|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rekla sem, da se ne bom vmešavala, vendar...
18.2.2005 20:48:11   
jana30
...jaz pač nisem tak človek. Določene stvari mi ne dajo miru in zelo rada pomagam.
Stvar je namreč sledeča: noseča je punca od moževega brata. Zanosila je takoj za mano in bo kmalu rodila.
Njuno stanje je vse prej kot bleščeče. Oba sicer imata službo v industriji, kjer plača enkrat je drugič je dva meseca ni, pa še ta tista najnižja. Ona je od začetka svoje nosečnosti na bolniški, tako da je tud njen dohodek temu primeren...sam, saj vem me nič ne briga. Jaz sem se v glavnem komaj odločila za otroka, pa z možem dobro zasluživ, imava lepo stanovanje 100 kvadratov, vse novo, dovolj prostora..., ker sem se enostavno bala, da otroku ne bi mogla vsega nudit. No, pa to je že druga zgodba.
Jaz sem ji seveda odstopila vse stvari, ki jih je moj fantek že prerastel, vendar je tega bolj malo, saj imam tudi jaz večino stvari na posoji, saj veste kako gre ta izmenjava cotik. Tudi plenice še sama uporabljama. Angažirala sem že vse prijateljice, a kaj ko imajo tudi one male otroke.
No, pa sem pričakovala, da bo nekaj stvari vseeno kupila. Vsaj eno stvarco, za otročička domov odnest iz bolnice.
Danes pride na obisk in me vpraša če še imam kakšno stvarco, ker ona pa ne more kaj kupit. Še Pampersk ne pred 15- im. Adijo, jaz sem skor dol padla.Ne gre in ne gre mi iz glave. Zdaj iščem oglase po spletu,če kdo kaj oddaja, pa čeprav mož pravi da naj se ne sekiram. Dala sem ji že vse živo od kozmetike, flaške, robčkov...Sam da pa ene stvari ne kupiš ...adijo.
Kaj pravite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
18.2.2005 20:55:35   
TaRe*
sto ljudi,sto čudi:zmeden:

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.2.2005 20:57:15   
malika
Žal to nas tudi čaka:((:((:((

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.2.2005 21:04:28   
KIRA
jan, ti si nardila kar si mogla. če ne morš več dat, pač ne morš. naj se sama potrudi.
magar jo povabi, pa ji pokaži kako se to dela,pa naj sama po spletu išče.

Lp

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2005 21:09:04   
JASNA D
Verjetno se ne želiš prepirat in ji zato poskušaj na en tak lep način rečt, da bi recimo en kompletek za bolj take "priložnosti" lahko pa mamica in ati kupila - pa eno tako uporabno številko, ne ravno tele ta male, ko jih v mesecu in pol prerastejo. Ali pa da si enostavno tiho in ji pomagaš, kolikor lahko oz. se ti zdi še v mejah normale. Sicer je pa tako, da se nikjer ni dobro preveč vmešavat, še najmanj pa v žlahti....:(, četudi hočeš samo dobro.....

Jaz ne bi rabila za nobenega otroka za prvih nekaj mesecev ničesar (sem veliko dobila na posodo od frendic, pa moževe svakinje) razen bodijev kupovat, pa sem jima vseeno kar nekaj cunjic nakupila - bolj tako zaradi mojega ega oz. občutka, je pa res, da na cote nikoli nisem dala veliko - najmanj še zase.

LP, Jasna

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.2.2005 21:11:43   
jana30
Jasna D, jaz isto. Ogromno stvari sem dobila, pa vseeno tudi kr nekaj kupla.
Res je tako - sto ljudi sto čudi.
Sam jezi me pa vseeno...

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.2.2005 21:36:00   
Pepa-2
jaz pa nisem čisto razumela, kaj te sedaj jezi... to, da ne more kupiti, (če seštejemo dva borni plači in odštejemo vse stroške, jima verjetno res ne ostaja zlata) ali to, da te je še za kaj prosila? ali pa mogoče to, da se ji ne zdi potrebno kupovati, če ni treba? jaz sem veliko stvari tudi dobila, a vseeno kupila kompletek za iz bolnišnice...zakaj? zato, da bi moj otrok bil oblečen v nove stvari? ne, pač pa zato, ker se nam nekako zdi, da moramo kupiti novo, lepo,...stvar za iz bolnišnice. če pa pomisliš, ali to sploh kaj pomeni? ma prav nič, razen tega, da je mogoče mamici zadoščeno. pa tudi to se mi nekako ne zdi... če nimaš 100 kvadatneka, super, nobel opremljenega stanovanja, še to ne pomeni, da se naj ne bi odločal za otroka, pa saj kot praviš je to druga zgodba. no, moja sestrična živi v 60 kvadratnem stanovanju (no, bomo rekli, eno solidno stanovanje za mlado družino, a ona ima 5 otrok, pa jim je prav lepo, le z neumnostmi se ne ukvarjajo).no sem se razpisala. ampak tako mislim. aha, pa še to... eh ne bom več nakladala. pa nisem te mislila niti slučajno užaliti, le mnenja so deljena. lp

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.2.2005 21:45:58   
lorelei
Razmišljam podobno kot pepa - pomagaj ji, kolikor misliš, da lahko in ti je v veselje, če pa ne želiš, pa ji to povej. Nikar pa je ne obsojaj, saj si sama povedala, da nimajo veliko dohodkov. Če bi bila enakih finančnih zmožnosti kot vidva, pa bi še vedno okrog prosila pomoči, bi bilo drugače. Tako pa - čimmanj se vtikaj, saj si najbrž niti predstavljati ne moreš, kako grozno se ženska počuti, ko mora fehtarit. Ne zameri, to je le moje mnenje...

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.2.2005 21:47:00   
kalimero
Nimam pametnega komentarja. Sem pa že v prejšnji temi povedala svoje stališče, da se sama ne bi odločila za otroka, če mu že pred rojstvom ne bi mogla nuditi osnovnih stvari. Pa s tem ne mislim nekih oh in sploh cotk. Osnovnega. Ampak v prejšnji temi večina zagovarja stališče, da otrok za vsako ceno. To je pa druga plat medalje. Sicer sem prepričana, da bo za otroka poskrbela po najboljših močeh. Samo kaj to za koga pomeni, je pa stvar osebne presoje.

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.2.2005 21:52:53   
lorelei
Aja, pa še to: si prepričana, da sta se za otroka zavestno odločila kljub razmeram v katerih živita ali pa je otrok nenačrtovan a kljub temu zaželjen? To bistveno spremeni gledišče na vse skupaj... Se pravi - sta bodoča starša neodgovorna ali pa odgovorna a v hudi finančni stiski?

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.2.2005 21:59:24   
Pia73
Vsak zase ve, ampak če plače že prej nista dobivala sta neodgovorna. Jaz ne pravim, da moraš otroku nudit ne vem kaj ampak za planice pa že moraš imeti magari navadne bombažne, samo elektrika tudi stane, pa konec koncev ne moreš pričakovati, da ti bo nekdo otroka oblačil,...

Jaz sem tudi mojega :duda: nesla v novem pajacu iz bolnice, čeprav se strinjam, da je to res brez veze, to je zaradi staršev, samo kakorkoli oblečen pa mora biti v sposojeno ali kupljeno in to veš preden se :duda: rodi,.....

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.2.2005 22:09:08   
jana30
Ja ,ja. Saj ji nisem kaj rekla, saj ji bom pomagala, sam malo sem pa bla šokirana. No, tud s stanovanjem se nisem mislila hvalit...Hotla sem se malo skašljat. Moti me to, da nisi pripravljen otroku kupit vsaj enega pajacka, al ga res ne moreš...Resne vem kako je če si total brez denarja,na srečo, pa tud obsojam ne. Ne vem pa ali je bil otrok načrtovan ali ne.
Meni se pa ne zdi brez pomena, če otroka iz bolnišnice odneseš v enem čist posebnem kompelteku. Meni je to veliko pomenilo, da sva ga izbrala skupaj z možem in ga tudi sama kupila.Ga bom imela vedno za spomin.

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.2.2005 22:09:10   
Pepa-2
postavimo hipotezo, da sta res nepričakovano dobila bebico in kaj sedaj...naj bosta tako zelo ODGOVORNA starša, če nimata stalnih dohodkov, da jo bosta "spustila po kanalu"?
veš koliko ljudi živi iz meseca v mesec, pa imajo tudi otroke. pa srečne... se bo že porihtalo tako, da bo vredu. pa bodo dobili malo večji otroški dodatek, pa si bodo s tem lahko plenice kupili,....

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.2.2005 22:10:30   
srnica
Kalimero se čisto strinjam s tabo, da enostavno ne moreš imeti otroka za vsako ceno.Fantov brat in njegova punca sta se tudi odločila za otroka.Marsikatera bo rekla "fajn" , ampak nobeden nikjer ne dela, ves denar ki pa sta ga tudi dobila na tak ali drugačen način ( prodala mobitel, računalnik ) sta pa v roku 14 dni zapravila za oseben luksuz.Sedaj pa se bi še rada spravila na svoje stanovanje, ker doma niti pri njej niti pri njemu nočeta biti.In sedaj sta se po 5m nosečnosti začela smiliti sama sebi, da češ kako bo.On je zdrav, mlad noče pa delati.Ona prav tako ni hotela.Kaj bosta ta dva nudila otroku?Še osnovnih stvari ne.
Meni osebno se zdi zelo neodgovorno imeti otroka, če veš da mu niti osnovnih stvari ne moreš nuditi, pa ne mislim s tem na luksuz.
Seveda ni nikoli pravi čas, ampak neke stvari si enostavno moraš porihtati če se odločiš za otroka, saj ima le ta tudi svoje potrebe, na katere pač enostavno moraš računati.
Ne vem, to je pač moje mnenje.Saj bi tudi jaz rada imela otroka, ampak ko s fantom sedaj, ko sem ostala brez službe ( upam da se bo to prihodnji teden uredilo )odštejeva vse stoške in kredite, nama ostane na mesec 40 000 sit in mislim da bi bilo sedaj res neodgovorno če bi zanosila.

LP

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.2.2005 22:13:46   
NinKa
No ja, zopet tema odgovorno ali neodgovorno? Vsak se sam odloci, ce cloveka vest ne peče, da otroku ne more nudit najnujnejsega, pol pa naj ureja sam s svojo vestjo.

Se strinjam, da otroci na zacetku ne rabijo veliko, kupujemo starsi bolj "zase". Sama vem, da nisem imela stvari od nikogar za dobit, tako, da je bilo cisto vse novo. Tako, da tema o lepih kompletkih iz bolnice, se mi ne zdi....

Sama sem pred rojstvom kupila veliko stvari, ki so ble prevelike, ko pa so mu bile prav, pa je bil napacni poletni cas. Kaj cmo, se zgodi.

Moram pa tu nekaj povedat, ce smo ze pri tem.....pa ne me napast zaradi tega......jaz imam zmerom kupljenih par kompletov stvari (ponavadi 3 oz.4), ki so za lepo, ce gremo kam na obisk, za k zdravniku,.....in ostale stvari za doma. Ko se bliza, da bo prerastel te stvari jih dam med domaco uporabo in kupim nove za lepo.
Se mi pa zdi groza, ko pridem vcasih k zdravniku pa so otroci obleceni ko ne vem .....v najslabsih zabah in bodiju, ko ze komolec skoraj ven gleda. Zraven pa mama ko je "prepucana" durh in durh. Groza ...v takih trenutkih mi pa pritisk dvigne....

Pa saj, jaz si nimam kaj gor metat....mojemu nic ne manjka in sama bom tut vnaprej naredila vse, da bo tako tut ostalo.

Jana, tebi pa....te razumem .....popolnoma. Ti si naredila kaj si lahko, sedaj je pa na njih samih. Ce so se zavestno odlocili za otroka naj tut skrbijo zanj.

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.2.2005 22:18:33   
Meggi
Ja težka je tale debata se mi zdi.

Jaz če pogladam sebe, FULL Z UŽITKOM kupim kaj moji prinčepeski. Včasih mam full pritiske, pa če ene nogavičke,...........

Se mi zdi da imam tak fajn občutek, da lahko ji nekaj kupim. O.k. seveda je vmes kdaj tud kaj kar tud full nujno ne rabi. Jaz sem se komaj kontrolirala, že ko se bila noseča. "Komu pa boš če svojmu otroku ne."

Je pa full hudo ko res nimaš, tud to vem. Ko sem dobivala 30 čukov porodniške, ko ne veš a bi kupu navaden mlek al alpskega,.........

In morda sem tud tak občutljiva , da praktično ne posojam otroških cotk. Ker? Imamo tud mi željo še po angelčku. In kernikol ne veš kak boš nazaj dobil. Sicer je pa v naši familiji da imamo kar 5 otrok starosti po 5 mesecev razlike. Ne morš kaj velik kombinirat s cotam,

VSE DOBRO VSEM MAMICAM, KI SE TRUDIJO PO SVOJIH MOČEH VSE NAJBOLJŠE ZA OTROČKE.

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.2.2005 22:23:21   
Pepa-2
čakaj, andreja, ti dve zgodbi se ne ujemata...ti tvoji "primerki" res ravnajo neodgovorno, ampak ta dva človečka sta pa zaposlena, sicer nekje pri privatnikih verjetno...
ne vem ali še vedno meni ni kaj jasno...
sem spregledala kaj med vrsticami?

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.2.2005 22:39:14   
srnica
Ja maš prav pepa, me je malo zaneslo, ker sem enostavno tako jezna, pa sem nažalost posplošila.Vendar klub temu menim, da je malce neodgovorno imeti otroka če mu ne moreš niti plenic kupiti.Vendar verjamem, da jima bo uspelo.
Se zavedam da sem jaz malo zašla s teme,...sorry.
Če je človek zaposlen, vse gre, mislim vsaj.Gledam ona dva vsak dan in poslušam jamranje, pa sem enostavno že preobčutljia na to temo kak čujem, da nekdo nebo mogel nuditi otroku niti najnujnejšega.
Osebno pa se mi ne zdi tako pomembno v kakšni oblekci neseš otoka iz bolnice, pač pa to, da ga neseš zdravega.Še posebej če imaš finančne težave.
Še enkrat sorry ker sem prej vse zmutila skupaj.

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.2.2005 22:39:31   
srnica
Ja maš prav pepa, me je malo zaneslo, ker sem enostavno tako jezna, pa sem nažalost posplošila.Vendar klub temu menim, da je malce neodgovorno imeti otroka če mu ne moreš niti plenic kupiti.Vendar verjamem, da jima bo uspelo.
Se zavedam da sem jaz malo zašla s teme,...sorry.
Če je človek zaposlen, vse gre, mislim vsaj.Gledam ona dva vsak dan in poslušam jamranje, pa sem enostavno že preobčutljia na to temo kak čujem, da nekdo nebo mogel nuditi otroku niti najnujnejšega.
Osebno pa se mi ne zdi tako pomembno v kakšni oblekci neseš otoka iz bolnice, pač pa to, da ga neseš zdravega.Še posebej če imaš finančne težave.
Še enkrat sorry ker sem prej vse zmutila skupaj.

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
18.2.2005 23:03:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jana30)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
18.2.2005 23:08:02   
Pepa-2
saj smo verjetno sve enake...te rgovine, Pa risanke, pa...ne vem kdo še vse nas spravljajo v takšne skušnjave. saj verjetno vsaka zelo rada kupi kaj, tudi kakšno neumnost svojemu otroku, ampak, če nimaš, nimaš, pika.
moj otrok je star 10 mesecev in sem kupila dve veliki škatli, kamor sem spravila vse igračke, ki jih ima. hej, dve škatli igrač pri 10m. pa mislim, da sva mu midva kupila en duplo vlakec za božička, pa eno račko, ki jo vleče za seboj, pa eno glasbeno zvezdico(no, recimo 5 igrač), vse ostalo je dobil. vemo pa, s čim se igrajo naši malčki...plastenke, škatle, piloti, če jim damo še kakšen mobitel se ne pritožujejo,... vsega je PREVEČ... mi smo že prepovedali kupovanje igrač vsem babicam, tetam,...kakšno staro, uporabno še lahko kdo prinese.

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.2.2005 23:15:40   
nejcko
Jaz ne bom nič komentirala, mi pa te teme že počasi najedajo. Za božjo voljo, kdo pa smo, da lahko sodimo o tem, kdo lahko in kdo ne sme imeti otroka, kdo je odgovoren in kdo neodgovoren starš, kdo je priden in kdo len. V današnjih časih pa sploh.
Jaz sem mogoče malo fatalista in vedno pravim, da se vse zgodi z nekim namenom - tudi to, da nekdo ima ali pa ne more imeti oz. nima otroka.

Kaj pa veš, mogoče bo pa prav ta otrok, ki naj zaradi socialnega položaja svojih staršev sploh ne bi smel biti rojen (po mnenju nekaterih) nekoč odkril zdravilo za raka...

Nehajte že obsojati... vsak naj živi in dela po svoji vesti.

P.s. Se oproščam, samo sem res že sita tega, ker po mnenju nekaterih od vas, več kot polovica nas rr-jevk sploh ne bi smela imeti otrok.

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.2.2005 23:20:25   
Trebnje
Točno,se povsem strinjam s teboj,nejcko.Če lahko,potem pomagaj ljudem v stiski,če ne moreš jih pa pusti pri miru.Na svetu pa nismo zato,da sodimo o drugih.S kakšno pravico naj bi to sploh počeli?

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 23
19.2.2005 7:21:17   
jana30
Jaz ji pomagam, ne samo zdaj, vse odkar jo poznam, pomagam njenemu sinu pri šoli, dajem kup nasvetov, ji rihtam zdravnike...zato pa mi tu pa tam malo bluncne. Je ne obsojam, niti slučajno ne. Vem, da jim bo ta otročiček polepšal njuno življenje, samo smili se mi, vsi se mi smilijo - onadva, otročiček, starejši otrok, Ker tisto, ko je ena napisala-za to ne pričakuj nobene zahvale je pa čisto res. Hvala od nje še nisem slišala.

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.2.2005 8:37:45   
Annny
Jana30, saj veš, da je težko soditi, ko ne poznamo celotne situacije....:zmeden2:

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?