pety78
|
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj ženska....zakaj ga pa od začetka nisi nosila v svojo posteljico....... kar si ga navadila ga boš z muko odvadila......... in ne KRIČAT ker ni nobena ne gluha, ne naglušna...... No, mi nismo imeli možnosti, da bi imel že od začetka svojo sobico, je pa seveda imel svojo posteljico, v kateri je spal malo manj kot 2 leti. Potem smo se začasno preselili k tašči, ker smo kupili stanovanje, kjer pa smo imeli možnost, da dobi svojo sobico. Vendar ga je bilo potrebno še renovirat. No, tistih nekaj mesecev pri tašči je spal večinoma z nama v zakonski postelji, pa še to je ponavadi moral kdo biti z njim. Smo ga razvajali? Ali pa tudi ne. Spremema okolja je zelo vplivala nanj. Skoz je omenjal bivši dom in niti na kraj pameti mi ni prišlo, da bi ga še dodatno mučila s tem, da mora sam zaspati. No, pa smo se decembra, ko je bil star 2 leti in 3 mesece, preselili v novo stanovanje, in ga začeli dajati v svojo sobico. Malo ga je bilo strah, zato sva bila večkrat z njim. Včasih sem se ulegla, da je zaspal, včasih sem ga božala in sedela zraven, vmes sem mu vaske toliko rekla, da moram na wc, da moram piti, pa da pridem takoj nazaj. Je lepo razumel in počakal. Sem pa vedno prišla nazaj, tako da je vedel, da mi lahko zaupa. Mislim, da ga je bilo strah samega. No, saj ga je še vedno, zato mu pustim odprta vrata, če me pokliče grem k njemu, mu lepo razložim, da mora zaspati, mu dam pravljice ali pesmice na radio, včasih sem mu dala še risanko na prenosni DVD, da je v postelji gledal. Nekako se mi zdi mora dobiti zaupanje v svojo sobico in zgubiti strah pred samoto, pred temo, ... Probajta ga na počasen način, da ne bo prevelik šok. Na začetku ga jaz še ne bi pustila, da joče, ker ga bo vsak večer strah iti spat in bo dobil odpor. Saj naš ponavadi tudi noče, bi še kar bedel, včasih pa kar sam gre, če mu kako risanko ali pravljico obljubim. Odvisno je tudi od tega, koliko je zaspan in utrujen, ker včasih zaspi, še preden se obrnem. Probajta mu pred spanjem v postelji ustreči še s kakšno zanimivostjo, da bo rad šel v posteljo. Recimo pojte pesmice, berite pravljice, nekaj, kar rad počne, potem se pa počasi odmikajta.