|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah pred porodom in popadki
5.5.2008 10:58:09   
tajči27
ojla...imam še en dober mesec pred porodom in sem bila v bolnici zdaj par dni ker sem imela krče in take lažne popadke...pa ko sem ležala na addelku tam vidiš vse-zamenjala sem 2 cimri med mojim bivanjem,sta obe že rodili in jaz sem bila priča ,ko sta imeli take zelo intenzivne popadke,preden so jih odpeljali v porodno-že to je bil sam šok zame,sem si kr sebe predstavljala...pa še ko sem bila prvič na pregledu se je šlišalo iz porodne sobe,je ena uboga ženska med porodom tako kričala ,da vam ne znam povedat..že to je bil čist ta prvi šok..potem sem pa vsak dan videla na hodniku ženske s popadki,njihove krče in agonijo..sej vem da boli in vse,ampak se mi zdi da zdaj ko sem vse to videla in slišala da sem čisto na tleh,sploh se nekako ne morem pobrati,itak ima vsaka svoj bolečinski prag in vse ampak...tako tesnobo čutim...sej pol sem tud vidla te ženske ko so z veseljem že pestovala te štručke v rokah in je blo vse pozabljeno za njih,ampak jaz jih še kar vidim pred seboj...sploh se ne morem pripravljati na porod psihično po vsem tem..ker se zdaj tolko bojim...groza..prosim pomagajte,svetujte,recite da ni tko hudo...zdaj mam pa strogo ležanje doma in jutri bi se mi naj začela MŠ pa ne morem it...a je še katero tko zlo strah,al je normalno da se tko zdaj počutim?! no upam da nisem še kakšno nosečko prestrašila...pa hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strah pred porodom in popadki
5.5.2008 11:02:02   
frutka_
Mene je bilo prvič tudi strah ko hudič, zato sem se odločila za epiduralno. Zdaj v drugo me ni strah niti pikice. Želim si samo, da rodim zdravega otroka. Res. Čisto nič drugega.user posted image
Normalno je da se tako počutiš. Ampak zaupaj babicam, sebi, tvojemu (če bo poleg) in razmisli o kaki protibolečinski terpaiji.

(odgovor članu tajči27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.5.2008 11:06:19   
tajči27
ja že stem so mi takoj moralo pobrali ker v celjski porodnišnici imajo samo enega anestezista ki opravlja ultivo in epiduralno,jst jim bi plačala dvakratno samo kaj ko mi ne morejo obljubit da bom takrat deležna kake analgesije...že to je štala,poklicali bodo anestezista samo če ga ne bo ga pač ne bo,ne dobiš ga vedno,moreš imeti srečo..

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.5.2008 11:07:24   
lunastar
Jst mam rok 14.5. pa me ni strah bolečine ampak predvsem tega, da bi šlo kej narobe....

(odgovor članu tajči27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
5.5.2008 11:07:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tajči27)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.5.2008 11:10:23   
CHARLIZE
ja sva že dve, ki ju je pošteno strah. Jaz sem prvič noseča in sem v 32 tednu in me vedno bolj skrbi kako bo to šlo skozi. Ne morem ti rečt, če res tako hudo boli kot pravijo, ker bom tud sama prvič to probala. Pa sem si že rekla,da ne smem tolk teh forumov brat pa kar ne morem ven iz svoje kože. Niti ne vem ali imam nizek ali visok prag boelčine in si teh bolečin tud predstavljam ne. Vem pa to, da bolj ko me bo strah bolj bom napeta in to bo samo slabo vplivalo na porod. Upam, da se bom do konca malo spravila k sebi. Sem si pa že rekla,da si bom probala zrihtat to ultivo, če bo res prehudo. Upam, da bo vse ok,..tudi tebi želim veliko sreče in poguma ter zdravega otrokauser posted image

(odgovor članu tajči27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.5.2008 11:21:00   
Anonimen
Ojla punce!Jaz imam danes rok pa se se nič ne dogaja sem pa tako ze sita vsega da komi čakam da grem rodit pa kokr bo pač bo vse so prezivele bomo tud me.Je pa tud mene trgala panika 2 al pa 3 mesce nazaj sam zdej ko sm pa ze na konc pa sploh ne pomislim več da bo hudo, sej najbrz bo ker sem prvič noseča ampak sem se kr sprjaznla s tem in komej čakam da vidim svojega prvorojenca ali prvorojenko.

Tko da punce nč se bat bomo prezivele pa velik sreče vsem!

(odgovor članu CHARLIZE)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.5.2008 11:31:03   
srki
Mene tudi prvič ni bilo strah, strah me je zdaj. Bolečine ne, kot je že ena predhodnica napisala, ampak tega, da  bi šlo kaj narobe, kar me tudi v prvo ni bilo.

Mislim pa, da takrat, ko se ti bo dejansko res začelo, ne boš na to mislila. Boš pregurala, še vsaka je. Lažje ti bo, če boš imela ob sebi partnerja, ali koga drugega, ki ti bo stal ob strani.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.5.2008 12:29:32   
tajči27
hvala punce za spodbudo...sej pravim,če ne bi vse te ženske vidla,bi me sigurno blo manj strah...zdej ko sem pa doma se pa premikam kot en robot,ful čuvam da ja nebi bilo kaj narobe pa da bi morala predčasno nazaj v bolnico...ta strah je grozen...pomirilo bi me deino da bi imela zagotovljeno ultivo ali EA sam ko ni sigurno...vem da itak bomo preživele,vse bo ok na koncu,nevem od kje zdaj ta panika,pa ko drgač sploh nisem paničar...ne morem se pomiriti,sploh pa se mi zdi da v bolnici res nimajo najbolš urejeno koga dajo skupaj po sobah,nevem da bi ble punce pred rokom skupaj pa ene ko nismo še čisto tam...srečno tistim ki boste rodile v maju,čeprav mislim da se vam bom pridružila konec meseca ali v začetku naslednjega,mi je blo rečeno da bom prej rodila...itak bom pa imela partnerja zraven...nikoli si nisem mislila da me bo tko strah,res ne,še pred kakim tednom me ni taka panika...

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.5.2008 12:32:33   
2 Sraki
Bolečina mine in to je vse kar moraš vedeti. Ne boj se imej v glavi, da bo vse skupaj trajalo maximalno en dan in nato pride veliiiiiiikaaaaaaaaaaaaaaa nagrada. Se splača potrpet in ko boš zagledala sončka, bo vse pozabljeno. Bolečina tu res ni problem, je pa hudo če se kaj zakoplicira, vendar misli pozitivno!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.5.2008 12:38:24   
Majuska
Jao punce,

nehajte take pisat user posted image   jaz sem tudi noseča prvič, rodila bom konec julija, se pravi imam še nekaj časa za psihične priprave. Mene je nekako najbolj strah, kako se bom soočila z bolečino, kolikor sebe poznam, imam precej nizek bolečinski prag. Tuhtala sem o porodu v vodi, ampak morda pa ne bo časa za to.

O tem, da bi šlo kaj narobe, pa ne smemo misliti. Vem, brala sem ful enih zgodb o tem, kaj vse se lahko zgodi, ampak če se bomo s tem obremenjevale, si bomo samo otežile to pot. Pa tudi, ko je ena omenila koliko ene kričijo - zdaj sicer lahko govorim, ko še nisem na tej točki - a ni bolje energijo usmeriti v otrokov prihod kot v kričanje? Moči je treba šparati, nekje sem brala, da se moramo bolj usmeriti v otroka kot v lastno bolečino.

Kot sem že rekla, ta moment sem lahko pametna, me pa res zanima, kako se bom obnašala, ko se bo to meni dogajalo user posted image

(odgovor članu tajči27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.5.2008 12:53:09   
srki
Ja, ampak res, bomo še vse panične ratale. Tisto bolečino že preboliš in preživiš, samo, da bi šlo vse, kot je treba.

Glede kričanja pa, enim pomaga, eni pač tako premagujejo bolečine. Saj, ena v drugi sobi je bila tudi tako glasna, da sem se po narkozi končno zbudila, škoda, drugače bi še malo spalauser posted image . in kako se mi je fajn zdelo, ko je bilo že vse za manouser posted image . No, saj kmalu za tem se je zaslišal otroški jok.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.5.2008 13:23:53   
pavlyna
veš TAJČI27 mislim da na tem forumu in nasplošno ni nobene, ki je nebi blo vsaj malo strah poroda,popadkov...pa naj še tako trdijo da to ne drži.

tudi mene je zadnji teden premlevalo neko čustvo,čeprav nevem če je bil to ravno strah,prej neka tiha negotovost pred nečem česar še nisem doživela.
ko pa sem bila v avtu na poti v porodnišnico,pa me je bilo strah--poroda,...kako se bo vse skupaj izteklo,saj nikoli ne veš kaj se lahko zgodi.

ampak naj ti povem,strah je znotraj votel,okrog ga pa nič ni,...poskusi se čimbolj sprostiti,saj to res pomaga in tudi porod je hitejši če si sproščen in ne napet---KOLIKOR SE DA SEVEDA.
PA VEDI,DA JE POPADEK TVOJ PRIJATELJ,SAJ SI Z VSAKIM BLIŽJE SVOJEMU OTROKU.

BO PA TAKOJ KO BOŠ V ROKE DOBILA SVOJEGA SONČKA VSE HUDO POZABLJENO,...VERJEMI

ŽELIM TI IN VSEM,KI STE user posted image ,DA BI BIL POROD ENA IZMED LEPIH IZKUŠENJ IN NE NOČNA MORA.

PA SREČNOuser posted image !

< Sporočilo je popravil pavlyna -- 5.5.2008 13:26:10 >

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.5.2008 13:25:49   
Netopirčy81
Tudi mene je bilo zelo strah kako bo. Pri meni je blo vse umatno sproženo, za povrh pa še ta strah, tko da mi ni blo glih najlepše. Ampak ko sem v porodni zagledala malo posteljico za bebo, sem komaj čakala, da se rodi in malo pozabila na bolečino, saj sem vedla, da bom še tisti večer pestovala svojo punčko. Že 1 teden po porodu sem si rekla da komaj čakam, da bom spet user posted image in mela dojenčka (kljub bolečinam), ker je to tako lepo in nepozabno. Kar pogumno, splača se!!

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.5.2008 13:38:44   
jajula
jst mam ful nizek bolečinski prag, preden sem bla noseča sem še par dni pred kakršnimkoli pregledom ful travmirala, k sm vedla da mi bojo kri vzel, dve noči prej nism mogla dobr spat...res boječka taglavna. med nosečnostjo me je pa kakšna dva meseca pred porodom totalna panika kako bom jst to preživela, tud ker sem v glavnem skoz doma visela, torej s kondicijo čist na koncu. na koncu sm si v glavi skoz ponavljala da bolečina traja maximalno en dan, da je rezultat tega en čudovit otročiček, za katerega je najbolj važno da pride srečno na svet, da so popadki kul, ker to pomeni da bo prej vsega konec (je velik boljš pridt s popadki v porodno sobo, ker se mi zdi da je tko hitrej porod odvija). v porodni sem dobila masko in neki v žilo, ker pomaga, da si malo zadet. pa skoz sem mislila na besede ene prijateljice da je važno da si skuliran (čeprav se mi je to zdel itak nemogoče) in ene druge, ki mi je rekla "blagor teb k greš rodit, res boli, samo je enkratna izkušnja, ko pride user posted image na svet". se mi je zdel da če nekdo reče blagor k greš rodit, pol se zgleda da preživet...tko da loh rečem, da res boli, ampak od vseh bolečin, ki loh zada tvoje telo je edino ta bolečina pozitivna, zato da pride otrok na svet.
glede kričanja je pa tko kt na vlakcih v lunaparkih, eni kričijo, drugi pa ne, pa to ne pomen da je ene bolj strahuser posted image    

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.5.2008 13:40:49   
andrejkam
Ma saj boli, ampak skoraj pol bolečine ti odvzame pravilno dihanje. Po pravici povedano, se mi je zdelo to dihanje kr neki, ampak zelo zelo pomaga. Ko sem bila med porodom zategnjena in sem dihala s pljuči, me je bolelo. ko pa sem se skulirala in res dihala tako, kot so nas učili, je bilo mnogo lažje. Ko je bilo hudo, pa sem dobila nekaj v žilo ... uau ... tako sem bila zadeta. Potem so mi dodali še masko in je šlo. Če sem renčala, so mi lepo razložili, da s tem izgubljam energijo, in sem nehala. Pa je bilo spet lažje.
Zdej ko gledam malega, bi šla še enkrat, brez problema.
Nč bat, dihat in poslušat babico. To je moj recept. Pa vso srečo!

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.5.2008 14:35:46   
tajči27
vauu..nas je pa kr neki boječk..ful hvala,malo ste me pomirile,upam da bo držala ta droga zlooo dolgo...pa zdaj zarad ležanja še v MŠ ne morem,upam da ne izgubljam preveč s tem,ko ne bom šla...ja,vrjetno je res strah prav vsako,pa zgleda da nisem niti razmišljala toliko o tem,dokler nisem bila priča vsem tem...jst sam upam da imam bolečinski prag dovolj visok in da me ne bo taka panika ko bo prišlo do tega...res punce se vam zahvaljujem za podporo in nasvete,sploh nevem kako to da sem se toool zlo ustrašila in kaj mi je...iatk vem da niobena ni čist flegma ko gre rodit..po eni strani pa že komi čakam da bo vsega konec,da bom končno videla svojega malega in ga pestovala pa tud zaradi pritiskov,ker sem tolk na konc s psiho..upam da bo kmalu minil ta strah in da bo vsem šlo vse vredu!!!!user posted image

(odgovor članu andrejkam)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.5.2008 11:27:17   
portugalka
povsod, ko govorijo o pripravi na porod (tudi v MŠ), vedno poudarjajo to psihično pripravo, pa si niti ne predstavljam točno, kaj dejansko naj bi naredil?
kako se lahko psihičnio pripraviš na nekaj ,kar nisi še doživel (sm prvič noseča, 37t), ko ne veš natančno, kaj te čaka ipd... a vadite dihanje in je? al kako?
Kaj ste ve naredile? Kako to počnete? Kako se pripravljate?
Mene pa je poleg VSEGA še SRAM - britje, klistir, študenti,ipd.... user posted image
Saj vem, da so vsi vse to že videli, ampak vseeno... najraje bi rodila doma.... jaz+mož+babica in konc.
bedno ne?user posted image

(odgovor članu tajči27)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.5.2008 11:43:15   
Maja T.
veš TAJČI27 mislim da na tem forumu in nasplošno ni nobene, ki je nebi blo vsaj malo strah poroda,popadkov...pa naj še tako trdijo da to ne drži.

tudi mene je zadnji teden premlevalo neko čustvo,čeprav nevem če je bil to ravno strah,prej neka tiha negotovost pred nečem česar še nisem doživela.
ko pa sem bila v avtu na poti v porodnišnico,pa me je bilo strah--poroda,...kako se bo vse skupaj izteklo,saj nikoli ne veš kaj se lahko zgodi.

ampak naj ti povem,strah je znotraj votel,okrog ga pa nič ni,...poskusi se čimbolj sprostiti,saj to res pomaga in tudi porod je hitejši če si sproščen in ne napet---KOLIKOR SE DA SEVEDA.
PA VEDI,DA JE POPADEK TVOJ PRIJATELJ,SAJ SI Z VSAKIM BLIŽJE SVOJEMU OTROKU.

BO PA TAKOJ KO BOŠ V ROKE DOBILA SVOJEGA SONČKA VSE HUDO POZABLJENO,...VERJEMI

ŽELIM TI IN VSEM,KI STE ,DA BI BIL POROD ENA IZMED LEPIH IZKUŠENJ IN NE NOČNA MORA.

PA SREČNO

Pavlyna to si pa tako lepo napisala, hvala user posted image user posted image user posted image . Jaz imam sicer še 13 t. do konca, ni me ravno strah, ampak vseeno imam cmok v grlu...

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu pavlyna)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.5.2008 11:57:25   
Anonimen
Uf, če bi vedela kako zelooooo je bilo mene strah. Katastrofa! Na mizi ni blo nič iz mene. Strah pred nepoznanim. Še kako psiha vpliva na sam porod. Že na vratih sem rekla, da hočem EA. Ko sem jo dobila, je strah dobesedno izginil. V sekundi. Super je bilo. Ko pa sem dobila zakladek v naročje, pa itak pozabiš na vse.

Kar pogumno! user posted image

(odgovor članu Maja T.)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
7.5.2008 13:18:50   
tajči27
iz vaših ust v božja ušesa pravijo a ne ?! mah jst še mam 6 tednov,sam so mi rekli da vrjetno bo prej..sej tud jst nisem tooolk razmišljala o strahu,dok nisem vidla teh revic v bolnici...sam sej res-kako se človek pripravi psihično na porod????? sej si govorimo da bo vse ok,ampak to ni dost...psihična priprava...hm...kako že????ojej

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.5.2008 13:41:37   
mircek
punce, tolažit se mormo s tem da bo vse, itak, uredu in da bomo imele ob sebi eno čudovito bitje katero je rastlo u naših ogromnih trebuhih user posted image . Jaz sem v 29.tednu, in me tudi sem in tja preganja misel, ali bom vedela kdaj se bo začelo ali ne. Rok poroda imam konec julija in me še kar čaka nekaj časa da dočakam svojega user posted image .

(odgovor članu tajči27)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.5.2008 16:04:52   
papica2
Kot so že druge rekle, čimmanj se obremenjuj s tem, pa bo. Jaz sem se tolažila s tem, da če so druge preživele (če sem enkrat že preživela), bom pa ja tudi jaz (bom pa še enkrat). Me je pa obakrat zagrabila panika, ko se je začelo zares in sem si verjetno s tem tudi bolj škodila kot ne.
Glede "grozljivih" zvokov iz porodne sobe pa ne skrbi, tudi to je namreč ena od oblik sproščanja user posted image . Pa čimmanj poslušat razne zgodbice o nepredstavljivem mučenju in groznih bolečinah. Boli, to že (ene manj, druge bolj), ampak se da preživet. Groze in agonije, ki si jih ti opazila, pa doživljajo (doživljamo) ženske predvsem zaradi strahu pred neznanim in (vsaj jaz) pred bolnišničnim osebjem oz. bolnišnico na splošno kot zaradi strašnosti poroda samega. Pač še zadnja neprijetnost nosečnosti.

< Sporočilo je popravil papica2 -- 11.5.2008 16:13:31 >

(odgovor članu mircek)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.5.2008 20:30:55   
janjček
imam 12 dni do konca in tudi mene že malo panika grabi. prvič me ni, ker nisem vedela, kaj me sploh čaka. nisem bila ravno pripravljena na carski rez, vedno sem mislila da bom rodila naravno, a sem ravno tako preživela.sedaj pa, ko verjetno kaže, da bo naravno, pa me je strah popadkov

(odgovor članu papica2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
11.5.2008 21:15:57   
jajula

portugalka,
mah ni bedno, sej verjetno bi vsaka raje rodila v bolj prijetnem in domačem okolju kot pa porodnišnici. glede britja se poskusi sama (čeprav je s tistim velikanskim trebuhom res težko, ampak al ti pomaga tvojuser posted image al pa se probaš sama s kkšnim špeglčkom), klistir pa tud ni tak bavbav - holivudske zvezde plačujejo klistiranje zato da shujšajo, teb ga bojo pa nardil gratisuser posted image
sej tud mene je blo tega strah, sam k sm se enkrat v porodnišnici znašla, je blo tega res hitr konc, pa babica je bla ful prijazna, tko da mi ful ni blo grozn.

glede študentov pa loh rečeš, da jih ne želiš zraven.
men je babica rekla, da mi bo pršla ena zdravnica k je bla pristojna tisti dan, predret mehur. sm pa  to zdravnico že izkusla na enem pregledu in je bla fuuul groba, tok da sm jokala, tko da sm babico prosila, če loh pripelje katerga kol druzga razen te zdravnice in jo je resuser posted image babice so res razumevajoče in ti kr pogumno in prijazno  povej kakšne so tvoje želje

< Sporočilo je popravil jajula -- 11.5.2008 21:17:12 >

(odgovor članu portugalka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?