|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
13.3.2008 10:09:08   
Dinki
Punce, mamice, dejte me neki spomnit, sem pozabila....
kako je s patronažno sestro, ki te pride obiskat po porodu...kje se to zmenim? A je to avtomatsko povezano s porodnišnico ali moram klicat v svoj zdravstveni dom?
Prav tako, tiste ki boste imele 1. user posted image ...a ste si že izbrale pediatra? Kako? ste poklicale ali šle osebno v ZD? ali pa mamice, ki že imate user posted image , kako to uredim? user posted image

Hvala vam.....
joj, kolk dela je z user posted image , že zdej, kaj šele bo user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3826
13.3.2008 10:11:50   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka

No, pa še nič sladkega nimam za zajtrk! Grem po nutelo (pa da ne bi kakšen recept z nutelo padel user posted image )

Škoda NČK, pa en res dober recept imam za Nutelino torto user posted image user posted image ...čeprav jaz niti slučajno nisem taka pekačica kot ste nekatere tu gor. Pojem z največjim veseljem user posted image , ampak delam sladice pa prav redko....izjemoma.....no, Nutelino torto znam narest user posted image

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 3827
13.3.2008 10:12:55   
san
no, zdele sem pa na baby medu gledala meritva in moj mali sploh ni mali ampak čisto povprečen, glede na uz-je se natanko ujema z meritvami, ki jih izpiše v njihovem koledarju, hm... zanimiv, samo po teži zaostaja 1 teden. no, to je bil pa že tud sine suh, glede na dolžino

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3828
13.3.2008 10:18:05   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

kako je s patronažno sestro, ki te pride obiskat po porodu...kje se to zmenim? A je to avtomatsko povezano s porodnišnico ali moram klicat v svoj zdravstveni dom?
Prav tako, tiste ki boste imele 1. user posted image ...a ste si že izbrale pediatra? Kako? ste poklicale ali šle osebno v ZD? ali pa mamice, ki že imate user posted image , kako to uredim? user posted image

Hvala vam.....

v porodnišnici boš povedala naslov, kje z otročkom boš in potem ti jo avtomatično pošljejo. v kolikor je ne bi bilo po treh dneh, ko boš doma pokličeš v vaš zd in jih opomniš.

glede pediatra, man ga je kar prva patronažna svetovala in sem bila izredno zadovoljna z njim. tko da, če ga boš tam pri vas vozila, potem jo mal povprašaj kaetri je ok, ali pa kakšne mamice vprašaj za privat. v murgle centru eno zelo hvalijo.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3829
13.3.2008 10:18:33   
san
Škoda NČK, pa en res dober recept imam za Nutelino torto

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3830
13.3.2008 10:21:45   
perp

Hvala vam.....

Sama moraš poskrbeti za oboje. Ko se boš vrnila domov iz porodnišnice pokliči ZD v tvoji občini kjer dejansko bivaš - patronažno službo in povej, da si prišla domov iz porodnišnice s svojim user posted image . Tako se boste s sestro zmenile za obisk. Lahko pa tudi kdo drug to naredi namesto tebe. Lahko že med tvojim bivanjem v porodnišnici.

Glede pediatra - ne moreš ga izbrati predno rodiš. Ko bo rodila, naredi enako kot s patronažno sestro.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3831
13.3.2008 10:23:26   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: san

v porodnišnici boš povedala naslov, kje z otročkom boš in potem ti jo avtomatično pošljejo. v kolikor je ne bi bilo po treh dneh, ko boš doma pokličeš v vaš zd in jih opomniš.

glede pediatra, man ga je kar prva patronažna svetovala in sem bila izredno zadovoljna z njim. tko da, če ga boš tam pri vas vozila, potem jo mal povprašaj kaetri je ok, ali pa kakšne mamice vprašaj za privat. v murgle centru eno zelo hvalijo.

San, super si, res ti hvala. Ma za pediatra me malo matra. Bi ga imela tam kjer bo user posted image  hodil v vrtec, to pa še zdaj ne vem al bo kle na Igu ali v Ljubljani. Jaz bi ga raje imela v Lj. kjer delam, kjer je blizu tudi moja mami, ampak kaj ko je takoj toliko dražje, ker nisem več prijavljena v Lj. user posted image ...pa še govori se na veliko, da je že vse zasedeno user posted image ....meni je pa kar groza k ne vem kaj naj naredim......

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3832
13.3.2008 10:24:01   
perp

Hvala vam.....

san baje to ni res. Lih včeraj sem se z babco na AD pogovarjala s tem. Oni v porodnišnici ne smejo dajati teh podatkov nikamor zaradi varovanja osebnih podatkov. Tako nihče v tvojem ZD ne ve, da si ti rodila. Vse moraš sama narediti.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3833
13.3.2008 10:24:49   
san
hm, jaz imam pa drugačne info za patronažnouser posted image .
no, do sedaj mi je nikoli ni bilo potrebno poklicat, je vedno 2 ali 3 dan po prihodu domov že prišla. če te slučajno ni, pa pusti obvestilo (tako je meni)

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3834
13.3.2008 10:26:30   
san
Lih včeraj sem se z babco na AD pogovarjala s tem.

user posted image
sej ne vem a se norca delajo z nas, ker ravno te babce iz mš so nam to na predavanjih povedaleuser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3835
13.3.2008 10:28:10   
perp

user posted image
sej ne vem a se norca delajo z nas, ker ravno te babce iz mš so nam to na predavanjih povedaleuser posted image

?????????

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3836
13.3.2008 10:30:46   
san
no, zdele sm preverila in je kolegica rekla, da je k njej prišla patronažna sama. so ji sporočili avtomatično iz P v njen ZD, pred 2 mesecema je bilo to. je pa iz lj.

zdej grem pa mal na sprehoduser posted image , lepo bodteuser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3837
13.3.2008 10:31:24   
san

IZVIRNO SPOROČILO: perp

user posted image

?????????

se strinjam

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3838
13.3.2008 10:33:38   
janet
Dobro jutro!!!

Moje spanje kar dobro, se sam javljam da sem še 2 v 1, zdaj grem pa dragega zbudit, da popije kavico, js pa čaj se me prehlad loteva, je to vreme zmešano krivo, enkrat mrzlo, drugič toplo, ma saj ne veš niti kak se naj oblečeš!!!

Tud mi mamo ful lep sončen in topel dan!!!!!

Lep user posted image dan vsem srečkam nosečkam, pa uspešne preglede vsem ki jih imate danes!!!

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3839
13.3.2008 10:35:09   
Dinki
No, uglavnem....hvala obema - San in Perp. Bom že v P vprašala takrat ko bom rodila, če ne, bomo pa poklicali v ZD. Perp, midve bova itak skupaj rodili, ne? user posted image . Grem jaz tudi malo ven, ker je danes res nebeškoooooo.....

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3840
13.3.2008 10:36:13   
Zofy
Dobro jutro! Jaz sem danes spala kot polh, samo 1 obisk wc-ja, zbudila pa sem se 15 min nazaj... Zunaj je atko lep dan, prav za kak sprehod in za okna pucatuser posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mergetka

Bejbe, ko smo ravno pri receptih, a ve katera, kako se naredi ( nikjer ne najdem recepta, ker še imena ne vem user posted image ...) ena piti podobna sladica, ki jo lahko dobiš v npr. čajni in raznih slaščičarnah:

spodaj je testo, pol skuta ali jogurt (tako kremasta masa), zgori pa so borovnice (ali kako podobno sadje)?

Eni temu rečejo borovničeva pita oz. skutina oz. jogurtova.

Pa še za eno sladico me zanima: imajo jo v Ikei in ima testo, vanilijevo kremo (al neki takega) in maline v želtini? mmmmmmmmmmnnnjjjaaammmiii

Mergetka, takim pecivom se mislim da reče crostata (bere se krostata). Jaz imam en odličen recept, za pripravo pa potrebuješ ful malo časa, kake pol ure. Pride ful dobro, še nihče ni šel mimo nje ne da bi jo pohvalil user posted image in je ful dobra v poletnih dneh, saj je osvežujoča in jo imaš v hladilniku. Je pa moj recept z listnatim testom, tako da je dela res manj.

Torej, potrebuješ:

-Kupiš listnato testo - uporabiš 1 kos
-3 jajca
-2 vanilijeva sladkorja
-0,5l sladke smetane
-jagode oz. drugo sadje po občutku (dobro pride tudi z jabolki)
-marelična marmelada + limona

Priprava:
-jajca, smetano, sladkor, vanil. sladkor zmešaš
- razvaljaš testo in daš v pekač tako, da so robovi dvignjeni za 1,5 do 2cm. jaz uporabljam pekač 37x27
-na testo položiš ali krhlje jabolk, ali narezane jagode, ali drugo sadje po izbiri (jaz sem poskusila le z jabolki in jagodami)
-čez poliješ smetanovo zmes, ki si jo prej pripravila

Pečeš 30 min pri 200 stopinjah

Ko se ohladi na štedilniku segreješ 2 žlici marmelade + limonin sok (se ne spomnem ali je sok 1 ali pol limone - odvisno koliko kiselkasto imate rade) in namažeš čez crostato. DAš v hladilnik, da se ohladi in ohlajeno serviraš user posted image
Malo je drugačno kot tisto iz slaščičarn, vendar prav tako okusno in bolj naravno, saj ni nobene želatine.

P.S. Enkrat sem na eni žurki mogla delit recepte, pa smo slikali tako crostato kot recept user posted image . Slika je v albumuuser posted image

< Sporočilo je popravil Zofy -- 13.3.2008 10:40:41 >

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3841
13.3.2008 10:40:03   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: perp

ve, ki nameravate roditi v Ljubljani. Imam novico, ki ni najboljša. Če se spomnite, ko smo se pogovajale o porodu z ULTIVO (to je eno sredstvo za blaženje popadkov, katerega si doziramo same glede na intenziteto popadkov med dvem popadkoma). No v Ljubljani tega ne bo marca (in tudi v nadaljevanje šee nekaj časa ne) kot so obljubili. Razlog: ker ni denarja!!!

Perp, hvala za info!! Sem te ravno včeraj hotela vprašat, če veš kaj novega, ma mi je zvečer računalnik nagajal. Torej bomo trpeleuser posted image .
A se je za EA treba vnaprej zmenit? Veš mogoče?

Pa še to: a ima katera tel. številko porodnišnice? Ne vem ali sem čorava al kaj ampak je ne najdem na netu. Me zanima kako je s plačilom za partnerja. Moj ima potrdilo, vendar bi najraje plačala na licu mesta, pa ne bi rada zaradi tega plačala polne ceneuser posted image

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3842
13.3.2008 10:57:44   
perp
ja Zofy zgleda, da bomo trpele. Sicer se tolažim, da imam kao visok prag bolečin, ampak če so popadki kaj podobni temu, kar sem imela včeraj zvečer, bo kar bolelo user posted image  Ampak vse za naše user posted image  

ja za EA se pa moraš prej naročit, potem pa če je dežurni anestezist v službi, jo dobiš, če ga ni, žal trpiš. Tako je kao v Lj. V Postojni pa imaš to vedno na voljo

jaz imam samo 522 60 48 - to je kle ko je AD, pa jih lahko vprašaš kolk je telefonska v porodnišnici

Grem tudi jaz malo na sončka

< Sporočilo je popravil perp -- 13.3.2008 10:58:26 >

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3843
13.3.2008 11:11:25   
mergetka
Dobro jutro, marčevke!

Hvala San, Perp, Dinki. Ne vem sicer, od kod tak korenjak, ker jaz nisem velika, moj pa tud ni košarkaš...

Glede patronažne so nam v MŠ rekli, da ni treba nič klicat, da da P podatke in pridejo same rvič, pol se p zmeniš za naprej.

Zofy, hvala za recept. Bom probala narediti čimprej. Ali pa če bo moj mali hotel biti predolgo pri mamici v bušiju in se bom tako zamotla. Aja, pa punce, sorry da vam delam lušte, ste mi jih ve včeri tak fejst, da sem si šla prepisovat recepte!!!user posted image

no, zdele sem pa na baby medu gledala meritva in moj mali sploh ni mali ampak čisto povprečen, glede na uz-je se natanko ujema z meritvami, ki jih izpiše v njihovem koledarju, hm... zanimiv, samo po teži zaostaja 1 teden. no, to je bil pa že tud sine suh, glede na dolžino

San, a mi poveš prosim, kje točno gledaš te meritve? Baby med  stran sem našla, sm zdaj ne vem, kam kliknit.

Vsem, ki boste imele pregled: user posted image .

Katj, hvala za lepe želje in javi se še kaj!  user posted image   za tvojega user posted image .

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3844
13.3.2008 11:21:32   
*medica*
še vedno sem tukajuser posted image user posted image user posted image user posted image ..nič popadkov..samo G mi je rekel pa kaj je to nič popadko..gospa še nič ne kaže pejte domov če ne bo nič se vidimov soboto..user posted image user posted image

se tipkamo kasneje zj grem spit kavo pa mal na sončka..

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3845
13.3.2008 11:30:46   
lina10
Zofy za plačilo prisotnost pri porodu moraš oditi v MŠ kjer je blagajna da plačaš in dobiš potrdilo da je plačano v porodnišnici pa jim daš potrdilo in to je to,polno ceno pa plačaš samo če tvoj partner ni bil na tečaju vsaj tako to velja za LJ. porodnišnico.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3846
13.3.2008 11:44:52   
mergetka
Medica, sej bodo prišli popadki!!!! user posted image user posted image user posted image Ampak te čist razumem, men je že čudno, ker jih 2 tedna pred rokom nimam!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A v soboto ti bodo pa sprožili porod, če ne bo nič popadkov, al kaj so ti rekli?

< Sporočilo je popravil mergetka -- 13.3.2008 11:47:38 >

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3847
13.3.2008 11:49:38   
lina10
Mene je pa včeraj začelo zbadati kot pri menzesu,ponoči sem se zbujala na eno uro od krčev sedaj pa se mi zdi da se počasi bolečina samo stopnjuje na kakšne pol ure ampak bomo videli če je to to ne vem točno ker je to zame1.user posted image  in sem nesigurnauser posted image ,jutri pa imam itak pregled pri G ,če do takrat že ne bom mogla v Rim.....user posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3848
13.3.2008 12:07:10   
*medica*
margeretka nič mi niso rekli..sploh ne vem kaj naj pričakujemuser posted image sem v negotovosti..lahko pa da se mi v soboto pojavijo pravi popadki..al pa tud preh..ne vem..vedno me špika nekaj po malem..samo čakam in čakam..user posted image

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 3849
13.3.2008 12:19:06   
perp
Lina10 mogoče je pa to to user posted image user posted image user posted image  Mogoče nam boš tudi ti pobegnila.

Sem nazaj s sprehoda. Je bilo prov luštno, pa tudi vroče. Jaz punce zadnje dni prov švicam. Sej je to normlno, a ne? Tudi ponoči se včasih zbudim prešvicana user posted image  

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 3850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......