pikecpokec
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec IZVIRNO SPOROČILO: Sandrin Mene pa neki zanima: zakaj je za poklic knjižničarja potrebna fakulteta??? Razvrstiti knjige po abecedi, približati kodo senzorju,...zna vsak "gumbec"...naše knjižnjičarke drugega itak ne delajo, no ja, kdaj ti še poiščejo kako knjigo...in to je to. aaaaaa, da te moj čuje! Ne, resno, malo mi je poznana ta stroka, in je res, da je razvrščanje knjih in približat knjigo senzorju.... samo en mali delček knjižničarstva. Ampak jaz sem pa delal vknjižnici, sem bila tam na praksi, pa tistega drugega ogromnega dela nisem zasledila ... mogoče so ga zelo skrivali pred menoj. No, kolikor jst vem, je treba knjige naročit, jih obdelat, poštempljat, vpisat v cobiss, črtne kode gor nalepit,... Potem je treba poskrbet za uničene knjige, pa za tiste ki si jih nihče več ne izposoja.... Da ne govorimo o informacijski vlogi knjižničarja (cobiss, IUS info, baze tujih člankov)... Potem so tu še pravljične urice za otroke, pa razne delavnice, prireditve, bralna značka za odrasle... Uffff, ne spomnem se trenutno več, ampak sigurno je še dosti stvari.