Zofy
|
Dobro jutro! Jaz sem danes spala kot polh, samo 1 obisk wc-ja, zbudila pa sem se 15 min nazaj... Zunaj je atko lep dan, prav za kak sprehod in za okna pucat IZVIRNO SPOROČILO: mergetka Bejbe, ko smo ravno pri receptih, a ve katera, kako se naredi ( nikjer ne najdem recepta, ker še imena ne vem ...) ena piti podobna sladica, ki jo lahko dobiš v npr. čajni in raznih slaščičarnah: spodaj je testo, pol skuta ali jogurt (tako kremasta masa), zgori pa so borovnice (ali kako podobno sadje)? Eni temu rečejo borovničeva pita oz. skutina oz. jogurtova. Pa še za eno sladico me zanima: imajo jo v Ikei in ima testo, vanilijevo kremo (al neki takega) in maline v želtini? mmmmmmmmmmnnnjjjaaammmiii Mergetka, takim pecivom se mislim da reče crostata (bere se krostata). Jaz imam en odličen recept, za pripravo pa potrebuješ ful malo časa, kake pol ure. Pride ful dobro, še nihče ni šel mimo nje ne da bi jo pohvalil in je ful dobra v poletnih dneh, saj je osvežujoča in jo imaš v hladilniku. Je pa moj recept z listnatim testom, tako da je dela res manj. Torej, potrebuješ: -Kupiš listnato testo - uporabiš 1 kos -3 jajca -2 vanilijeva sladkorja -0,5l sladke smetane -jagode oz. drugo sadje po občutku (dobro pride tudi z jabolki) -marelična marmelada + limona Priprava: -jajca, smetano, sladkor, vanil. sladkor zmešaš - razvaljaš testo in daš v pekač tako, da so robovi dvignjeni za 1,5 do 2cm. jaz uporabljam pekač 37x27 -na testo položiš ali krhlje jabolk, ali narezane jagode, ali drugo sadje po izbiri (jaz sem poskusila le z jabolki in jagodami) -čez poliješ smetanovo zmes, ki si jo prej pripravila Pečeš 30 min pri 200 stopinjah Ko se ohladi na štedilniku segreješ 2 žlici marmelade + limonin sok (se ne spomnem ali je sok 1 ali pol limone - odvisno koliko kiselkasto imate rade) in namažeš čez crostato. DAš v hladilnik, da se ohladi in ohlajeno serviraš Malo je drugačno kot tisto iz slaščičarn, vendar prav tako okusno in bolj naravno, saj ni nobene želatine. P.S. Enkrat sem na eni žurki mogla delit recepte, pa smo slikali tako crostato kot recept . Slika je v albumu
< Sporočilo je popravil Zofy -- 13.3.2008 10:40:41 >
|