ursulina
|
pozdravljene, pupe! vidim, da ste z vsakim mesecem večje čvekice nadjaB, pozdravček še z moje strani. če imaš probleme z iztiskanjem oz. črpanjem mleka, daj mirno dodatek, sem pa jaz postala ekspert za črpanje zadnji teden... da malo razložim zakaj se vam, poleg preteklih tehničnih težav, ne oglašam vsak dan... naš mali se je začel kar naenkrat ful grdo dojiti... ni bilo prav ne leže, ne v sedečem položaju, kregal se je, pa spuščal dojko in spet zagrabil, vlekel, ni vlekel, se igral... podoji so trajali in trajali, razmiki med njimi pa vse manjši... tako da cel dan nisva počela drugega, kot se dojila, se nosila, ker ga je zaradi takega papcanja napenjalo in je slabo podiral kupčke... v glavnem, sem mislila da me bo konec, mali pa je bil seveda tudi revež... komaj smo nehali se mučiti s krčki, pa tole! ker je slabo vlekel, je bilo tudi mleka vse manj... tako da sem se en dan odločila in si načrpala pred obrokom in mu dala po flaški moje mleko...dobro, da sem si pred porodom kupila črpalko in via posodice-so zakon! razlika je bila neverjetna! jedel je po 200ml na obrok na tri ure in bil cel dan tiho ko miška, ful priden in dobre volje... razen ko se je oglasil želodček. ko sem to razložila P, je rekla naj si pač črpam, čeprav bo zoprno za mene, važno je da dobi mamino mleko... no, in zdaj sem tam... črpam si za vsak obrok, ponavadi 80-120ml iz vsake strani, hvala bogu to ne traja prav dolgo, mali pa poje ogromno... 160-200ml na obrok, pa tudi že 240ml je pojedel enkrat zvečer. Tako da komaj dohajam s proizvodnjo in si težko količinsko pripravim obroke, glede na to da se mleko ne sme pogrevat, stran metat pa je svoje mleko prekleto težko... imam pa za vsak slučaj doma tudi dodatek, da si pomagam, kadar mi "zagusti" ker nočem popolnoma prenehat dojit, ga podojim zvečer, pa za nočni obrok in zjutraj, da se pocrkljava, čeprav največkrat ne poje kaj dosti... no, danes je. sem bila prav vesela, zdaj lepo panča... lepo se imejte, upam, da se vse bolančki pozdravijo in da nam bo vreme v naslednjih dneh bolj naklonjeno. še naši podatki za dopolnjene tri mesece (cepljenje smo dobro prestali): 61,5 cm in 6560g. tale teža me že malo daje... križ me fino boli danes :) lahko noč! bom videla, kako dolgo bo tole šlo...
|