|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 08
3.4.2008 10:49:38   
bučkabb
mokatela super da ste vsi Okuser posted image user posted image user posted image

kako midva funkcionirama pri user posted image  sedaj, lepo čist normalno, kot do zdaj.  ko pridema do postle, mal gledama televizijo, pol pa se posvetima drug drugemu in se zgodi, pol pa kr hiter zaspima, tak da včasih z mazanjem proti strijam ni nič. prej se ne mažem, ker sem pol cela masna in ni fajn, ko je še pol moj  cel masen, pol pa zaspima in se spet ne namažem. tako da kak dan mazanje spustim, pa klinc gleda če bom zaradi tega mela strijeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
3.4.2008 10:52:01   
Tejchy
mokatela - le pazi nase in svoja (naša user posted image  ) user posted image  user posted image     user posted image

me to you - user posted image  ? hmmm... zaenkrat še ni nekih sprememb.. je še vse izvedljivo user posted image  user posted image  sam na hrbtu mi ne paše ležat, ker me začne dušit oz začnem kr plitko dihat. Tak da mam ponavadi js kontrolo user posted image  user posted image  user posted image  

Kar se pa mazanja tiče... zvečer se namažem z oljem, tak da sem fajn mastna user posted image  ampak ponavadi šele po user posted image  . Itak sem ponavadi že ob 21h zaspana in se mi nič ne da, vidim samo še posteljo in spanje, tak da če hočema user posted image morma to malo prej prakticirat user posted image  S kremo pa se namažem še zjutraj. Tko da moram priznat, da imam zdaj kar disciplino glede tega, ko prej se mi ni nikoli dalo po tuširanju še mazat.

< Sporočilo je popravil Tejchy -- 3.4.2008 10:55:16 >

(odgovor članu maybebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
3.4.2008 11:04:03   
Virtualna
Drage moje user posted image ,

komaj sem docakala danasnji dan, danes imam namrec sele drugi pregled pri G, tu v Berlinu so nekako s temi datumi in narocanji nosecnic v "zamudi", nikamor se jim ne mudi...vse lepo pocasi in umirjeno, vso sreco imam, da je moja G zelo prijazna gospa in se mi max posveti, tako meni, kot user posted image  na ekranuuser posted image . Sem v 16. tednu in res nimam pojma, kak pregled bom imela danes, upam da bom lahko kot prvic pri pregledu (potrditvenem) ponovno videla svojo bebiko, glede spola tudi ze vidim na nasem forumu, da kar nekaj mojih "sotrpink" ze ve otrockov spol, upam no...da tudi jaz danes zvem user posted image  pa ne toliko zaradi sebe same, ampak moj dragi user posted image  je tako neucakan, da ga bo kar pobralo od razmisljanja in "ugotavljanja" ali je user posted image  ali user posted image user posted image
No tako, zdaj se grem v kopalnico malo porihtat, nekaj popapcat in sibam k zdravniku, ... drzite pesti, da bo vse OK user posted image  

Bodite pridne, se oglasim zvecer in vam porocam kako pa kaj ... user posted image user posted image

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
3.4.2008 11:19:46   
*bubi*
Pf pisala si o porodu z ultivo? A lahko vprašam, kakšen porod je to?

O Ultivi se je že veliko pisalo na Nosečnost in porod. Celo na vrhu je tema prilimana, da ne bi šla v pozabo user posted image  Najboljše, da si tam prebereš kaj več, jaz pa ti samo na hitro povem:

gre za lajšanje bolečine z močnim analgetikom, ki se daje v žilo (infuzija). Posebnost je doziranje, ob popadku se namreč s posebno črpalko sprosti doza.

Če povem po pravici, sem jaz okoli uporabe Ultive (oz. remifentanila) kar malo skeptična!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu petra1978)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
3.4.2008 11:48:49   
jakoLUlana
IZVIRNO SPOROČILO: onina

Ja, še to moram reči, da se ponavadi partenerji prav čudno počutijo, ko pridejo z bodočimi mamicami na morfo. Prav smešno izgledajo, ko v čakalnici ne vedo, kam bi pogledali. Pri moji G tako le redko pride partner zraven (če sem že kakšnega videla, potem je spremljal precej mlado nosečnico, ki je bila še sama precej zbegana).

zakaj bi se pa cudno pocutili? moj pride vedno z mano in nima problemov s tem kam bi gledal. Saj ni prisel med gobavce ampak med nosecnice..

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 2530
3.4.2008 11:55:52   
Tejchy
virtualna - držimo pesti, da bo pregled OK in da bo tvoj dragi končno izvedel spol user posted image  user posted image   user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Js tud upam, da ga bom na jutrijšnjem pregledu, ampak dvomim da mi bo sploh delala UZ.

(odgovor članu jakoLUlana)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
3.4.2008 12:12:54   
pf
Bubi zakaj si skeptična glede ultive? A si slišala kaj slabega glede poroda z ultivo? Saj pravim, jaz o tem ne vem še nič, bi pa rada vedela, ker me zanima. Če gledamo glede tega kaj je škodljivo, je tak potem vsako lajšalno sredstvo. Epiduralna je dosti močnejša še od ultive, pa se je poslužujejo ženske, pa recimo če ima nosečnica carski rez, je tudi verjetno kaj slabo za otročka in mamico. Jaz sem se odločila, da se bom definitivno pozanimala o ultivi, ker če se porod raztegne na par ur, oziroma popadki, potem bi bila rada seznanjena z eno obliko lajšanja bolečin, v slučaju da jo bom uporabila. Če pa zadeva brzinsko napreduje, pa itak hvala bogu, da ne rabiš nič, ker je hitro gotovo.  

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
3.4.2008 12:17:40   
tasha23
Najprej vsem srečo, ki imajo danes preglede, dobrodošle nove user posted image  Ž(čestitke za  user posted image user posted image user posted image ). Mi pa smo doma bolani, najprej sem jaz zbolela, nato pa še moj mali. Zdaj sva dicer že boljša, le mali ni še za v vrtec.

Naj pa vam povem, da sem imala v ponedeljek izreden pregled (prejšnjo sredo, me je g bolj na hitro pogledal, ker sem imela visoko temperaturo in me ponovnonaročil v ponedeljek). Za spremembo od prvega tokrat se ne upa povedat spola, ker pravi, da ni ziher in raje počakamo na morfologijo, je pa po merah mali/a večja za cel teden dni,kot po zadnji M user posted image user posted image user posted image , komaj čakam na morfologijo, da vidino kaj bo oziroma kaj je in spet vidim malega otročka kako veselo pleše. Gibe čutim vsak dan bolj in vse bolj konstantno, utrujenost mineva in z lepim vremenom se vrača tudi razpoloženje.user posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
3.4.2008 14:12:49   
arabela*
Oila dekletauser posted image
Kakšno grdo vreme se je pa pri nas naredilo,bo vsak čas dež.
Glede morfologije,po moje vsak gin.sam presodi,kdaj bo delal morfologijo,pri meni je pač to bilo v 19 tednu,pa se je videlo,tako da..je možno.
Pf,tud jaz sem nekako že 50% odločena da grem rodit na Ptuj z ultivo.Premišljujem pa o tem,da bi se en dan peljala informativno na Ptuj,da mi kaj več razložijo.Kolikor pa vem,si to sredstvo sama dovajaš,po potrebi,po moči popadka.Tako da sama presodiš v kolikšni dozi potrebuješ.Je pa tudi tako da se takoj razkroji v krvi,nima nikakršnih posledic.Po moje zelo ok stvar.Izvajajo pa jo v Kranju in Ptuju.
A gre katera od tu slučajno v Feldbach rodit,se mi zdi,da se je tam malo stvar polegla,sem pa slišala,da ni treba plačat,kot govorijo ampak baje moraš imet samo tisto eur.zdr.kartico urejenouser posted image
Gledeuser posted image pa,se je kar spremenilo.Moj me tako "v vato zavija",da je kar joj.Jaz pa bi rada akcijo.On pa nežen ko stouser posted image .
Kreme proti strijam si še sedaj nisem kupilauser posted image ,vedno pozabim

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
3.4.2008 15:03:26   
pf
Saraya jaz sem bila zadnjič enkrat na ginekološko-porodniškem delu v bolnišnici na Ptuju, ker je imela mami manjši operativni poseg in sem jo morala čez dan tam pustiti, proti večeru pa sem šla po njo. Ker še ni bila gotova, sem šla malo na porodni oddelek, to je kar spodaj in je bilo vse odprto, pa sem malo pogledala, no ne v porodne sobe, tak nasplošno. Osebje je bilo ful prijazno, dve punci sta šle v porodni sobi iz zgornjega oddelka, pa sta bile obe tako hudo mirni, kot da se nič ne dogaja. Lahko pa pokličeš prav eno babico, ki ti porodne sobe in oddelek tudi razkaže osebno. Je bila tam neka telefonska, ampak to mi ni, ker bi me bilo še bolj strah. Jaz bom glede ultive kar dr. Lukmana kontaktirala, ker baje ve veliko o tem, zato pa grem k njemu na 3D UZ. Glede user posted image je pa pri nas srednja žalost, ker bo že počasi dva meseca odkar mi je G odsvetovala spolne odnose, zaradi tega, ker je posteljica bolj nizko. Sicer mi je na drugem pregledu potem že rekla, da se dviguje, ampak da naj vseeno abstinirava. Bova že potrpela.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
3.4.2008 15:12:21   
arabela*
Pf,a ta dr.Lukman dela v Ptujski porodnišnici??
A ti imaš v kratkem ta uz?user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
3.4.2008 15:33:49   
Anonimen
Če katero zanima, prodajam nekaj lepih stvari v številki 40 /oz. L/, ki sem jih nakupila lani v New Yorku. Sem iz Ljubljane.

Ogled v albumu http://maternity.moj-album.com/

Zainteresirane pišite na mail
zeletova@hotmail.com

(odgovor članu bučkabb)
  Neposredna povezava do sporočila: 2537
3.4.2008 15:59:31   
arabela*
Pa zaradi tega ni treba bit anonimnauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
3.4.2008 16:25:26   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Pa zaradi tega ni treba bit anonimnauser posted image

Saj je mail napisala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
3.4.2008 16:28:51   
*bubi*
Joj, saj ne vem glede te Ultive. Nočem delat kakšne antipropagande tukaj. Sem pa prebrala strokovna navodila za uporabo in mi nekaj stvari zelo ni všeč, tako da jaz za to varianto 100% nisem.

Nisem pa proti epiduralni user posted image  Ki je itak utopija v MB.

Drugače pa vsaka mamica lahko dobi protibolečinska sredstva, pač nekaj drugega kot Ultivo. Meni to čisto zadošča user posted image

Jaz pri vsem skupaj gledam predvsem na user posted image , sama bom že potrpela, pa četudi bo trajalo 12 ur. Dejstvo pa je, da ima user posted image  najboljšo oskrbo v MB ali LJ. Iz tega razloga nisem pri bubiju rinila v PO, zdaj pa ne bom hodila v SG, Ptuj ali Feldbach. Ker si enostavno ne predstavljam, da ti 1 dan starega otroka odpeljejo 50 km vstran, sama pa bi morala ostat v tisti porodnišnici.

< Sporočilo je popravil *bubi* -- 3.4.2008 16:31:16 >

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
3.4.2008 16:59:38   
pf
Saraya zgleda da dela več stvari, mojo mami je operiral na ginekološkem, kot pa sem nekje zasledila tudi dosti svetuje glede porodničarstva, zato že mora nekaj vedeti o tem. Ne vem točno, poglej na njegovi spletni strani. Nisem še  naročena, bom se pa naročila v kratkem. Bubi zakaj misliš, da bi se mogla voziti 50 km stran, ko ti otroka odpeljejo? V primeru zapletov si verjetno mislila. O se pa ne splača preveč razmišljat, da bi šlo kaj narobe pri porodu samem. Upati je treba na najboljše. Moja prijateljica je rodila v KC MB lani na začetku leta, pa so tudi morali sinka odpeljati v KC LJ, ker mu v MB niso znali pomagati, tako da tudi velikost in odmevnost porodnišnice ni garancija.   Sicer pa brezveze, da o tem razmišljamo. Z našimi bebiji in z nami bo vse vredu.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
3.4.2008 17:55:40   
*bubi*
Sicer pa brezveze, da o tem razmišljamo. Z našimi bebiji in z nami bo vse vredu.

Res je user posted image

Sem preveč zagrenila. Se opravičujem user posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
3.4.2008 18:30:22   
rosalie
Zdravo, punce!

Včeraj sem bila na pregledu pri svoji G., že čisto utrujena od čakanja in seveda od vožnje ( do Ljubljane ni več mačji kašelj) potem pa....me je najprej vaginalno pregledala in ker sem zadnjič malo pojamrala da bi kljub vsemu rada vedela spol, mi je rekla da če greva na hitro pogledat srček. OKEJ, z veseljem...in potem, se je naslonila na posteljo in se zamislila.. Jaz pa že vsa uboga da ni slučajno kaj z mojim user posted image narobe. In sem videla, jaz ki itak nič ne vidim ua UZ da je fantek. In sem ga že videla v roza vozičku....pa se je moja G začela smejati in mi rekla da je vse v najlepšem redu in da se lahko oblečem. Samo to???!!! Kaj pa spol? Ste mogoče kaj videla? Je rekla, da je tudi ona malo radovedna zato je tako dolgo gledala, in rekla....da še sicer ni 100% ampak da se ji zdi da bo pupika!!!!! JEJ, sem bila vesela. In tako bo moja šrajika dobila sestrco. Če user posted image   le ne bo kaj zraslo med nogami do septembra!

Glede user posted image , o katerem pišete in o akciji??!!!! Meni niti malo ni....mislim, da je z mano nekaj narobe....in se bom danes smilila sama sebi.....

Lepo se imejte drage moje in uživajte!!!

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
3.4.2008 18:37:30   
ključek

Glede user posted image , o katerem pišete in o akciji??!!!! Meni niti malo ni....mislim, da je z mano nekaj narobe....in se bom danes smilila sama sebi.....

Lepo se imejte drage moje in uživajte!!!
[/quote]

se podpišem.user posted image

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
3.4.2008 20:07:54   
Tejchy
Tudi jaz se bom verjetno odločila za epiduralno, čeprav pravijo, da pol ne čutiš popadkov in je težje, al neki v tem smislu.. Kaj pa vem.. men postane že slabo, če mi samo kdo razlaga kaj vse so mu delali v bolnici, me je kr strah kako bom sploh rodila user posted image  user posted image  da jim skupi ne padem na mizi user posted image  user posted image  

Zdj grem pa še mal pred tv.. pol pa spat.. da bo hitro jutri in ura 12, ko imam pregled user posted image  user posted image  user posted image

Bodoči dedi me vsak dan gnjavi kdaj izvem spol.. bi rad vedel ali bo dobil vnukeca, da mu bo delil moške nasvete user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
3.4.2008 20:27:22   
ključek
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - za pregled. itak bo pa vse ok!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
3.4.2008 21:08:30   
meta21
Oj!

Eno vprašanje mam pa upam, da ne bom izpadla tečna (čeprav malo sem, brez razlogauser posted image ). Res me zanima...

Kakšna je razlika, če si na forumu anonimen ali pa če se podpišeš npr. z micamacauser posted image ? A ni to en in isti dr... Večkrat zasledim, da katera katero drugo vpraša ali ji celo na veliko očita, da je anonimna pa ne razumem poante-ne tega zakaj je kdo anonimen, ker imamo itak nicke, ne tega zakaj to komu ni všeč.

Aja, glede user posted image je pa tudi pri nas bolj žalostno. Jaz bi se samo crkljala in stiskala do ostalega mi pa ni ... Najbrž smo prej preveč user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
3.4.2008 21:09:25   
meta21
Virtualna kje si pa ti? Poročaj, kako je šlo!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
3.4.2008 21:15:59   
*bubi*
meta, saj je res, kar si napisala.

Lahko pa ti povem tako: z nickom si res anonimna, vsaj večina folka ne ve, kdo si. Nekateri pa pač vejo, tako ali drugače.

Jaz sem anonimnost recimo uporabila na začetku user posted image , ker pač nisem hotela, da bi moje kolegice, ki so tudi na RR, takoj izvedele.
Pa včasih uporabim anonimnost, ko je kakšno vprašanje, na katerega znam odgovorit ali imam sama izkušnjo, kljub temu pa ne želim, da se ve, da sem to jaz. Ja, saj za večino sem res samo ena bubi in jih ne zanima, kdo sem. Ampak mogoče pa gre za kakšno stvar, ko niti kolegice za njo ne vejo in ne želim, da bi vedele.

Imela pa sem tudi že težave s prepoznavnostjo, ko so me določeni ljudje "brali". Od takrat imam nov nick in bubi je bubi, ne kličem ga več po imenu. Saj če kdo raziskuje, me lahko hitro pogrunta. Saj se vidi, kje recimo je moja stroka in podobno.

Aja, pa o svoji grenki lanski izkušnji nisem na RR javno pisala, kot anonimna pa sem odgovorila na nekatera vprašanja, ker mislim, da lahko komu pomagam.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
3.4.2008 21:18:43   
ključek
včasih je lažje kaj vprašati pod anonimnostjo, že tako ali tako te potem napadejo kot lačni psi, ki čakajo na kost.user posted image  

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.