|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
9.4.2008 19:27:47   
mergetka
Mali spi, user posted image peče čalapinke, jaz mam pa mal cajta za RR. Opoldne je našega malega spet tko prebava matrala, da ni nič zaspal med dvema hranjenjema. A vaše tudi tko matra? Mal se mi zdi čudno, ker je star šele 12 dni user posted image . a ni tko, da jih začne matrat šele po prvem mesecu?

Katy13, za seznamuser posted image : Matic se je rodil ob 7:33, težak 3610 g in 51 cm dolg.

Zofy, jaz se kar izogibam sadju, jem sam kompot iz jabolk in suhih sliv. Sam ne vem, če to kaj pomaga, nimam dovolj izkušenj.

user posted image pri nas se ne, bomo kr pocakal do pregleda.

Kaj pa kaj poporodne vaje, jih delate? Jaz sam mal z nogami migam, ko se spomnim, Kegla pa bi morala bolj delat.

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 501
9.4.2008 19:43:08   
Zofy
Jaz tu pa tam kelga, kake so pa te vaje z nogami? Nam niso nič pokazali.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 502
9.4.2008 20:03:08   
san
user posted image ja, perp kuham že od drugega dne, ko sem prišla iz P. v bistvu delam vse kot prej, sam se res dobro počutim. no edino pri pospravljanju se mal nazaj držim, pa raj mal rr pregledamuser posted image
glede 4 otroka, sem ravno rekla, mogoče čez ene 4 leta, samo v primeru, da bo ista babca zravenuser posted image . ne sej se hecam, ampak nikol ne vešuser posted image . sem pa drugač tud babci po porodu rekla, da z njo bi pa takoj še enkrat rodila (ponavadi sem po porodu rekla, nikol večuser posted image )

aja, glede poroda, sej me je blo strah, ampak sem ta strah uspešno premagala in po tolikih letih pozabiš. no in s pomočjo res super babce, se tud ni ponovila zgodba, čeprav so mi rekli v P, da je 50 % možnosti, da se ponovi.

zofy, a veš da mene tud dajeuser posted image , sam še ne smem zarad čiščeuser posted image . je še mal prisotna, zadnje dva dni res malo, ampak je.

margetka, men so tud to-to krpice ok

sadje jaz jem, no zaenkrat sem jedla banane, jabolka, hruške, ananas in jagode. jabolka olupim. pa ful pogrešam večje količine, pojem samo do dva sadeža dnevno, no jagod malo več.

sem ugotovila, da mojag malega napenja po kosmičih čokoladnihuser posted image

poporodne vaje sem pridno delala, zdej pa ene par dni spet nisem, mal pozabim. kegla bi mogla mal več vadit, pa mi iz glave uide.

ponoči sem ga sedaj previla enkrat, drugače ga nazadnje okoli polnoči in pol okoli šestih zjutraj.

gaja, če ti albuma ne zbriše pošlji sporočilo administratorjem, pa ti ga bodo zbrisal, ker včasih šteka.

kaka ponavadi po vsakem dojenju, no razen če ga napenja, pol malo manj. je pa kakec oker barve in kašast, ko ga napenja je pa zelankast pa malo sluzast, pa veliko manj ga je.

azzura hvala za nasvet glede vateuser posted image

fiziološko jaz tud dajem vsaj 1 krat na dan, ponavadi zvečer, pa zjutraj

dudo naš ima za zunaj, če se slučajno zbudi in še ni čas za hrano

nasy, upam, da bo kmalu bolje in da se ti mastitis ne ponovi večuser posted image

florc, čestitke za napredekuser posted image

no, mi smo se danes ves dan potepali. od 11 pa do 16 - sva se vmes še enkrat podojila, pa pol še od 17 pa do sedaj. in danes prvič nisem kuhala, sva šla kar na ribice na trguuser posted image .

no, zdej pa morm otroke spat datuser posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 503
9.4.2008 20:04:20   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Jaz tu pa tam kelga, kake so pa te vaje z nogami? Nam niso nič pokazali.

ene zloženke smo dobile od fizioterapevtke v P, tam notri je napisano.

zdej pa res letim

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 504
9.4.2008 20:16:29   
petrinja
en lep pozdravček novopečene mamiceuser posted image . sama sem sicer majčica 2007, a sem se tukaj oglasila samo, da vam sporočim, da sem bila danes na obisku pri Dinki, ki ima res luštnega fanta, ki mu je ime Tit.  ( je očka to namreč pozabil omenit, neuser posted image  ). oba sta fajn, mamica je sploh 1A, še posebej ker je svojega 58cm in 4200g težkega korenjaka rodila naravno v petih urah. bravo mamiuser posted image user posted image user posted image . kaj več vam bo pa sama povedala, ko pride domov, in se malo opomore.

uživajte s svojimi sončkiuser posted image

ko me Matevžek pogleda v oči in se nasmeje, se moje srce stopi...

27.4.2007

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 505
9.4.2008 20:24:48   
Lona76
Živjo vsem! Vas nisem prebrala, sem samo zasledila da je Dinki končno rodila! user posted image user posted image user posted image user posted image njej in še vsem ostalim novim mamicam.
V glavnem sva s Tajo danes prišli iz bolnice. Revček je bila prehlajena in to se je spremenilo v bronhiolitis. Sva bili v bolnici od ponedeljka pa do danes. Je sedaj že bolje. Tam smo ji delali inhalacije in pa fiziološko dajali v nosek. Je dobila en virus kateremu se reče RSV. Baje da to sedaj full razsaja tako da pazite bna svoje zakladke. V glavnem odrasli in večji otroci to lažje prebolimo lahko tudi samo z lažjim prehladom, za take dojenčke kot so naši pa je to nevarno, ker se ne znajo odkašljati in usekniti se jim potem to obesi na plučka in potem je premalo kisika v krvi. No hvala bogu ni bilo tako hudo, da bi jo morali priklopiti na kisik. Sem pa zmatrana k user posted image . Ponoči je bolj malo spala, čez dan pa v bolnici ne moraš spati. Pa še iz sosednjih sob slišiš dojenčke jokati. No kaj čmo. V ponedeljek greva itak spet v bolnico na kontrolo zaradi srčka.
Za ritko sva pa dobili canesten. Evo sedaj pa moram iti, ker se je Taja zbudila, Tilen pa tudi kriči da ga grem stuširati, ker se je kopal. Se jutri beremo!
Mirno noč vsem

(odgovor članu petrinja)
Neposredna povezava do sporočila: 506
9.4.2008 20:44:21   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: *medica*

čeprav sem mislila da nebo prespal ker je bil cel dan ful nervozn pa neki ga je trebuušček matral..ful se matra da kaka..pa ful se mi že dva dni mal pokakauser posted image

Meni so ravno zadnjič v posvetovalnici rekli, da dojeni otroci se lahko pokakajo po vsakem obroku, lahko pa tudi 2 dni nič... skratka vse je normalno. user posted image

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 507
9.4.2008 20:47:50   
san
joj, lona, revčka tvoja pikica. sem razmišljala, kaj je z vama, ke si napisala zadnjič da kašlja in smrka. no, sam da je ok sedaj in da bo s srčkom tudiuser posted image user posted image user posted image user posted image

petrinja hvala za mankajoče informacijeuser posted image - lepo imeuser posted image user posted image user posted image in me veseli, da je dinki okuser posted image in bravo za mamico, da je rodila tako krepkega fanta tako kratkem časuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 508
9.4.2008 20:48:56   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

Ja, še nekaj sem vas pozabila vprašat: ali imajo vaši radi dude?

Moj ne mara dude... no ja, včasih, ko se previjava in se mi zdi, da postaja tečen, mu jo dam pa jo nekako cuza 5 minut, potem pa vidi, da nič iz nje ne teče in jo pljune in je noče več. user posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 509
9.4.2008 20:53:28   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: florc

Danes smo imeli pediatra in je vse ok. Prilezli smo na 52 cm in 3540g kar je super. Imamo pa drugi problem. Naša mala ima alergije in kot kaže na mleko in jajca. Gremo na testiranje. A ima katera tudi take probleme. Zanima me kakšne barve drekce imajo vaši sonči. Se mi zdi da ima naša zelenega takrat ko pojem kaj takega na kar je alergična, drugače pa ima rjavega.
Če katera kaj ve o tem bom zelo vesela.

Najprej čestitke za uspešen pregled in napredovanje!!! user posted image user posted image user posted image
Tai se tudi včasih zeleno pokaka, ampak to ni alergija. Meni je patronažna rekla, da je to takrat, ko ga zvija. Pediatrinja mi je pa tudi rekla, da je zelen drekec normalen. user posted image

(odgovor članu florc)
Neposredna povezava do sporočila: 510
9.4.2008 20:58:06   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy
Punce, kako pa kaj user posted image ? A ste že kaj aktivne ali boste na 1. pregled čakale? Mene kar razganja ampak moj pravi, da morava počakat user posted image . Jaz se pa tako fit počutim zdaj, ko sem brez bušija...
Kako pa zgleda ta pregled pri G? A me bo vaginalno pregledala tudi?

Mi tudi čakamo na prvi pregled. Drugače pa mislim, da bo vaginalen... nisem pa sigurna. To bojo vedele tiste, ki so že prestale to. user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 511
9.4.2008 20:59:09   
lucalu
Nasy čestitke za uspešen pregled!!! user posted image user posted image user posted image  Upam, da se ti vse ostalo čimprej uredi!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 512
9.4.2008 21:03:02   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka

Opoldne je našega malega spet tko prebava matrala, da ni nič zaspal med dvema hranjenjema. A vaše tudi tko matra? Mal se mi zdi čudno, ker je star šele 12 dni user posted image . a ni tko, da jih začne matrat šele po prvem mesecu?

mergetka našega je zvijalo že v bolnici zadnji dan... torej je bil star 6 dni. Je pa danes tudi pri nas bilo pestro, cel popoldan nismo čisto nič spali, samo zvijanje in zelo glasen jok user posted image ... ša na sprehodu v vozičku ni spal (kar je do zdaj vedno). No, zdaj je končno zadremal, ampak pričakujem, da se bo vsak čas zbudil, ker bo lačen.
Se pa baje to s krčki uredi do tretjega meseca - tako je meni rekla pediatrinja.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 513
9.4.2008 21:09:06   
lucalu
Lona76  glavno, da ste bolje... upam, da bo tudi s srčkom vse vredu!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 514
10.4.2008 8:19:26   
florc
No punce bom pa jaz povedala kako izgleda prvi pregled po porodu. Pač je to normalni pregled, kjer te najprej vpraša malce o porodu in zapletih če so bili, nato ti vzame bris in pretipa če se je maternica skrčila, nato pa rečeta še kakšno o zaščiti. In to je to. Lahko pa da vam brisa ne vzame, če ste imele zadnji bris vredu. Ker ga jaz nisem imela so mi ga vzeli. In prav jezna sem ker se mi ta čišča noče umiriti. Jaz sem full svetle polti in imam vedno probleme z krvavitvami. Evo mala bo stara 7 tednov, meni se pa danes spet kri vlije in je full živo rdeča. Tako je pri nas. Tudi ko sem imela enkrat ginekološko operacijo naj bi krvavela samo par dni meni se je pa vleklo in vleklo. Groza. A je katera iemla tudi čiščo pri drugih porodih tako dolgo in da se ji je vlivalo tako 1X na teden malo.

Dinki pa čestitam za njenega srčka. ime mi je pa tudi dobr. Mal odbit in nevsakdanji. Super, ker sem videla da je veliko punc dalo res taka prava slovenka imena.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 515
10.4.2008 9:22:35   
san
florc jaz sem prvič in drugič dolgo krvavela, vseh 6 tednov, pa še kakšen teden več. trenutno imam sedaj že dva dni zelo malo čišče, ampak je ta še vedno krvava, tko da se zna še nekaj časa vlečtuser posted image .

glede pregleda, mene je še preverila kako dobro znam delat keglove vaje, ko me je gledala vaginalno, sem mogla stisnit mišice, da je videla, če pravilno delam oz. dovolj močno stiskam.

a boste šle kaj ven danes? jaz razmišljam, da bi ga peljala s prevleko za dež čez, če bo deževalo, sam ne vem, če ni še premajhen

(odgovor članu florc)
Neposredna povezava do sporočila: 516
10.4.2008 9:23:47   
Naša črtica koraka
user posted image user posted image user posted image user posted image  - včeraj: samo dojenje, dojenje, dojenje in kakaknje vsakič pred in po ... pa jok, ker je treba nehat jest takrat, ko je treba kupček podret. Uf, sem si rekla, zdej pa imamo! Zdaj pa spet: spi preveč.
Meni pa mleko uhaja v nič.

A bomo že rešili to zagato (lončki za shranjevanje mleka in flaška), samo me je flaške kar strah ... da ne bo potem zavrnila dojke?

Punce, ali katera ve, če obstajajo kakšne vrečke, ki si jih napopaš na prsi, da se mleko noter nateče ... ker ko se mala doji, mi iz druge lije ... po prejšnjih izkušnjah zna to trajati še kar nekja časa ... take vrečke bi bile res super ...

Sicer pa kot berem, sem pozabila povedati podatke za seznamček: 16. 29h, 51/3290/36,
(žal ne znam in ne upam šariti po tako lepo spisanem seznamčku, zato to delo prelagam na tuja ramena)

in pozabila sem se zahvaliti:
HVALA VSEM ZA LEPE ŽELJE IN ČESTITKE OB ROJSTVU moje ANJE user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako se kaj vaši starejši otroci odzivajo na nove družinske člane?
Pri nas jo ima sine zelo rad, le pri imenu imamo težave: ne more sprejeti, da je Anja ... ima v vrcu sošolko Anjo, ki pa veliko tepe. Bo že, bo že se mirim, ko vidim kako težko mu gre to ime z jezika. V srcu me pa gloda, da pa mogoče ne ob tako lahko ...

Ah, ja. Takle mamo, ko kompliciramo user posted image .

OOO, alarm, končno!
Upam, da bo danes normalno, da vas še kaj preberem!
Lp

(odgovor članu florc)
Neposredna povezava do sporočila: 517
10.4.2008 10:03:56   
san
nčk, tel vrečke lahko patentirašuser posted image , po moje jih še ni oz. še n obstajajo. jst si dam plenico gor al pa tisto blazinico in gre mleko v nič. sploh iz leve, ker je zeloooo polna, veliko bolj kot desna in je zato ne mara, ker mu preveč šprica in si morm pred dojenjem ven mlek stisnit (v umivalnik, al pa pod tušem), da sploh hoče vlečt iz nje.

glede flaške pojma nima, je nismo nikol mel na začetku, razen pol za vodo, pa so bli vsi taki sesalci, da so flaško zavračal.

moja otroka našega novega člana super sprejemata. ga imata tako zelo rada, da sploh verjet ne morem. pa sploh hči, ga zan že prijet in mal pocrkljat, če se zbudi, pa jaz ravno kaj takega počnem. ime je pa tako sinko izbraluser posted image in nam je bilo vsem všel, kljub temu da ni na i in tko ni panikeuser posted image . no hčeri edino njegovo drugo ime ni preveč všeč, ampak si je moj dragi tako zaželel, ker je po njegovem dedku. ona se je pa sprijaznila.

zdej grem pa mal pospravljatuser posted image

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 518
10.4.2008 10:04:06   
*medica*
pozdravljene punce..
spanje super..moram vam pa povedat da se je tako pokakal čez noč da  je šlo vse čez..pa vam povem en recept za krčke k sem ga jest dobila od prjatelce..in vam povem da je zaenkat ful pomagal..celo lepo se je pokakal ..no kupite posebaj kumino in janež..dobi se v trgovini v teh vrečkicah pr začimbah..in potem eno čajno žličko kumine in eno žličko janeža date v 1dl vode..in date da zavre in naj vre saj 5min..čajček mora bit močn..ko se ohladi oz. da je tak topel da ga otrok lohka pije mu date eno velko žlico da spije pred dojenjem..vam povem pr men je pomagal ..ga včeraj popoldne ni nič zvijal..lahko probate pa povejte če je kej pri vas pomagalo..

hmmm..vidim da ste že načele temo gledeuser posted image ..moj me je že ene parkat vprašal če že upam pa sem rekla da ne ..čeprav bi rada ker me razganja ampak ne upam..user posted image kr čakam na pregled..ampak ga mam šele 14.5..tko da bo verjetno že preh pred pregledom ampak saj naj gre mimo teh 6tuser posted image

čišča..en dan je drug dan ni nič..user posted image user posted image že mislim da sem se spucala pa spet pritečeuser posted image user posted image ..bi rada da je že mimo ker mi gre že rahlo na živce..te uložki pa to..user posted image

poporodne vaje..bolj slabo sem jih delala sem pa prebrala kak se delajouser posted image user posted image user posted image user posted image to je tud nekaj..user posted image user posted image no sem bla pa mal na sobnem kolesu..a se to šteje..user posted image user posted image

nasy upam da se ti mastitis ne ponovi in da bo tamala fajn vlekla .

florc user posted image user posted image za napredek...in upam da ne bo res alergij in da bo mala čimprej prerasala..

nčk..glede teh vrečkic pojma nimam..ti bo morda kera kej več lahko rekla..jest do zj še nisem mela tako polnih dojk..ampak včeraj sem mislila da mi jih bo razneslo..teče pa samo od sebe ne..

aja moram pa še to rečt da moj mali kar nejak poliva skoz pa še bruhne..skoz bi jedu ko je buden pol pa mam take problemčke..kupčka pa ne podre vsakič..včasih ga pa tko da maš občutek ko da ga je podru očka ne pa onuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 519
10.4.2008 10:05:27   
san
včeraj: samo dojenje, dojenje, dojenje in kakaknje vsakič pred in po ... pa jok, ker je treba nehat jest takrat, ko je treba kupček podret. Uf, sem si rekla, zdej pa imamo! Zdaj pa spet: spi preveč.
Meni pa mleko uhaja v nič.

še to... pri nas je bilo tako tam okoli 4 in 10 dneva, pol se je pa umirilo.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 520
10.4.2008 10:06:58   
*medica*
aja glede dude pa flaške..tamal je takoj oboje sprejel..dudo vleče ko da ma ne vem kaj v ustih..ven jo pa vrže ko mu že prav presede..user posted image user posted image ko vidi da ven nič ne priteče..user posted image mamo jo pa za tolažbo..
evo se je zbudil in zdej carta z atijem..

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 521
10.4.2008 10:08:08   
san
medica, a kolo že lahko prakticiraš? men je rekla fizioterapevtka, da ne smem nič težjega telovadit.

pa user posted image se ne sme, če je še čišča prisotnauser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 522
10.4.2008 10:14:07   
*medica*
san..mal ga prakticiram..to sam tko za pet min ne več..
gledeuser posted image pa ravno zarad čišče ne upam..tko da bom kr počakala..

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 523
10.4.2008 10:44:12   
perp
tudi mi smo imeli včeraj pravi direndaj. nikakor ni hotla popoldne zaspat. in to do 22.30 zvečer. potem mi je pa kar v postli zaspala. no k sreči je ponoči spala. ja včeraj sem malo kavice user posted image  spila pa zgleda, da se kar pozna.

mi user posted image  še ne prakticiramo, itak imam še čiščo, pa sej še ne morem, ker me še kar malo šivi bolijo. koliko dolgo so pa vas hecali šivi? če sem čez dan preveč  aktivna, popoldne kar dobro boli. sicer ne vem koliko jih imam, vendar jih imam not in vzunaj user posted image

jaz dam tud moji dudo, le če je huda nuja. pa tud ona jo fuul cuza, potem pa ugotovi, da ni nič mlečka, pa jo ven vrže.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 524
10.4.2008 10:54:33   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka

Punce, ali katera ve, če obstajajo kakšne vrečke, ki si jih napopaš na prsi, da se mleko noter nateče ... ker ko se mala doji, mi iz druge lije ... po prejšnjih izkušnjah zna to trajati še kar nekja časa ... take vrečke bi bile res super ...

NČK, jaz sem zadnjič v Baby Centru vidla take nastavke za zbiranje mleka. Sem najprej mislila, da je to namesto teh blazinic za enkratno uporabo, pa sem bolje polgledala in vidla, da je prav za zbiranje mleka. Pol moraš seveda preliti v posodico ali pa vrečko, da mleko shraniš. Po moje je to dobra rešitev zate. Sej meni tudi lije mleko, samo ga imam dovolj, tako da ga ne bom še "lovila" user posted image

Sem pa razmišljala, da bi si kupila pumpico in si včasih načrpala mleka, da bi lahko kam šla za več kot 2 uri in pustila Julijo z atijem, samo se tudi jaz bojim, da bi mi potem zavrnila dojkouser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Imena, ki otrokom prinašajo srečo v življenju
Starši si najbolj od vsega želimo, da bi bili naši otroci srečni v življenju. Nekateri celo verjamejo, da k temu lahko p...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?