kekec in mojca
|
Dobro jutro, drage moje! Današnja noč je bila spet . Zaspala sem sicer hitro, ampak potem sem se pa zbudila ob 10 minut do enih in nisem zaspala uhuhu dolgo. Ko me je končno zmanjkalo, je pa ura zazvonila, da morava s Kekcem v vrtec. Danes je 8. april. Moj prvi PDP. Dogaja se še ne nič, razen spet teh bolečin v spodnjem delu trebuha (niso popadki). Dobila sem velik apetit, moram prav pazit, kaj (in koliko) jem, ker bi sicer prav požrla vse, kar mi pride nasproti. Bubi, fajn se naklepetaj s prijateljicami in uživaj na izpitu. Saj znaš, boš vidla, če ne pa bo šlo naslednjič. Zakonodaje itak ne zafrkavajo preveč... v bistvu bolj mečejo pri slovenščini. Midva z mojim sva se včeraj zvečer tudi učila - on je bral in razlagal zakone, potem pa sva debatirala o vsem skupaj. Mi je bilo kar luštno, sploh ker sem se spomnila, kako je to bilo pri meni pred skoraj šestimi leti. A zdaj tisto o ni bila prvoaprilska šala ali kaj? Saj če nočeš povedat, tudi prav. Ne vem zakaj, ampak meni se zdi, da imaš . Občutek pač. Enako čutim tudi za mojega otročka - bomo pa mogoče že danes ali pa najkasneje čez 19 dni videli, ali imam prav ali ne. Trnuljčica, danes sem te hotela poklicat za kakšno kavo (sem malo prej prišla iz Europarka), pa sem se bala, da te slučajno ne bi zbudila ali zmotla pri čem. Tole okol dopusta pa tvojemu sploh ne zavidam. Ampak glej to iz druge plati - zdaj vsaj ve, da bo dopust lahko koristil. Barbaw, naš je že sam spal in to v svoji sobi... pa se je spet razvadil, da greva zvečer spat z njim. Predvsem zdaj v nosečnosti, ko sem bila zvečer kot cota in sem zaspala pred njim. Mi je bil izgovor, da sem šla spat ob pol devetih. Zdaj pa imam. No, saj če je sila in se mi ne da spat, potem gre sam. Ampak vseeno, zvečer se mi tako lepo zdi, ko se stiskava eden k drugemu... Bomo videli, kako bo zdaj, ko bo prišel dojenček. S tem se sploh ne obremenjujem, ker vem, da bomo že kako. Kar se tiče odpiranja - s tem prvič nekak nisem imela problemov. REs je, da so bili moji prvi popadki podobni kot pri Čmrliki in so se začeli že v ponedeljek, v torek zvečer sem bila pa še vedno zaprta. V sredo so bili konkretni popadki, ponoči, ko sem prišla v porodno sobo, sem bila odprta za 3 prste... Predrli so mi mehur, dodali umetne popadke, potem pa sem tako ali tako kmalu rodila. Takrat me je pa izdala psiha in sem se mojemu skoraj razjokala v telefon, ko sem ga klicala, naj pride in ko sem ga zagledala v porodni sobi, je bilo že vse ok. Res mi je bil v psihično oporo, upam, da bo tudi tokrat prisoten.