|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke´08 - 2.del
9.5.2008 12:43:18   
ANA_P
Erin, mislimo na tebe. Ti samo lepo počivaj in naj user posted image  pridno raste. Si prava borka, samo pozitivno naprej!

Zoja Miša, hvala za seznam.

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 2951
9.5.2008 12:49:54   
karmar
Erin pogumno in mirno. Tudi če bi se otrok rodil že sedaj, bi blo z njim ok, sploh pa ker si bla tako skrbna, da si se takoj odpravila  h G. in so dali še injekcije za pljučka.  Mislim da bo ko bo zrasel in bo razumel take probleme zelo ponosen na svojo mamico, ki je dala vse od sebe, da bo z njim vse ok. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2952
9.5.2008 12:54:20   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: gajka

UZ v 32. tednu zavarovalnica več ne pokriva. Zdaj nam pripadata samo 2 UZ - 1. na začetku pri potrditvi nosečnosti (večinoma gre za vaginalni UZ) in 2. pri morfologiji. Vendar marsikateri G še vedno naredi UZ tudi v 32. tednu, vendar je to odvisno izključno od njegove dobre volje. Tako država skrbi za zdravje svojih bodočih državljanov... user posted image  

No, to pa tudi jaz nisem vedela. Pri Evi sem imela UZ v 32. tednu da je potrdil da je mala na glavici in jo še malo premeril. Jaz upam da ga bom tudi tokrat imela, ker bi rada vedela kakšno lego ima.

Jaz mislim, da bo jutri v H&M-u velika gužva user posted image Jaz bom šla drugi teden nakupovat, upam da mi kaj pustite.

Erin user posted image user posted image ko sem brala tvoj post sem tudi jaz razmišljala da se ti že po načinu pisanja pozna da si zaskrbljena. Jaz držim pestke da bo vse v redu. Ti samo počivaj. Pa če boš seznamček drugi teden posodabljala, nam le javi kako si.

Zoja Miša, hvala za seznam. Sem ga preletela. Par stvari še pri Evi nismo imeli in mislim da jih tudi sedaj ne potrebujemo.

Prej sva šla z možem na malico in sva se zmenila, da gremo za vikend na morje user posted image   Komaj čakam

Če se ne javim več  - imejte lep vikend. Božajte trebuščke in pazite se.

Papa

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2953
9.5.2008 13:01:46   
ANA_P
Tako punce, lepo vas je bilo brati celo dopoldan, mislim da smo se kar vse bolj aktivirale in čakale novice od naše Erin.
Zdaj pa grem user posted image , user posted image , user posted image , pa ker sem sama bom izkoristila in si naredila mehko solato + tuna+koruza+fižola+korenček.njami njami njami....moj namreč tega nima preveč rad.
Jaz pa navali narode!!!!!!!!

Lep sončen dan še naprej, tiste, ki ste v službi naj vam čimprej mine, Erin ti pa se nam čuvaj.

čao

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2954
9.5.2008 13:35:50   
Neža7
Lep pozdrav punce user posted image  

Danes sem šla k okulistu in še G sem šla obiskat, ker sem bila malo panična user posted image  Vse je ok.  
Za seznam pa ima naslednjo -12kg (vse skupaj) user posted image  in za 3D UZ ima 30.05.2008user posted image

Z mojem sva tudi mislila iti v IKEA jutri, vendar sem ga prepričala, da greva danes user posted image  j
Jutri lahko imava lepo žar in na sončku uživalauser posted image  
Dva litra Terana sem mu že kupila, da bo vesel user posted image user posted image user posted image

Uživajte punce in ERIN mislim nate  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 2955
9.5.2008 13:48:26   
dojenč
RES SE VIDI NA RESNIČNO MISLIMO NAERIN-SEM PREBIRALA STRANI NAZAJ, PA SE VIDI DA JE VSAKA STVAR ŽELJA NAPISANA IZ SRCA.SO ME KAR MALOuser posted image  OBLILE.
ERIN DRŽI SE SAJ BO, KOT JE NAPISALA(NEVEM KERA)KAJ JE 3 MESECE V ZAMENO CELEGA ŽIVLJENJA.ČE BI LE LAHKO BI VSE PRIŠLE K TEBI TE RAZVAJALE, IN TI POMAGALE, AMPAK ŽAL NE MOREMO SMO PA VSE S TABO.bom se naprej prosila angelcka za tebe in tvojegauser posted image .
bi pa ti dala en nasvet:ker praviš da komaj čakaš da te user posted image   brcne, in si vedno v strahu, ali se premika ali diha ali mu bije srcek, ti predlagam da kupiš ANGEL SAUND.mene zelo pomiri ko se zvecer odpravim spat, pa se poslušam kaj dela, pa sem potem pomirjena ko slišim srceka.jaz še vseeno ne čutim vedno brcik ko se premika, tako pa po a.s. slišim da se premika.mene to zelo pomiri.PA CIMVEČ SE POGOVARJAJ, Z user posted image  BOŽAJ BUŠČEKA, VZPODBUJAJ GA, NAJ BO MOČEN IN NAJ VZDRŽI,ERIN NE OBREMENJUJ SE PREVEČ, KER TO TUD I DOBRO.
toliko z moje stani.in res POČIVAJ, POČIVAJ, IN ŠE ENKRAT POČIVAJ....AVGUST BO KMALU TU.

življenje mi je polepšala hčerka žana 4.8.08.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 2956
9.5.2008 14:09:21   
anaya
LEP POZDRAV PUNCE!

Po dolgem času se oglašam... ravno s pregleda, ki pa ni bil nič kaj razveseljiv, ICt test imam namreč še zmeraj pozitivn (je mojo G kr malo panika zagrabla), tako da sem danes namesto injekcije za Rh- dobila napotnico za takojšen odvzem krvi. Čez 14 dni imam spet pregled in UZ če se otrok normalno razvija, in če bo spet pozitivno, takoj na oddelek za rizično nosečnost na Transfuziologijo ( al pač nekaj takega). Pojma nimam zakaj se gre, samo če so vsi panični okrog mene že ne more bit kaj dobrega. Ampak verjamem da bomo tut to dali skoz pa da bo vse ok.

Erin držim pesti zate da vzdržiš še 2 meseca brez problemovuser posted image user posted image .
Pa za seznam vse skupaj +6 kg, pregled 23.5. z UZ.
Neža7 kaj ti maš vedno manj kg al pač napišeš kg s pomišljajem? Ker -12kg pa se že grozno prebere. Zanima me pač samo.
Nič zdaj pa se treba posvetit šoli spet za par tednov.user posted image  

Uživajte v sončku...

(odgovor članu dojenč)
Neposredna povezava do sporočila: 2957
9.5.2008 14:25:14   
dojenč
ANAJA-tudi rebi želim da bo vse ok.
praviš da ne ves zakaj gre?res,je da ti g.govorijo v strokovnem izrazu, in tako me nič ne razumemo, ampak ti predlagam , da na naslednjem pregledu vztrajaš, da ti vse lepo obrazložijo da boš razumela TO JE TVOJA PRAVICA

življenje mi je polepšala hčerka žana 4.8.08.

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2958
9.5.2008 14:33:57   
Zoja Miša
Anaya, tudi ti pazi nase in bodita zdrava oba z otročkom!

Tejkaz, uživajte na morju!!!

So me sedaj v službi razjezili, zaradi bedarij, ker imamo včasih fante na terenu res, ki sploh ne mislijo z svojo glavo. Mislim res, ko debili! Kar nekaj naredijo nekaj, brez da bi koga vprašali oz. vsaj preverili, če je o.k. Joj, kar piham!!!user posted image

Eh pa bo že, sej je petek!

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu dojenč)
Neposredna povezava do sporočila: 2959
9.5.2008 14:59:41   
sandra123
Draga Erin, vem, da ti ni prijetno, ko moraš to preživljati, povsem razumljivo je, da te skrbi...glavno, da je krvavitev minila in da je tvoj mali princ še vedno živahenuser posted image ...vse se bo uredilo, boš videla, poskušaj čimbolj pozitivno misliti (črne misli na stran), čeprav je v tem trenutku hudo in skoraj nemogoče misliti na kaj lepega...Najbolj pomembno je, da so te dobro pregledali, da bodo bolj pozorni na potek nosečnosti...na tebi pa je seveda, da čimbolj počivaš... Pošiljam ti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , možek naj te pa maksimalno razvaja...
Anaya, tudi tebi želim čimmanj skrbi in čimhitrejše izvide krvi, vse bo ok...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...

Jaz sem si pa danes malo časa samo zase vzela, šla k frizerju - se pobarvala, postrigla, nato sem še s sestrično šla na kavico...sem čisto prerojena, čeprav me utrujenost še vedno daje, pa vrtoglavica...zgleda, da mi bo tale znižana vrednost Hb kar precej nagajala...sem šla kupit Endovital sirup...upam, da bo kaj pomagaluser posted image

Lp, Sandra

Neposredna povezava do sporočila: 2960
9.5.2008 15:21:19   
Tamy30
Tejkaz sem si sprintala ta bon, mi je sestricna zanj povedala, pa sem kar sla danes izkoristit. Je pa res bla fora, ko pise da je bon unovcljiv samo enkrat, ampak na blagajni te nihce ne vprasa za podatke. No sicer sem placala z gotovino in ne s kartico, kjer bi mogoce lahko bili vidni moji podatki. Je pa res da na njihovi strani das samo svoj email in nic drugega. 

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2961
9.5.2008 15:34:07   
sandra123
Anaya, sem malo pobrskala po netu glede tvojih dvomov v zvezi z ICT-jem...malo preberi, da se potolažiš...user posted image
http://www.mama.si/?menu=A010
http://www.babybook.si/nosecnost/pregledi-med-nosecnostjo/ ICT test pri vseh RhD negativnih nosečnicah. Vse RhD negativne nosečnice v 28. tednu     nosečnosti zaščitimo s cepivom..  Prejmejo protitelesa proti RhD pozitivni krvi za primer vdora plodove    RhD   pozitivne krvi v njihov obtok. Po porodu se otroku določi njegova krvna skupina. V primeru RhD    pozitivnega otroka prejme RhD negativna mati še eno dozo cepiva 2.-3. dan po porodu, v primeru RhD    negativnega otroka ponovno  cepljenje ni potrebno.    Osebni ginekolog RhD negativno žensko opozori, da je potrebno preventivno cepljenje tudi v primeru     neuspešne nosečnosti, kot npr. po spontanem splavu ali izvenmaternični nosečnosti, prav tako pa tudi     po umetni prekinitvi nezaželene nosečnosti. RhD negativne nosečnice zaščitimo s cepivom tudi pred    invazivnimi posegi (npr. amniocenteza) in v primeru krvavitev v nosečnosti.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=20079&stevilka=400 (8.člen)
.

Lp, Sandra

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2962
9.5.2008 16:46:21   
K_a_t_j_a
Punce jaz morem it v ponedeljek v bolnico in ne vem kako dolgo bom tam, ker se mi je MV stanjšal na 10 mm. Z najinim user posted image je pa vse vredu, je zdrav fantek, je  še enkrat potrdila, da je user posted image .

Jaz danes sam user posted image ...

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 2963
9.5.2008 16:58:33   
anaya
Katja: držimo pesti da bo vse ok, pa da se stanje popravi, boljše pa je bit pod nadzorom pa čeprav v bolnici, za vsak primer.... sej bo hitro minlouser posted image user posted image user posted image  da bo vse vredu.

Sandra: hvala za link in obrazložitev, sej v bistvu me niti ne skrbi preveč, ampak panika G me je malo zmedla, potem sem še poklicala enga G, ki je od prijatlov prijatl in je tut on bilzaskrbljen, je rekel naj takoj po pregledu svoji G rečem da mi da napotnico za transfuziologijo, pa da bo on raziskal zakaj imam protitelesa, ki jih ne bi smelo bit. danes bi mi mogla dat injekcijo za RH-, ampak mi je ravno zaradi pozitivnega testa ne more dat, ker je kao nekaj narobe.... imam protitelsa proti svojmu plotu že v sebi (ne bi jih smelo bit!) in baje je kritično samo če 6začnem krvavet.

Kr nekaj sem zdaj zabluzla... v glavnem jaz sem prepričana in optimistična da bo vse ok!!

lp

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 2964
9.5.2008 17:19:01   
sandra123
Katja, saj bo vse v redu, ampak svetujem ti pa strogo mirovanje, počivanje, skratka nič napora...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zate...

Lp, Sandra

Neposredna povezava do sporočila: 2965
9.5.2008 17:54:56   
bella02
JoJ punce, kaj se dogaja? Danes same slabe novice letijo skupaj! Vsem, ampak res vsem želim, da se vse uredi!!!
Erin, ti počivaj in naj se user posted image normalno razvija, za oba kupuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!
Katja
in Anaya, vama pa ravno tako kup user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in naj bo vse uredu!

Neposredna povezava do sporočila: 2966
9.5.2008 17:55:20   
K_a_t_j_a
Hvala punce za tolažbo user posted image user posted image user posted image Sej vem, da je to za user posted image dobro, samo vem pa da bom imela grozno domotožje, ker sem zelo navezana na dom in domače.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2967
9.5.2008 18:12:45   
bella02
Katja, ti povsem verjamem. Vedi pa, da je zate in za user posted image dobro, da sta tam, če morata biti pod kontrolo. Saj danes obstajajo mp3-ji, pa mobiji z radijem in še kup drugih stvari, da ti čas hitreje mine. Pa saj te bodo prišli domači kaj pogledat, mar ne? Verjemi, je bolje biti tam, kot pa da je kaj narobe! Držim pesti in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za oba!

Neposredna povezava do sporočila: 2968
9.5.2008 18:30:05   
K_a_t_j_a
Hvala bella02 user posted image user posted image user posted image Ja seveda bodo prišli domači na obisk, pa kolegice že tudi govorijo, da me pridejo pogledat, ampak najhuje bo zvečer, ker mojega user posted image nebo ob meni.

Ali katera ve, če se MV tudi nazaj lahko zadebeli, če se počiva? Upam, da zdržim vsaj do 35. tedna, če bom pa dlje pa še toliko boljše. Sem pa danes čisto obupana.

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 2969
9.5.2008 18:40:28   
Erin
anaya in K_a_t_j_a - samo za vaju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image -- naj vaju in vajina user posted image user posted image spremlja sreča in zdravje...samo da bo vse uredu...Držita se, mislita pozitivnouser posted image

K_a_t_j_a -mislim da se lahko MV nazaj zadebeli saj se je meni spremenil iz 39 mm v 11 tednu (vsaj mislim da je bil ta teden) podaljšal na 45mm sedaj v 28 tednu. Tudi gin mi je rekla da se med user posted image dolžina spreminja. Držim pesti da boš kmalu doma.

Neposredna povezava do sporočila: 2970
9.5.2008 18:41:21   
Erin
Aja...pa še 1x hvala vsem za lepe besede...veliko mi pomenijo, res.user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2971
9.5.2008 18:42:41   
Maja T.
Hallo!

Iz pregleda, vse ok , MV zaprt, se je slišal . Sem dala kri, drug teden pa injekcija. Me je pa dal na test za sladkor, ker sem se zredila 12 kg, tako da me še tudi to drug teden čaka.

Zdaj pa me je začel naročati na 14 dni, (prej na 4 t.), tako da Erin naslednji GP 23.5.

Lana 777, kako kaj tvoja alergija je kaj boljše ?

Sandra za Tino, mala zrela osebica.

Sayuri, Filiip je pa pravi šarmer

Renatka
na MŠ je fizioterapevtka govorila o delovanju mišic, kake vaje delat, zelo priporočljivo je vadit dihanje in se predihavat, da dobi dovolj kisika, pokazala je vse faze dihanja med popadki, je bilo zanimivo. Pa obvezno ne smeš delat trebušnjakov zdaj, niti takoj po porodu...

Gajka, Astrea, Tejakz, Sandra, Nell, Naty13, Sayuri, Matejka, Mishel, ma saj ste prave manekenke, za bušije.

Sonček, jaz sem danes ravno 27. t in sem šal na transfuziologijo dati kri, drug teden pa grem po cepivo, ki ga mi pripravijo na osnovi krvne slike in ga nesem do svojega G., ki je tudi kar v bolnici in dobim injekcijo v rit .

Dojenč držim pesti zate , zdaj si tako verjetno že rešena

Zoja Miška hvala za seznam

Erin vse bo dobro, boš videla ...

Anaya tudi ti se drži ...

Katja joj, kaj je to zdaj z avgustovkami, punca drži se ...

Naj vas vse tri angelčki čuvajo ...

Lep vikend vsem, midva greva na Hrvaško, k sorodnikom.

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 2972
9.5.2008 18:44:12   
Maja T.
iiiii, brez smajlijov mi je pripopalo, je bilo dosti user posted image user posted image user posted image in user posted image user posted image user posted image ...

ZARA - 08.07.2008

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 2973
9.5.2008 18:49:13   
Anonimen
Zivjo se od mene,

dolllgoo cas se vam nisem javila... ni bilo casa in energije..

pri nas smo imeli tudi nekaj tezav, ampak je sedaj bolje. Tudi jaz sem bila se vceraj dopoldan v bolnici (za en dan na opazovanju), ker se mi je zmehcal mat. vrat. Vceraj sem imela se en UZ in so ugotovili, da je vrat dolg se 6 cm user posted image user posted image . Sem bila pa v Kranju v bolnici... mogoce smo se s katero se videle.. Nameravam pa tudi jaz it rodit na Jesenice.
Pa se to vam povem, kar sem dozivela v bolnici. Sredi noci so v sobo pripeljali nosecnico, ki ji je odtekala voda. Dali so ji zvonec, da pozvoni, ce bo kaj rabila. Vlila se ji je voda, poklicala je sestro, ce lahko zamenja posteljnino in zamenjali so ji. Ko je odsla na WC, so ji rekli, naj zaradi tega ponoci ne zvoni vec.. Seveda se ji je voda polivala in reva je morala lezat na mokrem cez noc.....

Srecno ostalim souser posted image in upam, da pricakamo zdrave in donosene dojencke...

(odgovor članu Erin)
  Neposredna povezava do sporočila: 2974
9.5.2008 18:50:28   
Maja T.
Erin, Anaya, Katja za vas tri:

user posted image

ZARA - 08.07.2008

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 2975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?