|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 10:34:12   
julči
Živ,

doma imamo 1 dni staro dojenčico in ponoči včasih par urc prespi pri nama v postelji, če sem jaz enostavno že preveč utrujena da bi jo še uspavala in dala potem v njeno posteljico. Malo me skrbi da se ne bi tega preveč navadila in da bi skos hotla spat pri nama. Jo pa pustim tako da spi sama, se me ne dotika. Drugače čez dan pa en del noči pa lepo prespi v svoji posteljici. Kaj mislite? Jo bova razvadila? K eni pravijo, da se tok majhnega še ne da razvadit? Kakšne so vaše izkušnje potem kasneje z odvajanjem od očkove in mamine postelje?

Hvala za nasvete in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 10:37:53   
julči
Pa še to bi vprašala- a se vaši dojenčki uspavajo sami- mislim tako ko jih nahranite jih date v posteljico in če so še budni zaspijo sami? Naša mala včasih že na dojki zaspi in jo potem samo prestavim, včasih jo morva pa potem še kar nosit in uspavat ker če jo daš budno v posteljico še zajoka? Kaj nardite?

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 10:47:32   
Anonimen
Naša starejša je spala vedno v svoji posteljici, razen recimo, ko je zbolela mi je bilo bolj enostavno, če je bila pri meni. Ko  smo se začasno selili pri njenem 1,5 leta je začela spati pri nama (cca. pol leta), ker nismo posteljice selili s sabo, vendar od dneva ko smo se preselili v hišo, spi sama v svoji sobi brez problemov.  Mlajša je pravo nasprotje, spi pri meni, uspava se na zizi, ker drugače mi pokuri preveč energije in spanca, tako smo pa vsi srečni in spočiti user posted image .

(odgovor članu julči)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 10:50:14   
kristinaj
naša zaspi na flaši in jo potem prenesem v posteljico.... včasih ji kaj zapojem ali pa če je preveč zaspana in sitna ker nesem v posteljico in se stisne k zajčku mu kaj pove in sama zaspi.....jo še poljubim, povem, da jo imam rada in zaželim lahko noč........stara je 13m

k meni oz. nama jo dam pa samo zjutraj ko vstane, da se pocrtamo, ponoči spi pa v svoji posteljici in bo tako tudi naprej,ker imam tudi jaz rada ponoči mir in ne udarcev po glavi, enkrat z nogo, drugič z roko....

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 11:30:39   
annie
Naš 8-mesečnik se ponoči še 1-2x zbudi, pa ga potem podojim in tudi na dojki zaspi. Ta način mi je najbolj naraven in enostaven. Zna tudi sam zaspat, samo ponoči pa se mi ni za neki cirkus, ker ponavadi, če sam zaspi (ne na dojki) se premetava po najini postelji sem ter tja, dokler ga ne zmanjka user posted image Tako pa ga ponoči pustim, da mi zaspi med dojenjem in zame ga ni lepšega, čeprav so teorije, da če se na tak način uspava, da potem drugače ne zna nazaj zaspat user posted image ...pri nas tole sploh ne drži, ker tudi sam zna lepo zaspat in to brez jokauser posted image Sicer ne v svoji posteljici, ampak na najini in potem, ko zaspi ga odložim v njegovo posteljico, enako če slučajno zaspi med dojenjem user posted image
Ja, se pa tudi zgodi, da včasih ponoči zraven še mene zmanjka (ker ga leže dojim) in potem se pač vsi trije skupaj  stiskamo user posted image in zaradi tega ni nič razvajen, ker kot sem pisala, če ga odložim v njegovo posteljico spi naprej, pa tudi, če se zbudi spi dalje in ne zahteva, da bi k nama šel nazaj spat. Moje mnenje je, da lepo delaj po svojem občutku, še prehitro čas beži in kmalu nas naši otročki ne bodo rabili ob sebi user posted image

< Sporočilo je popravil annie -- 22.5.2008 11:31:57 >

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 11:40:59   
BibaMaJa
Jaz mislim, da ga ne moreš razvadit. Če vam paše, da spite skupaj pač spite. Ne vidim v tem nič slabega. Vsak otrok je drugačen. Enim se je fino stiskat pri mami, drugi pa imajo raje svoj mir. (Pre)hitro mine obdobje, ko te potrebujejo.
Starejši sin je spal z nama samo prvo noč, ampak ni spal čisto nič, ker ga je motilo, ko sva se midva premikala. Drugi dan je spal v svoji posteljici in je lepo mirno spal. Znal je sam zaspat. Budnega sem ga položila v posteljico in je v cca 5-10 minutah zaspal.
Drugi sin je spal pri nama prvi mesec, ker mu je tako pasalo, ampak ga je kasneje tudi začelo motit najino premetevanje in sva ga zato prestavila v njegovo posteljico. Zaspi izključno na zizi (tudi, če samo 2x potegne) in potem ga dam v njegovo posteljico. 

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 11:45:01   
BibaMaJa
Aja, če pa ni mogel takoj zaspat, sem bila zraven in ga držala za rokico ali pa ga dala v najino posteljo in ležala zraven, ga božala. To je bilo do 1 meseca, ker je potem ujel ritem in je pri večernem dojenju zaspal. 

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 11:49:55   
travica
FUL JE RAZLIČNO OD OTROKA DO OTROKA in od obdobja do obdobja
tako majhnega dojenčka še ne moreš razvadit in če vama odgovarja naj kr spi pri vama. Če pa tebe moti oz. se zraven nje ne moreš naspat pa počakaj, da zaspi pri vama in jo nato odloži v njeno posteljico. Tako smo mi delali nekje do 4. meseca, potem pa se mi več ni dalo. Sedaj (9 mesecev) zaspi v svoji posteljici pri prvem zbujanju (ob cca. 2h) pa jo vzamem k sebi pa na ziz in spiva do jutra :)

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 12:03:16   
Splet.Ka
Naša (le)potička je že od začetka spala v svoji posteljici v svoji sobici. Po eni strani zato, ker to ne meni ne njej ni bil problem. Če bi na primer jokala v svoji posteljici ali če bi bila jaz preutrujena, bi razmišljala drugače.

Po drugi strani pa zato, ker sem čisto paranoična, da potem do pubertete ne bi hotela iz najine postelje, kot se je to zgodilo s hčerko mojih vd sorodnikov.

Je pa res odločitev čisto tvoja.

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 12:03:32   
*alja*
To je res čist različno. Vsak otrok je drugačen.

Naša user posted image je do 2 let spala v svoji posteljici v svoji sobi. Zdaj pri 2 in pol pa vsako noč pride k nama (okrok 4 zjutraj), pa je tega nismo navajali tak da ni vse stvar navadeuser posted image


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 12:09:04   
srki
Kako pa ste že doma, če je dojenček star 1 dni?

Drugače pa, vsak po svoje. Naš je dolgo spal sam v postelji, zdaj, ko je starejši, 4 leta, pa se pri nama rad guzi.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 12:21:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Kako pa ste že doma, če je dojenček star 1 dni?




Pozabila je dat eno ničlo za enko, torej dojenček je star 10 dni.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
22.5.2008 12:30:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu julči)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 12:41:11   
misar
joj čim manj komplicirat, pa poslušat drugih nasvetovuser posted image . jaz sem v štartu velik živcev zgubila, ker naša pa ni hotla sama zaspat, pa jo je bilo treba nosit, ker so vsi rekli, joj razvadila se bo...user posted image

veš kaj ne poslušaj drugih, delaj po instinktu in liniji manjšega odpora. mi se zvečer še kar radi ponosimo pred spanjem, kar ne traja več kot 10min, v začetku je tud več. ponavadi pa zaspimo že med podiranjem kupčka. tako sem jaz srečna, otrok pa tud. zakaj bi jo silila v svojo posteljico in bi to trajalo ure in ure, pa dretje pa živci čist adijo. kar najlažje uspeva je najboljše, ne se obremenjevat kaj je prav. prav je tisto, kar pali. user posted image


_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 14:03:54   
*kinnie*
Jaz prav sovražim očitke, da se bo otrok razvadil, če ga nosiš, če spi pri tebi, da mora jokat ....

Otrok išče varnost in toplino, in glede na to, da je otrok to kar imam najraje na svetu, ne vem, zakaj se ne bi smel ponoči stisniti k meni in zaspati....jaz se vedno vprašam, kaj se dogaja takrat v teh malih bučah, ko ponoči kličejo mamico....

Verjemi ne bo se razvadil....še prehitro bo čisto samostojen....

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 14:28:23   
Blejka26
meni je ena sestra v bolnišnici rekla  :"otrok je bil 9 mesecev vedno ob materi sedaj more pa kar naenkrat proč"seveda je to šok za otroka,no da me navte koj napadle..jaz svoje dve pikice razvajam in prva mi je zaspala samo na dojki kar 18 mesecev,potem in še sedaj moram ležati ob njej da zaspi,drugače pa spi že kar 10mesecev v svoji pojsteli..sedaj je stara 29m..mlajša pa spi ob meni ker se še dojiva.Stara je 7mesecev..toda je glede spanja pridna in zaspi sama..

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 14:37:43   
rija
kakor komu paše.

do četrtega meseca je moj malček spal po šolsko: sam se je uspaval v svoji posteljici in tam spal celo noč. potem pa se je plošča obrnila.

in kar naenkrat pa je pristal v "družinski " postelji.

in veš kaj: meni je najlepši del dneva, ko se zvečer vsi trije stisnemo, naju malček objame vsakega z eno roko in zapoje:

mi se mamo ladi, ladi, pav jes!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 14:38:11   
Janice1
tudi moj fantek, ki je star 14 dni, zaspi pri meni v postelji,ko ga podojim, ga vzamem in dam v posteljico. Proti jutru, ko se spet zbudi za dojenje, pa ostane pri meni in se stiskava. SPLOH ga ne boš razvadila, ker otrok ZDAJ potrebuje toplino, varnost in zavetje.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 17:36:00   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: misar

joj čim manj komplicirat, pa poslušat drugih nasvetovuser posted image .



pol se mora pa julči kr odklopt od RRjauser posted image

drgač se pa strinjam, brezveze se mučit, pa zdaj ko je user posted image še čisto frišna, se verjetno pogosto zbuja in je že zate boljš, če jo maš ob sebi, se vsaj malo bolj spočiješ. potem ko bo pa dlje spala, pa jo poskusi dajat v posteljico.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 18:07:01   
Anonimen
V končni fazi je čisto vseeno, kako je je pri nas, sosedih, kolegicah, važno je, da si vi vaš vsakdanjik uredite tako, da bo vam ustrezal, da boste vsi sproščeni, srečni in zadovoljni.

Naša je stara dve leti, zvečer zaspi v svoji postelji, ampak tekom noči, enkrat ob polnosči, drugih ob šestih zjutraj,... pricaplja k nama in se potem stisneva skupaj. Dokler nisem imela hčerke, sem bila sveto prepričana, da bo otrok spal v svoji postleji, ampak danes sem vesela, da se tega nisem držala. Ma, mi ni lepšega, ko zjutraj reče, mami, stiskala user posted image . In je drugače zelo samostojna, neustrašna, išče družbo drugih ljudi.
Aja, pa meni je zeeeeloo pomembno, da lahko neprekinjeno spim, četudi me ena malčica brca v ledvica user posted image . Važno da jaz spim, prekinjanje spanja s tem, da sem jo nosila v njeno posteljo so se izkazala za mene zelo stresna (beri: postanem zelo tečna).

(odgovor članu julči)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 19:08:34   
Golobček
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

IZVIRNO SPOROČILO: julči

Malo me skrbi da se ne bi tega preveč navadila in da bi skos hotla spat pri nama.


Zakaj te pa to skrbiuser posted image , otrok paše k staršem in če ji odgovarja da spi z vama pač naj spi, pri nas oba spita v družinski postelji.

če te pa skrbi sexualni del, pa lahko rečem da obstajajo še druge varjante oz prostori.

Meni je nekaj najlepšega če se lahko stisnem k svojima sončkoma ko spita.



Se popolnoma strinjm z Nalin. Moja dva sinova sta spala oba pri meni v družinski postelji, tavelik do 4- leta, tamali pa še danes spi pri nama, pa tudi tavelik bi če se nam nebi pridružla še ena članica, zato smo mogli spanje v nijini postelji malo omejit. Najlepše je če se lahko stisneš k svojemu otroku, pa tudi zanj j e to nekaj lepega saj čuti mamino toplino.

_____________________________

Sedaj imam tri navihančke...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 21:23:04   
sandra85
naš je spal z nama točno do 3. meseca, ker se je prva 2 meseca dojil na 2 ali celo 1 uro in se mi ga ni dalo skozi prelagat.
točno na dan, ko je dopolnil 3. mesec sva ga dala v posteljico-res sva bila prepričana, da bo misija nemogoče, saj so nam vsi govorili, da smo ga že razvadili in nej se pripravimo, da bo spal z nama do 3. leta
no, misija je mogočauser posted image brez problema je zaspal in od takrat spiva komotuser posted image


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Golobček)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 21:32:49   
Anonimen
Naš ima 8 mesecev in od 5. meseca spi z nama oz. pri meni. user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 21:38:18   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: tianna

Naš ima 8 mesecev in od 5. meseca spi z nama oz. pri meni. user posted image  user posted image  user posted image

imaš srečo, da dela tvoj nočne in da imata posteljo zaseuser posted image
js vem, da sem bila vsa polomljena, že takrat ko je imel 2 meseca je precej zasedel


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH?
22.5.2008 21:39:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

IZVIRNO SPOROČILO: tianna

Naš ima 8 mesecev in od 5. meseca spi z nama oz. pri meni. user posted image  user posted image  user posted image

imaš srečo, da dela tvoj nočne in da imata posteljo zaseuser posted image



user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...





slutnja

ste se znebile strij po porodu?s cim

jih nisem dobila (34%)

imela sem jih ze imela tudi pred porodom (14%)

da (3%)

ne (28%)

ne,se ne obremenjujem (21%)


Število vseh glasov: 403

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!