Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:32:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Bencina se porabi za cca. 500€ mesečno (no, recimo, da to lahko odštejemo, Saj ti gre...
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:32:50
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007 IZVIRNO SPOROČILO: karin24 Ja tolk dobi denarja. Kolk pa zasluži je pa drugi pojem. Vidš, zato je fajn študirat, da to dvoje ločiš Odšteješ obrabnino avta oz. kredit za ta avto al kar koli, v glavnem strošek ki si ga imel z nakupom. Odšteješ bencin. Odšteješ malico(predvidevam da kaj je vmes). Odšteješ obrabnino gum, možna popravila, pogostejše servise... Odšteješ plačilo prispevkov če je s.p.. Odšteješ davek. Odšteješ zavarovanje. Mogoč še kaj. Pa dobiš neto plačo Vidiš, zato je pa fajn, da poznaš stroko, da lahko preceniš, kaj je v taxiju bruto in kaj neto. Obrabnine avta ne odšteješ, ker ni najin. Kredita tudi ne, ker ga nimava. Bencina se porabi za cca. 500€ mesečno (no, recimo, da to lahko odštejemo, ja, to imaš prav). Malica je zanemarljiv znesek, ker večinoma je doma. Obrabnina gum ni najin strošek. Popravila niso najin strošek (edino, če midva kaj zaje*eva, kar pa še nisva). Servisi niso najin strošek. Prispevke smo že vkalkulirali. Davka ne plačujeva midva, ampak delodajalec. Zavarovanje česa? Avta? Ni najin strošek. Pa dobiš netto plačo. A nimata vidva s.p. Pa avto ni vajin? Pol plačujeta pa najem avta? Al sta tko fejst da vama ga kar zastojn dajo?
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:33:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Seveda mi gre. Še vedno smo na krepko nadpovprečnem znesku za nekoga z osnovno šolo - kar je bistvo te teme, kajne?
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:34:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Obrabnine avta ne odšteješ, ker ni najin. Kredita tudi ne, ker ga nimava. Obrabnina gum ni najin strošek. Popravila niso najin strošek (edino, če midva kaj zaje*eva, kar pa še nisva). Servisi niso najin strošek. Prispevke smo že vkalkulirali. Davka ne plačujeva midva, ampak delodajalec. Zavarovanje česa? Avta? Ni najin strošek. Pa dobiš netto plačo. Ce te prav razumem, avto dobita zastonj?
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:34:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Vidiš, zato je pa fajn, da poznaš stroko, da lahko preceniš, kaj je v taxiju bruto in kaj neto. Jaz vedno zahtevam račun
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:34:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Še vedno smo na krepko nadpovprečnem znesku za nekoga z osnovno šolo - kar je bistvo te teme, kajne? Ne, ni to bistvo teme.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:34:53
|
|
|
|
digi
|
Nisem brala vsega, je pa res, da vsi govorijo: študiraj, študiraj, študiraj; nihče pa ne pomisli, da ni dovolj delovnih mest za "nas študente" bom rekla.... če bi šla v poklicno šolo bi imela vsaj ziher delovno mesto, če že ne, ne vem kako lepega dela in plače.... bi pa bilo.... sedaj pa..... no, upajmo na najbolje.... Kaj ti pomaga, če si dipl. ne vem kaj, če doma metlo guraš celi dan..... A ne?!
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:36:14
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 A nimata vidva s.p. Ne. Pa avto ni vajin? Ne. Pol plačujeta pa najem avta? Ne več, sva pa ga. Al sta tko fejst da vama ga kar zastojn dajo? Koliko sva fejst, ne vem, ampak je pa zaenkrat zastonj, ja.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:37:18
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 Vidiš, zato je pa fajn, da poznaš stroko, da lahko preceniš, kaj je v taxiju bruto in kaj neto. Jaz vedno zahtevam račun Brez problema. Natisnjen ali original, iz paragonca. Ali posebej poslan iz računovodstva. Legalen. Zakonit. Kakor hočeš.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:38:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Aha.....pa ves ta denar k ga zasluži tvoj.....a njegov delodajalec pa nič od tega ne vzame? Pa kakšnih 200€ dajeta pol za prispevke če nista s.p. Dns mi mal dogaja , tko da me ne boš frej
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:40:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Ni problema, Karin, če ti dogaja - nisi edina. Delodajalec si seveda vzame svoj delež, ampak ne iz prometa oz. zaslužka. Kako in s čim kompenziramo, pa, oprosti, ni za na RR.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:41:26
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Ne vprašaj pa, kakšen puf plačujeva. 200€). Puf za kaj? Ja za avto ...... Ne, ni za avto, vidis zdaj. Kaj po desni prehitevas.. ?
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:42:12
|
|
|
|
Kaliope
|
IZVIRNO SPOROČILO: digi Nisem brala vsega, je pa res, da vsi govorijo: študiraj, študiraj, študiraj; nihče pa ne pomisli, da ni dovolj delovnih mest za "nas študente" bom rekla.... če bi šla v poklicno šolo bi imela vsaj ziher delovno mesto, če že ne, ne vem kako lepega dela in plače.... bi pa bilo.... sedaj pa..... no, upajmo na najbolje.... Kaj ti pomaga, če si dipl. ne vem kaj, če doma metlo guraš celi dan..... A ne?! to je res. zato pa še vedno lahko greš v večerno poklicno, če si ugotovila, kje boš hitreje in lažje dobila službo , ki ti je vredu. No problem, ne?
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:43:10
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kaliope to je res. zato pa še vedno lahko greš v večerno poklicno, če si ugotovila, kje boš hitreje in lažje dobila službo , ki ti je vredu. No problem, ne? Dobra ideja. Btw, jaz sem se odlocila, da se na gozdarstvo vpisem.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:43:54
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007 Seveda mi gre. Še vedno smo na krepko nadpovprečnem znesku za nekoga z osnovno šolo - kar je bistvo te teme, kajne? Tebi že gre ja,si se znašla in si ena izmed redkih.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:44:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Btw - meni se pa zdi, da se eden iz drugega že počasi norca delamo. Zadeva je simpl ko pasulj. Zakomplicirale smo jo pa kot... kot... joj, ne gre mi ta kuhinja.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:45:43
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ena pač IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007 Seveda mi gre. Še vedno smo na krepko nadpovprečnem znesku za nekoga z osnovno šolo - kar je bistvo te teme, kajne? Tebi že gre ja,si se znašla in si ena izmed redkih. Jaz ne zaslužim nadpovprečno. Znašla sem se pa samo toliko, da preživim tudi brez diplome. Delam pa na tem, da bo bolje, ja. Mater, saj bi bila nora, če ne bi delala na tem. No, ja, tudi brez tega sem nora.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:45:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Sam še zmer ne vemo za kaj maš puf Kompenzacija....hm....
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:46:42
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: digi Nisem brala vsega, je pa res, da vsi govorijo: študiraj, študiraj, študiraj; nihče pa ne pomisli, da ni dovolj delovnih mest za "nas študente" bom rekla.... če bi šla v poklicno šolo bi imela vsaj ziher delovno mesto, če že ne, ne vem kako lepega dela in plače.... bi pa bilo.... sedaj pa..... no, upajmo na najbolje.... Kaj ti pomaga, če si dipl. ne vem kaj, če doma metlo guraš celi dan..... A ne?! Tud guranje metle je delo, jas tud včasih za metlo primem. Ja res je, kaj ti pomaga diploma,če je ne znaš izkoristit.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:47:58
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 Sam še zmer ne vemo za kaj maš puf Tega pa tudi ne boste izvedeli. Mi je zelo žal. Kompenzacija....hm.... Kompenzacija, ja. Mi njemu uslugo, on pa nam. Pa je volk sit in koza cela.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:48:18
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007 Zakomplicirale smo jo pa kot... kot... joj, ne gre mi ta kuhinja. Nič je nismo zakomplicirale, samo odstevat si pozabila.... . ...in to, da so v tvojih bajnih tisocih € kar neke kompenzacije.... Viš, s takimi stvarmi se ne rabis ukvarjat, ce koncas studij, vsaj po toliko letih delovnih izkusenj, kot jih imas ti, ne.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:50:49
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007 Znašla sem se pa samo toliko, da preživim tudi brez diplome. In zivis enako dobro kot bi zivela z njo. Prav.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:51:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Narobe si razumela, Mič. 6.800€ neto je zaslužek mojega sodelavca. Ne moj. Ne od mojega Dragega. Zaslužek mojega dragega smo izračunale (dodale smo še bencin, ker brez njega pa auto res ne laufa, ja ). Ostanek smo definirale. Rečem lahko samo še toliko, da mu ostane cca. 1.000€ mesečno, ampak sem pa že povedala Karin, da žal ne bom povedala, kam gre razlika. Nekaj pa lahko obdržim zase, kajne? Kompenziramo pa nekaj popolnoma drugega. Mi šefu od mojega Dragega (ki je tudi lastnik avta) naredimo eno uslugo, on pa nam v zameno ne računa najemnine za avto. Tudi tukaj ne vidim nejasnosti. Ja, če bi imela pa jaz sedaj diplomo... no, pa je nimam.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:52:44
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007 Znašla sem se pa samo toliko, da preživim tudi brez diplome. In zivis enako dobro kot bi zivela z njo. Prav. Ne vem, kako bi v tem trenutku živela Z diplomo, zato ti tega stavka ne morem potrditi. Edino dejstvo je, da živim brez nje.
|
|
|
|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 9.4.2008 21:53:41
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007 Povzete teme - tudi brez diplome lahko živiš enako dobro kakor z njo. In kako lahko potem delas kar ene povzetke
|
|
|
Diastazakokos4 RRAli ste imele po porodu tezave z diastazo recti?Da (
56%)
Ne (
44%)
Število vseh glasov: 27Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!