|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bistvo kahkice
1.6.2008 23:23:22   
viv_
Nikoli nisem povsem dojela, v čem je bistvo kahlice. Otrok je lahko brez plenice ko dojame, kdaj ga lulat, kar je povezano s sporščanjem določenih hormonov, razvojem živčevja itd. In ko je zrel za to je zrel, nič ne moreš prehitet.

In res ne vem, zakaj je tako fajn pol letnega otroka dajat na kahlico. Ja, OK, se vedno polula... Ampak tudi, ko rečeš "papa" pomaha, pa ko rečeš "velik velik" dvigne rokice.

In najbolj resno (brez provokacij, pametovanja ali česarkoli) sprašujem, zakaj je kahlica tako super? Ker, če se pokaka v plenico pač obrišeš rito, zamenjaš plenico in je to to. Če gre pa kakat na kahlico je pa vse to isto, poleg tega moraš še kahlo pomivat.

Pa še to... Ta velika v življenju ni sedela na kahlici, da je bila pri 2 letih brez plenic. Enkrat je sama rekla da ne bo več imela plenice, šla je direkt na nastavek na wc in tako smo zaključili s plenicami.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bistvo kahkice
1.6.2008 23:33:40   
Anonimen
No, evo, to isto se pa tudi jaz sprašujem. Zakaj naj bi otrok pohitel na kahlico s pol leta, letom, letom in pol, dvemi leti,... če pa še ni zrel? Saj ga tudi v šolo ne damo s tremi leti, še s šestimi bi bilo marsikdaj fajn, če bi še kako leto ostali doma. A je res tako zelo potrebno prehitevat dogodke? Zakaj že?

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
1.6.2008 23:46:46   
Anuška79
Oooo, kako se strinjam. user posted image user posted image user posted image

Prvi je imel pleničko skoraj do tretjega rojstnega dne, potem je bil pa v treh dneh suh podnevi in ponoči - adijo pleničke.

(Kahlico je imel, ker je babi MORALAuser posted image kupit tisto, ki poje user posted image , jaz mu pa potem nisem mogla ravno prepovedat uporabeuser posted image ).

Hčerka pa še pridno lula in kaka v pleničko in še nekaj časa bo - potem pa na školjko, ker je 'pojoča kahlica' crknila in sem jo po hitrem postopku odnela nekam v klet. user posted image

< Sporočilo je popravil Anuška79 -- 1.6.2008 23:47:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.6.2008 7:47:53   
Naja30
To vprašanje tudi mene bega že kar nekaj časa. Tamala je zdaj stara 18m in že nekaj tednov babice in drugi govorijo samo o tem, kako bo zdaj poleti fajn, ko se bo lahko navajala na kahlico. V bistvu sploh ne vem, zakaj bi se. Jaz bi kar nastavek za wc kupila, pa naj se na wc navaja. Ne vem, zakaj bi se morala najprej na kahlico in pol še na wc. Se mi zdi taka nepotrebna vmesna faza.
Kahlico seveda imamo, že kar nekaj časa. Večinoma za ogračo. Odkar je "po nesreči" zadnjič lulala vanjo, je zdaj spravljena v kopalnici. Ampak ko jo vprašam, če bo lulala v kahlico, jo gre iskat, se malo usede, potem pa posede še vse svoje igračke nanjo user posted image

< Sporočilo je popravil Naja3 -- 2.6.2008 7:49:58 >

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.6.2008 8:14:56   
šnucika
Bistvo kahlice? Precej individualno,po mojem....
Naša dve in pol letnica včasih lula vanjo,dvakrat je kakala...večinoma pa na njej sedi,ko gleda risanke.user posted image user posted image  Ja,pa zadnjič se je na vrtu igrala,je imela vodo noter.
Skratka,pri nas se bo uporabljala za uvajanje brez plenic,ker na WC je mišon imposibluser posted image ....noče gor mirno sedet,pa roke noter vtika...v školjko....ji je zanimiva "globina" pod ritjo

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.6.2008 8:30:13   
BarbaraE
No, nam je kahlica prav prišla, ko je začela biti brez plenice in se je včasih res zadnji moment spomnila, da jo lulat. In glede na to, da imamo kopalnico v spodnjem nadstropju, je bila kahlica pravi rešitelj. Sedaj je kahlica pospravljena v omari in čaka na sinka. Ta starejša je pa sedaj že mojstrica v opravljanju velike in male potrebe na školjki z ali brez nastavka. 

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.6.2008 8:31:34   
Anonimen
Pri našemu neuporabni predmet.Kupili tako,z blanco,motor.
kahla le pet minut igračkanja na njej,ko je kao vozil motor nič pa ni padlo vanjo.Ko je bil čas odvajanja plenic je hotel na školjko tako kot taveliki in pri tem je ostalo,kahla je šla pa v smeti nikoli uporabljena.

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.6.2008 8:32:01   
honey
Mi kahlico uporabljamo občasno še zdaj, pri 3 letih, kadar gre sam lulat ali kakat. Ker na wc še ne more splezati, pa še nastavek bi si moral sam nastavit, tako da se raje kar v kahlo polulala ali pa kaka. Če pa gre kdo od naju zraven, ga pa obvezno dava na wc. Res pa je, da ni nikoli prej sedel na kahli - no, razen tega, da se je igral z njo in jo imel namesto poganjalca user posted image  Ima tisto kahlo, ki ima ročajo in je sprednji del v obliki račke. Ko je bil star 2 leti in 2 meseca, pa mu je babi kar enostavno slekla hlačke in je sprva teklo v čevlje user posted image , potem je pa hitro pogruntal, da je bolje, če gre zalivat travo user posted image . Tako smo bili suhi v dveh dneh, za kakanje pa mislim, da je trajalo kakšne 4 dni, da je povedal in je šel na wc. Ponoči imamo pa še vedno plenico in nič ne kaže, da bomo kaj kmalu brez user posted image

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.6.2008 8:41:47   
bambam
Moja je dobila kahlico od babice za 1. roj. dan. Kar nekaj časa prej mi je oma od mojga gnjavla kdaj jo bom navadla na kahlo (saj veste, včasih so otroke navajali že pri 6. ih mescihuser posted image ) ampak men in tamali se ni mudilo. Ko je bil čas za to je sama povedala. Ker pa imamo wc v spodnjem štuku, mi je kahla ful prav prišla, ko je morala bit brzina, al pa ponoči. Drugač je pa res brezveze.user posted image

Lep dan, poln s sončkom obsijan!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.6.2008 9:23:55   
Nikica
Mi smo kahlico uporabljali samo mesec, dva (do 2 let in 10 mesecev), dokler se ni navadil, potem pa takoj nastavek, ki ga ima tudi danes pri treh letih in pol. Zadnje tri mesece lula stoje, v vrtcu cila v ''pisuar'', kakat gre na majhno ali veliko stranišče. Pri babici, ko je na počitnicah, pa je druga pesem. Tam lula in kaka na kahlo, češ da noče drugače. Potem jo pa babi vsepovsod sabo nosi! Pravim, da preveč komlicira, da bo že šel, ko ga bo mudilo, tudi na stranišče ali pa bo zalil travo, drevo. Ker res nima navade, da bi se polulal ali pokakal v hlače oz. se nikoli. Ampak babi še vedno skače s kahlo naokoli.  

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.6.2008 10:12:50   
TiaSara
Kahla pride zelo prav tistim, ki malo težje kakajo. Naš že od nekje 8 mesecev kaka skoraj samo v kahlo. Če se je pokakal v plenico, se je samo malo, potem pa čez pol ure spet pa spet... Ko smo ga pa posedli na kahlo se je pa "orgn usral" in je bilo O.K. za tisti dan. In ko ga bomo sedaj počasi začeli odvajati od plenic smo mu kupili tudi nastavek za WC ampak ni dober, kahla je pa zakon. Tako da... vsak po svoje!

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.6.2008 10:30:58   
Anonimen
Kaj vem, verjetno je bistvo, da gre otrok v njo kakat in lulat user posted image user posted image user posted image ... Lej mi starejšo nismo nič silili, ampak so jo tega navadili v vrtcu in pri 2 letih in kakšnem mesecu je ostala podnevi brez plenic, ponoči pa kakšen mesec kasneje. Sem si pa strašno želela, da bi šla na kahlico, ker smo imeli določen čas blazne težave z vnetji ritke, no potem se je seveda user posted image  to uredilo.  Pri nas je bila kahlica bolj praktična zato, ker si je starejša vedno vzela čas "zase" in mi je bilo totalno mim stati zraven nje na WCju...

(odgovor članu TiaSara)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
2.6.2008 10:58:00   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Nikoli nisem povsem dojela, v čem je bistvo kahlice. Otrok je lahko brez plenice ko dojame, kdaj ga lulat, kar je povezano s sporščanjem določenih hormonov, razvojem živčevja itd. In ko je zrel za to je zrel, nič ne moreš prehitet.

In res ne vem, zakaj je tako fajn pol letnega otroka dajat na kahlico.

Se popolnoma strinjam in mi tudi ni jasno. Tudi pri nas je bila kahla izključno za prah nabirat, prehod iz plenic v spodnje hlače pa pri dveh letih in pol v bistvu v enem dnevu brez vsakršnega problema.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.6.2008 10:59:11   
Tejči
Mi smo hvala bogu kupili najbolj enostavno kahlico, ki pa je koristila samo takrat, ko smo morali nest blato k zdravniku. Drugače pa smo skozi zgurali brez kahlice, brez nastavkov...direkt WC. Tamala prav uživa, ko gre na veliki WC, enako kot midva. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.6.2008 11:35:34   
ZARA
Ne vem. Pri nas je bila kahla igralni rekvizit.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.6.2008 11:54:44   
tinaaja
Mi2 pa imava zjutraj ritual od 1 leta. Zjutraj gre najprej na kahlo, jaz se med tem umijem in oblecem. Ona prakticno vsak dan lula in kaka vanjo.
Nimam iluzij ali tezenj, da je to odvajanje od plenice, ker ima sele 14mesecev. Je pa nekaj, kar zgelda obema ustreza - jaz se v miru zrihtam, ona pa je tud rada gor. Zmeraj je kakala zjutraj, tko da pac zdaj zjutri kaka v kahlo. Ko bo cas za odvajanje od plenice, bomo pa se cez dan dajali na kahlico ali pa kupili nastavek ali pa direkt wc.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.6.2008 12:03:35   
frutka_
Večini otrok je kahlica pač ljubša. Predvsem zato, ker se nekateri WC-ja bojijo. Ker ne vidijo kakca, se ustrašijo vode, mislijo, da bodo padli noter v WC ipd..
Jaz ga nisem silila ne s kahlo in ne z WC-jem. Odvajanje NI odvisno od kahle ali WC-ja, zaradi mene lahko hodi na štrbunk ampak je odvisno od zrelosti otroka ter od povezav in klikov v možganih. Pa tudi od izkušenj in osebnosti otroka. Dokazano je tudi, da ima več fantkov težave pri odvajanju kot deklic.
Vsak po svoje.
Meni se tudi zdi neumno posajat otroka na kahlo preden sploh zna hodit ali izgovorit prvo besedo.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.6.2008 12:09:03   
Udb
Pri nas je pa kahla fajn. Gre lepo sam lulat, na wc je težje splezat, tisti nastavek je neroden (ok, lahko nimamo dobrega). 

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.6.2008 12:18:16   
rainbow
Meni pa se zdi, da je poanta v tem, da nekateri starši prehitro želijo odvadit otroka od plenic. Kahla ali wc, vseeno. Čeprav pri manjšem otroku ne vem, če bi ga dajali na wc, zato ga dajejo na kahlo.

Meni je to enako, kot če bi hoteli otroka na silo želeli naučit hodit, govorit, v glavnem kakršnokoli spretnost, ki jo otrok obvlada, ko je na to pripravljen.

Zato se jaz vedno zadržim, ko se kdo jezi, češ njegov dvoletni otrok (ali pa še manj) pa je še vedno v plenicah, ali pa kako 1,5 letnika odvadit od plenic, raje vedno preskočim post. Ampak ko si ravno začela to temo user posted image  moj skromen komentaruser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
2.6.2008 12:30:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
2.6.2008 13:07:18   
nejcko
Če prav razumem, je bistvo vprašanja -zakaj sploh kahla in ne direkt na wc, kajne?

Moje laično meneje - človek naj bi bil pri iztrebljanju in lulanju spoščen oz. telo in s tem prebavni trakt, in sicer tako, da je rit pod višino kolen, česar pa wc školjka ne omogoča niti odraslemu človeku (razen če ima u iber dolge nogeuser posted image ), kaj šele otroku, ki mu noge dobesedno bingljajo. Taka poza ni naravna, zato je kahla bolj zdrava.
Drugič, otrok si lahko sam vzame kahlo in gre sam lulat oz. kakat, medtem ko na wc sam ne mora splezati, tudi tisti nastavek si sam težko sam gor položi pravilno. torej za wc rabi pručko, namestiti mora nastavek ali pa se školjke čvrsto oklepati, da ne pade not, kar spet pomeni nesproščeno sračkanje.

Kahla je lahko tudi družaben pripomoček - v vrtcu npr., kjer jih celo skupino naenkrat posadijo gor in kakanje in lulanje postane zabavna in družabna zadevauser posted image

Otrok se lahko navadi s kahlo tudi pospravljati za seboj, saj en triletnik komot sam nese zlit lulanje iz kahlice.

Edini minus kahle je zame v pucanju ogromne količine kanjade ali pa, da se otroku na rit prilepi in potem, ko vstane, vse prevrne in zlijeuser posted image

Naša tamala je bila kar dolgo na kahli, wc ji nekako ni potegnil, ker ni mogla biti samostojna pri tem. Tudi lulanje je obvezno sama nesla zlit v wc.

Kar se pa tiče forsiranja s kahlo ali wc-jem pri 6 mesecih, mi je pa itak totalka mimo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.6.2008 13:37:28   
Nej1
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Če prav razumem, je bistvo vprašanja -zakaj sploh kahla in ne direkt na wc, kajne?

Moje laično meneje - človek naj bi bil pri iztrebljanju in lulanju spoščen oz. telo in s tem prebavni trakt, in sicer tako, da je rit pod višino kolen, česar pa wc školjka ne omogoča niti odraslemu človeku (razen če ima u iber dolge nogeuser posted image ), kaj šele otroku, ki mu noge dobesedno bingljajo. Taka poza ni naravna, zato je kahla bolj zdrava.
Drugič, otrok si lahko sam vzame kahlo in gre sam lulat oz. kakat, medtem ko na wc sam ne mora splezati, tudi tisti nastavek si sam težko sam gor položi pravilno. torej za wc rabi pručko, namestiti mora nastavek ali pa se školjke čvrsto oklepati, da ne pade not, kar spet pomeni nesproščeno sračkanje.

Otrok se lahko navadi s kahlo tudi pospravljati za seboj, saj en triletnik komot sam nese zlit lulanje iz kahlice.

Edini minus kahle je zame v pucanju ogromne količine kanjade ali pa, da se otroku na rit prilepi in potem, ko vstane, vse prevrne in zlijeuser posted image

Kar se pa tiče forsiranja s kahlo ali wc-jem pri 6 mesecih, mi je pa itak totalka mimo.

Se popolnoma strinjam.user posted image

Naš ima kar probleme z zaprtjem in na školjki nikakor ne more kakat, ker se ne more z nogami nikamor opret, ko je potrebno močno pritisnit.

Že od drugega leta starosti hodi sam lulat in kakat na kahlico. Ko lula jo tudi pospravi za sabo- večinoma nouser posted image . Edino, ko kaka pospraviva skupaj.
Ker ogromno pije tudi ogromno lula, tako bi ga morala vsake toliko časa jaz dajat na školjko (na školjko ne seže in še nekaj časa ne bo, ker je malo manjše postave), ampak lepo uporabljamo kahlico in vse opravi sam.

Kaj se tiče čiščenja- kahlo spraznim v školjko, v kahlo nalijem čistilo in toplo vodo in z metlico očistim- tako kot je treba školjko po veliki potrebi. Ne vidim problema.user posted image

Edini, kar je res, da se otroku prilima na rit, če predolgo gor sedi.user posted image

Lp

< Sporočilo je popravil Nej1 -- 2.6.2008 13:38:40 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.6.2008 14:23:36   
Olivija
Nejcko je že vse zelo dobro opisala, še posebej tisti del o naravni drži. Nekje sem brala, da bi morali splezati na WC školjko in tam počepniti in potem opraviti svoje - to naj bil bil najbolj primeren položaj za črevesje (v praksi se tega postopka še nisem lotila). user posted image

Je pa meni kahla fajn, ker je mobilna - lahko je pred TV-jem, zunaj na travi, ...

Nam je zelo prav prišla, ko je imela ta mala vnetje in je težko lulala. Sedela je tudi po eno uro na kahli, ker je imela občutek, da jo tišči, in s kahlo je bilo to enostavno, ker je lahko zraven risanke gledala.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.6.2008 20:45:42   
mayci
Nam tudi pride kahla prav zato, ker imamo stranišče v spodnjem nadstropju in je za "hudo silo" super.user posted image
Sicer pa mali najraje lula in kaka na stranišče, tako kot midva, običajno je kar brez nastavka.

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.6.2008 22:12:15   
Anonimen
Ne vem. Pri nas je bila kahla igralni rekvizit.

Pri nas se to ni...user posted image .

Ji je tudi skoljka zakon. Verjetno posnema odrasle user posted image .

V cem je bistvo? Ja da lulas in kakas...pa da reces, da si ga navadil na kahlico user posted image . Pa za v druzinski album lahko slikas, na wc-ju na zacetku bolj tezko, je to druzinski projekt, otroka drzat in pazit in se slikat zraven, na kahlici pa to lahko, imas cas in proste roke, ko je zadeva aktualna.

Ma full je smislov user posted image .
Micica je bila na moč ponosna, ko sva jo sli kupit, je hotla sama placat, tako pomembna stvar ji je to bila. No, to je vse, kar je od te pomembnosti ostalo, zaenkrat user posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?
Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?