pot
|
živjo, punce. Sem čisto crknjena. Nevem več kaj dati otroku za jest, razen riževe kašice in mleka, pa mogoče še korenčka, moram še enkrat probat. Zdaj brskam po netu, ko je končno zaspal, za jedi, ki se jih lahko da otroku med prvimi jedmi, pa je notri veliko takih, ki sva jih sprobala, pa je bil potem cel dan problem s prebavo: driska, temno in trdo blato naslednji dan, isti dan še kupčki, zvijanje, nemirno spanje, jok, splošna nemirnost in sitnost... Pikic nima po telesu, da bi se s tem kazala kakšna alergija, samo težave ima s prebavo ali kaj? Včeraj sem mu dala spet kuhano jabolko in ga je zvijalo cel dan. Danes sem mu dala včerajšnje jabolko z riževo kašico (1 dobro žličko), če je včeraj bilo preveč sveže kuhano, pa sva imela spet ˝pevske vaje˝. Sem včeraj klicala patronažno in mi je rekla, da naj se izogibava hrane, na katero je do sedaj imel reakcijo. Lahko pa probava: - testenine brez glukoze (pa verjetno tudi brez jajc, ker je rekla, naj se tudi tega raje izogibava še nekaj časa, ker je že pri dojenju, ko sem jedla jajca imel grozne krče), - špinačo (tudi to bom izpustila, ker ga je tudi ko sem jedla špinačo zvijalo in je imel potem temno zeleno blato) - krompir (po enih podatkih se krompir uvaja šele po 8. mesecu, mislim, da je skuštrana prepisala s svoje tabele), - blitva. Se pravi lahko proba samo blitvo, krompir in testenine brez glutena in jajc, če jih pri nas sploh najdem, drugače pa na lov za njimi v večje trgovine v Lj. A katera slučajno ve firmo takih testenin in kje se jih da kupiti? In kaj mi še ve svetujete da mu lahko še dam jest? Do sedaj je imel probleme s/z: -bučkami, -bananami, -cvetačo, -hruško, -koruzo (menda bi mogla probat s polento ). Razen cvetače je vse na mojem seznamu kaj lahko je od 6. meseca naprej, tudi krompir, ki ga še nisva probala. Prosim za vaše nasvete. Tukaj pa je nekaj linkov, ki jih grem zdaj naprej brat, če še katero zanima kaj lahko in kaj še ne uvesti: hrana ki je prvo leto ne ponujamo otroku alergija na hrano alergije rastoči problem Zanimivo, da je na srednjem linku omenjena tudi alergija na krompir (med alergijami na zelenjavo). Klaudia, upam, da sem se kaj naučila, kar si mi zadnjič pokazala (linki).
< Sporočilo je popravil pot -- 13.5.2008 15:29:05 >
|