|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
21.3.2008 11:39:54   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24

Polna luna bo danes ob 19.24!

Še imamo čas...user posted image user posted image user posted image

Na mojem koledarju piše, da je ob 19:40 user posted image  Sicer par minut gor ali dol.  user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4626
21.3.2008 11:43:09   
Katy13
Sem pogledala kakšen vpliv ima luna na moje enbesno znamenje:

user posted image Dober dan za: meditacijo, umiritev, zblizanje z dragimi, obisk zdravnika ali svetovalca, delo z ljudmi, investicije in vlaganja, delo v hisi in na vrtu, dojenje, porod, ljubezenski sestanek.
user posted image user posted image Slab dan za: zabavo, razgovore, timsko delo, poslovni obisk, racunalnistvo, tekmovanja, sport, potovanje in javni nastop (z izjemo politicnega).

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4627
21.3.2008 11:44:38   
Katy13
Sicer ne verjamem v horoskope, včasih pa je zanimivo malo prebrat.

Pri nas ful piha veter zunaj.

Aja, če si katera želi prebrati za svoje nebesno znamenje (ker to je za raka):

http://www.lunin.net/vplivlune/vplivlune.php

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4628
21.3.2008 11:59:45   
Katy13
Sem dodala v album dve sliki, in sicer od previjalne in posteljice (če katero zanima).

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4629
21.3.2008 12:02:28   
lucalu
medica iskrene čestitke!!! Veliko cartanja in čimveč prespanih noči!!!
user posted image

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 4630
21.3.2008 12:05:19   
lucalu
Čestitke pa tudi vsem ostalim maicam!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Nimam časa več sledit... user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4631
21.3.2008 12:13:00   
mergetka
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

user posted image Dober dan za: meditacijo, umiritev, zblizanje z dragimi, obisk zdravnika ali svetovalca, delo z ljudmi, investicije in vlaganja, delo v hisi in na vrtu, dojenje, porod, ljubezenski sestanek.
user posted image user posted image Slab dan za: zabavo, razgovore, timsko delo, poslovni obisk, racunalnistvo, tekmovanja, sport, potovanje in javni nastop (z izjemo politicnega).

A veš, da mam jaz tud luno v raku, torej bomo šle danes????user posted image

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4632
21.3.2008 12:13:55   
perp
Katj13 a danes pa midve prevladujeve na tem forumu. Jaz sem skoraj že cel dopoldne na računalniku. Sem bila sicer malo vzunaj, pa me je skoraj odpihnilo .... user posted image user posted image user posted image  sicer to je mal težko, pri vsej tej kilaži user posted image user posted image

aja, danes mi ni treba kuhati kosila, ker sva včeraj popoldne skuhala madžarski golaž. Danes naredim samo polento in kosilo je končano user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4633
21.3.2008 12:14:49   
perp
ooo mergetka živjo.

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 4634
21.3.2008 12:22:57   
Vilma
O San in Medica sta zrihtali! user posted image  Čestitke obema za fante! user posted image  user posted image

Mene pa še ni odneslo v Rim, pa tako sem računala na to noč. Zdaj sem se malo potolažila, ko sem vidla, da je polna luna šele zvečer ob pol osmih. Do takrat je še kar nekaj ur, mogoče pa bo! 21.3. je res lep dan, tudi jutrišnji ni slab, ima moja mami rojstni dan. Jo že vidim, da bi kr jokala od sreče, če bi tale naša punca na svet prijokala na 22.3. NO ja, bomo vidli.

Danes je kao post. Samo jaz bom kr mal goljufala. user posted image  Sem dobila en cel kolut potice mmmm, mogoče jo bom danes zadnjič. Jo grem prec sprobat. user posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4635
21.3.2008 12:28:01   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: perp

Katj13 a danes pa midve prevladujeve na tem forumu. Jaz sem skoraj že cel dopoldne na računalniku. Sem bila sicer malo vzunaj, pa me je skoraj odpihnilo .... user posted image user posted image user posted image  sicer to je mal težko, pri vsej tej kilaži user posted image user posted image

aja, danes mi ni treba kuhati kosila, ker sva včeraj popoldne skuhala madžarski golaž. Danes naredim samo polento in kosilo je končano user posted image user posted image user posted image

Očitno se vse nekje potepajo tak, da sva sami na forumu. user posted image

Dinki, ima pregled.

Janet, je verjetno ostala v P.

tejka387, se je sicer oglasila, sedaj pa verjetno peče potico in barva jajčka. user posted image

Gaya24, je šla v ribarnico in na kavico.

Vilma, se še ni oglasila user posted image

mergetko, se je javila.

Ostale pa so nam že pobegnile, tiste ta najbolj aktivne čvekice. Očitno so nama prepustile, da nafilava 2. del do 200-tke. user posted image

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 4636
21.3.2008 12:28:40   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka

user posted image user posted image user posted image  Ja, lahko bi šle danes, vendar pri meni še nič ne kaže. user posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4637
21.3.2008 12:30:32   
Katy13
O, pa je Vilma še med nami. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Danes je kao post. Samo jaz bom kr mal goljufala. user posted image  Sem dobila en cel kolut potice mmmm, mogoče jo bom danes zadnjič. Jo grem prec sprobat. user posted image

Zakaj ne bi smela danes jesti potice? A ni post to, da se ne je meso. Nisem ravno za te zadeve oz. ne dam veliko na to. Pač jem kar mi paše in kar se mi lušta.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4638
21.3.2008 12:32:51   
Katy13
Joj, joj ... spet imam monologe.

Še dobre pol urce in bom šla tudi jaz kosilo kuhat. user posted image  Sicer bo danes bolj po mojem okusu, kaj čmo, včeraj je bilo pa po okusu user posted image .

Delala bom povitneke. Ne vem, če aktera to pozna. V bistvu so to štrukeljni, vendar so namesto skute notri zmešana jajčka (namazana). Mnjami....

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4639
21.3.2008 12:34:18   
Katy13
Sem šele sedaj videla, da sem objavila čez 900 postov in še malo pa bom dobila novo zvezdico, saj ni čudno, če pa rada čvekam...user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4640
21.3.2008 12:38:10   
Katy13
A ste videle tole. Kar ne morem verjeti, da se lahko kaj takega dogaja. Nepazljivost iz strani varuške otroka...

http://24ur.com/naslovnica/novice/crnakronika/20080321_3120462.php

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4641
21.3.2008 12:44:27   
*BellaLuna*
Orhideja, San in medica čestitke ob vaših user posted image Naj vas osrečujejo prav vsak trenutek, ve pa jim naklonite kar največ nežnosti.

Drugače je pa naš fantič danes star že 1 teden, pridno raste in je pravi mali razburljivček (na srečo uspem ostati mirna in ga potolažit, se bo pa moral navaditi biti malo bolj potrpežljiv). Malo mu sicer nagajajo krčki, pa upam, da bo tudi to minilo.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4642
21.3.2008 13:08:17   
Vilma
Katy nimam pojma, kako je s tem postom. user posted image
Mislim, da meso, jajca in potica naj bi se jedli v nedeljo, nisem pa ziher.
Ne poznam običajev, držim se jih samo takrat, ko se dobro je. user posted image
Ampak itak je nam nosečkam, sploh tik pred koncem, vse oproščeno ane ane user posted image
PS: Potica pa je bila bajdvej mnjamiiiii user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4643
21.3.2008 13:14:35   
Anonimen
Sinek se je lepo najedel in sedaj spiuser posted image , zato imam čas, da vam napišem kako je bilo.

Še v sredo zvečer sem napisala, da sem še zmeraj tu. No okrog polnoči pa se je začelo. Začutila sem rahle krče. Začela sem meriti čas in so se pojavljali na približno 15 minut. Nekateri so trajali 20 sekund, nekateri pa tudi skoraj minuto. Niso bili hudi, ampak jaz sem jih vseeno lepo predihala, da sem dobila občutek za plitvo dihanje. Res zelo pomaga, ker se v bistvu osredotočaš na dihanje in ne na bolečino. Poleg tega ko plitvo dihaš ne zadržuješ sape in s tem posledično tudi ne moreš krčiti mišic.

Zbudila sem user posted image  in rekla, da se je akcija začela.user posted image Potem sem se še stuširala, mož je še jedel, jaz sem spila samo kavo in okrog 6. ure zjutraj sva prišla v porodnišnico.

Babica me je priklopila na CTG, ki je pokazal popadke. Odprta sem bila že 3 cm. Potem sem dobila klizmo in na wc preživela približno 45 minut. Popadke, ki niso bili hudi sem lepo predihala. Nato sem se stuširala in odšla v porodno. Izbrala sva tisto veliko z rdečo posteljo v njej.

Skobacala sem se na porodno mizo, kjer sem morala izpolniti še neke formularje, vzeli so mi kri (test trombocitov zaradi EA), predstavila se mi je ekipa, ki bo zraven pri porodu (babica Hedvika Koler, pripravnica Pal in žal sem pozabila ime tistega, ki mi je vbrizgaval EA, vem, pa da je iz Beltinec).

Zaradi EA so me priklopili na umetne popadke, da bo šlo hitreje, v drugo roko sem dobila infuzijo, da razširi žile.user posted image Nato je prišel anesteziolog s pripravnico in ji razlagal postopek EA. V tem času so postajali popadki čedalje bolj boleči. Približno pet minut po EA pa so popustili. Še vedno so bili dovolj močni, da sem jih morala lepo predihavati. Noge sem še zmeraj čutila (torej ni res, ko govorijo, da si omrtvičen od pasu navzdol). Priklopljena na CTG sva se z možem ves čas pogovarjala. On je preverjal na monitorju kako močni so popadki, kakšen utrip ima otrok in kakšen pritisk imam jaz. V tisti modri halji je izgledal kot pravi zdravnik.user posted image Po navodilih babice sem se izmenično obračala na levi ali desni bok, da je glavica lažje potovala navzdol.
Ker mi voda ni odtekla so predrli mehur in potem je šlo še hitreje. Najprej je babica govorila, da bom rodila okrog 14. ure. Potem pa ugotovi, da sem že skoraj odprta do konca.user posted image

Predihajte še 10 popadkov in potem bomo rodili, je rekla babica. No, potem pa sve z babico ugotovile, da sve skoraj iz istih krajev in začele malce "šinfati" in par popadkov sem kar prešinfala in ne predihala.user posted image

Vmes smo še imeli vajo, kako bom iztisnila plod. Primeš se pod koleni, noge potegneš k sebi, zajameš sapo in iztiskaš. Čisto enostavno.

Prišel je porodničar (imena si nisem zapomnila, vem pa, da je rekel, da je z Gorenjske). Glavico sem že čutila. Pri naslednjem popadku sem globoko zajela sapo in glavica se je porodila. Pri naslednjem pa še ramena in otrok je bil zunaj z glasnim jokom.user posted image

Mož je prerezal popkovino, nato je pa babici pomagal otroka očistiti. Mene so medtem zašili, ker je babica malce prerezala presredek. Še pri tem opravilu smo se šalili saj ni bilo nobenih bolečin.user posted image

Nato mi je babica položila otroka na trebuh. Občutek vam ne morem opisati, sicer pa ga boste vse same doživele.user posted image

Ko so ga oblekli pa sva se prvič podojila. Takoj je zagrabil in iz dneva v dan je večji sesalec.user posted image

Z možem sva ostala v porodni sobi še skoraj 4 ure, da smo se v miru v pritajeni svetlobi cartali.

Na koncu me je babica pohvalila, da sem "super rodila". Ves čas poroda nisem niti glasu spustila iz sebe. Sicer pa ni bilo potrebe saj ni bilo hudo.

Vsaki od vas želim tako hiter in enostaven porod kot je bil moj.user posted image

(odgovor članu Vilma)
  Neposredna povezava do sporočila: 4644
21.3.2008 13:26:20   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Katy nimam pojma, kako je s tem postom. user posted image
Mislim, da meso, jajca in potica naj bi se jedli v nedeljo, nisem pa ziher.
Ne poznam običajev, držim se jih samo takrat, ko se dobro je. user posted image
Ampak itak je nam nosečkam, sploh tik pred koncem, vse oproščeno ane ane user posted image
PS: Potica pa je bila bajdvej mnjamiiiii user posted image

Se popolnoma strinjam, da nam je marsikaj oproščeno.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4645
21.3.2008 13:26:54   
Katy13
roda17 - hvala, ker si z nami delila svojo porodno zgodbo. Kako enostavno se vse to sliši... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4646
21.3.2008 13:27:54   
Katy13
Bellaluna - lepo, da si prišla pogledat na nas. Malo še pa bomo zopet vse skupaj čvekale na ZAKLADI MARČEVK.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4647
21.3.2008 14:06:50   
gaya24

Gaya24 - lahko pa se midve zmeniva in greva rodit v torek. user posted image  Glede na to, da sva ostali edini Korošici iz seznama.

Ja velja, greva v torek user posted image user posted image user posted image . Glih fajn na materinski dan, bova doble najlepše darilo. Sam se pa nebi branla, če bo kaj prej, ker me bo počasi razgnalo, ampak res čisto dobesedno!!!
Js sem zdaj šla na lunin net pogledat pa je res ob 19.41 polna luna. Pa še piše, da se zgodi veliko prezgodnjih porodov user posted image .

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4648
21.3.2008 14:09:45   
Naja31
San in Medica ČESTITAM!!!!!  user posted image user posted image user posted image user posted image

Pri meni nič novega. CTG ni pokazal niti enega popadka, pa sem bila prepričana, da je to otrdevanje že to. Pa je sestra rekla, da ni, da so to samo blagi krči, da se maternica pripravlja, ni pa ne duha ne sluha o tem, da se kaj dogaja. Ni pa me pogledala vaginalno, tako da ne vem če sem kaj odprta. Verjetno ne, glede na to tudi popadkov ni.

Smo pa končno kupili voziček in lupinico, tako da smo zdaj pa res pripravljeni. Pa še mož je šel ravno iskati potrdilo, da je lahko zraven pri porodu.

Popoldan gremo pa k tašči na zgodnje velikonočno kosilo. BOmo jedli user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4649
21.3.2008 14:14:07   
gaya24
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka

Punce, to se ne gleda tako kot ve mislite! Danes je luna v devici do približno 5h popoldan, potem stopi v tehnico in morate prebrat kako luna za današnji dan vpliva na naše razpoloženje. Torej morate pogledat kaj piše za tehtnico kako vpliva, ker jutri je še tudi cel dan v tehtnici.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?