KIKI****
|
Nimam pojma kako imajo, ampak cenzus za 3 člansko družino za socialno pomoč je : Denarna socialna pomoč se vsako leto januarja uskladi z rastjo življenskih stroškov. Samohranilka/ec in otroci s preživnino nad 63,89 EUR 276,86 EUR Zakonca: 362,05 EUR Enoroditeljska družina in 1 otrok: 340,75 EUR Enoroditeljska družina in 2 otroka: 404,64 EUR Enoroditeljska družina in 3 otroci: 468,53 EUR Enoroditeljska družina in 4 otroci: 532,42 EUR 3 - članska družina: 425,94 EUR 4 - članska družina: 489,83 EUR 5 - članska družina: 553,72 EUR 6 - članska družina: 617,61 EUR 7 - članska družina: 681,50 EUR 8 - članska družina: 745,39 EUR Med vaše dohodke sodi: -
plača, bolniško in porodniško nadomestilo, -
pokojnina, -
denarno nadomestilo in denarna pomoč za brezposelnost, -
dohodki iz študentskega dela, -
avtorsko delo, -
dohodki iz premoženja, -
dohodki iz kmetijskih dejavnosti, -
dohodki iz dejavnosti, -
in drugi dohodki po zakonu o socialnem varstvu. Tko da jaz mislim, da je ta osnova za pokojnino bruto osnova, otroške potemtakem prejemata po lestvici najvišje, amapk jaz verjamem da imajo zelo malo, ampak HALO, še enga otroka narest. Jaz bi ga tud mela, ampak ga ne bom imela če ne bom imela vsaj 1.500 neto plače za nedoločen čas, mogoče celo nikoli. Tukaj pri nas na vasi, je vsaj ena taka družina ki nimajo nič razen hiše, kmetije z vsemi pripomočki (traktor in vsi stroji) ampak oba brez služb, 1. hči je sicer odrasla, hvalabogu se je izšolala vsaj za gostinko, druga hči DS in to zelo hudo obliko, tako da je v domu in doma samo za vikend. Vem danimajo nič, včasih jim je moja mami dala kak kos oblačil od mene, da so punce ponosle. Ampak ne moreš vedno gledat kako so nekateri ubogi. Vsakemu se lahko zgodi, da ostane čez noč invalid, sam, brez vsega imetja,... takrat šele vidiš kaj je to revščina-jaz je hvalabogu ne poznam, dabi lahko rekla da sem bila kdajzaradi tega lečna-prej zaradi diete . Upam da se najbolje znajdejo
|