|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke´08 - 2.del
26.5.2008 13:54:53   
anaya
dan punce!

da še nekaj napišem preden grem na delo...user posted image

Zaenkrat se jaz pri porodu nagibam na naravn porod brez vsega, seveda pa bom šla tut na predavanja za EA (za vsak slučaj, če bo prehudo). Ne vem pa če bo sploh mogoč naravn porod pri meni, glede lege dojenčka. Je rekla G sicer da še ma čas da se obrne na glavico, ampak se mi zdi da se je moje dete kr udobno namestilo na rito, pa z obračanjem ne bo nič.

Glede gibov pa je naša puža bolj nežne narave, ko miga je full nežna, še nikoli me ni zabolelo oz. vsaj približno zabolelo. miga pa tut ene 4x na dan samo.... bo po starših pa bo večino dneva prespalauser posted image .

Lep dan...

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 4026
26.5.2008 14:04:14   
Erin
IZVIRNO SPOROČILO: karmar

IZVIRNO SPOROČILO: Erin

Čakamo na današnja poročila s pregledov:user posted image

26.5. - Vilika 3D UZ

ma je tudi karmar danes na 3D UZ.user posted image user posted image

Ja potem pa tebi tudi lep pregleduser posted image user posted image

KAko pa to da nisi na seznamu? Nisi sporočila?user posted image

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 4027
26.5.2008 14:06:45   
naty13
Jaz sem za naravni porod.  Niti ne razmišljam o kakšni EA ali ultivi. Me pa k sreči v prvo ni nič bolelo. No pač popadek je bolečina, ki nam je že znana. So bolečine, ampak sem jih znala prenesti.

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 4028
26.5.2008 14:18:50   
dojenč
tudi jaz sem za naraven porod, ceprav bo to moj 1 porod in nimam pojma kako to zgleda, želim resnično obcutiti to *čudovito bolecino*
julia-HB da je s tvojo psičko vse vredu.
p.s. veterinarji imajo bolje zrihtano bolnišnico za pse kot pa porodnišniceuser posted image  za nosečnice.
bomo pa šle kar tja rodituser posted image

življenje mi je polepšala hčerka žana 4.8.08.

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 4029
26.5.2008 14:24:36   
ozziebo
Dojenč, kaj me strašiš, sem imela že čist naježeno kožo!!!! Samo, da sta vidve v redu, zdaj se pa čuvaj, pa razmisli, v katero porodnišnico boš šla rodit. Jaz bi že...
Višnja, pozdravi se!
Porod - definitivno z EA. Sem že prvič, pa sem takrat razmišljala, če mogoče ne pretiravam, ampak ko so se začeli popadki, sem si mislila HB, da sem se zmenila...

(odgovor članu dojenč)
Neposredna povezava do sporočila: 4030
26.5.2008 14:43:01   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: naty13

Jaz sem za naravni porod.  Niti ne razmišljam o kakšni EA ali ultivi. Me pa k sreči v prvo ni nič bolelo. No pač popadek je bolečina, ki nam je že znana. So bolečine, ampak sem jih znala prenesti.

Se lahko samo podpišem pod to user posted image

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 4031
26.5.2008 15:12:25   
renatka
Porod - definitivno EA, če dobiš lokalno inekcijo za najmanjšo stvar, ki ti jo delajo, da ne čutiš bolečine, se mi to zdi najmanj kaj lahko naredijo za porod. Vsaka ima pravico, da se odloči sama, izkušnje mojih prijateljic, ki so že vse rodile so bile takšne, da je že z EA bolelo dovolj pri nekaterih še preveč. Bistvo pa je, da potem itak vse pozabiš, ko dobiš svojega angelčka.
Majčke- rada bi vprašala kako dolgo ste čakale na majčke? Jaz sem jih naročila pred 14 dnevi pa še ničuser posted image ! Jaz sem jih naročila po mailu na nalepkice.si. Vem da ste nekatere preko neke Mojce naročale. Prosim pomagajte mi, ker bi jih ful melauser posted image !
Moja pupika je tudi zelo živahna, ma kakšen dan počitka, ko je malo manj aktivna ampak ponavadi ful brca, važno je da so naši user posted image  zdravi!
MBuser posted image - se vidimo danes na MŠ.
Lep sončen pozdravuser posted image !

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4032
26.5.2008 15:48:51   
Neža7
Jaz sem tudi za naravni porod, da bo mož videl kaj je naredil user posted image user posted image user posted image user posted image  hecam!

Pri SS so mi rekli, da je bilo to samo del kaj bom čutila pri ta pravi porod in takrat sem se krasno držala. Jaz ne prenašam bolečine, da bo zaminivo.
G je že rekla, da je možno, da bom imela CR, ker user posted image  ima čudno lego. Upam, da se bo obrnil user posted image

Mama mi je rekla, " ko je bolečina tako hudo, da mišliš, da ne moraš več........ si na koncu"
Potem je rekla, ko se je moja sestra rodila in ko so ji povedala, da je ponovno rodila punčko je bila tako vesela in tudi za trenutek žalostna, ker si je mislila, da bo tudi ta mala bitje morala iti čez porod, en dan.

Bomo močne, a ne! user posted image user posted image user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu renatka)
Neposredna povezava do sporočila: 4033
26.5.2008 16:13:24   
dojenč
neza se strinjam s tabo, naj kar vidijo naši dedci,kaj so ušpicli

življenje mi je polepšala hčerka žana 4.8.08.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 4034
26.5.2008 16:15:58   
iva77

Srečanje v Kranju - Miškolinček pravi, da bi se dobile pred vhodom v Qlandio, jaz sem za, ampak glavna vhoda sta dva, eden je na levi strani, kjer je spar, eden pa na desni, kjer je H&M in C&A. Kje se dobimouser posted image  Ura pa 17:00.

hmmmmmm, zadevca je pa taka:

pofočkat se nisem mogla ker je net nekaj štekal, mojega pa ni bilo doma je bil službeno zadržan, da bi usposobil net in sem bila pred BUF-om, ob 17h, gledala če je katera user posted image , pa žal ni bilo nobene, tamala se je se igrala na igralih, počakala sem cca. polurce in potem šla. Res škoda da si nismo izmenjale GSM številk, Qlandio pa imam 500m stran user posted image

< Sporočilo je popravil iva77 -- 26.5.2008 16:17:37 >

TAMMY, 05.08.2008 ob 9.20, 3150g in 50cm

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 4035
26.5.2008 16:23:32   
naty13
Iva77 še nate sem mislila, pa te par dni sploh ni bilo na sregled. user posted image   Pa pred nosom si nas oz. naju z Miškolinčkom imela.  Saj bomo ponovile, sploh zdej, ko bo že večina koristila dopust in bodo doma, otroci pa v vrtcih.................in bomo mele čas za čvekanje. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  mi je kar hudo, da si zastonj čakala pred Buf-om.

pa pa

(odgovor članu iva77)
Neposredna povezava do sporočila: 4036
26.5.2008 16:33:13   
astrea
user posted image user posted image dojenč za članek

ja sandra, letos pa otroci prehitevajo. Od petih user posted image  sva ostali samo še dve (julij in avgust), majčica, junijčica in še ena julijčica so vse rodile v maju. Ena na rok, ostali dve pa nedošenčka. Sem imela pogovor danes zjutraj z mojim user posted image , da naj lepo počaka notri do avgusta.

Erin, jaz sem za naravni porod. Imam tudi sama niek prag bolečine, ampak bom poskusla.

jooj Julija, samo, da je vse okuser posted image

(odgovor članu LinaK)
Neposredna povezava do sporočila: 4037
26.5.2008 16:46:56   
košuta
Dojenč - dober članek!

Gajka - Po moje smo te me prepričale, kako je fajn biti doma user posted image  in v miru izbirat voziček, posteljico (a sta že pogledala, če so vse palčke še tam?), sama lahko pobrusiš in pobarvaš zibeljko/posteljico, izbereš barvo in opremo sobe, greš po trgovinah za otroke in se čudiš nad "velikostjo" oblačilc, jih izbiraš in preveč zapraviš user posted image , izbiraš med "dodatno opremo" (pripomički, kozmetika) in spet preveč zapraviš, ker mora biti tudi mami lepa... No, saj si že zdaj, ampak malo se pa lahko razvajamo. user posted image  Vmes se ustaviš še na sladoledu, soku, tortici... Pa na čveku se še kaj dobimo...user posted image  Pa tako hitro mine mesec ali dva... Aja, pa popoldanski lepotni spanec si privoščiš, potem ko se preveč naješ najljubšega kosila. user posted image  V glavnem, si na izi. user posted image  Te že kaj bolj mika? A te? A ne? Ja, ja! Saj služba je super, če uživaš v njej, ampak boš pa le enkrat prvič mami, zato si privošči vsaj malo časa zase. Ker paše!

Porod? Hja, bom poskusila čisto klasično, potem bom pa vedela za drugič! user posted image  Ker je v CE bolnišnici menda še vedno problem dobit anesteziologa. user posted image

14.8.2008 Teodor

Miklavž je radodaren mož - že drugič nam je prinesel +! Naslednje leto bom decembra za vsak slučaj šla nekam, kjer Miklavža ne poznajo;)

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 4038
26.5.2008 17:54:56   
iva77

Iva77 še nate sem mislila, pa te par dni sploh ni bilo na sregled. user posted image   Pa pred nosom si nas oz. naju z Miškolinčkom imela.  Saj bomo ponovile, sploh zdej, ko bo že večina koristila dopust in bodo doma, otroci pa v vrtcih.................in bomo mele čas za čvekanje. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  mi je kar hudo, da si zastonj čakala pred Buf-om.

NI PANIKE, kot si rekla še bo čas user posted image

TAMMY, 05.08.2008 ob 9.20, 3150g in 50cm

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 4039
26.5.2008 18:55:43   
ANA_P
Erin, jaz pa ne želim čutiti te čudovite bolečine pri poroduuser posted image . Sem pi... Bom vzela kar Ultivo, upam da mi jo bodo lahko dali glede na to, da je pogoj, da imaš dovolj močne svoje popadke in 3 cm moreš biti odprt. ker drugače ti je ne dajo, ker nazadujejo potek poroda.

Joooj, porod, user posted image  o čem se že pogovarjamo!!!!!!! Tak daleč smo že!!!!!! Mene pa tak strah!

(odgovor članu iva77)
Neposredna povezava do sporočila: 4040
26.5.2008 19:07:04   
Erin
Ja, vedno bližje smo dnevu ko bomo postale mamice...

ANA_P, ne boj se že sedaj, po nepotrebnem sebe in malega obremenjuješ...sprosti se še za 2 meseca in pol, ko bo šlo zares pa samo pogumno...verjemi tudi mene je strah, še posebej ker je prvič in si vsega skupaj ne znam predstavljat, ampak če so že vse dale to skoz, bomo pa še me, in ne bomo zadnje. Kot pravijo punce, itak je vse pozabljeno ko dobiš štruco v roke, pa če si šivana še nekaj tednov mal čudno čičaš in racaš samo potem bomo itak zaposlene z dojenjem i,itd...
Glede poroda samega pa... če bo tvoj ob tebi ti bo gotovo dajal podporo, pa poslušat je treba babico in pravilno dihat pa je menda pol poti mimo, tako so meni rekle znanke. Jaz bom gotovo v kriznih trenutkih kar odplavala v druge galaksije (že tako se rada zasanjam, ko pa kaj boli npr. ko mi dajo inekcijo se pa sploh moram zamotiti in kaj je boljšega kot da premišljuješ  kaj moraš kupiti v trgovini,...user posted image )...
Do tistega dne pa poskudi odmisliti in se veseli dneva ko bo mala pika v tvojem naročju. Velja?user posted image user posted image user posted image user posted image

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 4041
26.5.2008 19:51:45   
Ryssa
Hojla!

Danes sem imela ta dolgi ogtt test. Izkazalo se je, da nimam sladkorne, imam pa moteno toleranco tako da sem na dieti. Dobila pa sem tudi merilec, tako da si lahko kontroliram. Ni pa strogo, kadar hočem.
Sem bila v bolnici že ob pol sedmih, čisto konec sem bila pa ob dveh user posted image
Znoriš. Šele ob devetih so mi dali piti cukrano vodo.
Maja T. na prvem testu z 50g glukoze sem imela enako vrednost sladkorja kot ti 8,2. Zdej na drugem sem imela pa prvo vrednost 9,05.

Sandra a veš kolikšne so normalne vrednosti sladkorja za 1,5 ure po jedi? Sem že iskala po internetu pa nikjer ne najdem user posted image V diabetičnem so mi rekli, da če bi blo nad 7,3 da se moram čez en teden še enkrat oglasit.
Sem si prej merila pa imam 5,6.

Na srečanje na žalost nisem mogla priti, pa kdaj drugič user posted image

dojenč ne morem verjet kakšen odnos so imeli v porodnišnici. Hvalabogu da je vse ok.

Glede poroda - naravno.

Pa še nekaj. A je imela katera ugotovljeno nizko ležečo posteljico? Meni je zadnjič to G omenila, je pa rekla da me noče nič strašit?

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 4042
26.5.2008 19:53:36   
andrejaboris
HOj babike!

Vidim da se že o porodu pogovarjate! Jaz sem 1. imela naraven porod in tut zdaj ne razmišljam o ultivi in EA. Če sem 1. bom tut tokrat preživela, pa še malo drago se mi zdi tolk dnara dat za eno injekcijo. Raje kaj otročičku kupim za ta denar. Pa ko sem rodila so me vprašali, kaj še bota imela 1 otroka in sem odgovorila: Rodit bi še šla brez problema, samo noseča več ne bi bla. Saj je lepo ko si noseč in otročička čutiš v trebuščku, samo je tolko težav in predvsem skrb da bo vse vredu  z našim user posted image in sseveda tut z mano.  Tak da ne se bat poroda, je hud zobobol hujša bolečina.

No jaz sem tut dans oprala cotke od Lana za našega user posted image . SEm se kar razjokala poleg, ko sem se spomnila kaki pišek mali je bila Lan.  Pa pol sem jih že zlikala. NO saj še nisem vsega oprala, pa nekaj še morma kupit. Pa pleničke še pridejo. Pa sem čist hin. Zdaj pa se mi je še Lan skor 1 uro jokal, je bil že tak zaspan in zdaj že spi, jaz pa tut grem v postlo počasi, ker me vse boli!

Dojenč hvala bogu da je vse vredu s tvojim user posted image ! NIč babike se jutri slišimo pa lahko noč vsem.

papa

Lan, Enej in Boris so moj smisel življenja!!!

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 4043
26.5.2008 20:12:22   
miškolinček
ojla, Iva77, meni je tudi hudo da si zastonj čakala. Jaz sem ob 16.uri preden sem šla od doma še enkrat pogledala če se je še katera javila pa se ni nobena. Drugič bomo bolj pozorni, obljubim.

Porod: Prvič rodila z EA vendar ne cel porod tako da vem kako izgleda ta krasna bolečina. Skratka meni ni bila nič krasna, tako da tudi drugič brez EA ne grem,pa nisem strahopetna, samo imam toliko drgih problemov in težav, da ne mislim še zaradi poroda trpet če ni treba.
Spoštujem pa tiste ki boste rodile naravno, sem tudi jaz sprva mislila pa je predolgo trajalo.

Erin: na Jesenicah tisto ni predavanje kot na MŠ, je zelo kratko, anestezistka malo pove, potem pa lahko vprašaš še kaj, potem te pa popiše. To je vse. PA takrat ko sem jaz bila pri prvičuser posted image  so ble noter user posted image same brezuser posted image . Tudi moj je zunaj počakal ko je videl da so sami trebuščkarji tam.user posted image user posted image user posted image  Zdaj v drugo pa nameravam iti enkrat v juniju.

(odgovor članu andrejaboris)
Neposredna povezava do sporočila: 4044
26.5.2008 20:31:00   
Zoja Miša
Dober večer punce!
Lepo vas je bilo prebrati, moram sicer priznati, da sem bila bolj površna, a prebrala sem vse!user posted image  Tako bom lahko tudi malo kometirala, ampak najprej podatki:
Erin, bila sem na pregledu (sem imela dopustuser posted image ) in je vse o.k. Dala sem tudi kri in vodo, upam, da je njuno stanje o.k.Verjetno je, ker se počutim res super! Bila pa sem pred G še na pregledu za ščitnico, kjer so mi tudi vzeli kriuser posted image , tako da so me danes čisto prpikali, ampak sem super. Izvidi pridejo v roku parih dni. Naslednjič grem k G 9.6., ko dam zopet kri in dobim injekcijo za Rh-, prav pregled imam pa po mojem dopustu in to je 9.7., kar se mi zdi super, ker bom ravno z morja in spremembe in to, da bom šla preveriti stanje svoje pikice. user posted image

In sedaj Erin, da ti še povem, da je kotiček za user posted image  super! Res cart!!! In buši, lep! Upam, da so prebavne motnje minile.
Maja T, lep buši.

Matjaž in Ana_P hvala za info of Katje! Katja ti pa ki nas bereš, upam, da ti tako tudi krajšamo čas!user posted image

Tejkaz, kavica ta teden, sem za! Ampak ti še nič ne morem obljubiti. Jutri imam pedikuro, v sredo greva pa z mojim v MŠ, pa potem ne vem kako bo naprej, ali bo v četrtek tudi.... ti javim, prav?
Jupiii za novo frizuro, bi te res rada videla!!!

Vilika in Krmar, upam da sta uživali na 3D UZ, ker to je res nekaj čudovitega!

Sandra, user posted image  za vrata!
Naty, upam, da je Nejc sedaj dober!
Dojenč, ne morem verjeti, kaj vse se dogaja! Le da je vse o.k.!!!!
In kot je rakla Tejkaz - Keglove vaje!!!

Sayuri, ti pa se drži!

Se beremo jutri. Nočko!!!

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu miškolinček)
Neposredna povezava do sporočila: 4045
26.5.2008 20:56:56   
naty13
IZVIRNO SPOROČILO: Ryssa

Pa še nekaj. A je imela katera ugotovljeno nizko ležečo posteljico? Meni je zadnjič to G omenila, je pa rekla da me noče nič strašit?

Ja jaz jo imam. Pač je treba počivat in čim manj težkega dvigovat, da ne bi prišlo do predčasnega poroda.

pa pa

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 4046
26.5.2008 21:54:43   
anita goitan
na hitro sem vas še preletela, sedaj šibam pod tuš in še zadnjič jutri v službo, saj jo imam rada ampka vseno komaj čakam da rečem se vidimo drugo leto oz že vmes kdaj z najinouser posted image , jujujuhuhuuser posted image
Sedaj pa lep večer, miren spanec in lepe sanje, nočko

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 4047
26.5.2008 22:27:23   
sandra123
Anita, naj ti zadnji dan v službi čimprej mine, potem pa uživaj vse za nazajuser posted image
Ryssa, meni so rekli, da je KS nekje do 7,5 normalen, če pa nenadoma skoči na 8 se je pa treba takoj tam oglasitiuser posted image

< Sporočilo je popravil sandra123 -- 26.5.2008 22:30:02 >

Lp, Sandra

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 4048
26.5.2008 22:27:39   
kaja02
anita- user posted image  madonca ti zavidam, mene še čakojo štirje tedni in še mal do nastopa porodniške, dopusta pa ne morem koristit-šola user posted image , a mogoče zamenjaš ?

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 4049
26.5.2008 23:37:07   
Višnja
Dober večer,
mojega user posted image  čakam, da se rne iz ene fešte pa štrkam malo.

Vidim, da se govori o EA. Jaz sem jo imela prvič in jo bom imela tudi drugič - oz bom šla na predavanje, dobila papir in potem bom vidla na kraju dogodka kako bo. Prvič sem jo imela samo malo amapak mi je pomagalo-res pa, da so mi vstavljali kateter že prej (pred popadki - ker so mi sprožli porod in sem bla v bolnici, ker sem šla čez rok 10 dni) in si zdaj ne predstavljam kako je, ko ti vstavljajo ta kateter v hrbet in moreš bit čisto miren in zraven popadke preživljat....bboooo....
je pa moj gine fulll proti temu, ker je prepričanja, da ženska mora trpeti, ker to je porod. Druga ginekologinja pa mi je rekla, da zakaj si ne bi olajšali bolečin saj še pri zobozdravniku si damo inekcijo za vsako plombo user posted image
Sicer pa, vsaka ve zase najboljše.

lepo pančakajte...

Nasmeh mojih dveh princev je nekaj najlepšega na svetu!!!!!!

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 4050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?