|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
9.4.2008 7:18:31   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Zdaj imamo samo še beločnice majčkeno rumene in smo drugače ok.

to je pa super zofyuser posted image user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 476
9.4.2008 7:25:10   
san
glede teh vaginalnih pregledov... med samim porodom mene tokrat prvič niso boleli, no malo že, ampak nič v primerjavi s ta prvič ali drugič, ko sem rodila. sem bila res tako sproščena, da mi je bila tokrat bolečina čisto znosna - edino ko je bilo treba na koncu glavo ven stisnit, tisto mi je bilo pa tu mač - ampak jst mislim, da zarad same psihe in spomina na sinov porod, ker je bila katastrofa. zdej ko smo že vse rodile lahko to napišemuser posted image . pri njemu je bilo namreč tako hudo, da glava ni hotla ven, popadki pa že dve uri non stop in pol me je pretrgal do črevesja, da je ven prišel, imela sem defektno placento in še izgubila 2 l kri iz nepojasnenih razlogov - baje se maternica ni krčila in pol je bil vik in krik okoli mene. sam so se izkazal in so takoj urgiral. v roki 5 min po porodu sem bila že uspavana. noin to je v meni ostalo in seveda me je bilo strah, da se bo ponovilo. no, pa se hvala bogu niuser posted image

alarm...

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 477
9.4.2008 8:00:00   
Naša črtica koraka
ojoj, san ... kakšen porod! user posted image  zate, da si se opogumila za tretjega!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 478
9.4.2008 8:33:23   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

Pa še nekaj bi vas vprašala. Prej ste se pogovarjale o dojenju. Tudi meni Taja ponavadi med podojem zaspi. Na eni strani se podojiva, potem pa zaspi zelo trdo. Kaj naredite? Jaz jo pač pri naslednjem dojenju pristavim k tisit dojki, ki še ni bila podojena.

Jaz ga dam tudi za vsak podoj na drugo stran. Včasih si pa spumpam kar je ostalo in mu dodam takrat, ko zaspi preden je dovolj pojedel. user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 479
9.4.2008 8:33:32   
lucalu
Tejka.387 dobrodošla med mamicami!!!
user posted image

(odgovor članu Tejka.387)
Neposredna povezava do sporočila: 480
9.4.2008 8:35:59   
lucalu
Dobro jutro mamice! Kako smo kaj danes?
Mi smo imeli full čudno noč... smo spali do 2h, potem previjanje in hranjenje... no potemo so pa Taia full krčki matrali in smo se cartali do 4h - groza! Potem je zaspal do 7h, nato 20 minutno hranjenje in zdaj še vedno spi. user posted image
Danes je čudovit dan in po naslednjem obroku gremo malo ven - komaj čakam!
No, pridne bodite in veliko se cartajte!

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 481
9.4.2008 9:49:23   
Arabela
Dobro jutro!

Sergej pančka, sicerse nekaj napenja ampak ni slie... ponoči je spet imel krče ampak ni nič jokal samo napenjal pa sem ga kar v zibki pustila nekaj časa pa je sam nazaj zaspal....

Danes je lep dan... operem si glavo medtem ko mali pančka nato pa na sprehod do pošte, je prišla zdravstvena izkaznica od Sergeja..

Lep dan vsem..

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 482
9.4.2008 10:09:26   
mergetka
Ojla, marčevke in zakladki!

Najprej hvala vsem za dobrodošlico user posted image user posted image user posted image . Morm rečt, da sem vas kar pogrešala...

Hvala Lucalu in San za pohvala mojega user posted image .

San, tvoji porodi, ojoj, dobra si!!!!user posted image user posted image

Naša noč je bla dobra, mali je jokal okol 22h do 23h. Mislim, da ga matra prebava, ker po jokecu tak prdne al se pa pokaka, da je joj. Pol sem ga pristavila okol treh, ker se je neki prebujal, sam ni zagrabil. Ob petih je jedel in pol se je zbudil ob pol osmih, čist pokakan in polulan, da mu je čez prišlo user posted image . A ve svoje sončke previjate ponoči, če se pokakajo?

To-to krpice so nama zakon, ravno prav velike in fajn za umivat.

Dojima se pa tud midva včasih uro, sploh če je tko, da si vzame vmes čas za predah. Se mi zdi, da je tko boljše, sam pol ne podre kupčka, ker mogoče ne zajeme preveč zraka... Ja, nismo ga še čisto pogruntali, bomo že user posted image .

A ve dajete fiziološko v nosek in kolikokrat? Nam so v MŠ to sveto priporočal, sam jaz mu ne zadanem dobro in tud sam 1x na dan probam. Je po previjanju tko lačen, da ge ne matram še s tem user posted image .

Lep dan vsem!!!!

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 483
9.4.2008 10:14:34   
gaya24
Dobro jutro vsem.

Sicer bedimo že od 8h, smo pa spali danes od 12h do 8h, ker se je naš Maj včeraj kar precej utrudil, smo imeli veselo popoldne in vesel večer. Skoz je jokal s polurnimi ali pa enournimi prestanki. Nismo vedli kaj bi lahko blo. Samo, če sem ga dala dojit se je umiril. Zvečer sem bla že prav scagana, ker sem mislila, da js nimam dovolj mleka. No, po zadnjem previjanju ob 12h ponoči pa je podrl 2 kupčka ampak sta bla iz želodčka, ker sta bla sirasta, potem pa zaspal in spal 8 ur. Danes zjutraj mi ga je tašča zvagala pred in po dojenju, da smo vidli, če res ni dovolj mleka ampak je spil 130ml, tk da sem kar pomirjena. Zdaj pa pridno spi.

Glede dojenja, ko ste se včeaj menle... Men je tudi včasih samo 20min gor, včasih se pa dojiva tudi 1 uro ampak se mi zdi, da se bolj carta, ker otroci se napijejo v 15min, če je dovolj mleka.

Katy13: Ja črtasto majico sem mela gor. No, pa le vema keri sma.user posted image
A je bil mag.Dr. Lužnik dežurn pri tebi?

Hm...kaj ste še včeri napisale, že pozabljam sproti, ker ste tolk načvekale.

Aja, vaginalni pregled med popadkom...takrat sem pa res misla, da bom umrla...ampak je že pozabljenouser posted image

Joj, Tejka se je vrnila...DOBRODOŠLA NAZAJuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 484
9.4.2008 11:01:55   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka

A ve svoje sončke previjate ponoči, če se pokakajo?

A ve dajete fiziološko v nosek in kolikokrat? Nam so v MŠ to sveto priporočal, sam jaz mu ne zadanem dobro in tud sam 1x na dan probam. Je po previjanju tko lačen, da ge ne matram še s tem user posted image .

Jaz ga previjam... tudi, če je samo polulan.
Fiziološko mu pa dam takrat, ko se mi zdi, da težko diha... Sej je strašno upiranje, ampak mu pa pomaga.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 485
9.4.2008 11:16:18   
Vilma
Dober dan čvekice user posted image
ste se menile glede dojenja.... mislim, da sva midve absolutni rekorderki v dojenju. user posted image  Julija se doji vedno samo iz ene joške v povprečju 5 minut. Ja dobro ste prebrale, 5 minut user posted image  Me je ne čas ful skrbelo, če dobi dovolj mleka, ma je bila ravno patronažna pri nama, jo je zvagala in malčica lepo napreduje. user posted image  Očitno imam dovolj mleka, šprica na polno ven, Julija pa pravi mali terminator, vleče vleče in ko ima dovolj spusti. Ni variante, da bi ji drugi jošk uturila v usta. user posted image

Kar se tiče zlatenice, se beločnice čisto zadnje sčistijo. Pravijo, da lahko traja tudi en mesec. Julija ima še vedno rahlo rumen obraz, beločnice pa so še fino rumene in tudi rdeče. Menda to pride od napora pri porodu. Ampak ne skrbim, vem koliko časa je bil tudi Dominik še rumen.

Kar se tiče poroda, je tudi mene bolel vaginalni pregled.
Še bolj pa umetni popadki.!Jim prav zamerim, da so mi ji dali! Sem imela svoje lepe popadke na 5 minut, ampak ker sem prišla opolnoči in ker ni bilo nobene druge za rodit, pa še pred prazniki je bilo. 
So se me hotli na hitro rešit in it spat. Pa še drugorodka sem, so vedeli, da bo hitro. Tako da sem rodila v 2 urah 45 minut (od prvega popadka), drugače pa bi mogoče pol ure kasneje. Lumpi! Sploh nisem vedla, da so mi dali umetne, sem šele po porodu zvedla. user posted image

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 486
9.4.2008 11:17:48   
Vilma
Aja še previjanje. Julija se skoraj vedno po dojenju pokaka, tako da jo ponoči cca 2X previjem.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 487
9.4.2008 12:05:19   
*medica*
pozdrav  še od mene..
spanje je bilo normalno ..spet je lepo spal skor celo noč..user posted image user posted image čeprav sem mislila da nebo prespal ker je bil cel dan ful nervozn pa neki ga je trebuušček matral..ful se matra da kaka..pa ful se mi že dva dni mal pokakauser posted image
dojenje pa tko tko včasih podoji iz obeh..včasih pa samo iz ene in je sit..sem se tud ustrašla da mam ful mal mleka ampak mal še priteče ko po dojenju pritisnem..bomo vidl kmalu kok se je zredu mava posvetovalnico 15.4.
previjam ga ponoč edino če res vidim da se je ful pokakal..oz. če ga zavoham..user posted image pa če slučajno če premoči..ampak to se mi je zgodilo do sedaj samo dvakat..

glede vaginalnega pregleda med popadkom...hhhhuuuuhhhuser posted image user posted image user posted image to pa je bla katastrofa..sem mislila da mi bo ženska vse ven pobralauser posted image to je bilo najbolj boleče..popadki so bli tud sam tole je blo pa res user posted image ..

tejka wellcome beck...user posted image user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 488
9.4.2008 12:57:35   
gaya24
Punce pomoč, eno nevmesno morn vprašat.... Kako se zbriše album. Js dam tam pod zbriši in mi noče zbrisat.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 489
9.4.2008 13:40:04   
perp
tudi mi smo začeli kar dobro spati oz. bolj na pogosto, sploh čez dan. Zdej že kar obvladave, da ko jo dam iz naročja spat v zibko, se mi skoraj ne zbudi več (skoraj user posted image ) . Ponoči imamo pa že kar 1. teden prbližno enak ritem - zbudimo se 3krat na noč in jemo po 1 uro oz. jemo prbl. pol urce, ostalo je uspavanje, mogoče previjanje (če se pokaka) in cartanje.  Ja jaz jo kar previjem, če se pokaka. Zdej se mi mala kar dostikrat v dnevu pokaka - včeraj se je 5 krat. Kolikokrat pa vaši kakajo? jaz imam zdej občutek, da imam kar veliko mleka - sploh v levi dojki, upam da smo veliko pridobili na teži

V petek bo prišla patronažna in se bomo prvič kopali user posted image user posted image user posted image . Upam, da bo dala dovoljenje, da lahko gremo ven, ampak če bo takle vreme, bomo raje še malo počakali. Res fullll piha pri nas že par dni. Prov orng mrzlo je. Včerej sem se sprehodila do pošte (je bil oči varuška). Brrrr je blo mrzlo user posted image

Mene pa viginalni pregled med popadki niti ni bolel, bolj me je bolelo ko me je ena babca med popadki žokala v trebuh. To je bilo user posted image

Mi zlatence nimamo, so ji pa naredili test v P - je bila vrenost 113, mejna za zlatenco je 250, tko da ni panike.

san ma ti si pa itak en velik fenome. Tkole imaš 3. otroke, si aktivna vse povsod, teden po pordou že hodiš po otroke, pa najdeš čas, da greš na net, pa ziher tudi že s polno paro kuhaš, a ne? ja pa dobr, da si se odločila za še 3. otročička. Morda načrtujete še kakšnega?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 490
9.4.2008 14:16:36   
Azzurra
Jaz sem Dašo previjala samo prve noči, ko se je pokakala, to je bilo itak po vsakem hranjenju user posted image  
Zdaj pa jo ponoči ne previjem več (no, če bi premočilo, bi jo vsekakor). Zvečer jo fino namažem s hladinim mazilom. Res pa zadnje čase ponoči ne kaka več. Sicer pa se tudi več ne zbuja tako pogosto, zdaj večinoma kar spi, od 22. do 4., tudi do 5.

Tiste, ki uporabljate vato za čiščenje ritke...v Merkurju ali kakšni podobni trgovini lahko kupite KILOGRAMSKO ROLO vate Tosama, se mi zdi, da je dosti poceni. Jaz si jo natržem na kosme in vam povem, da ta rola traja in traja. Se jo da tudi res lepo trgat in ne pušča nitk za sabo, kot nekatere druge. Zadnjič mi je moj prinesel vato iz Mullerja in sem bla ful razočarana, načeloma so mi drugi izdelki všeč, ta pa seka mimo...

Fiziološko raztopino dam vsaj 1krat dnevno. Imam tiste ampulce od Nivee in se kar lepo da dozirat.

Hranjenje pa nama na žalost dela preglavice, zato o tem nebi niti razpredala, še vedno pa se dojimo+dodajamo, samo da je dojenje ena prava borba. sicer pa se Daša zelo počasi hrani tako, da pri njej to traja in traja. No, ma lepo pridobiva na teži in ima polna lička in že kar podbradek user posted image  

Fajn se imejte!

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 491
9.4.2008 14:20:38   
Azzurra
Ja, še nekaj sem vas pozabila vprašat: ali imajo vaši radi dude?

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 492
9.4.2008 14:25:49   
Tejka.387
Hoj, hvala vsem za dobrodošlico user posted image .

Moja porodna zgodba:
Ker nisem imela svojih popadkov, vsaj ne rednih in močnejših, ter ker sem bila že 9 dni čez rok, so me 2.aprila ob 7.30 sprejeli v LJ P. Šla sem na sprejemni oddelek, kjer so me pregledali in ugotovili, da sem 1,5 cm odprta, glavica pa je bila še visoko. Dali so mi tabletko za pospešitev popadkov, vendar po 6h ni bilo sprememb in so mi dali še 1. No, pa se je okoli 23h začelo nekaj kazat s popadki, vendar so bili še vedno neredni. Ponovni pregled je pokazal isto stanje kot ob sprejemu. Poslali so me nazaj v sobo in naročili predihavanje ob popadkih, ter da se naj javim ko bodo bolj močni in redni. Ob popadkih sem predihovala in vstrajala do 4h zjutraj, nato so me priključili na CTG, ki je pokazal redne popadke in bili so tudi kar močni. Ob 5h so me poslali dol, kjer so opravili vse potrebne detalje ( beri britje, klistir in tuširanje ), nato pa smo šli v porodno sobo. Ponovni vaginalni pregled ni pokazal popolnoma nobene spremembe. Tile vaginalni pregledi so pa boleli k user posted image . Mislim, da mi je bil sam porod lažji kot pa ti pregledi user posted image . Priklopili so me na umetne popadke in tako sem ležala tam in predihovala do 6.30. Ponovni pregled, spet nobenih sprememb, sledilo je predrtje, da je plodovna voda odtekla, saj naj bi s tem pospešili popadke in samo odpiranje. Ob 7h je sledila izmena in spet ponovni pregled - nič novega. Pojačali so mi dozo za umetne popadke. Okoli 7.30 sem klicala user posted image , da je prišel in mi stal ob strani, ker so bili popadki res že boleči. No, okoli 9h se je pa začelo malce bolj zares dogajat. Zaradi bolečin sem dobila tudi dozo proti bolečinam, kasneje pa so mi dali tudi masko za predihovanje. Ob pomoči babice Katarine, mojga in študentke babištva se je sam porod začel okoli 12.15 in ob 12.46, 3. aprila 2008 se nama je s Tomažem rodil najin prvorojenec Matevž ( velik 55cm, težak 4130, obseg glavice 37,5cm ). Sledil je naval najinih čustev, oskrba Matevža in mene.
V trenutku po porodu, ko ti položijo malo dete v naročje so bile pozabljene vse bolečine in vsi napori. 
Napori so bili veliki, vendar se je splačalo. Zahvala gre študentki babištva, ki je s Tomažem v času mojih popadkov pripomogla k blaženju mojih bolečin z masažo križa in hlajenjem telesa. Zelo sem bila zadovoljna tudi z babico Katarino in ostalim osebjem LJ P.

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 493
9.4.2008 14:34:02   
Tejka.387
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24

Punce pomoč, eno nevmesno morn vprašat.... Kako se zbriše album. Js dam tam pod zbriši in mi noče zbrisat.

Žal ti pri tem ne morem pomagati, ker ne vem kako bi to naredila.

IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

Ja, še nekaj sem vas pozabila vprašat: ali imajo vaši radi dude?

Jaz mu jo dam občasno, včasih jo zagrabi, včasih pa ne.

Previjanje ponoči: mi2 ga previjeva če se nama zdi da je pokakan ali pa močno polulan, drugače pa sigurno 1*na noč.

Hranjenje: Joj, s tem imamo pa srečo. Zaenkrat se dojimo 10 minut na vsako dojko, vmes pa kupček podiramo user posted image . Mali sesa, če pa slučajno neha ga pa mal pohecamo in začne naprej.

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 494
9.4.2008 17:01:57   
florc
Hojla punce. Ste tako pridne čvekice da komaj sledim. Naša Zara lepo napreduje kljub temu da je nedonošena. Danes smo imeli pediatra in je vse ok. Prilezli smo na 52 cm in 3540g kar je super. Imamo pa drugi problem. Naša mala ima alergije in kot kaže na mleko in jajca. Gremo na testiranje. A ima katera tudi take probleme. Zanima me kakšne barve drekce imajo vaši sonči. Se mi zdi da ima naša zelenega takrat ko pojem kaj takega na kar je alergična, drugače pa ima rjavega.
Če katera kaj ve o tem bom zelo vesela. Drugače pa se zbuja na 3 ure in hoče jest. Komaj čakam da bo ponoči zdržala kaj več kot samo 3-4 uri. Se mi že počasi pozna to nočno vstajanje. Čez dan pa je akcija neprestana in ne morem ravno spat. Ko ona spi sem enkrat z njo na sprehodu, drugič kuham in pospravlja mmal pol je pa že večer in tako ni s spanjem preko dneva nič.

Neposredna povezava do sporočila: 495
9.4.2008 17:01:59   
Katy13
San, lucalu - hvala za odgovore.

Tudi nam je danes odpadel popek. user posted image

Gaya24 - ja, sedaj se pa res poznava. user posted image

Previjanje ponoči - meni je ravno danes rekla babica, da se ponoči ne previja user posted image  in da ni strahu, da bi se jim naredila rdeča ritka, ker so dojeni.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

Neposredna povezava do sporočila: 496
9.4.2008 17:09:12   
Katy13

MARČEVKE - MARČEVCI 2008:

26.1.2008
user posted image  Kabija (PDP 11.3.2008) rodila 26.1.2008 ob ? uri user posted image   Mai

29.1.2008
user posted image Sonnja (PDP 23.03.08) rodila 29.01.2008 ob 9.47 uri user posted image Kristjan (1850 g, 44,5 cm) 

1.2.2008
user posted image Bugi (PDP 15.03.2008) rodila 01.02.2008 ob ??  uriuser posted image user posted image Luka (1690g) in Miha (1255g) 

2.2.2008
user posted image rebeca (PDP 4.3.2008) rodila 02.02.2008 ob ?? uri user posted image Taja (2015 g; 46 cm) 

20.2.2008
user posted image sonca (PDP 8.3.2008) rodila 20.2.2008 ob 15.11 uri user posted image Manja (2670 g; 46 cm)

21.2.2008
user posted image Azzura (PDP 2.3.2008) rodila 21.02.2008 ob 15.08 uri user posted image Daša (3430g, 53 cm)

22.2.2008
user posted image Wahoo RR (PDP 9.3.2008) rodila 22.02.2008 ob 1.02 uri user posted image   Nejc (2885g, 49 cm)

user posted image  eva78 (PDP 11.3.2008) rodila 22.2.2008 ob ? uri user posted image  Neli (3150 g, 47 cm)

user posted image   florc (PDP 26.3.2008) rodila 22.2.2008 ob 20.46 uri user posted image   Zara (2430 g, 47 cm)

23.2.2008
user posted image DIANA 5 (PDP 17.3.2008) rodila 23.02.2008 ob 2.45 uri user posted image Neja 

24.2.2008
user posted image fržolček 
(PDP 5.3.2008) rodila 24.02.2008 ob 17.28 uri user posted image Vita (3590g, 51 cm)

25.2.2008
user posted image Arabela (PDP 4.3.2008) rodila 25.02.2008 ob 11.38 uri user posted image Sergej (3740 g, 51 cm)

27.2.2008
user posted image  Aleži (PDP 9.3.20008) rodila 27.2.2008 ob 14.15 uri user posted image  Sara
(3500 g, 50 cm)

user posted image  TENDAI (PDP 1.3.2008) rodila 27.2.2008 ob 7.03 uri user posted image  Gašper (3170 g, 51 cm)

28.2.2008 
user posted image   Ursi84 (PDP 2.3.2008) rodila 28.2.2008 ob 14.25 uri user posted image  Nejc (3450 g, 52 cm)

1.3.2008
user posted image   Petrca123 (PDP 5.3.20008) rodila 1.3.2008 ob ? uri user posted image   Tian (3130 g, 52 cm)

2.3.2008
user posted image   Marita (PDP 1.3.20008) rodila 2.3.2008 ob 5.07 uri user posted image   Maks (3270 g, 50 cm)

user posted image   Katj (PDP 3.3.2008) rodila 2.3.2008 ob 12.36 uri user posted image  Rok (3620 g, 53 cm)

user posted image    Joži79 (PDP 11.3.2008) rodila 2.3.2008 ob 13.46 uri user posted image   Juš (3000 g, 50 cm)

3.3.2008
user posted image  Lucalu (PDP 7.3.2008) rodila 3.3.2008 ob 7.31 uri user posted image  Tai (2555 g, 48 cm)

4.3.2008
user posted image  Lona76 (PDP 25.3.2008) rodila 4.3.2008 ob 3.35 uri user posted image  Taja (3900 g, 53 cm)
user posted image  Nasy (PDP 27.2.2008) rodila 4.3.2008 ob 12.01 uri  user posted image  Maša (4420 g, 54 cm)

5.3.2008
user posted image soncek1997(PDP 10.3.2008) rodila 5.3.2008 ob ? uri  user posted image   Ajda (3460 g, 51 cm)

6.3.2008
user posted image   jagoga (PDP 20.3.2008) rodila 6.3.2008 ob 3.38 uri user posted image  Tomaž (2990 g, 50 cm)

7.3.2008
user posted image   Čakajoča (PDP 10.3.2008) rodila 7.3.2008 ob 19.30 uri user posted image   Nik (3680 g, 51 cm)

8.3.2008
user posted image sonček* (PDP 1.3.2008) rodila 8.3.2008 ob ? uri user posted image    Neža (3480 g, 51 cm)

9.3.2008
user posted image    tina50 (PDP 8.3.2008) rodila 9.3.2008 ob 10.40 uri user posted image    Lan (3880 g, 53 cm)
user posted image  PATRICIJA_22 (PDP 13.3.2008) rodila 9.3.2008 ob ? uri user posted image     Eva (3150 g, 51 cm)

10.3.2008
user posted image     meryy (PDP 16.3.2008) rodila 10.3.2008 ob ? uri user posted image     Emil (3800 g, 53 cm)

11.3.2008
user posted image  Špela100 (PDP 20.3.2008) rodila 11.3.2008 ob 11.21 uri user posted image     Maks (3390 g, 51 cm)

user posted image   Pingvinčica (PDP 11.3.2008) rodila 11.3.2008 ob 20.50 uri  user posted image   Nina (3500 g, 52 cm)

user posted image    Alina975 (PDP 12.3.2008) rodila 11.3.2008 ob ? user posted image  Sofia (3500 g, 53 cm)
user posted image  Taaja  (PDP 23.3.2008) rodila 11.3.2008 ob 9.31 uri user posted image  Sanja (3410 g, 54 cm)

12.3.2008
user posted image  Dadica  (PDP 14.3.2008) rodila 12.3.2008 ob ?  uri user posted image      Tomaž (4040 g, 52 cm)

user posted image  ek76 (PDP 23.3.2008) rodila 12.3.2008 ob 11.14 uri  user posted image    Mia (2880 g, 48 cm)

user posted image   Dezurna (PDP 9.3.2008) rodila 12.3.2008 ob 20.41 uri user posted image   Lan (3540 g, 50,5 cm)
 user posted image   mkonec (PDP 8.3.2008) rodila 12.3.2008 ob 16.05 uri  user posted image     Naja (3060 g, 49 cm)

13.3.2008
 user posted image majchika (PDP 15.3.2008) rodila 13.3.2008 ob 8.43 uri  user posted image    Maruša (3530 g, 53 cm)

user posted image  lina10 (PDP 22.3.2008) rodila 13.3.2008 ob 23.00 uri  user posted image     Tjaša ( 3045 g, 50 cm)

user posted image  roda17 (PDP 14.3.2008) rodila 13.3.2008 ob 11.50  uri user posted image       Matic (3250 g, 50 cm)

14.3.2008
user posted image  *BellaLuna* (PDP 11.3.2008) rodila 14.3.2008 ob 18.18 uri user posted image  Luka (3580 g, 53 cm)
user posted image    Vtitag (PDP 30.3.2008) rodila 14.3.2008 ob 18.11 uri  user posted image   Tija (2460 g, 47 cm)

15.3.2008
user posted image nina_r (PDP 26.3.2008) rodila 15.3.2008 ob 9.25  uri user posted image   Matevž (2730 g, 48,5 cm)

16.3.2008
user posted image Svet (PDP 14.3.2008) rodila 16.3.2008 ob 12.43 uri  user posted image   Neža ( 3620 g, 52 cm)
user posted image  noe (PDP 11.3.2008) rodila 16.3.2008 ob ? uri  user posted image    Živa ( 3300 g, 50 cm)

17.3.2008
user posted image   Paola (PDP 15.3.2008) rodila 17.3.2008 ob ? uri user posted image   Vesna

18.3.2008
user posted image  Zofy (PDP 24.3.2008) rodila 18.3.2008 ob 9.15 uri  user posted image    Julija ( 3300 g, 52 cm)

20.3.2008
user posted image  max81 (PDP 20.3.2008) rodila 20.3.2008 ob  ? uri user posted image   Tjaš (3440 g, 54 cm)
user posted image  orhideja31(PDP 19.3.2008) rodila 20.3.2008 ob 4.17 uri user posted image    user posted image (3920 g, 54 cm)
user posted image  *medica*(PDP 11.3.2008) rodila 20.3.2008 ob 21.05 uri user posted image  Anis (3750 g, 53 cm)
user posted image  Katiandi (PDP 26.3.2008) rodila 20.3.2008 ob 5.45 uri user posted image   Jaka (? g, ? cm)
user posted image  Balerina (PDP 22.3.2008) rodila 20.3.2008 ob 10.12 uri user posted image   Jure (3900 g, 56 cm)

21.3.2008
user posted image  san(PDP 23.3.2008) rodila 21.3.2008 ob 2.08 uri user posted image    Urban  (3790 g, 54 cm)
user posted image   janet(PDP 26.3.2008) rodila 21.3.2008 ob 8.08 uri user posted image  Tine  (3530 g, 52 cm)

22.3.2008
 user posted image Vilma(PDP 29.3.2008) rodila 22.3.2008 ob 1.26 uri  user posted image    Julija ( 3010 g, 50 cm)
user posted image   Ribica85 (PDP 28.3.2008) rodila 22.3.2008 ob 7.49 uri  user posted image  Kristjan (3950 g, 55 cm)

25.3.2008
user posted image   Perp (PDP 24.3.2008) rodila 25.3.2008 ob 22.29 uri user posted image  Neja (3820 g, 54 cm) 

26.3.2008
user posted image   katty123 (PDP ?) rodila 26.3.2008 ob ? uri user posted image  Alja (3740 g, 53 cm)

28.3.2008
user posted image    Mergetka (PDP 30.3.2008) rodila 28.3.2008 ob ? uri user posted image   Matic

30.3.2008
user posted image   Meridaub (PDP 23.3.2008) rodila 30.3.2008 ob ? uri user posted image  Andrej (2840 g, 50 cm)

31.3.2008
user posted image  Gaya24 (PDP 27.3.2008) rodila 31.3.2008 ob ? uri user posted image  Maj (4680g, 53,5 cm)
user posted image   Naša črtica koraka (PDP 28.3.2008) rodila 31.3.2008 ob ? uri user posted image  Anja

3.4.2008
user posted image  Tejka.387 (PDP 25.3.2008) rodila 3.4.2008 ob 12.46 uri user posted image  Matevž (4130 g, 55 cm)

4.4.2008
user posted image   Katy13 (PDP 29.3.2008) rodila 4.4.2008 ob 18.15 uri user posted image  Taja (3680 g, 51,5 cm)

5.4.2008
user posted image   Naja31 (PDP 30.3.2008) rodila 5.4.2008 ob 19 uri user posted image  Aleksander (4915 g, 56 cm)

7.4.2008
user posted image    Dinki (PDP 30.3.2008) rodila 7.4.2008 ob 0.55 uri user posted image    (4200 g, 58 cm)

????
user posted image  Mala zelena (PDP 29.2.2008) rodila ? ob ? uri  user posted image    user posted image

user posted image : 38
user posted image : 30

V vodstvu so user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image
Vsem novo pečenim mamicam user posted image user posted image user posted image user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 497
9.4.2008 18:50:50   
Nasy
Danes čudežno spi naša mala, zato vam na hitro napišem par besed, preden bo alarm. Dojenje in hranjenje-prava borba..fasala sem mastitis na desni dojki, s katero imava že skozi težave in ji pravimo >ta skregana<, ker je ne mara zagrabit in se matrava z njo že od vsega začetka. Včeraj ponoči me je treslo ko šibo na vodi, zimsko pižamo sem mela oblečeno, tri deke..pa me je zeblo..sem šla pod vroč tuš, sem se na približno ogrela. zjutraj sem klicala zdravnico, je dala mojmu na recept antibiotike. Včeraj sem se pol večkrat tušala z vročim tušem in se masirala, danes mi ni zneslo in mi zdej ne bo, ker je šel moj dragi v službo. Ampak glavno, da se bolje počutim. Malo sem pa tudi prisilila skoraj, da sva se dojili dokler je šlo. Po podoju nisem iztisnila nič s črpalko, matrala sem se pa tudi..

Danes smo imeli prvič obisk v posvetovalnici, težki smo 5130g (s pleničko in bodijem 5180), obseg glavice je 37,5 cm, veliki pa 56 cm.
Kakamo pa bolj malo, tudi par dni sploh nič-kar je baje zelo normalnouser posted image Jaz ji dodajam Aptamil, poje tudi do 90 ml po dojenju tako, da ji zihr ni dovolj pri meni.

Lepo se imejte, ne vem, kdaj bom spet uspela kaj na RR, ker ne spimo kaj veliko, čez dan je pa itak že rekord, če je spanje.  

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu florc)
Neposredna povezava do sporočila: 498
9.4.2008 18:59:08   
Zofy
Florc, kakci so oker, včasih malo zelenkasti. Ampak če se prav spomnem, so zelenkasti takrat, ko ima mala krče.
Imam pa srečo, da napa ni še na nič alergična. Jem jagode, čokolado, mandlje, orehe, lešnike... in je z njo vse BP.

Koliko pa kaj pojeste sadja? Jaz se kar ne upam preveč in pojem 1 jabolko in 1 banano na dan, včasih pa še kaj jagod. A ve jeste več sadja? Meni ga ful manjka, saj sem se ga med nosečnostjo nažirala do onemoglosti... user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 499
9.4.2008 19:08:32   
Zofy
Ojoj, boga Nasy. Upam, da boš hitro ok in da se boš kmalu naspala user posted image user posted image
Pa čestitke za pregled!

San, kapo dol, da si se po takem 2. porodu upala naravno roditi še 3. Vsaka častuser posted image . Pa sej sem ti že enkrat rekla, da si prava wonder womanuser posted image .

Punce, kako pa kaj user posted image ? A ste že kaj aktivne ali boste na 1. pregled čakale? Mene kar razganja ampak moj pravi, da morava počakat user posted image . Jaz se pa tako fit počutim zdaj, ko sem brez bušija...
Kako pa zgleda ta pregled pri G? A me bo vaginalno pregledala tudi?

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Imena, ki otrokom prinašajo srečo v življenju
Starši si najbolj od vsega želimo, da bi bili naši otroci srečni v življenju. Nekateri celo verjamejo, da k temu lahko p...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?