čipka
|
Živjo so , se spet malo javljam. Vidim da ste res čisto prave avgustovske čvekice.. No pa da si še jaz olajšam dušico U glavnem prvo kot prvo, Danes sem spet imela MŠ (tokrat že 3-jič)...4 krat pa potekajo...glavno... Sem kar malo razočarana nad to šolo....sem mislila da je to tako kot vidimo v filmih...da bomo mamice sedele na blazinah, da si bomo mogoče ogledali kakšen filmček, da telovadimo recimo s tisto žogo na kateri ponavadi mamice sedijo??? No da grem od začetka- Prvič oz. prvikrat smo imeli 1 uro predavanja od preventive zob ( da ne rečem da se je "zobozdravnica" skor ves čas smejala in govorila o svojih pacientih...edina pametna stvar ki sem jo zasledila od tiste ure je, da otrok ne sme ponoči pit čaja ker bo imel črne zobe ...ok...prvič slišala pa vendar...drugo uro smo imeli "uvodno predavanje", ki prileti med. sestra od mojga izbranega ginekologa, in se skor 10 min. pogovarja s pacientko ki se očitno poznata, medtem smo se mamice pogovarjale med sabo, nato pogleda če smo vse in začne kako naj poteka materinska šola, nam razdeli 5 al 6 revij mama (ki jih mimogrede že 5 imam, in in še ene par reklam za otroka..mal je še povedala o porodnišnicah po Slo. in pol so mal še mamice povedale kaj si mislijo...to je vlekla eno uro in smo šli domov....WTF????? Mislm, halo???materinska šola?? In pol sem se vprašala al sem jaz butasta al oni? Ok, požrem to in pridem drugič in prepeljem s sabo partnerja, ki si je mimogrede vzel dopust, ker nam je sestras prejšnjič zabičala da če drugič partneraj ne bo zraven da ne bo dobil "dovolilnice" če hoče bit zraven pri porodu (sej ne rečem sej mu je pasalo, niti se ni branil da ne bi šel-je še reku da bi blo fajn da se kej nauči...uglavnem: prideva, ker naj bi se pogovarjali o porodu nasplošno in poporodni dobi. IN prvo uro je blo tko tko no... je pršu ginekolog in je celo uro razlagu o naravnem porodu in kako naj bi NORMALEN porod potekal-povedal je tisto kar smo se učili v 5 razredu oš, iz kje pride otrok in tisto kar mobilne mamice vsaj malo spremljamo-to je nosečnost po tednih-kar tko na hitro-imel je sicer projektor in slikce ultrazvoka...nič novga-za mamice-za očete mogoče...spet od cele ure sem edino pametnega zvedla, da se eden od desetih otrok rodi na rok poroda in da se lahko rodi med 37-42 tednom, da je to normalno... to je vse...in na koncu vpraša če ima še katera kakšno vprašanje in jaz rečem kaj pa recimo mamice, ki bi rade imele drugačen porod (epiduralna, ultiva..oz. kako poteka porod če je vmes carsko rez ali porod z vakumom)? In kaj je rekel na to? Jaz sem prišel danes sem zato, da vam povem kako poteka normalen naraven porod, če bi pa radi izvedeli vse to kar ste ,me vprašali, bi vam pa lahko 14 dni skup govoru...???? WTF?? Sem bla jezna ko hudič in sem sama pri sebi rekla ma ne grem več u to ****neno šolo ki ti sploh ne dajo podatkov zaradi katerih si pršel in vsaka civilizirana mama že ve o čem govori..drugo uro pride spet tista dotična med. sestra, ki sem jo omenila pri prvem obisku. in spet....se pogovarja s spet isto mamico kot prejšnjič okol 10 mi n. ostale smo hodile po vodo, na wc, govorile...ok...in spet...nas vse popiše-popiše še partnerje ki smo jih vzele s sabo...in o čem naj bi blo govora?? o poporodnem obdobju, kajne? No, saj ne rečem pogovarjali smo se o tem da po porodu 6 tedno ne semš sexat-že vem, da moraš veliko počivat-tudi vem, o kontracepciji in to je vse...aja, pa spet o slovenskih porodnišnicah...tokrat to uro nisem zvedela nič kar ne bi vedela že prej ...in vam povem punce sem bila ful ful ful razočarana... ...da vam ne govorim od včerajšnje šole, ki sem jo obiskala tretjič:tokrat bom zlo na hitro ker vidim da sem napisala cel roman ...glavno, prva ura telovadba v nosečnosti, kr ok-vsaj ena stvar ki mi bo zdej prav prišla, druga ura nega dojenčka katastrofa!!!!!!! Kot sem že prej omenila sem mislila da bomo imele mamice rekvizite(dojenčke, plenice itd...) pride notr babca, ki razlaga o kremah in o popku ko se otrok rodi da je fajn redčit z alkoholom med vsakim menjavanjem plenic..tudi to smo že večina mamic vedle, in pol ko je končno začela govort o previjanju, je rekla da tako ali tako nobena porodnišnica nima isti način povijanja, da ima čisto vsaka različno in da zarad tega nam ne bo kazala kako se povija otroka in da v tisti porodnišnici ko bomo rodile da nam bodo tiste babce povedale...iz svoje torbice je samo še prevlekla 4 različne plenice to je pamperska, tetra, racmanka in povijalna in nam povedala kakšna je razlika...pa dobr, če bi vsaj povedala katera plenica je najbolj praktična al pa kako se povija, da vsaka vsaj enkrat proba tisto njeno lutko previt..ne, kje pa.. ...govorila je pa o svojih 2 otrocih kako jih je ona povijala.. ...drug teden imam zadnjič šolo in vsaj takrat ko i mamo dihalne vaje in dojenje zvem kaj več...in pol NIKAD VIŠE V MŠ ZAGORJE!! Vsaj jaz nisem niti malo zadovoljna, al sem pa tok zbirčna ne vem.. pa tudi večina punc ki smo šle potem na kavo so ful nezadovoljne, tko da punce, tiste ki še mislite it v MŠ Zagorje in se mislite česa novega naučit-odsvetujem!!! Zdej pa grem ker sem že res cel spis napisala...pridne bodite, pa se še s kako zogdbico javim, če ne prej drug teden ko bo zadnjič MŠ. Aja, Sayuri in Erin držte se punce! Držim pesti za vas in za vse ostale so !! *poljubčka vsem avgustovkam* čau
|