Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 10:06:41
|
|
|
|
sandra123
|
Jutro punce.....jaaaaaaa jaz sem ravnokar s postelje prilezla ...obupna noč...zgleda da mi je eden od bolj na želodcu spal, ker mi je sredi noči kar na enkrat kislino gor vrglo in sem skoraj ...komaj sem do wc-ja prilezla...ne vem no...ali sem pa kaj takega pojedla, da mi je obležalo v želodcu...še vedno mi je ful slabo, ampak naspala sem se pa le potem ...moj je šel s Tino k mojemu očetu nabirat češnje, potem pa šiba na poroko in ga cel dan ne bo doma ...upam, da bo slabost minila, pa da Tina ne bo preveč aktivna danes
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 10:07:29
|
|
|
|
Tamy30
|
dojenc ti kar idi. Voda ne sme biti prevecv topla(whirpooli) pa niti prevec mrzla. Tak da se fajn naplavaj. Za nosecnice je priporocljivo plavanje. Glede tamponov, pa hm, jaz sem svojo ginekologinjo vprasala, pa mi jih je odsvetovala. Tak da po presoji.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 10:53:28
|
|
|
|
dojenč
|
HVALA za navete glede toplic, jsz tud mislim da nebi smelo biti problem, saj se lih nebom kopala nevem kak dost, toliko pa da se malo sprostim, še 1 uro pa grem domov.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 10:54:16
|
|
|
|
sandra123
|
Dojenč...uživaj še namesto mene
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 11:00:39
|
|
|
|
cebrca
|
Še druge stvari urejam na računalniku, pa sem vas prišla malo poškilit. Pa vidim, da je kar zatišje, sem tako okupirana, da sem čist pozabila, da je že sobota. sandra se mi vedno bolj smiliš, imaš tako redke noči, ki ti minejo brez problemov. Meni bi se že malo mešalo, če bi tako malo spala kot ti! Še malo zdrži, pa bo bolje ?! ali samo drugače?! Še za enega si ne predstavljam kako bo, ti pa boš imela še Tino zraven. Želim ti, da bo toliko bolj priden in se boš lahko bolj oddahnila! Sem včeraj mislila nate in na sayuri, ko je v MŠ govorila, kako se doji dvojčke! Porod in bolečine zadnje čase mi gre že rahlo na živce, ko me vsi okoli sprašujejo če se kaj bojim poroda. Priznam me je strah, po drugi strani pa bi se rada čimbolj sprostila in sploh ne razmišljala o tem. Ker grem prvič, tako ali tako ne vem kaj naj pričakujem. Najraje poslušam sosedo, ki ima že štiri (tri punčke in fantka), ki vsa z navdušenjem govori, da se je šla ona v porodnišnico spočit! Kar bo bo, kot je že ena napisala, da ni ne prva in ne zadnja ki bo rodila. Sicer mate pa spodaj neki za tolažbo! Sem slučajno zajadrala na stran radia HIT. Če hočete vedeti kaj je to bolečina malo poškilite na filmček Pečota! http://www.radiohit.si/ Jutri se pa vidimo a ne!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 11:02:59
|
|
|
|
cebrca
|
Srečanje Ljubljana 15.6 (ned) (Čolnarna Tivoli) cca. ob 16:00 cebrca bom 100% ob 16h tam, kaj bom oblekla nimam pojma, trebuščka pa ne boste mogle zgrešit! Zoja Miša - ned m@j@ majah - ned Krysia - ned Glede na prijave, srečanje 100% v nedeljo! Točno se zmenimo v soboto. Upam, da bodo še kakšne prijave padle! Če pa ne pa lahko pridete brez prijave! Evo tiste, ki ste v dvomih, kje je Čolnarna v Tivoliju! Pa kliknete prikaži na zemljevidu in se potem lahko poigrate s karto. Parkira se po moje lahko v Tivoliju na parkirišču ali pa v Rožni dolini, ker v nedeljo ni toliko študentov v LJ! http://www.ljubljana.si/si/turizem/ljubljana_az/52007/podrobno.html
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 11:04:43
|
|
|
|
andrejaboris
|
Hoj babike! Jaz bom tut dans spet sama z Lanom, je pa hvala bogu ful pridn in kar razume, da je mami utrujena!!! Najin ati pa je šal na neki nogometni turnir, pa bog ve kdaj ga bo konec. Upam da bodo čimprej izpadli SEm prijazna kaj?! NO zdaj grema malo ven, preden se ulije. Jaz pa imam že poln ... tega vremena!!! Kaj letos ne bo poletja al kaj?! NIč pridem še pol pogledat če ste danes tut čvekice! papa
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 11:35:30
|
|
|
|
dojenč
|
cebra-tudi meni že gre na živce ko mi vsak vpraša, te je kaj strah, kdaj greš,Komaj?nevem ali sem tečna jaz ali kdo drug. vceraj so nam v materinski šoli povedali, da imamo pravico do obiska patronažne sestre na domu, preed porodom. in pa da bi morala imeti vsaka firma, urejeno humanitarno...nevem kako se rece sem pozabla ki ti pripade če si več kot 3 mesece v bolniškem stalezu, dobiti bi morala okrog 500 € tako da punce pozanimajte se v upravi vaših služb.za vse javne oz,državne službe vem da to imajo urejeno- sandra-upam da ti cimprej mine, in da bo vse ok.nj pa te potolažim, tudi jaz ne spim po noci,-grema na kavo
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 11:40:05
|
|
|
|
sandra123
|
Dojenč...se dobiva na pol poti???? To bi moj dragi buljil, če bi sredi noči šla od doma
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 11:41:08
|
|
|
|
cebrca
|
sandra a misliš da bi opazil, če bi trdno spal?
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 11:42:35
|
|
|
|
sandra123
|
Itak, da ne bi opazil , bi blo pa zjutraj malo čudno, če me ob 5-ih ne bi blo doma - po mojem bi mislil, da sem se peljala v porodnišnico
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 11:44:36
|
|
|
|
cebrca
|
Moj je pa zadnje čase prav bogi, ga samo še strašim (nehote)! Sem ravnokar gledala filmček o previjanju, pa na koncu začne otroček jokat. Moj je pa priletel iz dnevne sobe kot bi ga izstrelil kaj je narobe z mano! Čeprav je bil čisto prestrašen sem se kar topila zaradi take pozornosti! za našega , očitno antene za nevarnost dobro delajo! Mojega bi po moje kap zadela, če me ne bi nikjer našel!
< Sporočilo je popravil cebrca -- 14.6.2008 11:45:40 >
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 11:45:32
|
|
|
|
sandra123
|
IZVIRNO SPOROČILO: cebrca sandra se mi vedno bolj smiliš, imaš tako redke noči, ki ti minejo brez problemov. Meni bi se že malo mešalo, če bi tako malo spala kot ti! Še malo zdrži, pa bo bolje ?! ali samo drugače?! Še za enega si ne predstavljam kako bo, ti pa boš imela še Tino zraven. Želim ti, da bo toliko bolj priden in se boš lahko bolj oddahnila! Sem včeraj mislila nate in na sayuri, ko je v MŠ govorila, kako se doji dvojčke! In kako se jih hrani??? Meni ni čisto jasno, kako bom dva hkrati dojila ... Včasih me pa kar malo panika zagrabi, ko pomislim na to, da bom sama doma s 3-mi otroci Sem malo boljše zdajle, nisem šla bruhat, čeprav sem bila čisto na meji....zgleda, da prihaja težko obdobje, ki pa HB ne bo več tako dolgo trajalo
< Sporočilo je popravil sandra123 -- 14.6.2008 11:48:26 >
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 11:51:32
|
|
|
|
cebrca
|
Uradno se reče pološaj nogometne žoge (mislim da) (tako kot v ameriki nosijo žogo pri ameriškem fuzbalu). To je tudi položaj dojenja če rodiš s carskim rezom, ker imaš trebušček prost. Pod vsako roko si daš blazino, na blazino položiš dojenčka tako, da ga imaš pod podpazduho in njegove nogice gledajo proti tvojemu hrbtu! Z zunanje strani (hrbet otročka) pa objameš z roko in ga nežno stisneš k sebi. Najbrž je najbolj praktično, če se ti namestiš, oči ti pa otročke položi na blazine! Upam, da sem kolikor toliko razumljivo napisala!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 11:55:28
|
|
|
|
sandra123
|
Zelo dobro si napisala ...saj se mi je zdelo, da se kako drugače itak ne more zadeva izvajati ...samo, kdo mi bo pa otroka k prsim dajal, ko bo šel mož nazaj v službo Me kar malo zaskrbi...že enega je na začetku prava umetnost pravilno namestiti v položaj za dojenje , kaj šele dva ...Tina je še malo premajhna, da bi mi pri tem pomagala, ampak ritke bo pa lahko previjala
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 11:59:39
|
|
|
|
naty13
|
Dojenč uživaj na oddihu v toplicah. Sandra vedno hujše so tvoje noči. Saj bo kamlu za nami. Glede hranjenja dvojčkov ti pa ne zavidam. Že, ko v filmih vidim, ko enega zrihtaš in potem drugega že spet prvi kaj zahteva...... Upam, da jih bo Tina kaj zamotila in držala kakšno flaško, da ti bo vsaj malo v pomoč. Kot vedno je bolj zatišje tu gor ker je vikend. Meni je dopoldne minilo kot bi mignil. Nejc se je super fino zamotil in igral, ko je vstal zjutraj, tako sem jaz lahko natipkala tri strani diplomce, ki sem jih prejšnji dan in včeraj napisala na papir, ko je mali spal. Pa testo za palačinke sva skupaj naredila. Potem sta šla z atijem po kruh, da smo vsaj pozajtrkovali skupaj. Potem pa sta prišla moj ati in brat s punco in ura je kar šibala. Anita in danes je moj ati prinesel Nejcu celo škatlo Kinder Pingvin, tako da lahko mal prideš na malico. Tejka boš imela vsaj en fajn dober pregled zdaj, ko si to alergijo staknila. Te je G. HB kar resno vzel. Je pa čas, da bomo že kar me rojevale, maaaaaa. Pa vedno sem mislila, da bo Sandra prva, nas je pa Sayuri kar tako presenetila. Zdej bi bilo pAa fajn, če bi knjige v roke vzela, imam čez 14 dni izpit, pa mi ne diši preveč. Moja zadnja možnost pred porodom, potem avgusta ne bo nič. Lepo se imejtein uživajte kjerkoli že boste.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 12:09:36
|
|
|
|
sandra123
|
Naty, malo moram potožiti, da nič ne spim, se kar boljše počutim, ko potem še katera pove, da ima iste težave ...sicer pa ni tako hudo, se pa spomnim, da je tudi Sayuri enkrat vmes napisala, da ji je spet ful slabo - zgleda, da dvojčki še dodatno pritiskajo na notranje organe - pri Tini nisem imela nobenih takšnih težav , spala sem kot angelček celo nosečnost, slabosti sploh ni bilo, nobenih krčev....skratka do 35.tedna je bilo pri nos. s Tino vse ok, potem sem pa v bolnici pristala zaradi nos. popadkov, ki so bili tako izraziti, da niso več vedeli zdravniki, ali so ta pravi ali ne in so me do poroda obdržali v bolnici ... Pridno se uči, jaz grem zdaj s Tino v trgovino, da kupim nekaj za kosilo Sayuri, kako si kaj??? A tebe še vedno kdaj mučijo slabosti??? Upam, da uživaš s svojima princema in da ne razmišljaš preveč o naslednjem tednu ...kaj pa datum 24.6. za porod- tik pred praznikom??? Niti ni tako slab dan - si naslednji dan potem prost
< Sporočilo je popravil sandra123 -- 14.6.2008 12:12:30 >
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 12:10:13
|
|
|
|
cebrca
|
sandra nas je v MŠ tolažila, da po določenem času se vse zadeve ulavfajo in da po njenih izkušnjah, ko hodi kot patronažna po domovih, so tiste mamice, ki majo dvojčke prave mojstrice v dojenju! Pa še Tina ti bo z veseljem priskočila na pomoč, kjer bo lahko! Bomo primerjale izkušnje po nekaj mesecih ko se bomo ulavfale, pa boš videla, da boš ti lažje dva dojila kot pa jaz enega! Zdaj pa je treba kakšno kosilo skuhat, čeprav je tak dolgočasen dan! Se tipkamo še zvečer!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 12:14:45
|
|
|
|
dojenč
|
zdaj pa grem domov....mejte se pa pazite na
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 12:19:14
|
|
|
|
dojenč
|
sandra pol pa velja, na pol poti res si ne znam predstavljati da bi 2 rodila, amapk nič se ne boj me vemo da boš ti to zmogla, in se boš cez 2 meseca norčevala iz nas, kako da to ne vemo če je tak en foh-preprosto.ti zmores vse, tako da se s tem ne obremenjuj, kaj pa ce bi imela4-tvorčke
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 12:44:17
|
|
|
|
m@j@
|
cebrca...mislim, da mene ne bo na srečanje. Imam tak išias?, me boli noga, da kar klecam in si ne upam privoščiti vožnje v Lj. Mi je ful hudo. Morda pa kdaj drugič. Lepo se imejte, kljub vsemu, pa še malo name pomislite.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 13:05:54
|
|
|
|
Erin
|
IZVIRNO SPOROČILO: vika1 Punce,ajde prosim povejte,kak se vam zdi ime (za našo ) Vana Pia? Lepo ime -------------------------------------- Dober daaaaaaaaaan No dans sem malce boljše volje ker sem mojega končno malo k delu spravila. Sva se zmenila da dans on kuha samo mislim da mu bom kar pod prste gledala in pomagala, če hočem bit sita dojenč - mislim da greš lahko v toplice, zakaj ne? Privošči si in si odpočij. Le vroče vode se izogibaj.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 13:08:11
|
|
|
|
naty13
|
Erin, a si ga zalila namesto rožic, da mu je pomagal? Mal heca. Kaj pa bo dobrega skuhal Jaz sem knjige kaj hitro vgrla v kot. No, nekaj sem naredila.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 13:23:55
|
|
|
|
andrejaboris
|
Hoj! Jaz se tut spravlam kuhat pa še zaj ne vem kaj bo poleg juhe. Nekaj že. To je ful tečno ko sma z lanom sama in res ne vem kaj naj pripravim za naju. Sandra veš kak pravijo: Vse se da če se hoče! Jaz si nisem znala predstavljat kak bo z enim, pa je šlo! Zdaj bom ap tut mela dva navihanca doma. Lan še je tut tak cartek in zadnje dni ga neka ne vem ipika al kaj grabi in kar brez razloga začne tečnarit in jokat, pol pa se umiri in kot da nič ni blo! Upam da ga bo minlo! Jaz bi tut šla v terme pa ne upam ko imam tak nonstop težave z vnetji in glivicami in izcedki in se bojim da bi lahk blo še slabše. Kaj mislite? Grem kuhat!papa
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 14.6.2008 14:07:44
|
|
|
|
sandra123
|
IZVIRNO SPOROČILO: andrejaboris Sandra veš kak pravijo: Vse se da če se hoče! Andrejaboris...saj vem, da bom zmogla...sem že kaj hujšega dala čez...(tiste, ki ste brale moje daljše izpovedi veste o čem govorim)...pa vseeno včasih čutim v trebuhu tiste metuljčke, ki pričajo o nervozi...upam, da se bo Tina hitro sprijaznila z dvema , ko bosta prišla na svet...zdaj je bila 7.let ona središče pozornosti, pa upam, da je ne bo kakšno ljubosumje dajalo ...Zadnje čase ima neke udarne izjave, dejanja, da me včasih res zaskrbi, kako bo potem... Moji hormončki so danes spet čisto ponoreli...sem prava cmera zadnje čase, zgleda, da še malo vreme prispeva k temu, da se za vsako malenkost - kot pubertetnica ...sva se z nekaj pogovarjala, jaz pa potem takoj v ... Danes me čaka spet likanje, pa še za moja bom danes začela prati cotke...se bom malo razvedrila, ko jih bom likala Ker mi je dvd player "crknil", bom zdajle Tini kar na računalnik naštimala eno pravljico, da bom imela malo miru in da bom lahko skuhala kosilo in likala v miru ...tako, da me kakšni 2 urci ne bo z vami, ker bo moja princeska zasedla predsedniški stolček... Lepo se imejte
< Sporočilo je popravil sandra123 -- 14.6.2008 14:12:40 >
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?