Nej1
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Če prav razumem, je bistvo vprašanja -zakaj sploh kahla in ne direkt na wc, kajne? Moje laično meneje - človek naj bi bil pri iztrebljanju in lulanju spoščen oz. telo in s tem prebavni trakt, in sicer tako, da je rit pod višino kolen, česar pa wc školjka ne omogoča niti odraslemu človeku (razen če ima u iber dolge noge ), kaj šele otroku, ki mu noge dobesedno bingljajo. Taka poza ni naravna, zato je kahla bolj zdrava. Drugič, otrok si lahko sam vzame kahlo in gre sam lulat oz. kakat, medtem ko na wc sam ne mora splezati, tudi tisti nastavek si sam težko sam gor položi pravilno. torej za wc rabi pručko, namestiti mora nastavek ali pa se školjke čvrsto oklepati, da ne pade not, kar spet pomeni nesproščeno sračkanje. Otrok se lahko navadi s kahlo tudi pospravljati za seboj, saj en triletnik komot sam nese zlit lulanje iz kahlice. Edini minus kahle je zame v pucanju ogromne količine kanjade ali pa, da se otroku na rit prilepi in potem, ko vstane, vse prevrne in zlije Kar se pa tiče forsiranja s kahlo ali wc-jem pri 6 mesecih, mi je pa itak totalka mimo. Se popolnoma strinjam. Naš ima kar probleme z zaprtjem in na školjki nikakor ne more kakat, ker se ne more z nogami nikamor opret, ko je potrebno močno pritisnit. Že od drugega leta starosti hodi sam lulat in kakat na kahlico. Ko lula jo tudi pospravi za sabo- večinoma no . Edino, ko kaka pospraviva skupaj. Ker ogromno pije tudi ogromno lula, tako bi ga morala vsake toliko časa jaz dajat na školjko (na školjko ne seže in še nekaj časa ne bo, ker je malo manjše postave), ampak lepo uporabljamo kahlico in vse opravi sam. Kaj se tiče čiščenja- kahlo spraznim v školjko, v kahlo nalijem čistilo in toplo vodo in z metlico očistim- tako kot je treba školjko po veliki potrebi. Ne vidim problema. Edini, kar je res, da se otroku prilima na rit, če predolgo gor sedi. Lp
< Sporočilo je popravil Nej1 -- 2.6.2008 13:38:40 >
|