Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 11:00:18
|
|
|
|
ledenka
|
jazzzi, Resko nic ne rece, sam da zivi normalno. sicer te vprasa za bolnisko, je pa ne priporoca jaz sem se ravnala po tistih zapovedih, ki so v napotkih (pomembne teme). sicer ne 100%, ampak v vecini pa ja. ni tezkega nisem dvigovala (no, do enih 3 kil se skor ne mores izognit), pa glede hrane sem se drzala bolj ali manj, pocivanje pa itak - prvi teden prometriuma sem bila koma, bi skor ves cas samo spala
< Sporočilo je popravil ledenka -- 23.4.2008 11:01:57 >
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 11:32:27
|
|
|
|
spelka12
|
Nas mali Jakob je pa vceraj dobil slusne aparatke v oba uhlja . In sedaj malo slisi! Jupiiii sem tako vesela. Zdaj mu bom pa lahko pela, pa pravljice prebirala pa..... jazzz vem, da je tezko prebirat, sej se trudim . ajsika pozabila sem te pohvalt, rdeca oblekca ti pa res pase. seeeexyyyyyy.
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 11:38:42
|
|
|
|
jazzz27
|
prometriuma? to je, kaj je to?
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 11:47:02
|
|
|
|
ledenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: jazzz27 prometriuma? to je, kaj je to? prometrium je progesteron, hormon, ki ga jemljes za podporo nosecnosti po punkciji. no, jaz sem po njem res spaaaalaaaa Resko ti napise recept in ga gres iskat v Italijo (lahko pa ti tud jaz prodam kako skatlico, ce ti je to od rok, imam se 4 nedotaknjene). Spelci bravo za Jakoba! vidis, sedaj bos pela njemu in svojima fizolckoma upam, da imas posluh, ker pri meni vsi zbezijo
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 11:54:11
|
|
|
|
jazzz27
|
Res bi mi ti pomagala takole? Te bom lepo prosila, ko pridem do te faze....zakaj pa samo v Italiji??? Svet je pa res čuden!! Jaz upam, da ti ne boš rabila nobene več, pa da mi jih slučajno ne poješ!! Koliko časa pa se je potem to zdravilo oz. hormon?
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 12:19:49
|
|
|
|
metuLJchy
|
punce pozdrav, ssele danes sem izvedela da zze obstajate, oz. da je tema kjer se druzzite punce, ki zze dalj ccasa ne morete zanosit. Meni osebno je RR marsikdaj skozi kakssno krizo pomagal, namrecc preden sem ga odkrila sem imela obccutek, da sem edina ki se ji dogaja, da ne more zanosit, da je z mano nekaj zelo narobe...po izkussnji RR in sse kakssni drugi gledam na te stvari drugace. Zato me zanima, cce se vam lahko sse jaz pridruzzim na vassi temi. Hotela sem namrecc odpreti novo temo, ko sem izvedela da ste ze tu . Bom del teksta kar od tam skopirala (spodaj) Sama se z mojim trudiva od avgusta 2005. Prvo leto itak noccejo nobenih dodatnih preiskav delat, tako da meni so ssele po cca. 8 mesecih pogruntali da imam prekratke cikluse (takrat M na cca. 21 dni) in dobila sem iz italije neke tablete. Potem pa je kmalu potem ratal cel kazzin. Ciklusi so se daljssali, rekordni so bili dolgi tudi po 90 dni, pa sse to so mi M. sprozzali s tabletkami. Jeseni 2006 so mi ugotovili hormonska neravnovesja, oz. povissan hormon prolaktin - zviuje ga manja cista v glavi, ki pritiska na hipofizo - od takrat se borim proti temu, predvsem z zelo odurnimi tabletami. Ma kaj ccmo. Junija pa upam da gremo s postopki naprej, upam da v IVF. Toliko na hitro o moji poti. Koliko ccasa pa se ve trudite? Enega sonccka vsem!
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 12:28:46
|
|
|
|
titi3
|
Prometrium je naravni progesteron in je bolj prijazen za telo. Jaz ga jemljem že 6 let. Sem že odvisnik in sploh več nisem koma po njem. Če zanosiš ga jemlješ do konca 3 meseca, drugače pa pred menstruacijo nehaš. Načeloma (ciklus 28 dni) se je od 16. do 26. dneva. Če zanosiš naj bi ga takoj nazaj vzela. Drugače je med IVF postopki, kjer ne smeš kar prenehat. Odvisno kaj imaš in zakaj ga uporabljaš. Ne smeš pa ga vzet pred ovulacijo, ker ti jo lahko zaustavi!!!! Je pa res smotano, da se ga ne dobi pri nas. Sem že 100x rekla, da bom šla vprašat na zdravsteveno zav. če kaj povrnejo pa vsakih pozabim. Je katera kaj spraševala? Po moje so čudni tisti, ki določajo katera zdravila so brez plačila. Res, da so tudi drugi progesteroni zastonj, ampak ta je edini naraven brez stranskih učinkov, ki se ga dobi v bližini. Je pa res huda, da moraš po postopku v Italijo. Lahko bi dal prej ta recept. Prijateljica je bila vsa zdelana po vsem in potem še v avto in iskat lekarno po Italiji. Ko vam ga dajo pazite na datum, meni se je 1x zgodilo, da sem ga dobila s pretečenim rokom. Hvala bogu sem blizu meje, če si iz kake Štajerske je bolj huda.
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 12:37:16
|
|
|
|
jazzz27
|
Dobrodošla med nas...tudi jaz prej nisem poznala in vedela za noben par, ki bi imel težave z zanositvijo, tako kot jih imam jaz. Zato sem kar strečna, da obstaja takle RR, kjer sem spoznala, da nisem sama in da je še veliko deklet, ki ne more zanosit. Pa ne me narobe razumet, nisem sreččna zaradi deklet, ki ne morejo zanosit, srečna sem zato, ker sem jih spoznala in se z njimi lahko pogovarjam o stvareh, ki se jih z drugimi ne morem. Tudi jaz imam povišan prolaktin, tako da bom sedaj šeenkrat dala kri, da izvem če ga res imam! Me pa zanima, če mi lahko poveš kakšne tablete si papala? Dobrodošla
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 12:40:22
|
|
|
|
jazzz27
|
titi, to pomeni, da ga lahko dobiš samo z receptom, al kako? Jaz razumem, če ga plačam, da ne rabim recepta, ali pač?
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 12:42:31
|
|
|
|
titi3
|
Ej, punc, če me vzamete se bom kar vam pridružila. Forum o IVF me preveč zamori. Sem šele začela s Suprefactom in nebi še brala kako boli pick-up . Iz kluba klomifenk pa sem se odcepila , ker ga ne bom več jemala. Bi zamenjala stranko. Ve se mi zdite ful optimistične in zdaj rabim čim več pozitivne energije. Pa kako čokolado bi tudi jaz. Cel dan sama zelenjava, sadje, voda, čaj, vitamini, proteini in ničččččččč sladkarij. Meni se pa sline ful cedijo po makovem kolaču . Samo bi me poslali nekam, če bi se kaj pokazalo v krvi. Najhuje pa je, da se moj skuša še zredit, ker je zgubu 3kg. Halooooooo!
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 12:46:28
|
|
|
|
LuNa73
|
IZVIRNO SPOROČILO: spelka12 Nas mali Jakob je pa vceraj dobil slusne aparatke v oba uhlja . In sedaj malo slisi! Jupiiii sem tako vesela. Zdaj mu bom pa lahko pela, pa pravljice prebirala pa..... Supeeeerrrr! Jaz pa ti zapečem en dvd pravljic in en dvd pesmic, če ti slučajn zašteka pr posluhu....
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 12:48:16
|
|
|
|
jazzz27
|
titi, dobrodošla v stranki NBSP !! Čokolado smo včer obravnavale, ko smo rekle, da je treba vse moteče stvari uničit Drugač mamo pa tle bolj dijetno temo, ne pa redilno, tako, da tvoj definitivno ne spada v stranko NBSP
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 12:49:59
|
|
|
|
titi3
|
metuLJchy zdaj sem šele opazila kako imaš zapisan kraj. Pol pa meni pravijo naj se navadim, da že 10 let ne živim več v Gorici. Jaz še vedno rečem, da sem doma iz Gorice. Samo tako slučajno živim v Lj.
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 12:55:47
|
|
|
|
titi3
|
Mojga kar zavolim v kuhinjo, da ga ne vidim kako se baše. Ampak hvala bogu, da tako hitro pomljaska čokolado, da je niti ne vidim. Ampak smešno je to, da mi je bila včasih čokolada nagravžna. Nutella je bila moja nočna mora. Bljak! Preden sem prvič zanosila in žal splavila pa sem jo kar začela jest. Mama me je vprašala, če se počutim slabo. Pol smo šele vidli zakaj. Mogoče pa štrudelj ne škodi, ker ima ful jabolk.
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 13:02:17
|
|
|
|
jazzz27
|
Jaz pa pojem vseeeee!!!! No ja ne čist vse!! Večina Kaj pa štrudel s sirčkom, njam, jaz sem tako lačna!!!! Se mi sline cedijo 300 na uro ....bom pa počasi začela razmišljat, kaj bo za kosilo...
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 13:04:27
|
|
|
|
spelka12
|
titi in metulčy dobrodošli. titi tukaj si dobrodošla, pogovarjamo se pa itak predvsem o hrani, pijači (beri alkoholu), sexu in naših descih . Tko da te sigurno ne bomo zamorile. Nas je pa tud tukaj kar nekaj iz IVF teme, sigurno že katero poznaš. metulčy sem ravno prej brala tvojo temo. Midva poskušava zanosit od septembra 2004. Ker imam hudo endometriozo pa še par takih nadležnih zadevic sem šla na umetno - IVF in evo me, v drugem poizkusu zanosila in sem trenutno srečno . Tko da vidiš, vsem uspe. Enim prej, drugim pa kasneje. Upam, da se vse kmalu preselite iz fosilk med zdrave in vesele . Madonca mam tolk dolge nohte, da ze komaj tipkam. Grem mal pilt pred kosilom. Zelje in pečenica. A kateri lušte delam? Hmmm danes zbiram recept za čebulno omako. Katera zna? Zadnjič sem jo hotla narest in je vse pristal v školjki Pa sem mislila da dobro kuham . Pa, pa zaenkrat.
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 13:06:16
|
|
|
|
spelka12
|
Aja še to. jazzzz nama je v prvo tud napisal recept za prometrium ampak ga itak dobiš tudi brez, moj je šel pol 2x brez recepta ponj pa ni bilo panike. Ti se pa resno pripravljaš na postopek. Takim pol vedno prej uspe.
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 13:13:44
|
|
|
|
jazzz27
|
Čebulna omakica iz glave: (moja ideja) Simpel, ko pasul! Bi vzela ene 3 do 4 čebule...narezala bi jih čist na tanko(na kockice). V voku ali v posodici bi segrela olje...dala not čebulo in pustila da tole lepo purumeni (če bi imela kaj meseka bi bilo idealno, ker bi lepo rjavo barvo dobila, pa še okus je boljši). Ko je vse lepo zlato rumeno, bi mal solila in dodala mešanico začimb (vegeto)...prihaja nezdrav del, v kozarčku bi raztopila mokico in vodo ter zlila na čebulo, da se bi lepo zgostila...tukaj notri bi dala še en stisnjen česenček in mogoče četrtinko zelenjavne kocke. Dodaš še eno žlico paradižnikove mezge in zaliješ z vodo. (lahko pa izpustiš mezgo) Uporabiš lahko tudi drobtine Upam, da sem ti mal pomagala!
< Sporočilo je popravil jazzz27 -- 23.4.2008 13:15:53 >
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 13:16:38
|
|
|
|
titi3
|
Tudi jaz sem dobila Prometrium brez recepta, ker so v Italiji bolj tako.... Da se zmenit! spelka12 ti si pa dobra. Lahka hrana! Jazzz27 ja tudi s skuto je dobre in vmes jagode. Mljask! Ampak ne jem veliko mleka in mlečnih izdelkov, ker imam drugače kislino in sem alergična na laktozo. Edino Activa je ok, ker bakterije popapcajo in razgradijo laktozo. Pa mleko ni preveč dobro za endometriozo. Jaz si bom pa zdaj naredila janeževo korenino s parmezanom, maslom, peteršiljem, drobtincami in potem dam noter mozzarello. Huhano! To je šele dobro, se mi že cedijo sline. Samo morem nekje staknit še proteine.
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 13:17:21
|
|
|
|
jazzz27
|
Jaz saj ni več tako dolgo do postopka, samo me pa zelooo firbca, kaj vse me čaka...moje mišljenje pa je, da je bolje, da greš pripravljen tam, kot pa en "čužek"
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 13:19:43
|
|
|
|
jazzz27
|
titi, jaz tako napeto berem in sem si na konc mislila, da moraš še korenino staknt? Čist by the way, kje pa jo stakneš.......a deliš ta božanski recept z nami?
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 13:20:45
|
|
|
|
titi3
|
Ti pa še jaz napišem Vendelinin recep za čebulno omako. 6 dag olja, 3 dag moke, 4 žlice čebule, kis, juha, sol Na olju praži čebulo, prilij 1/8 l vroče vode in duši. Dobro zaduši, da ne bo dihalo več! Ko se voda posuši, dodaj moko in praži, dokler ni čebula zlato rumena. Prilij juho in kis ter osoli. Omaka naj vre še 10 do 20 minut. Če ti ustreza, dodaj po okusu še sladkor. To je Vendelinin predlog, ne moj! Bljak!
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 13:24:35
|
|
|
|
jazzz27
|
No kaj pa zdaj to? Bljak ti,ti titi No ja je kar podoben mojmu, kok sem jaz ponosna Aha, čebulo lahko prec soliš, se prej razpusti!!
< Sporočilo je popravil jazzz27 -- 23.4.2008 13:25:05 >
|
|
|
|
RE: Nova borba se pripravlja II. 23.4.2008 13:27:43
|
|
|
|
titi3
|
Ne bljak je čebulova omaka! A ni Vendelina bila tudi Dolenjka?
|
|
|
Otroška oprema3Sonček3Kje si boste priskrbele otroško opremo ( posteljico, stajico,...)Kupila bom v spletni trgovini (
7%)
Kupila bom v trgovini (
35%)
Sposodila si bom od prijateljic / sorodnikov (
16%)
Prijatelji / sorodniki mi bodo podarili (
8%)
Imam že vse od 1. nosečnosti (
34%)
Število vseh glasov: 245Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!