vaney
|
Mič, da ti na kratko (upam) razložim "sranje", ki nama ga je zakuhal 2 tedna nazaj. Moj je imel r. dan in je ta kolega prišel po njega ob 16h, da gresta na pijačo. Vse ok. Moj mi je rekel, da pride čez kako urco (to v najinem primeru z 3 - mesečnim dojenčkom pomeni 2-3 urce, kaj dost več ne). Ok. Opazila sem, da je na polnilcu pozabil telefon. Ni panike. Če bo kaj nujnega, bo že z drugega telefona poklical, čeprav se nimava navade klicarit, če kdo od naju kam gre. Ob 19h vidim neodg. klic od tega kolega.Kličem nazaj, se ne oglasi, potem spet kliče on (kolega) iz wc-ja ene priljubljene gostilne. Vpraša me, kaj bi rada, mene je zanimalo, če bodo še dolgo, da me ne bo skrbelo. In tip me nahruli, da danes ima moj rojstni dan in da nimam kaj utrujat in da danes on odgovarja v njegovem imenu, da sta tako zmenjena. Da moj hoče imet mir in feštat. Ker svojega moža poznam, mi je bilo zelo čudno, da bi kaj takega izjavil, ampak sem mislila, da mogoče govori alkohol (čeprav naj ne bi pil). Jaz potem nisem več klicala, sem pa postala precej jezna zaradi besed in odnosa obeh do mene. Orog polnoči pride moj domov. Jaz sem bila jezna, on nekam čudne volje in sva "mulo" kuhala do naslednjega dneva, ko mu ni bilo več jasno, zakaj se jaz držim. Seveda sem mu povedala. Ugotovila sva, da si je njegov dragi kolega njun dogovor lepo izmislil, da je lahko brez skrbi feštal z mojim, ker je bila njegova punca čez vikend v tujini. Sploh mu ni povedal, da sva se pogovarjala po telefonu. Mojega je hotel zvlečt še čez mejo v en diskač, ampak je bilo mojemu (tako je rekel) že zdavnaj dost (bila sta z enim avtom) seljenja iz lokala v lokala in je hotel na vsak način domov. Potem pa ga je kolega napadel, če se babe doma boji in da bom eno noč pa že s frocem sama doma, saj zato sem doma. On pa itak dela med tednom in se mora med vikendom sprostit. Mojemu je film počil, vrgel ga je ven iz avta in prišel domov (zato je bil čudne volje). Doma sva naslednji dan ugotovila, da je vsega kriv ta kolega in da se midva pravzaprav kregava zaradi njegove preračunljivosti in laganja. Moj je hotel naslednji dan razčistit z njim, kaj se gre, pa on enostavno ne razume, da je naredil kaj narobe, pač je hotel feštat z mojim. Od takrat do danes se nismo ne videli ne slišali (niti onadva, pa se ponavadi vsak dan). Moj je še vedno jezen na njega, da o sebi sploh ne govorim, ker ga že tako ne maram. No, zdaj veš, Mič, zakaj nama dela sranje. Mogoče je komu tole brezveze, ampak naju (še posebej mene) je pa res pogrelo.