|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice '08 - 3.del
23.3.2008 19:16:46   
Katina
jana, jaz sem na steno slikala z akrilnimi barvami. Sem pa tudi že s temperami in mešanico jupola + dipi. S sten nismo spravili še nobene slike, tako da mi odstranjevanje ni znano.
naty* jaz bom šla domov tudi v nosečniških oblačilih. Pri user posted image sem bila lažja le za 5 kg in še zdaleč se ne bi spravla v normalne hlače.
Glede očetovstva: midva sva na CSDju dobila 2 zapisnika o priznanju očetovstva - enega imam s sabo v materinski knjižici, da bom že v porodnišnici z matičarjem lahko uredila, da bo v rojstni list že vpisan tudi oče. Nam so na MŠ rekli, da je potrebno imeti ta zapisnik s seboj, za poročene pa zadostuje kopija poročnega lista. Tako je v Lj, za Postojno pa ne vem.
špelin@ seveda sem morala pokukat v album. Vidim, da ste že resno pripravljeni na novega člana user posted image . Moja user posted image bi umrla za zgornjo posteljo na pogradu in žica, da njeno sobo zamenjali z delovno, kjer imamo vgrajeno posteljo nad omarami. Samo jaz nujno rabim delovni kotiček tako, da se še nisem sprijaznila s tem, da bo treba verjetno kmalu sobo spremenit v otroško - zato z odločitvijo še odlašam.

****, še dobro, da sta s Samio v SLO, da se malo naužije snega - čeprav ga je bilo letos komaj za vzorec. Vprašanje kdaj bo naslednjič uživala na snegu.

Sicer pa še dobro, da smo majčice - zamislite si, da zdajle odhajate iz porodnišnice - saj rabite kombinezonuser posted image

Mi smo bili povabljeni k mojim staršem na Velikonočne dobrote, no jaz sem se jim letos popolnoma odpovedala in ........ preživela user posted image . Drug teden moram mal poklicat mojo diabetologinjo, ker imam po zajtrku težave z izmerjenim sladkorjem, čeprav jem eno in isto in nič ne grešim. Zgleda, da je res, da se z višino nosečnosti tudi težje obvladuje sladkor. o, bomo vidli, kaj bo rekla - sicer imam pa tko čez dober teden pregled tam in bomo vidli kako in kaj.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2601
   RE: Majčice '08 - 3.del
23.3.2008 19:19:42   
Anonimen
Edinos: Dobro došla v klubu žen ki imamo res "super tašče"user posted image ... Sam tok da veš da nisi osamljen primerek...

Tally: nisem spregledala...user posted image  lepo ime.

Špelin@: dober si tole zrihtala...sobico.

Tamara: Lepo da se nam kaj javiš...

Drugače pa grem se jutri oglasim...Me full bolijo ledvica. Nimam pojma zakaj... verjetno premalo pijem. Grem kar počivat...

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 2602
   RE: Majčice '08 - 3.del
23.3.2008 19:52:33   
barbaw
edianos če ne pa daj taščo v oglas. user posted image  

Jaz sem tudi imela za iz P nosečniške hlače, ker mi ni zrastel samo trebuh ampak tudi rit. user posted image  Trebuh kar hitro splahni, samo ne v prvotno stanje, ker se morajo mišice, ki so postale ohlapne zaradi user posted image  spet ojačat. Sem pa po dveh tednih oblekla hlače iz časa pred nosečnostjo.

špelin@ user posted image user posted image  za sobico. Res je luštna. Imam kar slabo vest, ker nimam še previjalne in posteljice pripravljene.

Katina user posted image  ker tako pridno paziš. Upam, da se tale sladkor vseeno da obvladat pa čeprav težje. Še malo pa boš rešena, pa tvoj user posted image  tudi ne bo več v nevarnosti. user posted image

_____________________________

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2603
   RE: Majčice '08 - 3.del
23.3.2008 21:37:14   
kasso
Ojla, upam, da ste se danes lepo imele.... mi smo bili cel dan okrog. Včeraj pa noreli po snegu in delali snežaka user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Naty*
Aja pa tole pokomentirajte tiste, ki ste že rodile. Sm se pogovarjala s parimi, ki so že tud rodile in so rekle, da za odhod iz  P zase niso mele nobenih posebnih oblačil in so oblekle tisto v čemer so prišle tja, ker so nosečniške hlače itak raztegljive, trebuh ti pa še ne uplahne. Predvidevam, da v primeru, če ti voda odteče (oz. odteka) vmes to ne pride v poštev, kaj pa drugače? Kaj ve mislite?

Jaz sem šla domov v istem kot prišla v P...  če bi mi odtekla voda med vožnjo v P , pa bi mi moj že kaj prinesel.... Perilo pa sem imela s seboj čisto.

Tamara, je zidava za vami, da boš imela čas se spravit na oblekce?





(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 2604
   RE: Majčice '08 - 3.del
23.3.2008 21:43:28   
špelin@
No, vidim, da vlada malo zatišja user posted image  Ko takole spremljam, kako vestno štejete tedne, sem sama vedno v dilemi, ker ne vem, ali naj si jih štejem po koledarsko izračunanem PDP mojega G ali po PDP, postavljenem po UZ merah user posted image  Razlike je celih 9 dni user posted image  Čutim, da je naš fantič že krepko veliko bitje, je pa tudi tak divjak, da me že vse boli user posted image  Že ves večer me tako brca levo pod rebra, da ne morem ne sedeti ne ležati in zdajle lepo stoje tipkam user posted image  Me prav zanima, če mi bo G naslednjič delal kontrolni UZ rasti.
 
Katina, moja velika pika je noro navdušena nad svojo novo posteljo - prav uživa tam gor pod stropom user posted image  Ima svoje lastno kraljestvo user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Katina
Drug teden moram mal poklicat mojo diabetologinjo, ker imam po zajtrku težave z izmerjenim sladkorjem, čeprav jem eno in isto in nič ne grešim. Zgleda, da je res, da se z višino nosečnosti tudi težje obvladuje sladkor. o, bomo vidli, kaj bo rekla - sicer imam pa tko čez dober teden pregled tam in bomo vidli kako in kaj.


Na srečo se že bližaš cilju, me smo s tabo user posted image user posted image user posted image
 
edinaos, naša velika pika je res nora na modro user posted image  Čeprav mora biti občasno kombinirana z roza user posted image  Jaz za stene obožujem svetlo zeleno, zato je tudi dnevna/spalnica oz. stene v njej takšne barve.
 
Ja, mimogrede: danes sva se z user posted image  lotila šivalnega stroja, ampak so navodila tako skopa in nerazločna, da ga enostavno ne znam usposobiti, zato pride jutri moja mami na pomoč user posted image
Preden grem pod tuš, naj vsem zaželim še sladke sanje user posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 2605
   RE: Majčice '08 - 3.del
23.3.2008 21:45:52   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: Anitka


I. SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE

1. 5 tetra plenic (ali 3 tetra in 2 Pampers)
2. 1 povijalno plenico
3. žabice
4. 2 spodnji majici (tetra) ALI
5. 2 vrhnji majici (bombaž - mako) OZ. TEGA NISEM IMELA
6. 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka)
7. 1 vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek
8. copatki ali nogavičke
9. otroška odejica za na avtosedež oz. košaro
10. avtosedež za pot domov
11. rokavičke (da se ne popraska - če so potrebne tudi za doma) NIKOLI RABILA
12. duda NISEM IMELA


II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO

A. DOKUMENTI
1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija - izvidi
2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno) V PO NE RABIŠ
3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena  (?? - od kod, kako??) IME POVEŠ KAKŠNO BO TAKOJ PO PORODU, MISLIM, DA NE RABIŠ DRUGEGA
4. zdravstvena izkaznica (potrjena)
5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.)
6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu MI NISMO IMELI NIČ S SEBOJ V P
7. osebni dokument

B. STVARI
1. toaletna torbica: zobna pasta in ščetka, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon (suhi), škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice, papirnati robčki …
2. Bepanthen ali Lanolin (se dobi v porodnišnici, če rečete!) za mazanje prsi – ali pa krema od Aventa, ker je ni treba pred dojenjem brisati, blazinice za prsi, nastavek za bradavic TEGA NIKOLI IMELA
3. damske vložke - vir 80
4. sp. perilo - več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan (priporočljive so tiste za enkratno uporabo)
5. nogavice 5 parov
6. copate
7. 2 x nedrček za dojenje
8. halja, spalna srajca DOBIŠ V P
9. obleko za domov – hlače, majica, čevlji (pripelje partner naknadno)
10. pijačo
11. mobilni telefon in polnilec
12. fotoaparat in baterije
13. denarnica z drobižem
14. piškoti SENDVIČ, KER PIŠKOTE IN PREPEČENEC IMAJO V P
15. če ste bile šivane, vam bo izredno prav prišel obroček za napihnit, da se boste lažje vsedle


Črpalka pa je tako v porodnišnici (po potrebi nabavi partner naknadno)


(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 2606
   RE: Majčice '08 - 3.del
23.3.2008 21:53:09   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw
Sem se še spomnila ene stvari, ki spada med obvezno opremo z v P in to je nekaj za vlažit ustnice (labello ali pač kaj uporabljate).


isto kot špelina..... imela vedno s seboj in nikoli rabila user posted image user posted image user posted image

Špelina, a so tebe kaj mučili poporodni popadki?
Jaz imam po drugem porodu zelo slabo izkušnjo. Celo prvo noč nisem spala zaradi hudih bolečin oz. poporodnih popadkov. ponoči sem vsa prepotena vstala in šla do sestre, ker nisem vedla kaj mi je....pa mi je rekla, da nipanike, to so poporodni popadki in po vsakem porodu so hujši. Tako, da je mene zdaj bolj strah tega kot pa samega poroda. Poleg vsega mi sestra sredi noči ni dala nič proti bolečinam in šele naslednje jutro pri viziti sem prosila in so mi dali tablete, na srečo je bilo potem malo bolje. Prve dni, pa je bilo dojenje ena huda muka.
Po prvem porodu pa sploh nisem vedela, kaj so to poporodni popadki.

< Sporočilo je popravil kasso -- 23.3.2008 21:54:32 >

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2607
   RE: Majčice '08 - 3.del
23.3.2008 22:23:32   
mixi
kasso ma ona je baje načrtovala froca 3 leta in se kao ni primlo , da si je nakazovala visoke prispevke sem 100% ker gleda samo nase in je rekla večkrat da je ona v življenju na prvem mestu, otroci, starši itd in da če bi ji na koncu mesca recimo ostalo jurja evrov od dobička da ga nikoli ne bi razdelila med svoje delavce ampak bi porabla zase

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 2608
   RE: Majčice '08 - 3.del
23.3.2008 22:31:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw

edianos če ne pa daj taščo v oglas. user posted image  



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ni slaba idejauser posted image user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu barbaw)
  Neposredna povezava do sporočila: 2609
   RE: Majčice '08 - 3.del
23.3.2008 22:44:48   
mixi
no daš taščo v oglas zamenjam taščo za baterijo za avto znamke zmaj. šifra: zmaj za zmajuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2610
   RE: Majčice '08 - 3.del
23.3.2008 22:45:13   
mixi
se hecam da me čuje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2611
   RE: Majčice '08 - 3.del
23.3.2008 23:53:25   
jana81
no jst sem spet nočna...
 
sva se z mojim ob 23 h spakirala in šla na kebab...mislim ej tole moje nočno jedenje se mora končat. 
 
mixi dober oglas ni kaj.
 
špelin sej ponavadi za te stroje tko napišejo navodila, da jih še sam sestavljalec ne razumeuser posted image
 
ma nič grem mal Donata spit, ker me hoče neki zgaga pečt,pol pa še mal red tv, kr lahko jutri spim.
 
nočko vsem skupaj...

_____________________________

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 2612
   RE: Majčice '08 - 3.del
24.3.2008 5:54:51   
aurora28
IZVIRNO SPOROČILO: Anitka

Sem na enem drugem forumu našla tale seznamček in ga dam v obravnavo. Predvsem prosim, da se vključite tiste, ki ste že rodile, pa seveda tudi druge.

I. SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE

1. 5 tetra plenic (ali 3 tetra in 2 Pampers)
2. 1 povijalno plenico
3. žabice
4. 2 spodnji majici (tetra)
5. 2 vrhnji majici (bombaž - mako)
6. 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka)
7. 1 vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek
8. copatki ali nogavičke
9. otroška odejica za na avtosedež oz. košaro
10. avtosedež za pot domov
11. rokavičke (da se ne popraska - če so potrebne tudi za doma)
12. duda


II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO

A. DOKUMENTI
1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija - izvidi
2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno)
3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena  (?? - od kod, kako??)
4. zdravstvena izkaznica (potrjena)
5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.)
6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu IMAM KOPIJO POROČNEGA LISTA KAR V MATERINSKI
7. osebni dokument TO IMAM PA ITAK VEDNO S SEBOJ

B. STVARI
1. toaletna torbica: zobna pasta in ščetka, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon (suhi), škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice, papirnati robčki … NE RAZUMEM ZAKAJ SUHI ŠAMPON, PA SAJ SE LAHKO GREŠ STUŠIRATI IN LASE OPRATI AL NE user posted image JAZ IMAM ŠE VLAŽILNE ROBČKE S SEBOJ, KER ČE NE BOM MOGLA POD TUŠ, DA SE VSAJ TAKO NA HITRO MALO OSVEŽIM. IMAM PA BIONSEN ROBČKE, KI MI NAJBOLJ OD VSEH ODGOVARJAJO.
2. Bepanthen ali Lanolin (se dobi v porodnišnici, če rečete!) za mazanje prsi – ali pa krema od Aventa, ker je ni treba pred dojenjem brisati, blazinice za prsi, nastavek za bradavice SEM SI KUPILA LANOLIN IN SEM ZADOVOLJNA Z NJIM, JE MALCE TRD, AMPAK GA NAJPREJ MALO RAZTOPIM MED PRSTI IN POTEM SE DOBRO RAZMAŽE
3. damske vložke - vir 80 IMAM 2 PAKETA
4. sp. perilo - več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan (priporočljive so tiste za enkratno uporabo) SVOJE SPODNJE HLAČE BOM UPORABILA SAMO PRI ODHODU IZ P, DRUGAČE PA BOM UPORABLJALA SP. HLAČE ZA 1 X UPORABO
5. nogavice 5 parov
6. copate IMAM SVOJE OD KOPITARNE, KI IMAJO VISOK PODPLAT IN SE UJEMAJO V BARVI S KOPALNIM PLAŠČEM user posted image
7. 2 x nedrček za dojenje BOM IMELA SAMO ENEGA
8. halja, spalna srajca IMAM SVOJO
9. obleko za domov – hlače, majica, čevlji (pripelje partner naknadno)
10. pijačo
11. mobilni telefon in polnilec JAZ BI ŠE TLE DOPISALA IZ LASTNIH IZKUŠENJ IN SICER KO SEM LEŽALA V BOLNICI SEM IMELA S SEBOJ POLNILCA, AMPAK SE JE MOBITEL ČEZ NOČ UGASNIL, AMPAK OD MOJE ZMEDENOSTI SE NISEM NIKAKOR MOGLA SPOMNITI KAKŠNA JE PIN KODA IN SEM TRIKRAT VNESLA NAPAČNO (BAJDEVAJ MAMIMO user posted image user posted image PIN KODO) IN SE MI JE MOBITEL ZABLOKIRAL, TAKO DA SEM MOŽA FEHTALA, DA JE DOMA POISKAL MED PAPIRJI PUK KODO. TAK DA ŽENSKE IMEJTE NA KAKŠNEM PAPIRJU V DENARNICI NAPISANO PIN KODO ZA MOBITEL.
12. fotoaparat in baterije
13. denarnica z drobižem
14. piškoti
15. če ste bile šivane, vam bo izredno prav prišel obroček za napihnit, da se boste lažje vsedle MI GA BO DRAGI KUPIL PO POTREBI


Črpalka pa je tako v porodnišnici (po potrebi nabavi partner naknadno)

  TE SI SPLOH NISEM KUPOVALA, NAJPREJ BOM UPORABILA TISTO V P, ČE PA SE BO IZKAZALO, DA JO POTREBUJEM TUDI ZA DOMOV, PA MI JO BO DRAGI KUPIL. user posted image

Zdaj pa vam še zaželim lep dan in pristavim user posted image . Jaz bom zdajle skuhala belo kavico, ker bova z možekom imela za zajtrk belo kavo in orehovo ter makovo potico. user posted image




_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 2613
   RE: Majčice '08 - 3.del
24.3.2008 8:21:38   
Estrella*
Guten Morgen!

Včeraj vas je pa snegec malo poleniluser posted image  Mi3 smo šli k tašči , kot vedno na shod. Dolgčasssss. Vsako leto isto in slabše. Spet sem se najedla in posledica je bila neprespana noč. Sem ugotovila, da po 4 uri popoldan nimam kaj za jest oz. kako lahko malenkost in potem imam mir celo noč.
Včeraj me je polek zgage dajala še ena neprijetnost, ki me je počasi že zaskrbela.

Vsake toliko časa me tako zašravfa, popolnoma enako kot ta prav popadek. Sem skušala večino časa v ležečem položaju preživeti, pa je stanje brez sprememb. Sploh ne vem ali naj grem do G ali naj čakam???



IZVIRNO SPOROČILO: aurora28

IZVIRNO SPOROČILO: Anitka

Sem na enem drugem forumu našla tale seznamček in ga dam v obravnavo. Predvsem prosim, da se vključite tiste, ki ste že rodile, pa seveda tudi druge.

I. SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE

1. 5 tetra plenic (ali 3 tetra in 2 Pampers)
2. 1 povijalno plenico
3. žabice
4. 2 spodnji majici (tetra)
5. 2 vrhnji majici (bombaž - mako)
6. 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka)
7. 1 vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek
8. copatki ali nogavičke
9. otroška odejica za na avtosedež oz. košaro
10. avtosedež za pot domov
11. rokavičke (da se ne popraska - če so potrebne tudi za doma)
12. duda


II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO

A. DOKUMENTI
1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija - izvidi
2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno)
3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena  (?? - od kod, kako??)
4. zdravstvena izkaznica (potrjena)
5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.)
6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu IMAM KOPIJO POROČNEGA LISTA KAR V MATERINSKI
7. osebni dokument TO IMAM PA ITAK VEDNO S SEBOJ

B. STVARI
1. toaletna torbica: zobna pasta in ščetka, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon (suhi), škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice, papirnati robčki … NE RAZUMEM ZAKAJ SUHI ŠAMPON, PA SAJ SE LAHKO GREŠ STUŠIRATI IN LASE OPRATI AL NE user posted image JAZ IMAM ŠE VLAŽILNE ROBČKE S SEBOJ, KER ČE NE BOM MOGLA POD TUŠ, DA SE VSAJ TAKO NA HITRO MALO OSVEŽIM. IMAM PA BIONSEN ROBČKE, KI MI NAJBOLJ OD VSEH ODGOVARJAJO.
2. Bepanthen ali Lanolin (se dobi v porodnišnici, če rečete!) za mazanje prsi – ali pa krema od Aventa, ker je ni treba pred dojenjem brisati, blazinice za prsi, nastavek za bradavice SEM SI KUPILA LANOLIN IN SEM ZADOVOLJNA Z NJIM, JE MALCE TRD, AMPAK GA NAJPREJ MALO RAZTOPIM MED PRSTI IN POTEM SE DOBRO RAZMAŽE
3. damske vložke - vir 80 IMAM 2 PAKETA
4. sp. perilo - več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan (priporočljive so tiste za enkratno uporabo) SVOJE SPODNJE HLAČE BOM UPORABILA SAMO PRI ODHODU IZ P, DRUGAČE PA BOM UPORABLJALA SP. HLAČE ZA 1 X UPORABO
5. nogavice 5 parov
6. copate IMAM SVOJE OD KOPITARNE, KI IMAJO VISOK PODPLAT IN SE UJEMAJO V BARVI S KOPALNIM PLAŠČEM user posted image
7. 2 x nedrček za dojenje BOM IMELA SAMO ENEGA
8. halja, spalna srajca IMAM SVOJO
9. obleko za domov – hlače, majica, čevlji (pripelje partner naknadno)
10. pijačo
11. mobilni telefon in polnilec JAZ BI ŠE TLE DOPISALA IZ LASTNIH IZKUŠENJ IN SICER KO SEM LEŽALA V BOLNICI SEM IMELA S SEBOJ POLNILCA, AMPAK SE JE MOBITEL ČEZ NOČ UGASNIL, AMPAK OD MOJE ZMEDENOSTI SE NISEM NIKAKOR MOGLA SPOMNITI KAKŠNA JE PIN KODA IN SEM TRIKRAT VNESLA NAPAČNO (BAJDEVAJ MAMIMO user posted image user posted image PIN KODO) IN SE MI JE MOBITEL ZABLOKIRAL, TAKO DA SEM MOŽA FEHTALA, DA JE DOMA POISKAL MED PAPIRJI PUK KODO. TAK DA ŽENSKE IMEJTE NA KAKŠNEM PAPIRJU V DENARNICI NAPISANO PIN KODO ZA MOBITEL.
12. fotoaparat in baterije
13. denarnica z drobižem
14. piškoti
15. če ste bile šivane, vam bo izredno prav prišel obroček za napihnit, da se boste lažje vsedle MI GA BO DRAGI KUPIL PO POTREBI


Črpalka pa je tako v porodnišnici (po potrebi nabavi partner naknadno)

  TE SI SPLOH NISEM KUPOVALA, NAJPREJ BOM UPORABILA TISTO V P, ČE PA SE BO IZKAZALO, DA JO POTREBUJEM TUDI ZA DOMOV, PA MI JO BO DRAGI KUPIL. user posted image

Zdaj pa vam še zaželim lep dan in pristavim user posted image . Jaz bom zdajle skuhala belo kavico, ker bova z možekom imela za zajtrk belo kavo in orehovo ter makovo potico. user posted image





Aurora: nekao velja pravilo, da si 6 t po porodu nej ne bi umival las s tekočo vodo. Saj veš prehladi in podobne reči. Jaz osebno nisem mogla zdržat več kot teden dni, ker sem imela tako maste in smrdeče da je bilo joj. Sem si kar umila in fejst posušila. Ven pa itak nisem rinla po pranju las.
 
labella nisem imela sabo in bi ga seveda krvavo potrebovala, saj so bile moje ustnice razpokane do krvi!!!!
 
Modrček za dojenje tudi nisem imela, vendar bo glede na mojo velikost prs in količino mleka, ki mi je iztekala, tokrat 100% v torbi za P.
 
nastavki za dojenje jih nisem imela , pol mi je pa user posted image kupil ta velike , pa so bili kljub temu premajhniuser posted image  in so romali v koš. Zame ni pomoči!!!!!
 
duda: nisem imela , v KR  jo kao ne dajo, ko pa sem vidla čez noč kakšne dojencle na oddelku pri sestrah, pa je imel vsak svojo.
 
Glede dokumentov pa je v vsaki P drugače. Bolje je imeti vse sabo kot pa kaj premalo.
 
Iz P sem šla v nosečniških oblačilih, ker tudi jaz kljub temu, da mi je ostala samo slaba kila viška nisem zlezla v stare stvari še 14 dni po porodu.
 
kasso: si me pa pošteno prestrašila. Poporodni popadki?????What the F...is that???Je to mogoče tako močno močno boleče krčenje maternice po porodu ali kaj?? Daj kaj več napiši o tem , pilssss
Pa še to, kako si ti oblekla svojega dojencla v začetku julija. Jaz si nekako ne morem predstavljati, da ga oblečeš praktično isto kot tistega ko se rodi decembrauser posted image
 
Špelin: lepa sobica. Ko je Andraž zagledal pograd se mu je spet odtrgalouser posted image  Me pa zanima ali bo mali spal pri puncah? Naš namreč samo razpreda o tem, da mora nujno kupit pograd, ker želi, da bo sestrca imela sobo pri njemuuser posted image  Nikakor mu ne morem zbit iz glave, da to ne gre in da bo mala imela svojo sobo.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2614
   RE: Majčice '08 - 3.del
24.3.2008 8:48:04   
aurora28
Estrella*: nekao velja pravilo, da si 6 t po porodu nej ne bi umival las s tekočo vodo. Saj veš prehladi in podobne reči. Jaz osebno nisem mogla zdržat več kot teden dni, ker sem imela tako maste in smrdeče da je bilo joj. Sem si kar umila in fejst posušila. Ven pa itak nisem rinla po pranju las.


Aja tega pa nisem vedela. Jaz si jih bom kar oprala in fino posušila. Slabost je ta, da nimam tako dolgih, da bi si jih lahko dala v čop ali kito, imam tako dolžino, ki je totalno nepraktična iz tega pogleda, nič si ne morem narediti in edino kar mi preostane je pranje. Estrella* povej mi na kakšen princip pa deluje suhi šampon in kakšni so potem lasje, a to zgleda kot, da so sveže oprani al kaj user posted image




_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 2615
   RE: Majčice '08 - 3.del
24.3.2008 8:50:04   
barbaw
Dobro jutro!

Špelin@ jaz računam PDP po zadnji menstruaciji, ker UZ vedno drugače kaže. Bi potem jaz tudi lahko več kot teden odštela, pa ne bom. MI je pri škratu tudi kazalo, da je za 2 tedna večji, pa sem ga rodila po PDP.

kasso poporodni popadki? user posted image  Prvič slišim in nikoli imela. Mene je samo treslo takoj po porodu, pa še to je minilo po cca 10 -15 min. Me je prav zeblo od utrujenosti. Potem pa sem bila kot da nikoli ne bi rodila. Sem veselo pisala SMS-e in jih pošiljala okrog. user posted image

Pranje las? To sem jaz delala nemoteno. Še v P sem si jih enkrat umila, ker sem se tako potila, da ni bilo vzdržno. Tuširala sem se pa milijonkrat na dan. Vsakič ko je bilo možno.

Dude tudi v MB ne dajejo vsaj pred pediatri ne. Drugače pa imajo vedno skrito sterilno dudo za nujne potrebe. user posted image  Jaz jo bom že imela, ker mi je bilo res hudo, ker še ni bilo pravega mleka in se je zbujal ma non-stop. Se mi zdi, da celo noč nisva spala, pa cimra tudi ne. Žal. Drugo noč pa je ona iz istih razlogov dežurala. Zdaj bom bolj pametna. user posted image

Estrella jaz sem Jako julija imela že v bodiju s kratkimi rokavi ali celo brez. Ko je bilo ful vroče pa je bil nagec, ker je bilo revežu tako vroče, da sa je potil. Saj hitro vidiš, če jim je vroče, pa ukrepaš temu primerno. Mi smo ga poleti tudi "hladili" z vodo. Se je na ful vroče dneve malo večkrat kopal in užival. user posted image

Pri nas tudi Jaka pravi kako bosta spala s sestrico na veliki postelji. Mi sicer nimamo prav pograda, imamo pa dve postelji eno nad drugo kombinirano z omarami. Še dve leti ne planiram, da bi oba spala tam. Prvo bo treba tudi Jako naučit, da bi zgoraj spal, ampak ne še zdaj. Mislim, da lahko počaka do 4. roj dne. Mala Maja pa bo imela kinderpet dokler ga pač bo. Jaka sploh ni hotel iz njega, ker se je v njem počutil varno.

_____________________________

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2616
   RE: Majčice '08 - 3.del
24.3.2008 9:36:07   
Anonimen
Dobro jutro:Grozna noč za nami... ledvica me še kar bolijo, in zraven me je hotela boleti še glava pa sem takoj vzela Lekadol in se ni razbolelo... ampak ne vem kaj bom z ledvicami... Danes se bom utapljala v čaju in vodi pa da vidimo ali bo to pomagalo. Ursi čaja pa na žalost nimam doma...Bom mogla do jutri počakat.
Ah saj bo...inshallah.
 
 
Katina: res si pridna ko se tako mirkaš in prav gotovo se ti bo obrestovalo. In bosra oba zdrava in ti in user posted image . Še posebaj pa se mi zdi da boš s tem ko se tako mirkaš res naredila vse kar je v tvoji moči da se ta sladkorna ne prenese na obdobje po nosečnosti... Res kapo dol, ker si res pridna.

Špelin@: Tudi meni ni nič jasno glede PDP, saj imam namen povprašat sedaj v aprilu na GP, ker očitno mi v sloveniji ne nameravajo narediti nobenega UZ,( razen na hitro je v bolnici pogledal, ampak to ni to). Skratka kako bom jaz šla rodit z prazno materinsko??
Dr. Sherif v Kairu je po nuhalni in tudi kasneje na morfologiji zatrdil da ta otrok je najmanj 10 dni mlajši. Se pravi bi imela rok čisto konec maja...
In sedaj me full skrbi,ker veš kaj se zna zgoditi?
CR na datum ti dajo ponavadi en teden pred PDP in to bi bilo potem 15. maja in bom spet imela otroka, ki ne bo imel niti 3kg...Samia je bila tako drobcena da sem bila čist paf še prijet se je nisem upala...
Ne vem ali ima katera kakao idejo kaj naj? Jaz mislim da bi bilo najbolje da sedaj svoje skrbi povem aprila G in da mi naredi eno kontrolo rasti in pa PDP popravi če je potrebno...
Če pa ne bo hotla, ker zavarovalnica tega ne plača, bom pa šla privat al kaj??
Sorry k tok težim ampak o temle full razmišljam zadnje dni...

Brez zamere punce ampak men se tega seznama sploh ne da komentirat ker je vsega pol preveč gor napisanega, vsaj za moje pojme. Saj boste večina v P samo 3 dni user posted image user posted image  Tukaj pa seznami kot da se gre na dopust za 14 dni..
Še jaz ko vem da bom notri 6 do 8 dni ne mislim vsega tega jemat sabo...

Edino tam pri dokumentih vam lahko pomagam in sicer:
 
NAPOTNICA
NAPOTNICA ZA REŠILNI AVTO ( v slučaju, da vas ne bo mogel pripeljat dragi )
IZVID KA -RH FAKTOR - original
MATERINSKA KNJIŽICA
KARTICA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA
OSEBNI DOKUMENT
POROČNI LIST ( ne vem pa kaj morajo imeti za matičarko tiste ki niso poročene)

evo to je vse. Od potrebščin pa res pomislite da gre za 3 dni..Oziroma 3 dan greste že domov, če je vse po sreči, drugače pa vam lahko partner marsi kaj še naknadno prinese.

Aurora: suhi šampon je prah ki ti lase samo razmasti. Drugače pa je ena velika packarija za moje pojme...
Jaz osebno imam zelo dolge lase kar orenk čez polovico hrbta pa mislim da bom vseeno zdržala tisti teden brez pranja. Ko pa pridem domov pa veselo pod tuš...
Če pa imaš kratke pa mislim da bo maja že tako toplo da se da to narediti tudi prej brez strahu pred prehladom..

(odgovor članu Katina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2617
   RE: Majčice '08 - 3.del
24.3.2008 9:37:05   
Anonimen
Dobro jutro, punce nas je čisto zasnežilooooouser posted image

Se pridružujem vsem tistim, ki ste včeraj imele kakršne koli težave, jaz se ne upam to imenovati lažni, oz. tapravi popadki. Je pa bolelo ko sam user posted image , pa trebuh sem imela trd ko kamenuser posted image . Trebuh me sicer bolel ni, ampak nekaj me je fuul peklo v spodnjem delu trebuhauser posted image , neznosna bolčina. Pa trajalo je samo par sekund, potem 15-20 min nič pa spet.

Ej zdaj samo čakam, če bo kej se bova kar odpravlja v pppppppppuser posted image

   Mi je moj user posted image včeraj v šali, rekel: draga plissss potrpi do jutra, ker vzunaj so neznosne razmere in se bojim, da bova do lj, rabila vsak kako uro, pa se malo bojim da to ne bi bilo dovolj hitrouser posted image user posted image user posted image user posted image .

Čeprav, še nisem rodila in imela pravih popadkov, sem zdaj čisto prepričana da ko bo šlo zares, bom točno vedla. Ker če me je včeraj cel dan matralo pa sem točno vedla, da to ni še nič.

V glavnem vseeno si želim, da naša princeska počaka še vsak 2 meseca, res se mi zdi še fuuuul prezgodaj da zapusti svojo gansonjerico v 31t in 1duser posted image .

No grem malo prebrati, katere ste že pokonci, pa čokolino že kličeeeee

(odgovor članu barbaw)
  Neposredna povezava do sporočila: 2618
   RE: Majčice '08 - 3.del
24.3.2008 9:38:31   
špelin@
Dobro jutro user posted image
 
kasso, ja, poporodni popadki... user posted image  Jaz sploh nisem vedela zanje, dokler me ni po tretjem porodu tako bolelo, kot bi me revma trgala po trebuhu, ne znam drugače opisati user posted image  Pa sploh nisem vedela, za kaj gre - in še tako junaško sem odklanjala protibolečinske tablete, koza jaz user posted image  Potem pa ponoči dva dni po porodu skoraj nisem spala od bolečin user posted image  Nočem nobene strašiti, ampak če vas boli, vzemite tableto!!!
 
Estrella*, pri nas bo tretji user posted image  najprej spal pri nama zraven postelje v košari, potem pa se bo preselil k puncam user posted image
 
barbaw, glede PDP: jaz sem imela cikluse na 23-25 dni (zadnje tri na 23 dni!), ovulacijo imam namreč že zelo hitro po koncu M. Moj G mi je pa naračunal rok po normalnem ciklusu, čeprav se po UZ merah in 23-dnevnih ciklusih lepo "poklapa". Se je tudi dr. Šelihova, kamor sem šla na samoplačniški UZ, čudila, zakaj tak PDP user posted image  
Že pri mali piki sem imela namreč problem, ker se je po PDP, ki mi ga je postavil moj G rodila prezgodaj ("kao" nedonošenček) pri 37. tednh, čeprav je bila dejansko že popolnoma donošena bejba (dobre tri kile in pol ter 53 cm). Zato sem imela v porodnišnico problem, ker so se morali G posvetovati, če me sploh pustijo rodit - zaradi trapasto postavljenega PDP. Ne bi rada maja ponavljala te prigode user posted image
 
O neumivanju las 6 tednov po porodu pa samo tole: ta praksa je veljala v časih, ko niso poznali centralnega gretja, ko okna niso tesnila, ko so živeli v za današnje čase nezdravih razmerah, na prepihu, vlagi,...
 
Seznamček bom pokomentirala kasneje, če bom utegnila, grem zdaj pospravit perilo user posted image
 
Uživajte v prostem ponedeljku user posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 2619
   RE: Majčice '08 - 3.del
24.3.2008 9:38:42   
Anonimen
kasso:

Poporodni popadki??user posted image  Tudi jaz prvič slišim. Morda je sestra mislila na krčenje maternice, to pa res boli in izgleda podobno kot popadek...
Mene je prvič to bolj matralo kot drugič... morda vaja dela mojstra user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2620
   RE: Majčice '08 - 3.del
24.3.2008 9:44:08   
špelin@
edinaos, Estrella*, kaj ga serjeta s temi popadki?! A sem mogoče že kateri odobrila odpustnico??? user posted image  user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ****
Dobro jutro:Grozna noč za nami... ledvica me še kar bolijo, in zraven me je hotela boleti še glava pa sem takoj vzela Lekadol in se ni razbolelo... ampak ne vem kaj bom z ledvicami... Danes se bom utapljala v čaju in vodi pa da vidimo ali bo to pomagalo. Ursi čaja pa na žalost nimam doma...Bom mogla do jutri počakat.
Ah saj bo...inshallah.


user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ****
Špelin@: Tudi meni ni nič jasno glede PDP, saj imam namen povprašat sedaj v aprilu na GP, ker očitno mi v sloveniji ne nameravajo narediti nobenega UZ,( razen na hitro je v bolnici pogledal, ampak to ni to). Skratka kako bom jaz šla rodit z prazno materinsko??
Dr. Sherif v Kairu je po nuhalni in tudi kasneje na morfologiji zatrdil da ta otrok je najmanj 10 dni mlajši. Se pravi bi imela rok čisto konec maja...
In sedaj me full skrbi,ker veš kaj se zna zgoditi?
CR na datum ti dajo ponavadi en teden pred PDP in to bi bilo potem 15. maja in bom spet imela otroka, ki ne bo imel niti 3kg...Samia je bila tako drobcena da sem bila čist paf še prijet se je nisem upala...
Ne vem ali ima katera kakao idejo kaj naj? Jaz mislim da bi bilo najbolje da sedaj svoje skrbi povem aprila G in da mi naredi eno kontrolo rasti in pa PDP popravi če je potrebno...
Če pa ne bo hotla, ker zavarovalnica tega ne plača, bom pa šla privat al kaj??
Sorry k tok težim ampak o temle full razmišljam zadnje dni...


Ej, te popolnoma razumem, ampak G imajo res tako različne poglede na vse skupaj, da smo čisto odvisne od njihove milosti in nemilosti user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2621
   RE: Majčice '08 - 3.del
24.3.2008 9:48:03   
Anonimen
Špelin@:

sem prebrala tvojo zgodbo... ti imaš potem glih kontra problem. Jaz se bojim da bo nedonošen otrok ker imam ovulacijo tam na 30dni...In sem verjetno zanosila takrat ko bi po njihovem naj že dobila naslednjo M.
Imam zelo neredne cikluse drugače pa tam na 40 dni...
Kaj boš potem ti naredila glede tega PDP?? Kaj pa meni svetuješ?

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 2622
   RE: Majčice '08 - 3.del
24.3.2008 9:56:52   
Estrella*
Aurora: meni osebno je suhi šampon isto, kot bi si mivko nanesel in malo podrgnil. Se  strinjam z ****. Če z vodo je niuser posted image

****: si prepričana, da ti ne bodo delai več UZ? Povej  ko se boš menila za CR kako je bilo pri Samii in sem prepričana, da ti ga bodo delali pred PDP jem, da preverijo stanje. Polek tega ti pripada še en UZ ravno v tem času ko smo sedaj(okoli 30t). Jaz ne bi bil atiho in bi ga zahtevala Figth for your rights
 
Špelin@: ma saj nič ne serjem, le čudno se mi zdi, da me je začelo že sedaj matrati. Se ne dam tako hitro, pred 10 majem se ne pogovarjam o nobeni odpustniciuser posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2623
   RE: Majčice '08 - 3.del
24.3.2008 9:58:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

edinaos, Estrella*, kaj ga serjeta s temi popadki?! A sem mogoče že kateri odobrila odpustnico??? user posted image  user posted image user posted image user posted image


Saj jaz še nočemuser posted image , samo mi moja miška hoče nekaj ponagajatuser posted image

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 2624
   RE: Majčice '08 - 3.del
24.3.2008 10:01:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*
 
Špelin@: ma saj nič ne serjem, le čudno se mi zdi, da me je začelo že sedaj matrati. Se ne dam tako hitro, pred 10 majem se ne pogovarjam o nobeni odpustniciuser posted image


Estrella: jaz sem si zadala cilj, zdržati do vsaj 15 majauser posted image upam, da bo šlo.

(odgovor članu Estrella*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ko očka drži mamo za roko, je porodna bole...
Izkazalo se je, da je ena metoda lajšanja bolečin še posebej učinkovita in lahko bi rekli zelo luštna...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.