|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sem razvajena????
27.3.2008 7:17:48   
softic
Pozdravljeni forumci!
Zjutraj vstajam ob 5,30 uri. Zbudim otroke in jih tudi odpeljem v šolo in to v odaljen kraj, nato se  odpravim v službo in prihajam domov približno od treh do štirih odvisno kaj še moram postorite,(pobrat otroke iz šol 3 kom-14, 17, 18 let) doma pa so še dve punci, ki prihajajo iz šole pred drugo uro.. Ko pridem domov se najemo in čaka me gora posode, pospravljanje in seveda kuha za drugi dan, saj moj delovni čas ne dopušča, da bi me čakali do petih, da bo kosilo na mizi. To je vsakdanji delovnik, s tem da enkrat na teden spečem kruh v krušni peči (po službi), ki ga  nato pospravim v skrinjo. Še veliko je stvari, ki jih opravljam, pa jih ne bom  naštevala ker je brez veze.
Problem vsega tega pa je, da me moj partner dostikat omenja, da se razvajena in nezadovoljna pri njemo, ki mu pomagam pri vzgoji treh najstnic (po vrhu še razvajenih, ki so uboge, ker nimajo mamice) jaz pa verjetno največji bedak, ker jim vsem po vrsti vse strežem, ko pa nisem takšne volje sem pa razvajena.
Kaj mislite vi dragi bralci, takšnih in podobnih zgodbic pa je  na pretek.

Hvala za vsako spodbudno besedo.
39-letnicauser posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sem razvajena????
27.3.2008 7:22:46   
Volga
Problem vsega tega pa je, da me moj partner dostikat omenja, da se razvajena in nezadovoljna pri njemo, ki mu pomagam pri vzgoji treh najstnic (po vrhu še razvajenih, ki so uboge, ker nimajo mamice) jaz pa verjetno največji bedak, ker jim vsem po vrsti vse strežem, ko pa nisem takšne volje sem pa razvajena.
Kaj mislite vi dragi bralci, takšnih in podobnih zgodbic pa je na pretek.

A nismo te zgodbe v drugi izdaji že brali tukaj?

Sicer pa veš kaj, punce so dovolj stare, da pomagajo oz. skuhajo kosilo, imajo dve zdravi roki in nogi, upam, da glavo tudi, ne pa da si sama za vse. Kaj pa mož dela?

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.3.2008 7:27:33   
deja27
to si pa čist sama kriva,če se bojiš,da otrokom ne bo krona iz glave padla,če si ne bo enkrat sam postregu al ponil,ej pri teh letih znajo vse.moj mi pomaga že sedaj pa še 3l ni star.prov zanimivo je-vsaka rokca ti pride prav.ti nisi razvajena,razvajeni so vsi okol tebe.z možm vred,pa če se ti da,ti kr tko naprejuser posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.3.2008 7:36:48   
Anonimen
Otroci so toliko stari, da si morajo sami pospravit sobo, posesat, malo pospravit po stanovanju....

Malo več samozavesti in udariti po mizi. Pri teh letih sem jaz poleg mame in očeta v službi morala storiti marsikaj. In ne bo jim padla krona iz glave, če si bodo malo zdrgnili dlani z delom.

(odgovor članu softic)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2008 7:51:47   
vesel
IZVIRNO SPOROČILO: ***Želva***

Otroci so toliko stari, da si morajo sami pospravit sobo, posesat, malo pospravit po stanovanju....

Malo več samozavesti in udariti po mizi. Pri teh letih sem jaz poleg mame in očeta v službi morala storiti marsikaj. In ne bo jim padla krona iz glave, če si bodo malo zdrgnili dlani z delom.

SE PODPIŠEM!!

druzina je zame vse!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.3.2008 7:53:56   
kristinaj
razvajena pri vsem tem kar opravljaš????!!!! halo....kapo dol taki mami....... razvajeni so vsi okoli tebe, ker jim preveč v rito pihaš......pri taki veliki družinici bi si lahko delo lepo razdelili.....zakaj posodo sama pomivaš?? preloži to opravilo na otroke, pa sesanje, likanje, pranje, ..... če prav razumem vas je 7 in ni hudič, da vsi skupaj ne zmorete v urci pospravit vsega in pripravit stvari za naslednji dan.....

možeku pa nekaj dni obrni hrbet, malce ga ignoriraj, da vidi, koliko vogalov pri hiši podpiraš......tudi tebi pripada ležanje na kavču in branje časopisa ali pa samo sprehod v naravi in klepet s prijateljico.....otroci so veliki, se bodo že znašli, možek pa lahko tudi kaj sam naredi......

upam, da boš situacijo rešila, čeprav je to največkrat začaran krog...... srečno

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.3.2008 7:58:17   
mojamura
verjetno so te vaše punce res navajene na ležerno življenje. Predvidevam, da si od vsega začetka takšna: ustrežljiva, vse postoriš sama ipd. Predlagam pogovor s tvojim partnerjem, naj malo hčeram pove, da je čas, da zavihajo rokave in kaj postorijo po stanovanju. Recimo: ena skuha, ena pomije in ena pospravi po hiši...tebi bo pa še vedno ostalo delo, ampak bo ga pa občutno manj.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.3.2008 8:02:08   
nevica
Tukaj pa si sama kriva,da dobesedno pometajo s tabo.Verjetno si jih že na začetku zveze  preveč razvadila,sedaj pa tega tempa ne zmoreš več.Svetujem ti ,da se z njimi vsedeš in v miru pogovoriš.Povej jim svoja stališča in razdeli delo.Punce že zdavnaj niso več nebogljeni otroci,pri 18 letih sem že bila od doma(študirala v Ljubljani) in skrbela sama zase.Moja dva najstnika mi pri vseh gospodinjskih opravilih pomagata in ni debate  o kakršnem koli izmikanju glede  šolskih obveznosti.Tistih pol urce kolikor potrebujeta,da pospravita sobi ,pospravita posodo v pomivalca pa že imata.
Skratka,če si ne boš pomagala sama,ti ne bo pomagal nihče,zato čimprej zarobanti in pokaži,da si samo človek in ne stroj.
Zanima pa me kakšne "naloge" opravlja tvoj partner?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.3.2008 8:06:21   
Anonimen
Nisi ti razvajena, ampak so razvajeni otroci in mož. Zelo razvajeni, kar se gospodinjskih opravil tiče. Po moji logiki je tako, da družina živi skupaj pod eno streho (biološko povezani ali ne ni važno) in zato vsak poprime za neko delo, ker je v interesu cele družine, da so vsi člani srečni in zadovoljni in da imajo zaradi skupnega dela zato več časa zase in za druge. Ne pa da eden dela vse, drugi pa v zrak gledajo.
Dekleta so več kot dovolj stara, da poprimejo za čisto vsako gospodinjsko delo. Saj se lahko izmenjujejo. Če jih je 5, potem lahko vsak dan ena nredi nekaj. Ja ni vraga, da puncam ne bo krona z glave padla (in možu tudi), če ena da prat perilo, druga ga obesi, tretja zlika, četrta (npr. tista ki pride domov ob dveh) olupi krompir in ga da kuhat, peta pa pripravi mizo. Pa kupite si pomivalni stroj. Po kosilu lahko mož zloži notri umazano posodo. Za vsako zgoraj našteto delo se porabili največ 10 minut. Tebi bi pa najmanj eno uro vzelo. Saj vendar živite v skupnem gospodinjstvu, mar ne? Pa tudi gospod očka bi lahko do sedaj že pogruntal, da privzgajanje splošnih delovnih navad zelo koristi za samostojno življenje. Znaš poskrbeti zase kar se tiče tistih osnovnih stvari in ceniš ter spoštuješ druge zaradi njihovega dela.

Aja, pa še glede tvojega dragega: po moje on "razvajenosti" ne vidi v tem, da bi ti premalo delala, temveč se mu zdi, da ne ceniš srečnega doma, urejenosti, stalnosti, finančne sigurnosti, nekako v tem smislu. Predvidevam, da je to to, ker kolikor razumem, je njegova prva žena umrla? Potem je moral en čas sam skrbeti za punce, verjetno ima zato občutek, da ne razumeš, kaj pomeni negotovost, strah pred izgubo in podobne stvari.

Nasploh, vsak mora nekaj prispevati, da bodo vsi srečni in zadovoljni, tako in drugače.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 27.3.2008 8:07:07 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.3.2008 8:08:23   
Anonimen
Kaj ko bi vsaj en dan ne naredila to kar zgoraj opisuješ, me zanima če bi potem spremenil mnenje. Razen, če ti razvajenost očita zaradi česa drugega? Pričakuje od tebe nekaj druga, naprimer? Ni jasno, ali vse zgoraj počneš po svoji ali tuji volji. Temu kar ti praviš pomoč pri vzgoji najstnic lahko okarakteriziram kot klasično razvajanje. Razumem sočustvovanje z njihovo izgubo, v vsem ostalem ne vidim smisla, punce so dovolj stare da poskrbijo same zase, ali pač? A jim v usta tudi neseš?  

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.3.2008 8:11:47   
lelčy

se podpišem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.3.2008 8:13:38   
piščanc
ok, pišeš kaj delaš. ampak kje pa je tukaj razvajenost?

in ja, pospravljanje pri petih odraslih otrocih naj ne bi bil več tvoj problem. nauči se organizirati delo tako, da boš samo povedala kaj mora kdo narediti, ti si vodja, ne delovec.
kaj imata pa s partnerjem pa nimam pojma

iz malega zraste veliko

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.3.2008 8:16:06   
srki
Mislim, da si že naslov teme dala napačen. So razvajene/-i.

Pri tej starosti pa bi že res morali marsikaj postorit, madona.

(odgovor članu lelčy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.3.2008 8:41:49   
smigli
Nisi razvajena ampak neumna, ker dopuščaš, da te imajo za deklo! Pri taki starosti bi  morale punce malo bol sodelovati, saj ste skupnost konc koncev. Vsi za mizo in z argumenti na dan, naredite seznam dnevnih opravil in si jih lepo porazdelite med sabo, to lahko naredite za cel teden v naprej. Narediš razpredelnico, vodoravno vpišeš imena, navpično pa opravila in jo obesiš na vsem vidno mesto. Na začetku se bodo seveda upirali, vendar jim povej, da imajo vsi po dve roki kot ti, da so opravila vaša in ne tvoja dolžnost, da boste tako imeli več časa za druge reči, ki jih lahko delate skupaj. Sedaj se jim zdi samoumevno, da si ti za vse, ne cenijo tvojega truda, ker ne vejo kako se je treba truditi, da vse lepo teče. V trenutku ko bodo še ostali člani opravljali gospodinjska dela, jih bodo tudi bolj spoštovali in sami bolj pazili na red in čistočo. Seveda pa je tu nujno potrebno strinjanje tvojega partnerja, ker drugače bo hudo. Pogovorita se najprej vidva na samem, da se vskladita in šele potem vsi skupaj.

Srečno in nikar se jim ne pusti!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.3.2008 9:10:39   
Blejka26
seveda nisi razvajena..imaš vsakodnevni tempo,ki ti počasi najeda,ker je nonstop eno in isto.Probaj  si vzeti mal časa zase in pejd s kolegicam na en drnk,kavo..boli naj te,kaj ti tvoj govori..zaradi otrok ti še ni treba zapustiti svojega življenja in s tem ne mislim,da nimaš otrok rada.Jaz sem to spoznala sedaj po 27mesecih da zapravljam svoje življenje ker sem nonstop doma,ker pol mislim da sem najboljša mama na svetu,ker ves čas posvetim otrokoma.ti se mal razvajej,da ti bo tvoj vsaj kej mel za rečt

< Sporočilo je popravil Blejka26 -- 27.3.2008 9:11:46 >

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.3.2008 9:26:56   
taja27
ne, nisi razvajena ... si pa želiš pridobiti spoštovanje na ta način, da si preveč ustrežljiva in drugim odnašaš riti ... in to ni dobro.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.3.2008 10:13:30   
Netopirčy81
Sam to je pa res mal čudn, da pri tolk starih otrocih vse sama podelašuser posted image . Se strinjam s predhodnicami, da morš otroke kar zaposliti. To bo pomagalo tebi in tudi njim, saj se bojo s tem naučile samostojnosti in bojo znale kasneje same poskrbeti zase. Tko da, začni malo nase gledat! 

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.3.2008 11:16:17   
lex
jaz bi zlikala samo tvoje in moževe stvari, ostalo lahko gospodičnice naredijo, zahtevaj vsakodnevno pomivanje posode - naj si ga razdelijo čez teden vsak dan ena,....

vsem ostalim brco v rit, pa bo razvajenost šla. Ali pa en dan ne skuhaj po službi idi direkt k frizerju, s kolegico na kavo pa naj se zrihtajo, verjemi bojo že

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
27.3.2008 14:29:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
27.3.2008 15:30:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Jaz sem od 10 leta dalje, likala, 1x na teden pospravila stanovanje, pomivala posodo,...samo kuhala nisem, to sem šele pri možu začela.

Pri meni je bilo enako. Pa ne samo to. Ker smo imeli živino sem še za njo skrbela itd. Imam punci stari 8 in 10 let pa vem, da sta malo razvajeni. Ampak sčasoma se bodo morale navaditi vsakršnega dela. To, da nimajo svoje mamice naj jim ne bo izgovor, kaj pa, ko imajo srečo, da imajo tebe? Jaz mislim, da punce pri 15-ih lahko poskrbijo same za svojo rit in delajo gospodinjska opravila. Če boš ti to delala namesto njih, kot že sedaj delaš, ne boš imela nikoli hvaležnosti. Vsedte se, naredi plan, vsakemu daj svojo obveznost, ti pa samo kontroliraj in dajaj nasvete. Ti bodo še nekoč hvaležne za to. Lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
27.3.2008 15:31:21   
Jutra
Če prav razumem, si mačeha trem najstnicam, ki so izgubile mamo. Ni jim bilo lahko, zato si dala vse od sebe, da bi jim bila dobra nadomestna mati. Zgleda pa, da je tvoj mož bolj potreboval eno pridno gospodinjo in deklo, ti pa si se v nekaj letih pošteno iztrošila. Se mi smiliš, res. Četudi doslej nisi naredila reda pri hiši, ga  poskušaj sedaj. Vsi otroci morajo sodelovati pri domačih opravilih. PIKA!

Mi je jasno, da se bodo vsi spuntali, ampak, če se imaš rada in bi rada imela še kaj od življenja, boš morala nekaj narediti. Drugače boš takole pregorevala še 20 let in še več.

Še to: da ne boš mislila, da te bodo pastorke in tvoj mož za ves tvoj trud in gospodinjenje cenili. NIKOLI! Tudi hvaležni ti ne bodo nikoli, ker jim je vse to, kar delaš za njih samoumevno.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.3.2008 15:47:26   
smigli
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra

Še to: da ne boš mislila, da te bodo pastorke in tvoj mož za ves tvoj trud in gospodinjenje cenili. NIKOLI! Tudi hvaležni ti ne bodo nikoli, ker jim je vse to, kar delaš za njih samoumevno.

in tudi SPOŠTOVALI te ne bodo 

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.3.2008 18:05:51   
metuLJchy
Ne nisi razvajena oz. premalo. Saj ni tvoja dolžnost jih streči spredaj in zadaj, konec koncev so punce dovolj stare da bi ti komot pomagale. Po moje moraš tudi ko si v zvezi ohranit svoje interes, čas zase - občutek imam, da ti časa zase nimar ravno v izobilju. Na kratki rok, morda tako razdajanje daje občutek da te bodo zato imeli raje, na dolgi rok pa te bo izpraznilo, psihično in fizično.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.3.2008 22:11:30   
kaya2007
user posted image  sem pod tem naslovom čisto drugačen tekst pričakovala user posted image  pa saj itak sama veš odgovor!

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
27.3.2008 22:12:02   
Kepica83
Midvi z sestro sma že od prvega razreda sami skrbeli za gospodinjstvo. Kaj se tiče pospravljanja in pomivanja posode. Oz. je bilo tak zmenjeno kdo je prvi doma začne pospravljat stanovanje, kar je samo umevno. Tudi kuhat sma začele zelo hitro nekje 6 ali 7 razred OŠ. Prvi letnik srednje šole sem sama skrbela da so bili vsi računi plačani, hladilnik poln ,obleke oprane in speglane, stanovanje vsak dan pospravljeno pikobelo in skuhano kosilo. Oz. kosilo in pospravljanje je spet bilo tako- kdo je prvi doma to naredi. Edino če je bil ata prvi je skuhal kosilo pospravljanje pa je ostalo tistemu ki je prišel za atijem. Naša dva sta imela take službe da sta oba hodla okrog 6 domov. In niti pod razno nebi dopustila da bi oba crknjena prišla v razmetano stanovanje brez kosila na mizi. Enostavno mi preveč pomenita. In se mi zdi normalno da si družina med sabo pomaga.  Ti postavi doma pravila. Je pa grozno žalostno kakšnega ***** tipa maš. Pa glavo mu odškrnem če mi to reče. Daj postavi se za sebe pa daj tem razvajenim smrkljam malo vetra. Naj kuhajo, perejo, peglajo, pospravljajo... Saj niso invalidi. Čas je da se vležeš na kauč in z prstom kažeš kaj še morejo naredit. Dovolj jih je in če si delo porazdelijo se nebodo grozno zmantrale. Nehaj jih razvajat ampak jih pripravljaj na življenje.

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?