|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nova borba se pripravlja II.
23.4.2008 11:00:18   
ledenka
jazzzi, Resko nic ne rece, sam da zivi normalno. sicer te vprasa za bolnisko, je pa ne priporoca user posted image  jaz sem se ravnala po tistih zapovedih, ki so v napotkih (pomembne teme). sicer ne 100%, ampak v vecini pa ja. ni tezkega nisem dvigovala (no, do enih 3 kil se skor ne mores izognit), pa glede hrane sem se drzala bolj ali manj, pocivanje pa itak - prvi teden prometriuma sem bila koma, bi skor ves cas samo spala user posted image

< Sporočilo je popravil ledenka -- 23.4.2008 11:01:57 >

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 451
23.4.2008 11:32:27   
spelka12
Nas mali Jakob je pa vceraj dobil slusne aparatke v oba uhlja user posted image user posted image user posted image . In sedaj malo slisi! Jupiiii sem tako vesela. Zdaj mu bom pa lahko pela, pa pravljice prebirala pa.....
jazzz vem, da je tezko prebirat, sej se trudimuser posted image .
ajsika pozabila sem te pohvalt, rdeca oblekca ti pa res pase. seeeexyyyyyy.user posted image user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 452
23.4.2008 11:38:42   
jazzz27
prometriuma? to je, kaj je to?

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 453
23.4.2008 11:47:02   
ledenka
IZVIRNO SPOROČILO: jazzz27

prometriuma? to je, kaj je to?

prometrium je progesteron, hormon, ki ga jemljes za podporo nosecnosti po punkciji. no, jaz sem po njem res spaaaalaaaa user posted image  Resko ti napise recept in ga gres iskat v Italijo (lahko pa ti tud jaz prodam kako skatlico, ce ti je to od rok, imam se 4 nedotaknjene).

Spelci user posted image  bravo za Jakoba! vidis, sedaj bos pela njemu in svojima fizolckoma user posted image  upam, da imas posluh, ker pri meni vsi zbezijo user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 454
23.4.2008 11:54:11   
jazzz27
Res bi mi ti pomagala takole?user posted image user posted image user posted image user posted image Te bom lepo prosila, ko pridem do te faze....zakaj pa samo v Italiji???user posted image Svet je pa res čuden!! Jaz upam, da ti ne boš rabila nobene več, pa da mi jih slučajno ne poješ!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Koliko časa pa se je potem to zdravilo oz. hormon?

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 455
23.4.2008 12:19:49   
metuLJchy
punce pozdrav,

ssele danes sem izvedela da zze obstajate, oz. da je tema kjer se druzzite punce, ki zze dalj ccasa ne morete zanosit. Meni osebno je RR marsikdaj skozi kakssno krizo pomagal, namrecc preden sem ga odkrila sem imela obccutek, da sem edina ki se ji dogaja, da ne more zanosit, da je z mano nekaj zelo narobe...po izkussnji RR in sse kakssni drugi gledam na te stvari drugace. Zato me zanima, cce se vam lahko sse jaz pridruzzim na vassi temi. Hotela sem namrecc odpreti novo temo, ko sem izvedela da ste ze tu user posted image . Bom del teksta kar od tam skopirala (spodaj)

Sama se z mojim user posted image  trudiva od avgusta 2005. Prvo leto itak noccejo nobenih dodatnih preiskav delat, tako da meni so ssele po cca. 8 mesecih pogruntali da imam prekratke cikluse (takrat M na cca. 21 dni) in dobila sem iz italije neke tablete. Potem pa je kmalu potem ratal cel kazzin. Ciklusi so se daljssali, rekordni so bili dolgi tudi po 90 dni, pa sse to so mi M. sprozzali s tabletkami. Jeseni 2006 so mi ugotovili hormonska neravnovesja, oz. povissan hormon prolaktin - zviuje ga manja cista v glavi, ki pritiska na hipofizo - od takrat se borim proti temu, predvsem z zelo odurnimi tabletami. Ma kaj ccmo. Junija pa upam da gremo s postopki naprej, upam da v IVF. Toliko na hitro o moji poti.

Koliko ccasa pa se ve trudite? Enega sonccka vsem!

(odgovor članu oktavija)
Neposredna povezava do sporočila: 456
23.4.2008 12:28:46   
titi3
Prometrium je naravni progesteron in je bolj prijazen za telo. Jaz ga jemljem že 6 let. Sem že odvisnik in sploh več nisem koma po njem. user posted image

Če zanosiš ga jemlješ do konca 3 meseca, drugače pa pred menstruacijo nehaš. Načeloma (ciklus 28 dni) se je od 16. do 26. dneva. Če zanosiš naj bi ga takoj nazaj vzela. Drugače je med IVF postopki, kjer ne smeš kar prenehat. Odvisno kaj imaš in zakaj ga uporabljaš. Ne smeš pa ga vzet pred ovulacijo, ker ti jo lahko zaustavi!!!!

Je pa res smotano, da se ga ne dobi pri nas. Sem že 100x rekla, da bom šla vprašat na zdravsteveno zav. če kaj povrnejo pa vsakih pozabim. Je katera kaj spraševala?

Po moje so čudni tisti, ki določajo katera zdravila so brez plačila. Res, da so tudi drugi progesteroni zastonj, ampak ta je edini naraven brez stranskih učinkov, ki se ga dobi v bližini.

Je pa res huda, da moraš po postopku v Italijo. Lahko bi dal prej ta recept. Prijateljica je bila vsa zdelana po vsem in potem še v avto in iskat lekarno po Italiji.

Ko vam ga dajo pazite na datum, meni se je 1x zgodilo, da sem ga dobila s pretečenim rokom. Hvala bogu sem blizu meje, če si iz kake Štajerske je bolj huda.

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 457
23.4.2008 12:37:16   
jazzz27
Dobrodošla med nas...tudi jaz prej nisem poznala in vedela za noben par, ki bi imel težave z zanositvijo, tako kot jih imam jaz. Zato sem kar strečna, da obstaja takle RR, kjer sem spoznala, da nisem sama in da je še veliko deklet, ki ne more zanosit. Pa ne me narobe razumet, nisem sreččna zaradi deklet, ki ne morejo zanosit, srečna sem zato, ker sem jih spoznala in se z njimi lahko pogovarjam o stvareh, ki se jih z drugimi ne morem. Tudi jaz imam povišan prolaktin, tako da bom sedaj šeenkrat dala kri, da izvem če ga res imam! Me pa zanima, če mi lahko poveš kakšne tablete si papala?
Dobrodošlauser posted image

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 458
23.4.2008 12:40:22   
jazzz27
titi, to pomeni, da ga lahko dobiš samo z receptom, al kako? Jaz razumem, če ga plačam, da ne rabim recepta, ali pač?

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 459
23.4.2008 12:42:31   
titi3
Ej, punc, če me vzamete se bom kar vam pridružila.

Forum o IVF me preveč zamori. Sem šele začela s Suprefactom in nebi še brala kako boli pick-up user posted image . Iz kluba klomifenk pa sem se odcepila user posted image , ker ga ne bom več jemala. Bi zamenjala stranko.

Ve se mi zdite ful optimistične in zdaj rabim čim več pozitivne energije. Pa kako čokolado bi tudi jaz. Cel dan sama zelenjava, sadje, voda, čaj, vitamini, proteini in user posted image ničččččččč sladkarij. Meni se pa sline ful cedijo po makovem kolaču user posted image . Samo bi me poslali nekam, če bi se kaj pokazalo v krvi.

Najhuje pa je, da se moj skuša še zredit, ker je zgubu 3kg. Halooooooo!

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 460
23.4.2008 12:46:28   
LuNa73
IZVIRNO SPOROČILO: spelka12

Nas mali Jakob je pa vceraj dobil slusne aparatke v oba uhlja user posted image user posted image user posted image . In sedaj malo slisi! Jupiiii sem tako vesela. Zdaj mu bom pa lahko pela, pa pravljice prebirala pa.....

Supeeeerrrr! Jaz pa ti zapečem en dvd pravljic in en dvd pesmic, če ti slučajn zašteka pr posluhu.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 461
23.4.2008 12:48:16   
jazzz27
titi, dobrodošla v stranki NBSP !!user posted image user posted image user posted image   Čokolado smo včer obravnavale, ko smo rekle, da je treba vse moteče stvari uničituser posted image user posted image user posted image

Drugač mamo pa tle bolj dijetno temo, ne pa redilno, tako, da tvoj definitivno ne spada v stranko NBSPuser posted image

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 462
23.4.2008 12:49:59   
titi3
metuLJchy zdaj sem šele opazila kako imaš zapisan kraj. user posted image

Pol pa meni pravijo naj se navadim, da že 10 let ne živim več v Gorici.  Jaz še vedno  rečem, da sem doma iz Gorice. Samo tako slučajno živim v Lj.

(odgovor članu LuNa73)
Neposredna povezava do sporočila: 463
23.4.2008 12:55:47   
titi3
Mojga kar zavolim v kuhinjo, da ga ne vidim kako se baše. Ampak hvala bogu, da tako hitro pomljaska čokolado, da je niti ne vidim.

Ampak smešno je to, da mi je bila včasih čokolada nagravžna. Nutella je bila moja nočna mora. Bljak! Preden sem prvič zanosila in žal splavila pa sem jo kar začela jest. Mama me je vprašala, če se počutim slabo. user posted image Pol smo šele vidli zakaj.

Mogoče pa štrudelj ne škodi, ker ima ful jabolk. user posted image

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 464
23.4.2008 13:02:17   
jazzz27
Jaz pa pojem vseeeee!!!! No ja ne čist vse!! Večinauser posted image user posted image user posted image Kaj pa štrudel s sirčkom, njam, jaz sem tako lačna!!!! Se mi sline cedijo 300 na urouser posted image ....bom pa počasi začela razmišljat, kaj bo za kosilo...

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 465
23.4.2008 13:04:27   
spelka12
titi in metulčy dobrodošli.
titi tukaj si dobrodošla, pogovarjamo se pa itak predvsem o hrani, pijači (beri alkoholu), sexu in naših descihuser posted image . Tko da te sigurno ne bomo zamorile. Nas je pa tud tukaj kar nekaj iz IVF teme, sigurno že katero poznaš.
metulčy sem ravno prej brala tvojo temo. Midva poskušava zanosit od septembra 2004. Ker imam hudo endometriozo pa še par takih nadležnih zadevic sem šla na umetno - IVF in evo me, v drugem poizkusu zanosila in sem trenutno srečno user posted image . Tko da vidiš, vsem uspe. Enim prej, drugim pa kasneje. Upam, da se vse kmalu preselite iz fosilk med zdrave in vesele user posted image .

Madonca mam tolk dolge nohte, da ze komaj tipkam. Grem mal pilt pred kosilom. Zelje in pečenica. A kateri lušte delam?
Hmmm danes zbiram recept za čebulno omako. Katera zna? Zadnjič sem jo hotla narest in je vse pristal v školjkiuser posted image  Pa sem mislila da dobro kuhamuser posted image .
Pa, pa zaenkrat.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 466
23.4.2008 13:06:16   
spelka12
Aja še to.
jazzzz nama je v prvo tud napisal recept za prometrium ampak ga itak dobiš tudi brez, moj je šel pol 2x brez recepta ponj pa ni bilo panike. Ti se pa resno pripravljaš na postopek. Takim pol vedno prej uspe.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 467
23.4.2008 13:13:44   
jazzz27
Čebulna omakica iz glave: (moja ideja) Simpel, ko pasul!

Bi vzela ene 3 do 4 čebule...narezala bi jih čist na tanko(na kockice). V voku ali v posodici bi segrela olje...dala not čebulo in pustila da tole lepo purumeni (če bi imela kaj meseka bi bilo idealno, ker bi lepo rjavo barvo dobila, pa še okus je boljši). Ko je vse lepo zlato rumeno, bi mal solila in dodala mešanico začimb (vegeto)...prihaja nezdrav del, v kozarčku bi raztopila mokico in vodo ter zlila na čebulo, da se bi lepo zgostila...tukaj notri bi dala še en stisnjen česenček in mogoče četrtinko zelenjavne kocke. Dodaš še eno žlico paradižnikove mezge in zaliješ z vodo. (lahko pa izpustiš mezgo) Uporabiš lahko tudi drobtine

Upam, da sem ti mal pomagala!

< Sporočilo je popravil jazzz27 -- 23.4.2008 13:15:53 >

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 468
23.4.2008 13:16:38   
titi3
Tudi jaz sem dobila Prometrium brez recepta, ker so v Italiji bolj tako.... Da se zmenit!

spelka12 ti si pa dobra. Lahka hrana!

Jazzz27 ja tudi s skuto je dobre in vmes jagode. Mljask! Ampak ne jem veliko mleka in mlečnih izdelkov, ker imam drugače kislino in sem alergična na laktozo. Edino Activa je ok, ker bakterije popapcajo in razgradijo laktozo.

Pa mleko ni preveč dobro za endometriozo.

Jaz si bom pa zdaj naredila janeževo korenino s parmezanom, maslom, peteršiljem, drobtincami in potem dam noter mozzarello. Huhano! To je šele dobro, se mi že cedijo sline. Samo morem nekje staknit še proteine.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 469
23.4.2008 13:17:21   
jazzz27
Jaz saj ni več tako dolgo do postopka, samo me pa zelooo firbca, kaj vse me čaka...moje mišljenje pa je, da je bolje, da greš pripravljen tam, kot pa en "čužek"user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 470
23.4.2008 13:19:43   
jazzz27
titi, jaz tako napeto berem in sem si na konc mislila, da moraš še korenino staknt? Čist by the way, kje pa jo stakneš.......a deliš ta božanski recept z nami?user posted image user posted image

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 471
23.4.2008 13:20:45   
titi3
Ti pa še jaz napišem Vendelinin recep za čebulno omako.

6 dag olja, 3 dag moke, 4 žlice čebule, kis, juha, sol
Na olju praži čebulo, prilij 1/8 l vroče vode in duši. Dobro zaduši, da ne bo dihalo več!
Ko se voda posuši, dodaj moko in praži, dokler ni čebula zlato rumena. Prilij juho in kis ter osoli. Omaka naj vre še 10 do 20 minut. Če ti ustreza, dodaj po okusu še sladkor. To je Vendelinin predlog, ne moj!user posted image

Bljak!

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 472
23.4.2008 13:24:35   
jazzz27
No kaj pa zdaj to? Bljak ti,ti titiuser posted image user posted image user posted image user posted image No ja je kar podoben mojmu, kok sem jaz ponosnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Aha, čebulo lahko prec soliš, se prej razpusti!!

< Sporočilo je popravil jazzz27 -- 23.4.2008 13:25:05 >

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 473
23.4.2008 13:26:07   
titi3
V Mercatorju ali Sparu jo stakneš. user posted image http://images.google.si/imgres?imgurl=http://www.agroalimroma.it/CAR/www/images/frutti/jpg/finocchio.jpg&imgrefurl=http://www.agroalimroma.it/CAR/www/areaconsumatori_prod_finocchio.asp&h=206&w=210&sz=54&hl=sl&start=4&um=1&tbnid=WF5YM830bdyhRM:&tbnh=104&tbnw=106&prev=/images%3Fq%3Dfinocchio%26um%3D1%26hl%3Dsl%26sa%3DN

Janež po primorsko koromač narežeš na tanko, tako kot ti paša, ampak odstranit je potrebno tisti trdi del v sredini. Potem daš vse sestavine v kozico z malo vode. Samo drobtine je bolje dat poroti koncu, prav na koncu pa mozzarello, da se samo malo stopi. In kuhaš, da je meho. Simpel!

Za postopek sem se že ful pozanimala in mam eno dobro knjigo, kjer je vse razloženo. Samo tisti del "kako je boleloooooooooooo raje še odmislim za zdaj in ne berem" . Pa ginekolog mi je dal papir z navodili in v bistvu ne bi rabila drugega.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 474
23.4.2008 13:27:43   
titi3
Ne bljak je čebulova omaka!

A ni Vendelina bila tudi Dolenjka?

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Otroška oprema
3Sonček3

Kje si boste priskrbele otroško opremo ( posteljico, stajico,...)

Kupila bom v spletni trgovini (7%)

Kupila bom v trgovini (35%)

Sposodila si bom od prijateljic / sorodnikov (16%)

Prijatelji / sorodniki mi bodo podarili (8%)

Imam že vse od 1. nosečnosti (34%)

Število vseh glasov: 245

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!