Abra
|
Dakec, sponži jaz te bom zelo pogrešala. Mogoče prideš še kaj k nam, ko mačk ne bo pa znovim nickom? Bom v mislih zate navijala, da boš kmalu spet v postopku s pluskom na koncu! Ste pisale o uspešnosti IVF ali ICSI - na forumu mogoče zgleda, da je ICSI bolj uspešen, ne smemo pozabit, da tu nimamo pravega vzorca. Statistike pravijo, da je sama oploditev jajčeca res bolj uspešna pri ICSI (še v laboratoriju), ker biolog poskrbi, da semenčece res pride v jajčno celico, pri IVF morajo biti pa bolj vztrajni in nč tupoglavi ... pri tistih, kjer je bilo v prejšnjih postopkih oplojenih malo celic, zaradi tega naredijo ICSI. Pri uspešnosti celega postopka, da pride do nosečnosti, pa je IVF še enkrat bolj uspešen od ICSI. Na splošno se pa na staistiko ni preveč za ozirat, saj je odvisno, v čem je problem para. Če je z žensko vse ok, partner pa ima samo malo slabši spermiogram je uspešnost ICSI zelo velika .... teh kombinacij je pa itak tolko, da res ne gre preveč razmišljat o tem. Pa tudi vidimo, kako je - včasih ena sama boga morula, al pa še to ne, pa rata, al pa krasne blastociste, pa ni vseeno nič. Vsem nam bo uspelo, slej ko prej, samo vztrajati je treba! Ali nima danes Shuka spet UZ, al sem kaj spet zamutila? Držim pesti za srček, pa poročaj! m.rudovic, ne tega zlonamerno vzet, lepo te prosim, uporabi kdaj kako ločilo, ker je tvoje poste včasih prav težko razumet. Pa še nekaj, če pišeš z velikimi črkami, pomeni, da kričiš. Pa res ne mi tega posta zamerit, ker je čisto dobronamerno napisan.
|