lunca14
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca* ne pa saj ni tako slab, zato ga bom tudi uporabljala...ampak...sem fouš nyi nimam pojma glede tega kaj mu lahko daš za pit mene pa zanima nekaj še bolj butastega...a sveže kumare v solati lahko ješ? Ker ne smeš skoraj nobene zelenjave in sadja Glede hrane pri dojenju.....izogibaj se samo tisti hrani,ki veš da tebe napenjajo,se pravi fižola in zelja ne boš šla jest,ker bo beby dobil prebavne motnje,vse ostalo,kar je nevtralno in tene napenja je bolje jesti sveže in čim manj termično obdelano,ker s termiko hrana izgubi skoraj vsse minerale in vitamine,ki so potrebni za zdrav razvoj otroka.Tako,da tisto,kar je včasih veljalo za sveto,vse samo prekuhano-ne velja več,čim več svežega sadja in zelenjave,pa spobavaš,da lahko ugotoviš,če pa kaj slučajno tvoji bebiki ne odgovarja in tistega pač ne ješ več.Kumare,sveže pa itak veljajo za zelenjavo,ki ima ogromno vode in deluje prečiščevalno na telo,strupenih snovi,je kot lubenica,če pa je z domačega vrta pa še toliko bolje.Kar se tiče pitja bebike,ne rabi ničesar,razen mamino mleko,seveda ,če ga ima dovolj,mleko je sestavljeno tako,da pride najprej bolj vodeno mleko,da otroka odžeja,šele kasneje pa pride bolj mastno in kalorično mleko,da se otrok naje.Tako,da če bo samo žejen,bo na dojki samo par minut in to je to,če je pa lačen se bo dojil dalj časa.Sploh pa ni zažeeno dodajati otroku raznih čajčkov,ker se potem preveč razvadijo in se nočejo dojit,če že daješ otroku piti,naj bo to preprosto navadna voda,čim manj laktoze.
|