|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Klomifenke 2008
7.5.2008 20:36:05   
oktavija
Halo dekleta!

Po dolgem času sem vas prišla pozdravit!
Pri meni še nič novega, še vedno NIČ.....

Naj vas potolažim da premajhni folikli še ne pomenijo da ni možno zanosit.... vem iz lastnih izkušenj.... še vedno lahko zrasejo....

Zdravila ki jih običajno dobite ob Klomifenu, so ponavadi zdravila za sladkorne bolnike, ki zmanjšujejo sladkor v krvi, ki je tudi delno kriv za slabše delovanje jajčnikov oz. lahko povzroči PCO, dokazano pa pomaga pri teh težavah.....(tako je meni razložila moja G)

Laparoskopija in histeroskopija nista nič strašnega... Za tiste ki imete PCO pomeni to, da vam prepikajo jajčnike ( majhne polipe, ki so na njih) tako da lahko normalno delujejo vsaj 6 mesecev, in pa vam obenem pregledajo prehonost jajčnikov, ugotovijo morebitne pregrade itd... Nič strašneda, zaradi takega posega se ostaja v bolnici do največ 3 dni....

V glavnem, nič ne skrbite in poskusite same kaj naredit na tem, da začnete zelo pazit kaj zaužijete in tiste, ki imate povišano telesno težo poskušate shujšat.... Pravijo da je najučinkovit način prehranjevanja po Montignacu....
Tukaj vam piše nekaj več o vsem tem: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2696207

Toliko od mene, lep večer vam želim!user posted image user posted image user posted image

Tukaj lahko glasujete za našo princesko: http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=420&Itemid=220

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
8.5.2008 7:15:18   
Anonimen
oktavija, pa misliš, da iz 1,4 cm (12. dan ciklusa) lahko nastane pravi folikel?? user posted image user posted image

meni ni jasno, zakaj user posted image  imam še vedno rjav izcedek, pa špika me v jajčnikih, če tam sploh ni nič razen par malih foliklov. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu oktavija)
  Neposredna povezava do sporočila: 1902
8.5.2008 7:36:06   
oktavija
Draga Biba,
pri meni je bil folikel 12 mm velik  (za uspešno oploditev more imeti najmanj 18 mm) in moja G je takrat rekla, žal mi je tokrat nam ni uspelo folikel je premali in ne more pridit do zanositve...user posted image  samo po božjem čudežu lahko zanosite....user posted image user posted image user posted image  ja še rekla moja G....
No in čas je mineval jaz pa sem čakala user posted image , da lahko začnem drugi krog Klomifena... M mi je zaostajala en teden in jaz naredim test, seveda je bil - ....
Po 60 dneh (tako zahtevajo zdravniki) izostanka M grem na preglad in moja G ugotovi da sem že prav lepo noseča....

Nikomer ni bilo jasno kako je to možno, da sem zanosila, če pa je bil folikel velik le 12 mmuser posted image user posted image  Potem mi je G razložila, da je verjetno rast trajala malo dlje in da je ovulacija nastopila kasneje, test pa ni pokazal + ker je bil narejen prehitro.....

Žal se ja najina sreča kmalu končala in najin user posted image  je odšel med angelčke....

Nič ne skrbi mogoče, pa se tudi tebi zgodi božji čudež!user posted image

Tukaj lahko glasujete za našo princesko: http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=420&Itemid=220

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
8.5.2008 8:53:48   
Anonimen
oktavija, hvala za razlago.  sicer je pri meni vseeno drugače, ker imam še pol pretanko sluznico, tako, da je rekla, da tudi če bi do oploditve prišlo, se ne bi vgnezdilo. Tako, da je napoved še slabša. user posted image  

ampak po pravici povedano, sem se že čisto potolažila. Pač ta mesec ne bo nič. Tudi včeraj po user posted image  o tem sploh nisem razmišljala, tako, da je tud to za nekaj dobro. user posted image

(odgovor članu oktavija)
  Neposredna povezava do sporočila: 1904
8.5.2008 10:40:16   
Anonimen
men se je pa pojavila sluz rjave barve.. Ne vem ali je to O ali ne.. Je pa danes 14. dan.

A je možno, da v dveh dneh folikel zraste iz 1,4 cm do toliko, da poči???

(odgovor članu oktavija)
  Neposredna povezava do sporočila: 1905
8.5.2008 12:06:18   
Fargesia
biba, folikel lahko v enem dnevu zraste tudi do 2 mm...če me spomin ne vara...se pravi 2 dni so 4mm in to je 18mm...

moja M pa lije iz mene...iz meseca v mesec pozabim kako hude bolečine so tole...zanimivo je kako delujejo naši možgani...bluzimuser posted image

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
8.5.2008 12:25:26   
Anonimen
maša, hvala. Se pravi je itak še vedno premajhen.

glede M pa vem kaj misliš.. Jaz sem si včasih vsako M govorila, da ni šans, da zanosim, ker bom umrla med porodom, tok me je bolelo. No, čez par dni sem pa že spet sanjala o user posted imageuser posted image user posted image

(odgovor članu Fargesia)
  Neposredna povezava do sporočila: 1907
8.5.2008 18:00:03   
sonček85
grmo moje soborke veselo v akcijo pa delat user posted image .mi delamo veselo n tem in čakamo rezultate.

lp

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
8.5.2008 19:03:36   
Lu33
Evo mene - sem bila pri G.  Naredil mi je PCT in je po 11 urah našel dva živa in enega mrtvega plavalčka. Rekel je , da če je eden je sigurno še kje kakšen (upam da res je! ) Drugače sem zopet odlično reagirala in sem spet "prištimana" za user posted image user posted image 2.
Ker pa imam K samo še za en mesec mi je svetoval, naj se kar prijavim na laparo. Samo kakor sem zasledila so na GK FULL dolge čakalne vrste, a ne?
nf  - ti greš tud na laparo na GK ne?

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
8.5.2008 20:17:49   
bozza
Po dolgem času se oglašam tudi jaz. Za mano je laparoskopija oz. poskus laparoskopije na GK. Poskus pravim zato, ker imam pečico (to je medicinski izraz) priraščeno na notranje organe, do jajčnikov sploh niso prišli. Ker sem na K odreagirala v prejšnjih treh ciklusih, naj jajčniki baje ne bi bili problem za zanositev.

Predlagali so mi še slikanje prehodnosti jajcevodov oz. IVF. Si predstavljate ta šok? Me je kar malo vrglo, priznam.

O poteku operacije sem govorila s svojo G po telefonu, dr., ki me je operirala, pa mi je namenila vsega nekaj stavkov.

In kaj čmo zdaj? Počakat do jeseni, najbrž sem zamudila predpočitniški čas, pa držimo fige v žepu, da nama bo uspelo. Kako, ali po naravni poti ali z biomedicinsko pomočjo, bomo pa še videli.

(odgovor članu Lu33)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
8.5.2008 21:29:18   
lučka 25
bozza user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Upam, da se bo kmalu vse uredilo in vama bo uspelo ali po naravni ali po biomedicinski poti zagledati user posted image user posted image  in v objem stisniti enega, dva,...user posted image  .

Lu33, upam, da vama uspe že ta ciklus, magari z user posted image user posted image  in se tako tudi izogneš lapari. Če pa jo že moraš imeti, pa naj bo čim prej za tabo. Pa srečno.

Sonček85, tudi mi veselo delamo na projektu dojenček in čakamo na rezultate. Najbolje je, da nama obema uspe, prav tako pa vsem najinim soborkam.. user posted image user posted image user posted image

biba12, da ti povem mojo izkušnjo z rjavimi in krvavimi izcedki med jemanjem klomifena. V 1.ciklusu jemanja K sem imela podobne težave kot ti, od nekako 14.dne dalje so bili prisotni izcedki sem in tja kakšen dan, en teden pred user posted image  pa vsak dan, ves čas. Mi je G rekel in tako potrdil mojo domnevo, da sem imela hormonske motnje, ki jih je še povečal K, kajti moji hormoni so se uravnaval. Potem sem v 2.ciklusu bila brez izcedkov, le tik pred user posted image  malo rjavih izcedkov. Sedaj pa sem v 3. krogu K in sem imela na 14.dan 2-3 folikle velike 17mm v desnem jajčniku in 3 folikle velike 7mm v levem jajčniku. Jaz kar mislim, da imaš ti tudi ta ciklus hormonske motnje. Je pa res, da je vsaka od nas drugačna. Upam, da sem ti pomagala (in ne preveč zmedla ali prestrašila) z mojo zgodbo. Hkrati pa ti želim, da vama čim prej uspe in se bosta lahko veselila sprva ob pogledu na user posted image user posted image  in nato še na user posted image .

oktavija, živjo. A pri tebi pa res še kar ni nič. Upam, da se bo ta nič kmalu spermenil v user posted image user posted image  in bo potem žurka za user posted image . user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

maša, naj bolečina ob user posted image  hitro mine in boš lahko šla polna energije in sproščenosti v nov boj. Ni vrag, da bi bil sedaj pa res že skarjni čas za veselje ob user posted image user posted image . Ja že navijam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

nf, a vidva pa sta tako uživala. Tudi jaz si želim, da bišla midva z mojim user posted image  kdaj v Toskano. Upam, da sta kakšnega "toskančka" pridelala. user posted image

(odgovor članu bozza)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
9.5.2008 9:12:35   
Anonimen
lu33, držim pesti za dva user posted image !!!!!!!! Kaj pa je PCT??user posted image

bozza, kaj ni slikanje prehodnosti jajcevodov HSG? user posted image  Meni je rekla G, da grem na HSG, da vidijo če so jajcevodi prehodni..

lučka, predvidevam, da je to dobro, da si imela toliko foliklov? A potem uspejo lahko dejansko samo tisti, ki so 17mm veliki, ostali pa ne?

Mogoče bodo ta vprašanja za katere bolj neumna, ampak sem še bolj frišna pri tem in se šele učim. Tako, da imejte potrpljenje z mano. user posted image

(odgovor članu oktavija)
  Neposredna povezava do sporočila: 1912
9.5.2008 9:40:45   
malagala
OJLA!

Malce nenavadno vprašanje - K. naj bi vzela 5. dan M (1. ciklus). To mi je jasno. Ker pa sem ta mesec jemala KT zaradi ureditve krvavitve, je moja m. malce čudna...Najprej samo rahel krvav izcedek (2 dni), krvav ali ne preveč, pa sem mislila, da je to m. Ker sem že jamala KT in sem imela take šibke m.

Danes - 3.dan pa se mi je krvavitev povečala, je kar redna...

Zanima me, kdaj je torej 1. dan m. ???

Klicala sem v ambulanto, ker sem naročena na UZ pred jemanjem K., pa mi je sestra rekla, da se šteje 1. dan za tisti, ko začne močnješa m. Torej je danes prvi dan m.

Kaj pa vi menite, kdaj naj začnem šteti 1. dan m.????

Hvala za pomoč,
lp
Gala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
9.5.2008 10:32:22   
Fargesia
Malagala, enak problem imam in od včeraj štejem prvi dan M, ko se je pojavila obilna krvavitev. men so na IVF tak rekli...bo že moralo držat, a ne?

(odgovor članu malagala)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
9.5.2008 10:42:38   
malagala
Maša - upamo, da je...Sicer me krvavitve zadnje čase tako "zafrkavajo", da sem jih že sita!!!

Potem štejem danes kot 1. dan, v ponedeljek mam UZ, v torek zjutraj pa zvečer pa K. in upam, da bo stranskih učinkov čim manj, ker mam v službi gužvo...

Mogoče katera ve - je bilo pri kateri tako hudo ob K., da je morala ostati kak dan na bolniški? Samo informativno, da vem, kako je s tem...(Delam z ljudmi - res ne bi bilo fajn, da se ne dobro počutim na delovnem mestu...)

Hvala lepa vsem,
lp,
Gala

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
9.5.2008 11:34:03   
Anonimen
malaga, jaz stranskih učinkov nisem imela, razen vročinskih valov.

(odgovor članu malagala)
  Neposredna povezava do sporočila: 1916
9.5.2008 14:38:12   
trinity22
pozdravljene

pa se spet malo javim, da vam sporočim ja je moja user posted image  spet prišla, čeprav je nisem pričakovala, še manj vabila. user posted image user posted image user posted image

No pa grem še v zadni krog (3. ) s Klomifenom potem pa nazaj do moje G, ki bo povedala kako naprej.

Vsem, ki vsa je grda tečka obiskala pa user posted image user posted image user posted image user posted image  tiste pa, ki še čakate za vas pa stiskam pesti in navijam, da čimprej uspe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
9.5.2008 16:20:49   
nf
Hoj punce!
Lu33, jaz sem se naročila za laparo v stari porodnišnici pri dr. Ribičevi in niti ne bom toliko čakala. Najprej so mi sploh ponudili samo 1 mesec čakanja, ampak bi ravno takrat imela M, tako da smo potem prestavili na začetek julija, torej 2,5 meseca čakanja. Glih prav user posted image  Sporoči, kako si se ti zmenila, prav?

Jaz pa ta mesec sploh nimam časa razmišljat o foliklih ali user posted image , po pravici povedano se mi niti ne ljubi. user posted image  Itak se mi zdi, da nimam šans naravno oz vsaj do laparo in nove doze klomifena, tako da se sploh ne obremenjujem in ne pričakujem. Počutim se super sproščeno user posted image

Oktavija hvala za link na tisti post o prehrani! Veliko dobrih informacij! Se mi zdi pa čist hudo, da je nekdo lahko tako discipliniran glede prehrane user posted image  Pismu ene 300 stvari samih prepovedi in zapovedi, jao jao, to ni zame.

(odgovor članu trinity22)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
9.5.2008 16:31:51   
Lu33
Živjo!

Dopoldne sem klicala na GK in mi je sestra dala številko ,tam okol šestouser posted image , in rekla naj pokličem po 15 avgustuuser posted image . To pomen, da pred septembrom ne bo ničuser posted image  Sicer je rekla da naj bom pri prof. Tomaževiču , ker mi je že opreriral pregrado.  Sam to je še full čakanjauser posted image
Najraje bi še enkrat poklicala in vprašala, če bi pri dr. Ribičevi prišla kaj prej na vrsto? 

biba 12
Naredil mi je PCT in je po 11 urah našel dva živa in enega mrtvega plavalčka. Rekel je , da če je eden, je sigurno še kje kakšen (upam da res je! )

(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
9.5.2008 16:40:13   
Lu33
biba 12 oprosti sem slabo prebrala in sem mislila, da sprašuješ tisto kar sem že napisala

PCT po domače povedano: zvečer imaš sp. odnos, naslednji dan pa ti pogleda, če je v sluzi še kakšen preživeli plavalček. Odvzame sluz in pogleda pod mikroskopom. Sam pregled je podoben odvzemu brisa.

(odgovor članu Lu33)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
9.5.2008 19:33:50   
sonček85
oh seveda lučka 25 da nam bo uspelo če ne ta mesec pa v naslednjih sigurno.v to sem preprična.in kako kaj ostalim kaže.no lp

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
9.5.2008 20:39:44   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: malagala

Maša - upamo, da je...Sicer me krvavitve zadnje čase tako "zafrkavajo", da sem jih že sita!!!

Potem štejem danes kot 1. dan, v ponedeljek mam UZ, v torek zjutraj pa zvečer pa K. in upam, da bo stranskih učinkov čim manj, ker mam v službi gužvo...

Mogoče katera ve - je bilo pri kateri tako hudo ob K., da je morala ostati kak dan na bolniški? Samo informativno, da vem, kako je s tem...(Delam z ljudmi - res ne bi bilo fajn, da se ne dobro počutim na delovnem mestu...)

Hvala lepa vsem,
lp,
Gala

med samim jemanjem K ni bilo hudo  - prvič sem imela hude slabosti, ampak so bili prazniki...sem pa bila potem kasneje (tudi pri prvem jemanju) 4 dni v bolnici zaradi hiperstimulacije...pa pol še 2 tedna doma...

(odgovor članu malagala)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
9.5.2008 20:51:50   
malagala
maša82- Kar hudo mi je, da si vse to skozi dala in to ni nič kaj obetavna novica zame. Upam, da se bom boljše odzvala.

Sicer imam napovedanih kar nekaj UZ - pred jemanjem, med, po - tako da upam, da bodo pravočasno kaj posumili, če ne bo vse OK...

Brala sem o znakih hiperstimulacije, na kaj pa naj bom pozorna - preventivno- med samim jemanjem in kasneje?In kdaj vse naj zahtevam od zdravnikov - UZ, preglede..

Hvala in držim pesti za vse nasuser posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
9.5.2008 23:08:47   
Fargesia
med jemanjem ne more prit do hiperstimulacije, ker folikli še niso dovolj veliki takrat. pri meni je prišlo po jemanju...čaki da zračunam...je že več kot eno leto od takrat...se pravi...31.12.2006 sem vzela prvi dve tabletki. na 12.dan ciklusa sem bila na UZ, folikli veliki 22 in 23mm...cca tam nekje...v desnem 2, v levem trije...je g rekel da bo O nekje čez dva dni...16.1. so se začele bolečine in 19.1. (petek)sem bila sprejeta na urgenci KC...pa sem ostala tam do ponedeljka...ležala, aspirin 100 jedla in veliko pila...

ne se ustrašit špikanja od O...hipersitmualcija tak boli da tud sedet ne moreš, na trebuhu ležat pa sloh ne...pa skos maš filing da moraš lulat, ko pa greš, pa nič ne priteče...

pa itak če te bodo prej in pol spremljali pol ni panike...sej nam boš sproti poročala kako se počutiš, pa ti bomo takrat svetovale. ti pa pozitivo v glavo in velikouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malagala)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
10.5.2008 8:04:13   
sbap
Pozdravljene klomifenke!

Je že eno leto minilo, odkar sem se vam zadnjič javila. Ampak danes se vam MORAM, ker vam hočem dati upanje.

Pred pol ure sem ponovno naredila test in pokazal je user posted image !!! Kar ne morem verjeti.

Prvi test sem naredila že v sredo in mi je pokazal rahlo črtico. Sej sem nekako v sebi vedela, da je pokazal prav, ampak sem morala še danes preveriti.

Punce, jaz sem čisto iz sebe. Po dveh letih upanja, po dveh letih vzponov in padcev, po terapiji s klomifenom, hudi hiperstimulaciji v konec leta 2006 (jemala sem 2 tableti od 5. do 9. dneva), ponovljeni terapiji točno pred enim letom (tokrat sem jemala le 1 tableto), ki sem jo sama prekinila, ker so se mi ponovno pojavile znaki hiperstimulacije, po HSG novembra lani sem že mislila da nama ne bo uspelo. Potem pa letos dolg izostanek user posted image , čez 60 dni, kar se mi še ni zgodilo, sem dolgo razmišljala, ali naj si sama predpišem klomifen (imela sem ga še od zadnje terapije). Odločitev je padla, saj sem menila, da bo pol tabletke na dan prava doza. 5.4. sem končno dobila user posted image , tabletke sem jedla od 5.-9. dne. Sicer z velikim strahom, ampak sem tvegala. No in po ovulaciji sem imela take čudne bolečine v spodnjem delu trebuha, prsi so postale občutljive, bazalna temperatura se mi v teh dveh letih nikoli ni dvignila na 37, user posted image  ni bilo in sem 7.5. naredila prvi test.

Tako da, moje drage punce, NE OBUPAT!!! NIKOLI!!!

Pri meni se je očitno potrdilo načelo: Manj je več!

V ponedeljek bom poklicala in se naročila na pregled. Mislim, da je bolje, da ginekologinji ne povem za to moje jemanje klomifena. Niti mi ga ni ona predpisala, ampak prejšnji ginekolog, ki pa sem ga zamenjala lani. Kaj mislite?

Zdaj moram samo pozitivno misliti, ker me je ful strah, da bi šlo kaj narobe. Zdaj ko sem končno zagledala črtice.

Punce, držite se in vedite, da upam z vami!!!

Lp,

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?