|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod - razrgnine
10.3.2008 14:10:17   
k_katja
Ojla, vsem!

SEm prvič noseča, trenutno 16 tednov in imam vprašanje glede poroda. Ali katera pozna kakšen učinkovit način, s pomočjo katerega se pri porodu izogneš raztrgninam oz. rezanju. V eni knjigi sem prebrala, da je fino, da si med nosečnostjo presredek mažeš z oljem, ki vsebuje vitamin E. Ve katera kaj o tem?

Hvala in lep pozdrav, K.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porod - razrgnine
10.3.2008 14:36:29   
kawasakica
res priporočajo, ni pa nujno, da pomaga

(odgovor članu k_katja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.3.2008 14:36:41   
snorlax
Jaz sem se mazala s tem oljem. Kupiš ga v DM. Samo sem že pozabila, kako se reče. Je pa prav namenjeno mazanju in masaži presredka.

Po moje je bolj odvisno od prožnosti presredka ter največ od babice, ki je zraven pri porodu. Mene je med porodom masirala in raztegovala s prsti presredek. Sicer ni bilo prijetno, me pa ni bilo treba rezat. Imela sem samo dva šiva, za katera še vedela nisem, se pravi, da me sploh nista bolela.

Z oljem ali brez, ti želim čim lažji porod in zdravo štručko.user posted image

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu k_katja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.3.2008 14:38:36   
snorlax
Evo, sem našla link.

http://www.zazdravje.net/kje_se_dobi.asp?kat=37&prod=69

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.3.2008 15:40:17   
k_katja
ej, punce, thx! Kuk ste zlate! user posted image  Bom šla takoj pogledat v dm...

(odgovor članu k_katja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.3.2008 15:53:18   
frutka_
Ni nujno, da pomaga. Pomembna je masaža in ne olje. Meni se je zdelo dokaj boleče, ker na koncu je vse tako občutljivo, da je vse AU!user posted image  
Če do epiziotomije že pride je itak boljše da te urežejo, ker te tudi lažje in lepše lahko zašijejo. Če te "raztrga" te res težje šivajo.

(odgovor članu k_katja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.3.2008 16:28:59   
mishel
No, tudi nam so  na praksi rekle babice, da masaža baje pomaga. Ampak ne začet prehitro!!!

ME KLIČE DAVID, CIAO

(odgovor članu enaena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.3.2008 16:39:29   
TONČI.
bolj kot ne je vse odvisno od babice, ki je prisotna pri porodu. Ja od babice.

(odgovor članu k_katja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.3.2008 16:44:20   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: TONČI.

bolj kot ne je vse odvisno od babice, ki je prisotna pri porodu. Ja od babice.

Ja, bi se kar strinjala, babica lahko zeloo pomaga pri čuvanju presredka, če se ji ljubi seveda, najlažje je pa prerezat, ja. No, pa verjetno je tudi dosti odvisno od velikosti otrokove glavice.
Skratka, jaz obakrat nisem nič masirala, pa nisem bila nikoli prerezana, ne raztrgana.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.3.2008 17:35:20   
Naja30
Jaz se nisem mazala, delala sem samo keglove vaje. Je pa babica res zelo pomembna pri porodu tudi zarad tega. Moja hčerka je bila ob rojstvu zelo velika in so me zelo pazile, tako da sem dobila dva šiva. Moja cimra v P pa je pol lažjega fantka rodila in imela 15 šivov, ker ni babica pomagala pri tem.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.3.2008 17:40:31   
Naty*
IZVIRNO SPOROČILO: mishel

No, tudi nam so  na praksi rekle babice, da masaža baje pomaga. Ampak ne začet prehitro!!!

Ja začne se šele po 30. tednu (oziroma naj bi po 32.) takrat se tudi že izloča hormon, ki skrbi za raztegljivost. Prej se ne splača.

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu mishel)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.3.2008 17:48:39   
BUŠICA
dajte prosim še obrazložit na kakšen način babica pazi na presredek?kaj pravzaprav dela?

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.3.2008 18:26:04   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: Naty*

IZVIRNO SPOROČILO: mishel

Ja začne se šele po 30. tednu (oziroma naj bi po 32.) takrat se tudi že izloča hormon, ki skrbi za raztegljivost. Prej se ne splača.

mislim da se lahko začne masirat po 36.tedni, kot so v MŠ povedal pa zato ker lahko sproži popadke.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.3.2008 19:54:47   
frutka_
Bušica, mislim da ti s prstom previdno"razteguje" presredek in pazi, da se ne utrga, torej med samim porajanjem. Če ne gre pa urežejo.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.3.2008 20:19:01   
snorlax
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

dajte prosim še obrazložit na kakšen način babica pazi na presredek?kaj pravzaprav dela?

Meni ga je med samim porodom raztegovala s prsti. Ni bilo prijetno, malce boleče, a vseeno bolje kot prerezat.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.3.2008 14:29:11   
k_katja
Če sem torej v 16. tednu, bo bolje, da z masažo še malo počakam ... user posted image  

Ja, kar se tiče babic, bi si pa mislila, da imajo pomembno vlogo, sam kaj, ko na to, kakšno babico boš imel pri porodu ne moreš vplivati. Bolj kot ne je odvisno od sreče...

In ja, meni se tudi boljše zdi, da te prerežejo kot da se raztrgaš, ker povsod piše, da te potem lažje zašijejo, samo mene je groza,da tega, da te "na živo" nekaj režejo... Čeprav najbrž že vse skupaj tolk boli, da ti je pol že vseeno...

Jah, prva nosečnost, pol pa paničarim... user posted image user posted image  

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.3.2008 14:37:04   
pokaa
Baje poleg masaže zelo pomagajo vse aktivnosti ki delajo presredek prožen...torejuser posted image user posted image user posted image .Pa še poceni in prijetno je...

(odgovor članu k_katja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.3.2008 14:56:43   
k_katja
Ja, ce ti ginekologinja ne prepove vsakršnih aktivnosti... :) Jaz sem namreč do zdaj že 2x krvavela in me ima moja ginekologinja zelo na kratko. :)

(odgovor članu pokaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.3.2008 10:24:23   
frutka_
Katja mislim, da ti dajo injekcijo, ko te šivajo. Jaz sem rodila z EA in nisem dobila nič, ker ni potrebno. Ne šivajo "na živo". Itak pa si po porodu cela nora od sreče in dojenčka imaš poleg pa sploh ne misliš na to. jaz sploh ne vem kdaj so me zašiliuser posted image .

(odgovor članu k_katja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.3.2008 16:59:47   
Naja30
Dajo ti injekcijo ja, samo mene je prehitro začela šivat in sem čutila, malo je pikalo. Sploh pa ta bolečina po vsej bolečini poroda, ni nič user posted image  In še vsa evforična sem gledala, kako so se ukvarjali s tamalo user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.3.2008 17:23:19   
*tajda*
No  jst se mela Ea in so mi vseeno dali injekcijo,tko da res nisem nič čutila.Je pa v prvi  vrsti odvisno ali boš šivana od elastičnosti kože in pa od babice kako ti čuva presredek.Jst sem se mazala s tem dm-ovim oljem pa mi ni pomagal.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.3.2008 17:47:09   
kekec in mojca
Aja, da samo malo čutiš, kako te šivajo? user posted image Če bi to bilo res, mene šivanja ne bi bilo bolj strah od poroda. Čutila sem prav vsak vbod, poteg z nitko, vse... rajši grem 3 krat rodit kot pa se dat enkrat šivat.

Pa še kregana sem bila, ker sem se kar skrčla, ko me je vbodla... user posted image Saj sem takrat gledala mojega Kekca, pa se mi je zdel srčkan in sem bila srečna, ampak zaradi šivanja sem tudi jokala od bolečin. user posted image

Ma spet me ima, da bi šla rodit z EA... samo zaradi šivanja.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.3.2008 9:27:10   
slovenka
joj, ta reč tudi mene skrbi. sem sicer v 26. tednu. Sem tudi prebrala o olju in masaži in tudi to, da bi začeli masirat šele po 35. tednu - ker sicer punce lahko začnete povzročat skrbi svojim dragim user posted image user posted image Saj veste, kaj mislim, ne? Bodo imeli občutek, da imajo vse manjšega... Se pravi nekatere pravite, da morda vseeno masaža pomaga. Sem pa tudi prebrala, da je pri nas polovico rezanja, kar nekateri pravijo, da je ful preveč. Se pravi, da se babicam dostikrat ne da kaj preveč pomagat. V knjigah pa sem prebrala različna mnenja, ali je boljše prerezati ali pustiti. Ker slabo pri rezanju je menda to, ker prehitro to naredijo, pa se morda sploh ne bi pretrgalo in pa menda se pri pretrganem boljše zaraste. Ne vem, no.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.3.2008 12:32:04   
k_katja
no, mojca, točno tega me je strah. SAm mi gre pa naše zdravstvo fuuul na živce - jezi me to, da bi ti LAHKO pomagali, pa se JIM NE LJUBI!! kako prijazno, res. Kot slišim, je vse skupaj en sam biznis. Baje, da si lahko babico tudi najameš. Ena koligica mi je rekla, da v lj to funkcionira tako ,da si najdeš eno kul babico in ji PLAČAŠ, da pride takrat v  službo, ko ti rojevaš!!! Halo?! Itak, če pa nimaš vez, in ne veš kje iskati babice in katero moraš podmazati, pol si pa v ... vemo kje!! Kaj naj grem na tržnico po njo? No, jaz vseeno verjamem, da babice niso tako skorupirane, me pa iskreno žalosti, ko slišim takšne zgodbe. In tolažim se še s tem , da je tako samo v lj, v manjših krajih pa ne... :) Sem naivna,  ne?

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.3.2008 21:59:21   
suzana1
sem prvič nosečauser posted image rada bi vedela če je dobro da imaš pri porodu zraven partnerja!!!!pravijo da se mu lahko zagabiš????

(odgovor članu k_katja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?