Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: Ankica ....zato so seznam z njegovim imenom in priimkom obesili ... župnik si je za svoje lastniško (!) stanovanje kupil kuhinjo z denarjem župnišča ...so glavni v Cerkvi zaščitili pedofilske duhovnike Zelo nespametno je trditi, da zaradi teh dejanj ni Boga. To je enako kot trditi, da če tvoj župnik tega ne naredi potem veruješ v Boga. Tudi nespametno bi bilo presojati ali Bog obstaja na podlagi mojega pisanja. Mojega obnašanja. Ker če je tako, potem ti lahko pokažem kar nekaj ljudi, ki jasno s svojim življenjem izpričujejo, da je Bog živ, a ti kljub temu ne bi verjela. Obstoj Boga je potrebno iskati drugje, precej globje in ne v dokazih zaradi dejanj posameznikov. Ne trdim, da zaradi teh dejanj Boga ni. Za mene ga ni, če bi bili čisto vsi ljudje na svetu dobri ali pa čisto vsi slabi. In zate Bog je, če so vsi dobri ali vsi slabi. To je dejstvo (ki je sicer lahko nekje v prihodnosti spremenljivo, to dopuščam), tako zate, kot zame. Oba v nekaj trdo verjameva (ali verujeva, ne vem, kaj sem bolj paše), a ne? In se bi mi zdelo popolnoma nespoštljivo, primitivno in nezrelo od tebe zahtevati, da mi moraš fizično dokazat svojo vero ali obstoj Boga. Zate to je. Upam, da sem vedno znala in bom znala to sprejemat in spoštovat. Meni se zdi (ne)vera en zelo pomemben del vsakega človeka in ne morem zdaj kar vsepovprek govoriti, da je nekdo, ki veruje, ovca, slab, neumen,... pa še kakšna floskula se bi našla. Kakšna nespoštljivost. Tisti moji prjatelji, ki so verni, so to, kar so, ravno zaradi tega, ravno zato jih imam rada. Cerkev je ogromna, torej je nekako logično, da so vmes tudi gnila jabolka. zdaj je le vprašanje posameznikovega stališča, s katerega konca gleda. In verjetno večina ateistov in vernikov sprejema dejstvo, da se povsod, kjer je dobro, zraven prilepi tudi slabo. Zato je potrebno neprestano glancat in delat, da slabo ne preraste dobrega. Kot v partnerstvu, je dobro in slabo. Na koncu potegneš črto in vidiš, česa je bilo več. Ampak to lahko vidiš šele čez čas, ko nisi več čustveno vpleten v vse skupaj. Nerealno je le, če ena stran vidi samo slabo ali samo dobro. Npr. če vzamem Cerkvo med drugo svetovno vojno. Vrh se nikoli ni direktno in jasno opredelil proti nacizmu. Ali je zato Cerkev slaba? Nekaj že. Ampak ne morem zraven tega pozabiti na vse duhovnike na Primorskem med obema vojnama in drugo svetovno, ko so vzorno in vztrajno v groznih pogojih italijanizacije skrbeli za slovenski jezik, kulturo, knjige, ljudi. In kot sem že napisala nekje prej, a nismo vsi ovce, če je bilo to že večkrat izpostavljeno? Pač ne moremo čisto na vseh področjih življenja ves čas živeti osveščeno in vsak človek nekaj vzame tako, kot mu je bilo posredovano, brez spraševanja, iskanja v sebi. IZVIRNO SPOROČILO: Ankica In ni samo Cerkev dobrodelna, tudi veliko drugih institucij je, ki dajo OGROMNO denarja za dobre namene (RK, Unicef) Medtem ko se zbran denar za misijone, karitas v RKC namenja izključno temu, denar RK direktor posoja prijateljem za nizke obresti. In ne dajejo svojega denarja, temveč ga zadržijo tudi za sebe. Medtem ko RK in Unicef izplačijeta s tem denarjem tudi svojo plačo je pri Karitasu izključna za prostovoljno delo BREZ nadomestila. Sploh tisti direktor RK mi gre v nos. žalostno, ja, da se z denarjem, ki je namenjen ljudem v stiski, dela profit za lastno rit. So pa tudi pri RK, Unicefu in številnih drugih organizacijah številni prostovoljci. Bistveno se mi zdi, da obstajajo ljudje, ki hočejo pomagati drugim, ne da bi kaj zahtevali nazaj. Npr. krvodajalstvo, ki ga organizira RK, je rešilo že ogromno življenj.
< Sporočilo je popravil Ankica -- 29.3.2008 8:46:26 >
|