vaney
|
čer. Luka, Vivien, Ana Karolina, Jonas in Jakob, vse naj naj triš, jaz te čisto razumem, da ti paše malo tukaj pojamrat. jaz tudi pridno izkoriščam rr za jamranje na kratko še od mene. sem tako utrujena, da je kar joj. bila sva na sprehodu od 14.30 do 20.00 ( s kolegico in njenim ). Fanta sta pridno spala ali občudovala širni svet, šle sva na kavico, mala dva nahranila in naprej. Anže je bil ves čas priden, na vožnji domov je že dremal, tako da sva se samo na hitro skopala, flaško pa je spraznil že z zaprtimi očmi - se je ustavilo pri 120ml. Zaspal je v 5 minutah, zdaj grem pa še jaz pod tuš in spat. aja, včeraj smo imeli pripravo na krst - katastrofa, župnik me je skoraj ob živce spravil. Najprej me je napadel, da kakšno ime sva to dala svojemu otroku, da danes si mislimo, da damo lahko otroku kar ime iz limonad in da lahko sosedovemu psu damo ime Fifi, otrok pa mora biti imenovan po svetnikih . No, da vas spomnim, našemu princu je ime Anže In ker ni našel nobenega pametnega svetnika, se je odločil, da ga bo krstil z imenom Anzem Meni še zdaj ne gre v galvo Sem mu rekla, da je Anže slovensko ime in da si moram napisat, kakšno je njegovo krstno ime, ker ga bom do krsta pozabila ( sem bila kar malo nesramna, ampak halooooo, Anzem??? Potem smo se pogovarjali o plačilu krsta in je začel o darovih bogu in da kam bi pa prišli, če bi mu vsi nosili materialne darove, ker potem bi se "tega nabralo za cel kamion" in kam naj on s tem? Da v poslovnem svetu on najboljše lahko funkcionira z denarjem Skoraj me je kap. Rekel je še, da itak samo 3x na leto pobira denar za cerkev (ha ha), drugo se pa itak zbira za "karitas in misijone in neke reževe in kaj jaz vem, kaj". Te izjave sem si zapomnila, ker so me spet močno obrnile proti cerkvi in sem (smo vsi) prišli domov šokirani, kakšnega župnika imamo. No, samo toliko, da vas seznanim z našim verskim življenjem Aja, da ne omenjam, da je prejšnji teden pri verouku v 1. razredu ena 7 let stara punčak doma pozabila knjigo in jo je za pokoro poslal domov peš (8km po nevarni cesti skoz gozd) po dežju Reva je prehodila že 5 km, ko jo je vso premočeno pobral oče, ki je medtem iskal svojo hčerko po koncu verouka in so mu sošolci povedali, kam je šla. Ta oče je potem seveda šel do župnika in popolnoma znorel. Jaz bi tudi Sem vam morala povedat, ker sem še zdaj jezna in sva se z mojim odločila, da otroka ne bova vpisala tukaj k verouku, če bo on še vedno tukaj, ker kar je preveč, je pa preveč. Ojoj, tole pa ni bilo na kratko... Zdaj pa res grem spat