dar10
|
Ooojla ! Se nisem nič oglasila, cel tedn... Namreč, za mano in fantom je najbolj grozn tedn v mojem življenju! Ne vem, če je katera opazila, ko sm enkrat zvečer napisala, da sm dobila rdeč izpuščaj po celem telesu, razen obraza in da je sum na rdečke. Ker v enem tednu z infekcijske nism dobila izvidov, sm tja poklicala in "infektologinja" mi pojasni moje izvide, da hvala bogu niso rdečke, da pa so najdl v moji krvi dva virusa in edn izmed njiju, to je CMV oz. citomegalo virus, ki v zelo visokem odstotku močno okvari plod... Posledice na plodu so katastrofalne, od glohosti, slepote, okvar na srčku pa do cerebralne paralize. In okužla naj bi se 1-2 mesca nazaj...To sm zvedla, ko sm bla še v službi... Tako grozno!!! V trenutku se nama je vse sesulo! Komaj sm prpeljala domov, jokala sva neprekinjeno in vse kar sva zmogla, sva iskala informacije in "upanje" na internetu. Tega res ne želim nobenmu doživet... Rekla mi je še, da je to lahko indikacija za splav in da bom mogla rodit mrtvega otročka!!!???!!!! Grozljivka! Res! To je blo v četrtek, v petek sm šla dat še enkrat kri za ponovitev preiskave... pa da omenim, po enem tednu, ko sm prvič dala kri me ni noben obvestil, kaj je šlo takrat narobe, da sm dobila izpuščaj, v petek po tej grozni novici, sem prek osebnega zdravnika izsilla napotnico za inf., da sm lahko pršla gor, da bi mi kdo razložil za kaj gre. Ej, nobenga upanja od nikjer! Ko sm dala kri mi je rekla inf., da je še sum na peto boleze, ki jo povzroča PARVO 19B... V ponedeljek naj bi me infektologinja, takoj ko dobi izvide poklicala, pa ej, ne moreš verjet, spet nobenga klica, čakat sm mogla tolk dni v negotovosti, tako da sm v ponedeljek spet kar mal na silo zahtevala to dohtarco, ki nima niti tolk človečnosti v sebi, da bi me obvestila, kaki so rezultati. Pa razložila sem ji, kako hudo nama je, da pa bi rada čimprej vedla, kaj naju čaka, če že bom mogla nardit ab., da se to zgodi čimprej, kajti otročiček je v meni vsak dan večji in vse bolj moj. Ko sm jo poklicala, mi pove še, da sm pozitivna na parvo b19. Pa to ne moreš verjet! K se je name res vse hudo sesulo??!!! Takrat se sprašuješ zakaj moram met tako nesrečo?! In na koncu mi reče še PCR na CMV je negativen. Vprašala sem jo kaj to pomeni?! Veste, kaj mi je ženska odgovorila?! "Sem vam povedala, da vam ne bom mogla ničesar razložit, dokler vas jutri ne obravnavamo na konziliju! Jutri vas poličem najkasneje do 9 zjutraj, vi se pa prijavite v amb. za patološko nosečnost:" Nč mi ni blo jasno! Najprej pozitivna pol negativna?! Kaj zdej to?! Takoj sm šla v akcijo in poklicala dr. Geršakovo, v porodnišnico, ki je bla fuuullll prijazna in končno nekdo, ki ima v sebi človeško noto. In mi rekla, naj bom jutri ob 10 pri njej. Drugi dan sva bla že ob pol 9 na infekcijski, ker sem za v porodnišnico nujno rabila izvide in ko sm končno prišla na vrsto ob pol 10, tej moji kao infektologinji, men ženska pove, da sm bla s CMV okužena vsaj pol leta nazaj, kar pomeni, da virus ne more vplivat na mojega otročka in da me naj to več ne skrbi!!! Mene je kar polt oblila, od sreče, nism mogla verjet!!! Čepra še vedno ostaja parvo b19-peta bolezen, je blo najhujš izključeno!!! Ampak, a si lahko predstavljate tako napako od kvazi infektologinje, da mi je narobe interpretira rezultate izvidov!!! V istem trenutku tako veselje, da je CMV negativen, po drugi strani pa tak bes, da sm se mogla tako zelo sekirat, kar tud ni dobr za mojga otročka, zarad ene nesposobe... Kljub vsemu, pa ni vse dobro, od nečaka mojga fanta, sem se okužla pete bolezni! Pa punce, nism bla z njim v tesnem kontaktu, sam v istem prostoru smo bli... in tamal je bil ok, prebolel naj bi le neko virozo.... Niti ne pete bolezni, niso mu je dokazali... Joj, če bi vedla, ne bi šla celo leto k njim!!!! Res!!!! Sedaj me čakajo UZ na tri tedne v amb. patološke nosečnosti, 25-33% verjetnosti je, da se virus prenese na plod in 1,6% da zboli. Če zboli, postane anemičen-slabokrven, kar se baje opazi na UZ...ker začne otekat... Če zboli mu dajo intrauterino transfuzijo. Joj, tud to je grozn, tako si želim, da bi bla med tistimi 98,4%, ko bi bil moj otroček zdrav. Sam še to, kako smo ljudje naravnani, prej sm se obremenjevala z mozoljčki, ki so mi nastali zarad hormonov pa mal špehija se je nabral!!! Zdej mi ni pa čisto nič, ampak res nič druzga pomembno, kot da bi imela zdravega otročička. ...Tud poroka in vse te aktivnosti so postavljene na stranski tir! Zdej morava optimistično naprej in upat na najboljše. Strah pa me je prvega uz, kaj mi bodo rekl... Joj, upam, da vam nism preveč zamorila, ampak sm mogla povedat... Lep dan!
|