Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
pogovor ko je v družbi in ko je sam 26.3.2008 22:26:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Povejte mi svoje izkušnje. Sem se danes pogovarjala s kolegico o tem, kako se moški obnašajo, ko te recimo pokličejo po telefonu ali ve njih ko so sami, ali pa ko je kdo zraven- kolega, sodelavec...pač nekdo. Predvsem sva govorili o tonu glasu - o nastopu, ne toliko o izboru besed. Kakšne so vaše izkušnje? Spremenijo ton glasu v bolj uradnega ali ostane glas mehak, kot takrat ko se pogovarja z vami ko je sam? Če ga spremeni, kako se počutite? Jaz recimo, ko govorim s svojim po telefonu imam ton glasu vedno isti. Če je kdo zraven ali ne. Pri partnerju dokazano uporabljaš drug ton - mehkejši. Ne uporabljam pa recimo kakšnih izbranih ljubkovalnih besed, ki jih uporabljam, ko sva sama. Moj in pa od kolegice pa oba spremenita ton glasu in sta čist uradna. Sva razvili celo debato o tem, he he. Oba tudi trdita, da so pogovori z ženami, puncami zasebni in da ne morejo govorit pred ostalimi tako kot ko so sami. Meni sicer ni jasno zakaj. Ampak to naj ne bi bilo to, da jih je sram. Pač ne morejo. Pa naj še kdo reče, da smo ženske zakomplicirane Kaj pa vaši možje, fantje? Kaj ve pravite na to?
< Sporočilo je popravil *Angelina* -- 26.3.2008 22:28:18 >
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 26.3.2008 22:37:55
|
|
|
|
lex
|
moj me na hitrco odpravi, bolj v resnem stilu, tko da že kar v naprej vem, da ima nekaj bolj "nujnega" , aja pa če zamuja in ga pokličem kje je, pol je ful uraden in se mi ful opravičuje - zakaj nimam pojma
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 26.3.2008 22:40:42
|
|
|
|
VERONICA
|
Nisem opazila da bi z možem vedno rabila drugi ton kot normalno. Da bi mu z mehkim, ljubečim tonom rekla naj ne pozabi kupit mleko?
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 26.3.2008 23:01:25
|
|
|
|
karmy
|
moški bodo vedno bolj sproščeni v moški družbi, kakor v ženski. Večinoma ženske čvekajo o dojenčkih, plenicah, frutkih, oblekah, čevljih, jih pa to pod nobenim pogojem ne zanima...ponavadi so moški "obsedeni" z avti, tehničnimi stvarmi, samo da nima nobene veze z kakšnimi plenicami...Vendar pri meni še ni nikoli prišlo do kakšnega uradnega pogovora, zmeraj je sproščeno, vendar vem da se krepko boljše počutijo v moški družbi vsake toliko
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 26.3.2008 23:04:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Ce sva oba sama, je nacin in ton pogovora sigurno drugacen, kot ce ga jaz klicem v sluzbo in so okrog sodelavci ali pa on mene, ko sem doma in je cela cetica zraven. Od zacetka mi je slo to na zivce, da je bil totalno uraden, ce je bil se kdo zraven, zdaj pa ni vec tako "grozno".
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 26.3.2008 23:24:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj bivši pa je imel navado bit z mano ful prijazen in ljubezniv, ko so bili drugi zraven. Tako po telefonu kot v živo. Ovako za televizijo
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 27.3.2008 0:30:14
|
|
|
|
arabela*
|
sem opazila razliko ja.Govori bolj uradno in ponavadi je bolj hiter Najbolj pa me razjezi,ko dela ,pa če ga zmotim,pa dvigne tel pa kar v tisti paniki reče:povej.To pa mi lahko čist tlak dvigne.
|
|
[Brisano sporočilo] 27.3.2008 0:46:15
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 27.3.2008 1:33:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Midva kar naprej "visiva" na telfonu (klici ali SMS-i) in se "obkladava" z raznoraznimi mucki, mucicami in podobnim. Pri mojem Dragem sem opazila samo to, da takrat, ko govori z mano in ni sam, nisem "muci", ampak "maco" . On je pa zame tako ali tako vedno nekaj takega. Mislim, da ne govorim z njim nič drugače, ko sem v družbi - ton glasu. Edino toliko popazim, da če mi on reče po telefonu nekaj, kar ni za vse, ki so poleg mene, potem odgovorim s kakšno napol šifro, za katero vem, da jo bo razumel, ali pa z enozložnico. In on tudi. Hitro dojameva, za kaj gre in ni problema . Je pa pri njem to, da četudi ne vem, s kom govori, takoj opazim, ali govori z žensko ali z moškim. Pa ne zaradi tona glasu, ampak zaradi načina, kako se poslovi. Samo ne bom povedala, kako se poslovi - za vsak primer, če me vara s katero od vas .
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 27.3.2008 8:05:51
|
|
|
|
Suzy.
|
Nisem opazila, da bi uporabljal kakšen drugačen ton, ko govori z mano. Razen, kadar se skregava. Je pa mogoče pogovor bolj "uradne sorte" kadar je s sodelavci na kosilu ali kaj podobnega. Jaz mislim tudi, da se z njim in ostalimi pogovarjam enako. Mi je pa zoprno, če kdo posluša kaj govorim. Je pa zanimivo, ker pa točno vem, kdaj se mož pogovarja s svojo mamo. Tisti ton glasu je čist nekaj drugega kot običajno in po eni izrečeni besedi točno vem, kdo je na drugi strani.
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 27.3.2008 8:12:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj ima vedno isti ton glasu in izbor besed. Tudi če so drugi zraven, mi pove, da me ima rad, pa mi enega lubčka pošlje, tudi če so stranke zraven ali šef... ni ga sram, je tak kot je, ampak moj dragi itak odstopa od podobe povprečnega moškega in so vsi okoli njega že navajeni na takšne in drugačne posebnosti .
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 27.3.2008 8:21:06
|
|
|
|
srki
|
Ton je isti, če so drugi zraven, predvem sodelavci ali kolegi, pa je bolj kratek in jedernat. Če prav pomislim, je tak tudi doma-človek, ki pač ne čveka rad o "brezveznik" stvareh-čenčah.
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 27.3.2008 8:49:26
|
|
|
|
piščanc
|
kaj pa vem, če je to samo za moške. saj ton je drugačen ne gelde na spol, ampak na občutke, ki jih želiš s tem izraziti
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 27.3.2008 9:34:41
|
|
|
|
taja27
|
če ga dobim ravno na poslovnem sestanku, je normalno bolj kratek in brez 'cvetk' ... in vedno reče, da me bo poklical, ko bo gotov ... pri meni je isto ... ne morem med sestankom, poslovnim kosilom trosit cvetk ... če pa je s prijatelji, ja pa enako, kot če je sam ...
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 27.3.2008 9:36:29
|
|
|
|
taja27
|
Pa naj še kdo reče, da smo ženske zakomplicirane JA, ženske SMO bolj zakomplicirane ... verjemi mi, da tvoj nima debate s kolegom o tonu glasu, ki ga ti uporabljaš, kadar nisi sama ...
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 27.3.2008 9:47:32
|
|
|
|
Volga
|
Če je v službi, se mu itak vedno mudi in nima časa razpravljati, zato se zmeniva zelo na hitro z običajnim tonom. Edino kadar me sredi noči kliče na mobi, naj mu pridem vrata odklenit, ker nima ključa, uporabi morda za spoznanje mehkejši glas.
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 27.3.2008 10:23:19
|
|
|
|
Netopirčy81
|
Običajno ima isti ton, če se pa kaj skregava po telefonu, ga pa itak oba spremeniva.
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 27.3.2008 10:58:53
|
|
|
|
Skratek46
|
En krat je spremenil ton in ker sm jst na te stvari ALERGICNA sem mu jih fajn napela-tako da zdej civka po telefonu kot da je doma-pa me sploh ne briga kaj si kdo misli,ker sem mu rekla da naj mi raje rece da ga kasneje poklicem(ce ima delo al je na kaki banki in ne more govorit) kot pa da imam obcutek da govorim s kakim poslovnim partnerjem po telefonu.
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 27.3.2008 11:43:21
|
|
|
|
Pajaca
|
Men je pa logika, da se pogovarjaš po telefonu drugač če si sam al pa če je še kdo zraven. Jaz pač pri mojmu vem, da če je uraden, da je kdo zraven in pač takrat povem samo kar je nujnega in končam pogovor. Tud jaz se drugač pogovarjam če sem med sodelavci ali prijatelji, če je kaj nujnega se pogovoriva, če na pa se slišiva ko je čas za pogovor.
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 27.3.2008 21:59:46
|
|
|
|
Kepica83
|
Pri nama je vedno isto. Najin ton je vedno ljubezniv in glas mehak. Ne glede kje sma si na koncu vedno dama lupčka. Pa če je zraven 100 kolegov. On se ne sramuje najinega ljubeznivega odnosa in zato niti ne spreminja izražanja. Uraden je le takrat, ko ima kakšen postopek ( policaj) ampak še takrat reče srce takoj ta nazaj pokličem. Midva sva to kar sva kjer koli in kadarkoli.
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 28.3.2008 5:38:38
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: miniko Pri nama je vedno isto. Najin ton je vedno ljubezniv in glas mehak. Ne glede kje sma si na koncu vedno dama lupčka. Pa če je zraven 100 kolegov. On se ne sramuje najinega ljubeznivega odnosa in zato niti ne spreminja izražanja. Uraden je le takrat, ko ima kakšen postopek ( policaj) ampak še takrat reče srce takoj ta nazaj pokličem. Midva sva to kar sva kjer koli in kadarkoli.
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 28.3.2008 6:42:33
|
|
|
|
srki
|
Upam, da spoznam tega policaja , saj mogoče pa sem ga že
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 2.4.2008 14:33:28
|
|
|
|
muška
|
mene moj vedno po hitrem postopku skensla, če je kdo zraven in govori samo ja, ja, OK, vredu, dobro, vredu, bom, pridem ja , nekaj sem ti hoto povedat, eh ti bom doma, ko se spomnim, ne morem zdaj, vredu, OK, ja... Ko pa je kje sam, pa mi vse na dooolgo in na široko razlaga, pa čeprav je že tik pred domom.
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 2.4.2008 18:16:13
|
|
|
|
Majuska
|
Moj se ne sekira kaj dosti. OK če ima ravno šefa zraven, pol se ne bo šalil kot običajno, če pa je s kolegi ali s kom od domačih, se mi ves razigran javi in mi reče "halo seksi"
|
|
|
|
RE: pogovor ko je v družbi in ko je sam 2.4.2008 19:21:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Sploh nimava navade debatirat po telefonu. Pokličeva se sam če rab kter kej vedet al pa da drugmu naroči naj se recmo v trgovini ustav. Drgač pa ne debatirava po telefonu. Sigurno pa v pisarni al pa celo na kkšnem sestanku neb govorila srce, lubi, miško, piško v tel. , no sej takih osladnosti itak nikol ven ne mečem. Moj pa tud ne. Ton glasu pa se mi zdi da je zmeri isti. Nimam nikol "mehkega" glasu po telefonu, v bistvu mi je bebasto videt 40 letnga dedca sred pisarne k momlja srčica pa ves neki sladek zraven in ne vem še kaj. Se mu zmer režimo . Zanimivo da se njegova glava največkrat obrne za kkšno sodelavko, pa da se največkrat pizdi čez ženo Ne potegnejo mi glih sluzasti ljudje v glavnem.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?