Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 9.4.2008 23:33:35
|
|
|
|
arabela*
|
K&M, čestitke,pa veliko,veliko cartanja s sinekom
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 9.4.2008 23:34:25
|
|
|
|
arabela*
|
Ja pa res,kje je kaj willma? Včasih je bila kar aktivna,sedaj pa ne duha ne sluha o njej
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 9.4.2008 23:54:29
|
|
|
|
Pandica
|
K & M Iskrene čestitke ob rojstvu sinčka Zdaj pa se le veliko cartajte Čmrlika ti le upaj, da boš dobila EA upaš lahko... dobila pa je itak neboš Pa saj pa ni noben bav bav porod. Jaz sem brez kake EA rodila, pa je bila moja miška težka 3900 g in velika 52 cm pa ni bilo grozno Boš videla, ko dobiš potem štručko na prsi, nekaj najlepšega kar se ti lahko zgodi v življenju...joj, ko se spomnim na to... kako je lepo imeti otročka....
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 10.4.2008 8:50:14
|
|
|
|
Čmrlika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika Katera je pa zdaj na vrsti? Čmrlika ali Trnuljčica? Trnuljčica, ker je frajerka, pa približno ve, kdaj bo spoznala svojga , jaz pa itak da bom rodila na rok... Nikoli se ne ve. To je vse kar bom rekla. prav imaš, se bomo že nekak zmenli,ne? Čmrlika ti le upaj, da boš dobila EA upaš lahko... dobila pa je itak neboš Pa saj pa ni noben bav bav porod. Jaz sem brez kake EA rodila, pa je bila moja miška težka 3900 g in velika 52 cm pa ni bilo grozno Boš videla, ko dobiš potem štručko na prsi, nekaj najlepšega kar se ti lahko zgodi v življenju...joj, ko se spomnim na to... kako je lepo imeti otročka.... sej je blo vse v hecu napisano...pa smo že enkrat imele debato o tem, in sem že takrat rekla, da sploh ne računam na to...poleg tega niti ne vem, kaj me čaka...če sem pa prvič noseča in si govorim, mogoče pa sploh ne bo tako kudo, čeprav se zavedam, da brez matranja in bolečin ne bo šlo... Sem pa vseeno vesela, da sem bila pri dr zabavniku in da zdaj vem o epiduralni iz prve roke, ne pa nekaj prebereš tukaj tak nekaj tak, ene reče tak , pa druga ne ni tak... tam p je nekaj mamic povedalo svoje izkušnje pa on dejanske zadeve in trenutno dosegljivost v Mariboru, tako da....Sem pa jo odmislila, že davno, če pa bo...pa hvalabogu,ne?
Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot. Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 10.4.2008 13:01:09
|
|
|
|
willma
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya Ja pa res,kje je kaj willma? Včasih je bila kar aktivna,sedaj pa ne duha ne sluha o njej Olja punce jaz sem tukaj, še živa in še vedno v paketu Renoviranje stanovanja, materinstvo in služba mi zasede 99% mojega časa, zato vas nekaj čas nisem niti brala Danes pa si vzamem čas za RR in izvem za KM! bravo mami!!! Katera je naslednja?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 10.4.2008 13:42:51
|
|
|
|
arabela*
|
Ja Willma,si pa le med živimi.Ja naša K&M se že carklja z sinekom Prej sem okupirala Rutara,imajo tako fajn akcijo
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 10.4.2008 13:53:49
|
|
|
|
Čmrlika
|
saraya- kaj si lepega in pametnega gledala po rutarju, jaz grem pol tud nekaj v bauhausa pa bi skočla tud tja, če me prepričaš...
Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot. Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 10.4.2008 14:20:16
|
|
|
|
Janey
|
oo wilma smo te že pogrešali čmrlika ko sem jaz vprašala kako je z ea babico mi je rekla, da sem že 3/4 in da je zdaj sploh ne morem več dobiti in potem je bilo endvatri vse za mano tako da sploh ne skrbi...pa tak dobiš protibolečinsko injekcijo in tak vse skupaj prespiš je ta bolj za to, kot proti bolečinam. Ampak nič ne skrbi...ko popadek mine pozabiš do novega kak je bolelo, ko dobiš pa štruco v roke bi šla pa še kar enkrat, smao za ta prekrasen občutek. Nebo tak hudo...bolelo že bo, ampak se da preživet. Je prav lepo
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 10.4.2008 15:30:25
|
|
|
|
Čmrlika
|
kaj ste vse dobile občutek, da me je strah, al kaj? ker sama sebe presenečam, ampak me zaenkrat še res ni, sem se pa šla dogovrit, če bo mogoče , če bom rabla, če....bla bla,pač da vem, da je nekaj odzadaj...se mi zdi tako tudi prav...ne da sem neka rit zdaj zaradi tega ampak...zakaj ne.?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 10.4.2008 15:42:17
|
|
|
|
trnuljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika sem se pa šla dogovrit, če bo mogoče , če bom rabla, če....bla bla,pač da vem, da je nekaj odzadaj...se mi zdi tako tudi prav...ne da sem neka rit zdaj zaradi tega ampak...zakaj ne.? Točno tako. Zakaj ne.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 10.4.2008 19:37:54
|
|
|
|
arabela*
|
Čmrlika,jaz sem šla kupit luč,ker so mi ti reflektorji stropni zelo všeč.Pa veš kolk sem dala? Samo 10 eur,je sicer na halogenske žarnice,pa štiri lučke so.Če imaš katalog doma malo poglej,je kar precej stvari v akciji Drugače pa pri nas nič novega.Prej sva s tamalo hotele it,da jo vpišem na plesno animacijo,pa je revica staknila rahlo vročino,pa z noseka ji teče.Tako da sva na sadju,toplem sladoledu in čajeku doma.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 10.4.2008 21:37:48
|
|
|
|
*bubi*
|
sem se pa šla dogovrit, če bo mogoče , če bom rabla, če....bla bla,pač da vem, da je nekaj odzadaj...se mi zdi tako tudi prav...ne da sem neka rit zdaj zaradi tega ampak...zakaj ne.? Saj prav, da si šla, čmrlika. Zdaj pa si zamisli, da prideš v porodnišnico in ti rečejo, da ne moreš dobit EA samo zato, ker nisi bila na razgovoru in podpisala papirjev BTW: jaz sem bila v LJ tudi na razgovoru, tam že podpisala papirje, ki sem jih morala zraven prinest. Rodila v bistvu v idealnem času (med tednom dopoldan), pa vseeno ni bilo možno dobit EA. Lani pa mi je v MB G sama omenjala, da mi bo probala EA zrihtat, ampak je bila potem ravno nedelja. Sem pa bila jezna, ker mi niso hoteli dat protibolečinske, razen čisto na koncu. Jezna pa zato, ker sem bila pri bubiju čisto zadeta, lani pa bi si želela bit
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 10.4.2008 21:38:35
|
|
|
|
*bubi*
|
Tako da sva na sadju,toplem sladoledu in čajeku doma.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 10.4.2008 23:22:19
|
|
|
|
arabela*
|
Bubi,ha ha,pogret v mikrovele(tamala ima takega najraje)
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 10.4.2008 23:33:14
|
|
|
|
trnuljčica
|
Ah, vse to o EA in podobno (načini poroda...) je pravzaprav nateg. Da bi se premaknili z današnje točke glede rojevanja pri nas (ki je btw enaka kot pred 30 leti) bi rabili čudež (zlasti v glavah). Včasih sem si želela biti gin, ampak vkoreninjenost sistema pri nas... Ugotoviš da sam ne moreš nič narediti...Sploh ne bi o tem. Sicer pa so sedaj še drugi problemi - kako pa narediti 24 urno EA v Mb, če sta za to trenutno 2.Od tega en šef, drugi pa ima stalni 8-12 urni šiht še v drugi operacijski. A naj se anestezist klonira, da bo na dveh mestih istočasno? Bog ne daj, da bi ob 250 urnem mesečnem delovniku zbolel. Še na bolniško ne bi šel, zaradi moralnega mačka, ki ti ga sistem vcepi.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 10.4.2008 23:41:52
|
|
|
|
trnuljčica
|
Bubi moji ementaler nosečniški možgani so že pozabili, če sem ti čestitala za ispit ali ne. Sem pa tudi dovolj lena, da se mi ne da gledati za nazaj. Tako da čestitam Saraya upam, da se tvoja tamala hitro pozdravi. Stopljen sladoled je itak najboljši. Ko bomo mi imeli škrata bomo mogoče probali še pogretega.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 11.4.2008 7:27:20
|
|
|
|
*bubi*
|
Meni ob tem ni jasno, zakaj ne zaposlijo dodatnih anestezistov Jih na splošno primanjkuje ali je spet v ozadju denar? Se pa sama ne bi dala pikat v hrbtenico nekomu, ki s tem nima izkušenj, tako da res raje brez EA rodim kot pa nekaj na silo. To, kar pa se v KC-LJ dogaja zadnje dneve, pa je višek našega zdravstva
< Sporočilo je popravil *bubi* -- 11.4.2008 7:29:52 >
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 11.4.2008 7:29:03
|
|
|
|
*bubi*
|
SE je Mojca kateri kaj javila? Jaz je ne upam nadlegovat. Sem prepričana, da zdaj ni tako polna energije in ji ni tako dolgčas, kot se je bala. Glavno, da je z njima vse OK, vsaj tako pravi Rožle
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 11.4.2008 7:48:42
|
|
|
|
Tamy30
|
zivjo bodoce mamice iz Maribora sem se ena, ki se je uklopila v vas sistem:) pricakujemo avgusta
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 11.4.2008 8:12:20
|
|
|
|
Janey
|
Halo... bubi anestezistov ne zaposlulejo, ker jih je prvič malo in so zelo iskani(tudi po svetu) drugič pa tisti ki so gredo raje drugam delat za veliko več denarja...baje imajo pri nas bizarno nizke plače. Sem se pogovarjala z enim pa je povedal, da ne smemo bit jezne nosečke če ne dobimo v mb anestezije, ker se ne morejo raztrgat. Jaz sem pa se cel tedn ful piflala sem mislila da mam danes izpit, da sem šla še na e-študent pogledat ob kolkih mam pa sem ugotovila, da mam izpit šele 18. kak sem čorava
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 11.4.2008 8:12:56
|
|
|
|
Janey
|
tamy dobrodošla želim ti krasno nosečnost in čimlažji porod
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 11.4.2008 8:34:25
|
|
|
|
trnuljčica
|
Tamy 30 dobrodošla . Ti se kar vključi v pogovore. Punce ne grizejo. No vsaj mene še ni nobena. Glede pomankanja dr: Že pred ca 10 leti so zas...., ko so vedeli kakšna bo situacija z delovno silo čez nekaj let vpisa na MF pa niso dvignili. Glavno da so takrat (11 let nazaj) ,ko sem jaz začela študirati dvignili vpis na ekonomijo samo v Lj na 900 na leto. Danes pa je verjetno še višja cifra. Le zakaj se mi dozdeva, da je to bilo tako samo zaradi izrednega študija, ki na medicini ni možen in tako ne more noben zaslužiti. Zdaj, ko so končno videli in občutili realno pomankanje dr ( v tisočih, ne stotih), pa še to ob solidarnosti starejših kolegov, da gredo v penzijon z 65 ali več pa se čudijo. Vsak dela še za 1/3 kolega, ki ga ni. Motivacija je tako na psu. Oz na etičnem pogonu, ki ti ga bistro vcepijo že zgodaj (na faxu). Samo tujci verjetno ne bodo prišli k nam zato, da bodo delali na etiko, potem gredo raje še malo severno.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 11.4.2008 9:00:03
|
|
|
|
Marusah
|
ooooooooooooooooo kaj berem, da imamo enega mariborčana več K&M čestitke za sineka Tamy 30 dobrodošla med nami!!! Janey ti si tut tko zmedena kot jaz, ko sem zadnjič šla v posvetovalnico skoraj 5 ur prepozno, ko so že vsi šli domov - konec šihta Midva se greva vozičkat, lepo se imejte!!!!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 11.4.2008 9:04:10
|
|
|
|
*bubi*
|
trnuljčica, mi je vse to znano. To je še verjetno iz časa socializma, ko so ustvarjali umetno pomanjkanje, da je lahko bil še en obični pralni prašek velika dobrina. Da ne govorim o bencinu ali cementu Podobno je s "politiko" pri vpisih na faks. In LJ se počuti ful ogrožena, tako so skočili v zrak, ko se je v MB faks odpiral. Enako je v mojem poklicu, sem sedela v senatu faksa, ko se je začelo o konkurenci govorit. Dekanove besede vsem zaposlenim ne sodijo na ta forum
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 11.4.2008 9:12:46
|
|
|
|
trnuljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* trnuljčica, mi je vse to znano. To je še verjetno iz časa socializma, ko so ustvarjali umetno pomanjkanje, da je lahko bil še en obični pralni prašek velika dobrina. Da ne govorim o bencinu ali cementu Podobno je s "politiko" pri vpisih na faks. In LJ se počuti ful ogrožena, tako so skočili v zrak, ko se je v MB faks odpiral. Enako je v mojem poklicu, sem sedela v senatu faksa, ko se je začelo o konkurenci govorit. Dekanove besede vsem zaposlenim ne sodijo na ta forum Saj da ne boš mislila, da so v Mb kaj boljši. Tudi besede enega od vodilnih v kc MB o pomankanju dr in na kakšen način bodo to rešili v ne sodijo sem. Meni se zdi, da so celo hujši kot v Lj.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?