Anonimen
|
In tisti, ki so prijazni, se pogovorimo in veliko več dosežemo kot s tistimi, ki se derejo za vsako malenkost. Razumem vas, da to ni za vas malenkost, vendar se vseeno ne rabite dret na P in imeti medicinsko sestro za nesposobno odločanja glede motorike. Se strinjam. Po mojih izkusnjah jih je vecina prijaznih in strokovnih. Tisti, ki niso, jim pa kar direkt in brez olepsav povem, ce mi kaj ne stima. Ne pricakujem prijaznosti, samo korektnost, saj je tudi zdravstveno osebje lahko utrujeno in ni potrebno, da me vsakic pricakajo z zdravico.... . Bom napisala se enkrat... . Mi2 sva sestro in P sprasevala vse, kar naju je zanimalo. Vecinoma z odgovori zadovoljna, rekla super, hvala, bomo upostevali. In tako sem enkrat klicala sestro, kaksna je cesta, ce je kaj snega... , tisti dan, ko smo bili naroceni na nek pregled (sem prisla bolj od dalec, nasa logistika pac ) in je bila v prvem hipu vsa nejevoljna, kaj mam za sprasevat, kaksno je vreme ...ja, saj res ni dezurni Trontelj (oprostite g. Trontelj, ampak vi ste mi se vedno vremenska legenda :). In sem ji povedala, od kje klicem, pa da se ne bi prav dalec vozila, ce je sneg in slaba cesta....in ko je ugotovila, cigavi smo, se je nasmejala, kolikor se po telefonu lahko... . Smo se zmenili, kako je vreme, pri njej in pri nas bolj juzno, pa za naslednji pregled. Skratka, ce se obnasas normalno, se bo tudi sestra normalno. Pa ce pokazes nekaj spostovanja, je to tudi ena taka fajna stvar. Pa ne rabis nikomur v rit lest, samo spostljiv odnos pokazat in v zelo veliko primerih prav fajn cez prides :). Ce pa dvomis v nasvete sestre, pa na naslednjih vratih najdes P, vsaj pri nas je tako in ga povprasas za dodatno mnenje in nasvet. Kar v osnovi razvrednotit delo nekoga, mi je pa brezveze, milo receno.
|