Barbarinha
|
Lep (še) sončen dober dan! Se javljam s kar malo slabe vesti, ker bi lahko pisala že pred več kot tednom dni, pa mi nekako ni zneslo. Sem potrebovala toliko časa, da sem vas prebrala od 12.03. do sedaj. Vsak dan ena ura, več kot to je definitivno preveč. Noooo, skoraj dva tedna sem sem bila z mojim na potniški ladji (kjer sem še lani delala tudi jaz), kjer dela kot kapetan. Pluli smo iz Singapurja, se ustavili v Indiji, Šri Lanki, Egiptu, zdaj pa pljujejo proti Italiji. Vrniti sem se morala zaradi GP, ki sem ga imela 25.03. Nazadnje, ko sem vas brala, ste se nekatere pritoževale nad G, ki kot da jim je vseeno za vas. Mojo G moram samo pohvaliti, pri vsakem pregledu mi naredi UZ, zdaj nazadnje že ni bil več vaginalni, vedno me pregleda, pregleda prav tako mojega , prešteje prstke, posluša srčka, izmeri dolžino nogic, velikost glavice, pregleda notranje organe. Vedno dobim, brez da bi prosila za to, vsaj dve ali tri slikice UZ, tako da se mi je nabralo že malo morje slikic. Razloži mi, kaj pomenijo določene stvari in če se zaradi česa sekiram, me takoj pomiri. Res je, da sem se zredila za 7 kilogramov, vendar je rekla, da je normalno, ker sem bolj drobne postave, prej sem imela 56, 57 kg, in da se bom po vsej verjetnosti še enkrat toliko, da se naj ne sekiram, saj bo polovica izginila ob porodu, druga polovica pa bo šla dol z dojenjem in pravilno prehrano po porodu. Prav tako me je razveselilo dejstvo, da sem čutila gibe v 18 tednu, pri moji prvi nosečnosti. Zdaj so že kar konkretne brce, kar pripisuje dobri prehrani, saj je pikica kar konkretno večja, kot pa je moj PDP. Erin, na seznamčku lahko spremeniš troje: v , saj je 100% prepričana, da je videla palčko (meni se je zdelo malo veliko za tako malo bitjece in se sprašujem če ni popkovina), kilograme na +7 in pa GP, ki bo tudi MF 24.04.2008. Glede vozičkov nama je bil z že marca najbolj všeč Peg Perego Pliko P3, ki vsebuje vse: voziček z nastavljivim sedežem, lupinico in globoko košaro. Imela bova še definitivno več otrok, in bova vse zelo potrebovala. Barva je lepa nevtralno črna in bež, zelo enostavna za čiščenje, saj se vsi deli iz tekstila dajo sneti in oprati v pralnem stroju. Pri tem pa moram pohvalit prodajalko v Baby centru, dolgolaso črnolasko (imena na žalost nisem pogledala), ki nama je odlično svetovala glede vozičkov, posteljice, jogija in podobnih zadev. Prav tako je rekla, da pomagajo mladim mamicam kot sem jaz (no ja, mlada nisem več tako zelo, je pa prva nosečnost), sestaviti seznam oblačilc in jih poiskati, saj prenekatere mamice nakupijo preveč. Svetovala mi je tudi, da se naj vrnem julija, ko bodo imeli razprodaje. Kje še pa najdeš iskrenost kot je ta? Da še malo pokomentiram H&M Mama oddelek. Super je. Še posebej ker imajo velikosti S, za kar še vedno me morem verjeti, da mi je kljub pridobljenih kilogramih, da so mi prav! Vedno si kupim najmanj 4 kose oblačil, in vedno sem pod 80 Eur, tako da ni take sile, še posebej ker so vedno zraven hlače. Res pa je, da se splača vsak teden do dva pogledat, saj dobijo kar naprej nove artikle, stare pa po znižanih cenah prodajo. Ko sem se vrnila iz morja, sem našla lepe črne elegantne hlače, dve čudoviti majčki z globokim izrezom (moj vedno občuduje moje prsi, ki so zdaj narastle že na košarico E) in tanko jopico. Komaj čakam še na krilca, čeprav mi bo malo nerodno kazati novo nabran celulit. Pa saj bo sonček hitro, in hitro bomo rjave, tako da bom malo tega nemarneža zakamuflirala. Cena? Nekaj čez 70 Eur za vse. Res pa je, da so nosečniške kavbojke nemarno drage. Na srečo so na korenček, kar pa ne maram, ker mi poudari moja kolesarska stegna. Če potegnem črto pod vse - vsakih 14 dni v H&M, ker so druge trgovine neprimerno drage. Glede cele nosečnosti in začetnih slabosti, moja poteka super, s fantkom se odlično razumeva. Imava podoben dnevni ritem. Ko jaz počivam, počiva tudi on. Še reakcija mojega moža, ko sem mu povedala za spol? Fant? Res? Super. FC Porto (portugalski nogometaški klub) potrebuje močne navijače (po narodnosti je portugalec in manično nor na nogomet), nato se je razgovoril, da bo nabavil majčken nogometni dres z imenom Rokinho - mali Rokec v portugalščini (odločila sva se za ime Rok) in je čisto zmešan zdaj. Škoda, ker ne more biti z nama. Prišel bo pa mesec dni pred PDP in ostal še mesec dni za tem. Da končam; nosečnost je ena najlepših stvari v mojem življenju in mi je dala povsem drug smisel življenja. Zdaj poteka brez problemov in lahko 100% uživam v njej. Zaprtost in druge stvari so samo del tega, in jih moramo sprejeti kot so in se z njimi sprijazniti. Vsem želim, da bi čutile kot jaz uživale brezskrbno nosečnost. Mislim, da sem napisala krajši roman. Upam, da ne zamerite. Zunaj je začelo deževati . Upam, da vam kjerkoli že ste, posije veliko sončka! Se tipkamo...
< Sporočilo je popravil Barbarinha -- 2.4.2008 13:04:36 >