|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Danes kupljenemu izdelku - potekel rok uporab...
18.5.2008 23:11:16   
ebranka
Danes zjutraj sem kupila 5 jogurtov, katerim je včeraj potekel rok trajanja.... sem jih odnesla nazaj, pa mi je prodajalka rekla, ker nisem imela pri sebi računa, da ne verjame, da so bili kupljeni pri njih. Ker so danes (v nedeljo) trgovino kmalu zaprli, nisem imela dovolj časa, da bi se vrnila z računom... Nameravam se jutri ponovno vrniti z računom... A kdo ve kaj narediti, če mi ne bo hotela robe zamenjati???user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Danes kupljenemu izdelku - potekel rok up...
18.5.2008 23:11:57   
Anonimen
Inšpekcija.

Ampak jaz bi ji raje te jogurte v glavo vrgla. user posted image

(odgovor članu ebranka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.5.2008 23:14:49   
ebranka
A morda veš kam naj jih prijavim? Kakšne so sankcije?user posted image user posted image Je pa tud mene čist razkurla... najraj bi ji jih res v glavo vrgla user posted image

(odgovor članu ebranka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.5.2008 23:15:54   
Anonimen
Poskusi se zmeniti z njo.
Ce se ne bo dalo, zahtevaj poslovodjo.
Ce bo tudi on "nedosegljiv", podaj prijavo na inspekcijo. Jogurte pa le obdrzi, za dokaz user posted image .

(odgovor članu ebranka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.5.2008 23:15:58   
Anonimen
Sankcije? Ti dobiš druge jogurte, štacuna (in prodajalka, mogoče) pa inšpekcijski pregled in denarno kazen. Ampak ti nimaš nič od tega. Je boljše lastno zadovoljstvo, ko gledaš plačan jogurt na njenem frisu. user posted image

(odgovor članu ebranka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.5.2008 23:22:18   
Anonimen
Odvisno od trgovine. Nam bi v Sparu zadnjic tudi brez racuna zamenjali plesnive pudinge, ki imajo, btw, rok uporabe se do 21.5., kupili smo jih pa 14 dni nazaj. Ker smo racun vrgli stran, je pa imela mami slip od kartice. Pa pol nisem mela casa nazaj nest, 3 so pa itak se v hladilniku, ker jih jaz nocem vec jest. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.5.2008 23:23:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR
3 so pa itak se v hladilniku, ker jih jaz nocem vec jest. 

Zakaj pa imate plesnive pudinge v hladilniku? A jih kdo drug je (ne ti)?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
18.5.2008 23:26:05   
ebranka
Hvala za odgovore. Res bi jo kr prjavla... sam kaj hočeš, nazadnje bo še ona res nasankala... pa vprašanje, če ima kaj veze s temi jogurti... že tako pravjo, da majo full nizke plače... Ona bo kaznovana, jaz pa nazadnje res ne bom mela nič od tega, razen zadovoljstvo, ko bo prodajalko "usekalo po denarnici" - kar si tudi zasluži zaradi svojega vedenja... no zaenkrat ne bom šla tako daleč....
Jutri bom šla definitivno nazaj!! Če bom imela srečo bom naletela na prijaznejšo prodajalko...
in mi bo blago zamenjala. V nasprotnem primeru pa jih bom prijavila na zvezo potrošnikov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2008 0:38:38   
kaya2007
jaz sem se kar navadila, da v vsaki trgovini pogledam rok trajanja, ker se mi večkrat zgodi da je kaj na meji, če ne že čez-še posebej v večjih trgovinah kot interšpar, leclerc...in se mi ne bi dalo ubadat z njimi zaradi par jogurtov, se mi pa vsakič zamerijo, ko vidim da jih boli k. kaj imajo na policah.

sem bila pa zadnjič v enem majhnem šparu na našem koncu, bila sem tik preden so zaprli in sem vzela zadnjo uvenelo vejico peteršilja (poleg vsega ostalega), ki je bila prelahka, da bi jo tehtnica zaznala. prodajalki sem razložila situacijo, sem bila tudi pripravljena plačati zanjo, pa jo je raje pred mojimi očmi vrgla stran, kot da bi mi jo dala user posted image  taki baburi bi pa res kaj vrgla v glavo!!!

(odgovor članu ebranka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.5.2008 6:45:40   
srki
Po mojem z računom ne bi smelo biti problema.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.5.2008 13:01:50   
januskica
precejkrat sem že imela smolo s pokvarjenimi izdelki iz trgovine (presniv toast, napihnjen jogurt, ...). vedno sem nesla nazaj in tudi dobila zamenjavo. najprej na lepo, potem pa kar malo "grdo poglej", če  ne gre drugače. lp

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.5.2008 14:55:16   
BONI*
Tudi nam se je to že kdaj zgodilo, samo nismo nesli nazaj (ker se nam ni ljubilouser posted image ). Drugače pa je moj dragiglede tega zelo pasji. Če v trgovini opazi kakšen izdelek s pretečenim rokom ali pa celo pokvarjen (plesniv, črviv, ...), lepo prijazno na to opozori prodajalce. Potem pa se čez nekaj časa vrne pogledat, če so sporen izdelek umahnili in če ga niso, pokliče na zdravstveni inšpektorat in naredi prijavo. Enkrat je v Leklerku videl črvive pakirane lešnike in ker se zaposleni do naslednjega dne kljub opozorilu niso "zmigali", je poklical na inšpektorat. Inšpektor ga je prosil, če ga lahko počaka v trgovini in mu pokaže sporen izdelek. Inšpektor je res prišel v roku pol ure. Kj je bilo naprej ne vem, vem pa, da lešnikov čez 2 dni ni bilo več tam. Moj je mel glih slab dan in pol ure preveč časa user posted image

Boni

(odgovor članu ebranka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.5.2008 11:41:10   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: ebranka

Hvala za odgovore. Res bi jo kr prjavla... sam kaj hočeš, nazadnje bo še ona res nasankala... pa vprašanje, če ima kaj veze s temi jogurti... že tako pravjo, da majo full nizke plače... Ona bo kaznovana, jaz pa nazadnje res ne bom mela nič od tega, razen zadovoljstvo, ko bo prodajalko "usekalo po denarnici" - kar si tudi zasluži zaradi svojega vedenja... no zaenkrat ne bom šla tako daleč....
Jutri bom šla definitivno nazaj!! Če bom imela srečo bom naletela na prijaznejšo prodajalko...
in mi bo blago zamenjala. V nasprotnem primeru pa jih bom prijavila na zvezo potrošnikov.

Jogurte ti mora z računom definitivno zamenjat. In sem skor prepričana, da ti jih tudi bo, ker ni razloga, da ti jih ne bi.

Ne razumem pa, zakaj je neprijazna, če ti jogurtov ni hotela zamenjat brez računa? Potem gre lahko kar vsak kr v eno trgovino in prinese pretečen izdelek, tam pa mu ga morajo zamenjat? Ok, neprijazno ti je to mogoče povedala, ampak to je druga stvar...
Če bi bila jst prodajalka, tudi ne bi menjala ničsar brez računa. Še posebej ne v kaki večji trgovini, ko si ne moreš zapomnit vsakega obraza in kaj je kdo kupil. (bi pa to povedala na lep način, seveda)
Drugače pa grem jaz tudi vedno nazaj nest kako stvar in tudi opozorim prodajalca, če vidim na polici kako stvar pokvarjeno...Se strinjam, da je to po eni strani krivda prodajalcev (oz tistega, ki ima čez tiste police), po drugi strani pa verjamem, da imajo ogromno dela in da se kaka stvar spregeleda (še posebej, če je rok trajanja še v redu, ne moreš it vsako stvar gledat posebej, če je ok; tisto, kar se pa ne vidi noter pa itak ne more vedet...)

(odgovor članu ebranka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.5.2008 15:29:14   
Pobalami
Pokliči tržno inšpekcijo.

http://www.ti.gov.si/si/predstavitev_trznega_inspektorata_rs/organizacija/

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.5.2008 22:06:57   
ebranka
Jogurte sem odnesla nazaj... zahtevala sem poslovodkinjo... ta se mi je opravičila, me odpeljala do police z jogurti, brez da bi sploh pogledala račun, me je zamenjala jogurte...

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.5.2008 22:09:26   
Anonimen
Bravo :).

(odgovor članu ebranka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.5.2008 11:38:48   
romy
Jaz nebi nesla 5 jogurtov nazaj, ker bi me bilo sram. Bi porabila več za bencin kot je vrednost jogurtov. Pač moje mnenje, jaz nikoli nič ne nesem nazaj, se pa potem bolj pozorna na roke trajanja.

Drugače pa ne razumem kakšne ste, da bi zaradi jogurta kar inšpekcijo klicale. user posted image

Pač so tudi prodajalke samo ljudje in pač kdaj spregledajo kaj, ravno tako kot si ti samo človek in si očitno (ker si kupila čez rok) tudi ti spregledala.

samo moje mnenje, lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.5.2008 11:48:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: romy

Jaz nebi nesla 5 jogurtov nazaj, ker bi me bilo sram. Bi porabila več za bencin kot je vrednost jogurtov. Pač moje mnenje, jaz nikoli nič ne nesem nazaj, se pa potem bolj pozorna na roke trajanja.

Drugače pa ne razumem kakšne ste, da bi zaradi jogurta kar inšpekcijo klicale. user posted image

Pač so tudi prodajalke samo ljudje in pač kdaj spregledajo kaj, ravno tako kot si ti samo človek in si očitno (ker si kupila čez rok) tudi ti spregledala.

samo moje mnenje, lp

SEm delala v trgovini, nekaj časa tudi na oddelku z jogurti.
Je presneto težko buljit tiste datume.

Ampak sama bi isto nesla nazaj. In sem že nesla nazaj. pa so mi zamenjale, brez problema. saj druge izbire nimajo spljoh.

Ne razumem pa, zakaj bi me naj bilo sram? Ker skrbim za svoje zdravje in svoj denar (jogurte je Ebranka plača, mar ne?).
A potem ti, ko kupiš omaro recimo, tud če je poškodovana, ne reklamiraš ker te je sram?

< Sporočilo je popravil matovilcica -- 23.5.2008 11:49:11 >

(odgovor članu romy)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
23.5.2008 13:53:48   
romy
Govorim o jogurtih in ne o omarah.

Jogurt je pol evra, omara pa 1000 evrov! Za pol evra bi me bilo sram, ja res sram, ker nisem tako zajebana da bi se šla kregat za pol evra.
Sicer pa če je en dan čez rok, je pa ful pokvarjen, ne in sploh ga ni za pojest, mislim katastrofa. Ker rok uporabe velja samo do polnoči tistega dne, 15 minut čez polnoči je pa že smrtno nevarno če ga poješ.
Ti pa očitno nisi delala v trgovini, ker ne veš kakšen čuden folk moraš vse prenašat, da te kap. kot študentka sem namreč delala v trgovini z živili. Ampak sploh ne govorim o tem. pač se strinjam neseš ga nazaj in ti ga zamenjajo, saj tudi trgovke zamenjajo brez problema.

Govorim o tem, da nekateri bi pa kar že inšpekcijo poklicali, pa najbolje da ekipo 24 ur,...Groza!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.5.2008 18:46:30   
picola1
Se delno strinjam z romy...Jaz tudi ne bi klicala inšpekcije, se mi zdi, da se da večino stvari uredit na lep način (to se je potem v tem primeru tudi izkazalo).

Bi pa vseeno nesla jogurte nazaj in tudi nesem kako stvar nazaj (včasih se mi tudi ne da, pa tudi ne zgodi se to vsak dan zdej) pa čeprav je vredna samo pol evra in čeprav porabim več za bencin, kot pa za tisto stvar. V bistvu sploh ne gre za denar. Gre za to, da bojo naslednjič prodajalke (ali pa pač kdo drug) bolj pozorne. Jaz kot kupec pa želim kupit stvar, ki sem jo želela kupit, ne pa da jo potem vržem stran. Že tako vsi kasirajo na naš račun in nam poskušajo uvalit vse mogoče...

Sicer pa jaz tega, da nesem kako stvar nazaj sploh ne pojmujem kot kreganje...Samo želim nekaj, kar mi pripada in ko nesem stvar nazaj, sem vedno prijazna in nikdar nimam v glavi kakšnega monologa ala kaki prasci so, kako morejo, kaj si pa mislijo...ipd.

Verjamem pa, da se trgovke v trgovini srečujejo z mnogimi tečnimi in arogantnimi dlako-cepci, dela moja mama tudi v trgovini in mi včasih pove kako se ljudje obnašajo...res grozno, kako so ljudje zafrustrirani potem pa svoje frustracije stresajo tam, kjer je totalno neprimerno (čeprav, če dobro premislimo, smo kdaj pa kdaj vsi takšni po malem)

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.5.2008 19:33:50   
BAMBINA_

samo moje mnenje, lp

Gre za to, da je izdelek, ki mu je pretekel rok uporabe zdravju oporečen in malomarnost prodajalk, da to spregledajo ni opravičljiva! Torej je tudi zdravniku dovoljeno, da naredi v svoji službi kakšno napako, saj je vendar samo človek user posted image Jogurtov pa najbrž ne vračajo zaradi denarja, pač pa iz golega principa ter zato, da se trgovca opozori na to. In zakaj inšpekcijo? Bodo vsaj v prihodnje bolj pazljivi...

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.5.2008 8:11:04   
romy
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Torej je tudi zdravniku dovoljeno, da naredi v svoji službi kakšno napako, saj je vendar samo človek user posted image

Ja, samo človek je in zato napake definitivno dela in zdravnik in trgovec in jaz in tudi ti.

Vendar pa gre pri napakah zdravnikov le za to, da upamo da se nam in našim otrokom ne zgodi kaj in da ne pride do malomarnosti z strani zdravstva.

Lahko si zatiskamo oči, vendar tudi v zdravstvu prihaja do napak in malomarnosti.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.5.2008 8:25:52   
Anonimen

Jogurt je pol evra, omara pa 1000 evrov! Za pol evra bi me bilo sram, ja res sram, ker nisem tako zajebana da bi se šla kregat za pol evra.
Sicer pa če je en dan čez rok, je pa ful pokvarjen, ne in sploh ga ni za pojest, mislim katastrofa. Ker rok uporabe velja samo do polnoči tistega dne, 15 minut čez polnoči je pa že smrtno nevarno če ga poješ.
Ti pa očitno nisi delala v trgovini, ker ne veš kakšen čuden folk moraš vse prenašat, da te kap. kot študentka sem namreč delala v trgovini z živili. Ampak sploh ne govorim o tem. pač se strinjam neseš ga nazaj in ti ga zamenjajo, saj tudi trgovke zamenjajo brez problema.

Govorim o tem, da nekateri bi pa kar že inšpekcijo poklicali, pa najbolje da ekipo 24 ur,...Groza!

Ne vem kje si napisala, da se strinjaš s tem, da bi nesla 5 jogurtov nazaj. SEm samo zasledila, da te je sram, da bi jih nesla.
Sicer pa tudi jaz nisem napisala, daq bi klicala inšpekcijo. Nesla bi jih nazaj, prijazno povedala, bi mi jih zamenjale in to je to.

O tem a sem delala v trgovini al ne, pa se mi zdi ti ne moreš ravno sodit.

(odgovor članu romy)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
26.5.2008 8:28:58   
TRIŠ
Nesi nazaj in zagrozi z inšpekcijo.Mene je to že izučilo zato vedno pogledam datumuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
26.5.2008 10:50:31   
romy
IZVIRNO SPOROČILO: matovilcica

Ne vem kje si napisala, da se strinjaš s tem, da bi nesla 5 jogurtov nazaj. SEm samo zasledila, da te je sram, da bi jih nesla.
Sicer pa tudi jaz nisem napisala, daq bi klicala inšpekcijo. Nesla bi jih nazaj, prijazno povedala, bi mi jih zamenjale in to je to.

O tem a sem delala v trgovini al ne, pa se mi zdi ti ne moreš ravno sodit.

Draga moja.

Še enkrat preberi moj post, zadnji del, ki je odebeljen.
Mislim da sem slovensko napisala, da se strinjam, da ga neseš nazaj in ti ga brez problema zamenjajo. Tu sem mislila na vse tiste ki ga pač nesejo nazaj, mene osebno je sram in ga ne bi nesla, me pa ne moti da ga nesejo drugi in jim dam celo prav. Gre za njihov denar in njihov nakup.
Jaz pa sem pač tak kerakter da ga ne nesem nazaj.

Poudariti sem želela le to, kakšni smo slovenci, da bi zaradi jogurta klicali inšpekcijo in s tem škodovali drugim.

O tem ali si ti delala v trgovini ali ne - mi je pa popolnoma vseeno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Top ideje za otroško silvestrovanje
Silvestrovo je tisti poseben čas v letu, ki si ga otroci zapomnijo za vse življenje. Zato svojim otrokom pričarajte otro...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?