice, ta teden bom bolj terenska, čez vikend bom pa sam dol padla. Ja, moje dete bi moralo imeti okrog 1900-2000 kg, samo mi je G: rekla da jih ima verjetno glede na obseg glave in trebuha že krepko preko, mi ni hotela povedati koliko, verjetno da se ne biustrašila, ker sem jo že tako debelo gledala. Zaradi hrane sem že navajena, ni panike, za špike mam pa tudi kar dobro obloženo rito tako da nič ne čutim, še plave nisem imelaprvič skoraj nič, bomo videli kako bo danes. A vi ste tudi tobogan kupili, mi ga bomo tudi veš. Istega, samo ga bova z moež malo kasneje kupila, ker sva mu obljubila, da mu ga bo prinesel če bo priden, pa če bo brez pleničk. Sem pozabila napisat, da sem mu prejšnji teden kar dol plenico dala, pa gatke gor, pol smo pa dva dni pač malo lulali v hlače,prvi dan nonstop, drugi dan samo še 2x, od tretjega dne naprej pa je podnevi popolnoma suh, gre sam lulat na kahlico,sleče se večinoma sam, obleči ga še moram jaz. Pa tudi kakat nam že uspeva, najprej ni 4 dni nič kakal ker je zadrževal, enostavno ni mogel sedet na kahlici, no pol je bla pa že kriza mu je po 4 dneh ratal, veselje nepopisno, ga sploh ni pustil v školjko strest. No zdaj tudi kaka že na kahlico, samo bolj na 2 dni, in samo doma v vrtcu sploh ne. Pa mal pazim kaj mu dam jesti da ga ne bo čisto zaprlo dokler se ne navadi. Najprej je hotel imeti pleničko da bo kakal pa je bla mami mal žleht pa je ni dala, pa nam je ratalo tudi v kahlico. Drugače je pa zelo priden v treh dneh je bil brez plenice, sem mislila da bo to dolgo trajalo. Naslednja faza plenica-ponoči oz. ob spanju. Bravo mi, upam da ga ne mine. Je pa res, da sem ga tudi v vrtec peljala v hlačkah in povedala da se odvaja in da je že dva dni suh, samo da ga je treba opominjat in spraševat če ga kaj lulat, pa pol ni moker. In sploh ni bil problem, je bil samo 1 krat v vrtcu polulan, pa še to zato ker je zjutrja spil cel kozarec soka, tiste vzgojiteljice kiso bile zjutraj pa niso vedele da je brez pleničke. Je bil baje tako šokiran in užaljen ker se je polulal, da so ga morale tolažit da ni to nič narobe da naslednjič bo pa na stranišče šel pa bo. No, skratka tudi zato bo tobogan pri šele čez nekaj časa, tudi kot nagrada ker je brez pleničke. Mi vsaj ne bo treba dveh previjat.
|