|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začimbe
11.3.2008 21:40:40   
mami_miki
Mene pa zanima, katere začimbe daste v skoraj vsako jed, ali katere imate doma, pa ji zelo veliko uporabljate.

Jaz imam:sol, vegeto, poper, rdečo papriko, baziliko, rožmarin, origano,lovorjev list. Tukaj pa se tudi konča. Kakšne so še nepogrešljive začimbe, ki jih veliko dodajte k jedem.

Eni jih imajo 50 vrst, pa še nikdar nisem vprašala, čemu služijo vse, ali jih sploh uporabljajo.

Mogoče sem se že ma naveličala teh okusov teh začimb...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začimbe
11.3.2008 21:59:44   
Kaliope
sol, peteršilj, baziliko, drobnjak, timijan, origano, curry, rdečo papriko, majaron, poper, lovorov list, rožmarin in koper. Ker jih redno uporabljava, ne rabiva vegete (razen tiste doma narejene - iz korenčka, soli, papirike in ostalih sestavin ...)

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.3.2008 22:01:28   
karamela
Za različne jedi  uporabljam različne začimbe. Sem pa pristaš da je začimba res začimba in jo dam v jed v zelo majhnih količinah.

tudi jaz imam obvezno: lovorov list, vegeto, klinčki,cimet,origano,baziliko,rožmarin, česen v prahu no potem se pa že neha.

Popra ne uporabljam, ga imam samo za goste kadar koga povabim na kosilo.

Neposredna povezava do sporočila: 3
11.3.2008 22:02:30   
Anonimen
Olivno olje.

Neposredna povezava do sporočila: 4
11.3.2008 22:09:11   
anckabancka
Zelo veliko uporabljam: origano, baziliko, majaron, poper, sol, česen (ne v prahu), pozimi suh peteršilj, poleti pa pravi z vrta,  curry, čili bolj malo zaradi otrok, timijan, kumina v prahu, cimet, rdečo papriko, lovor.

Vegete pa sploh nimam v kuhinji.

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.3.2008 22:15:54   
mami_miki
curry ...kak okus že ima?vem,da je to težko opisat, sam se ne spomnim...user posted image

kaj pa muškatni orešček?

Mič...olivno olje pa sploh ni vprašanjeuser posted image ker jaz še poham na njem

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.3.2008 22:29:33   
Gina
Joj, jaz pa ne znam brez začimb kuhat nič.
Najraje od vseh začimb imam šetraj, pa curry - slednji v velikih količinah. Šetraj ne vem, kam ne dam, curry je pa za mesne in riževe jedi.
Uporabljam še timijan, origano, baziliko, koriander, kumino (celo in v prahu), rdečo mleto papriko, chilly (podobna paprika), kurkumo (njami), poper, peteršilj (kar domač posušen), zeleno (tudi doma posušeno), česen, čebulo v prahu občasno, koper, ingver, klinčke, majaron, janež, lovor, rožmarin... pa zihr še kaj..... meni so jedi veliko bolj okusne, če imajo kakšno začimbo gor.

Aja, včasih lahko tudi druga zelišče, ki jih gojiš za čaj, npr. meto ali žajbelj, v kakšne reči ko kuhaš zraven daš. Meni je dober tudi sladki janež, ki ga imamo za kuhanje, mislim listke ponucam, ker tolk dišijo, samo v štacuni tega ni zraven, ko kupiš koromač za jest.

Neposredna povezava do sporočila: 7
12.3.2008 7:46:14   
noe
Mi uporabljamo poper, sol, r. papriko, origano, baziliko, lovor,cimet, česen zrnasti, petršilj, drobnjak, gorčico, žafraniko.
Ne uporabljamo pa vegete.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.3.2008 7:50:37   
N _ B
Pri nas se najde: poper, origano, majaron, šetraj, lovor, mleta kumina, bazilika, muškatni orešček, rožmarin, luštrek (z vrta za juho), cimet, klinčki.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.3.2008 8:08:49   
mojsoncek
sol, poper (cel in mleti), petersilj, origano, bazilika, majaron, muskatni orescek, curry, zefranika, cimet, rdeca paprika, timijan, lovor, klincki, provansalska mesanica, rozmarin... pa verjetno bi se se kaj naslo

vegete ne uporabljam

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.3.2008 8:25:02   
kalbo
Vegeta sploh ni začimba, ampak je kemični dodatek k hrani. V naši kuhinji ni Vegete. Začimb je pa malo morje, glavne so pa Majaron, bazilika, origano, timijan, lovor, ostra paprika, sladka paprika, zeleni poper, beli poper, črni poper, česen...

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.3.2008 8:40:40   
Balonchy
Sama uporabljam le sol in redkokdaj poper. Zakaj? Zato k ne maram začimb! Doma jih je pa velik... ampak se z njimi ukvarja in izživlja user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 12
12.3.2008 9:26:54   
petka
Vegeta sploh ni začimba, ampak je kemični dodatek k hrani. V naši kuhinji ni Vegete
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Enako.

Sicer pa jaz uporabljam predvsem: drobnjak, baziliko, koper, vedno pa koriander, kurukumo, zeliščno sol. Pa poper in tudi kajenski poper. Občasno pa tudi kumino, timijan, rožmarin...

Curry-ja ne uporabljam, ker mi je preveč slan in umeten. Raje dam kurukumo - ta začimba je osnova za curry.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.3.2008 15:07:31   
Jessy
Lovorjev list, bazilika (posušena in sveža), majaron, poper, origano, rožmarin, zelena, žajbelj, timijan, mešanica mediteranskih začimb, curry, mešanica začimb za svinjino, čevap, sladka rdeča mleta paprika, kumina, drobnjak v skrinji (poleti na vrtu) - isto še peteršilj in zelena.

Najpogosteje uporabljam rožmarin, baziliko, poper in mešanico mediteranskih začimb. Ostale pa so po potrebi glede na jed, ki jo pripravljam.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.3.2008 21:22:58   
Saša27
Jaz uporabljam: vegeto, sol, poper, rožmarin, origano, rdečo sladko papriko, petršilj suh (poleti svežega), lovor, pa še kaj bi se našlo.
Kar pa se tiče vegete, da ni zdrava (beri kemični dodatek). Načeloma se strinjam, vendar jo vsaj jaz uporabljam v tako malih količinah, da se verjetno manj pozna škodljivih stvari v naših telesih, kot pa da bi enkrat na mesec sedela v sobi polni kadilcev, ali pa spila kakšen pir ali dva na mesec.

< Sporočilo je popravil Saša27 -- 12.3.2008 21:23:27 >

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.3.2008 21:24:19   
Anonimen
curry ...kak okus že ima?vem,da je to težko opisat, sam se ne spomnim...user posted image

Pekoc, ni za majhne otroke, po moje.

Neposredna povezava do sporočila: 16
12.3.2008 22:41:13   
mami_miki
ja...bom katere od vas "skopirala" v svoj seznam, ker sem že naveličana enoinistih...ta curry bom kupila, ker vidim, da vamje všeč...

kako pa s kockami? temi jušnimi in to..saj to je tudi začimba a ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.3.2008 12:25:10   
gojska
vse zgoraj našteto
in pa muškatni orešček obvezno v pire in kakršnikoli recept z špinačo

Neposredna povezava do sporočila: 18
13.3.2008 13:31:17   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: gojska

in pa muškatni orešček obvezno v pire in kakršnikoli recept z špinačo

in v sirovo  ali smetanovo omako

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.3.2008 14:16:19   
puncica
Men bi bilo pa fajn če bi tud povedale kam date kako začimbo, ker kr tako na pamet neki kupovat je tud kr neki.  Sama imam sicer fuuuuul začim a kaj ko ne vem kam kej dat user posted image

Sama zadnje cajte uporabljam največ mediteranske začimbe, pa timijan, lovor, sol, česen v prahu, drobnjak, peteršilj.

Vegeto sicer imam ampak je stara po moje 1 let, ker jo že 1 let ne uporabljam, tako da čaka da jo zabrišem stranuser posted image

Kocke, sama uporabljam samo kocke iz DM-a al pa une ko jih prodajajo tam ko je zdrava (bio) prehrana, ki so brez konzervansov, jih pa uporabim za kakšno rižoto, omako, nikakor pa iz tega ne kuham juhe.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.3.2008 14:32:00   
mojsoncek
puncica, v Montijevi knjigi je ful fajn tabelca o tem kam pasejo kaksne zacimbe user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.3.2008 15:42:22   
Jessy
Puncica:

Lovorjev list - goveja juha, golaž, jota, tenstano zelje, fižolovka, ješprenj
bazilika (posušena in sveža) - je skoraj ni hrane, kamor je ne bi dala, še posebej pa jo rada dam med omako iz paradižnika za na testenine
majaron - obvezno v fižolovko, ješprenj, krompirjevo polento, krompirjevo juho
poper - skoraj v vse jedi, pa na meso ga tudi nameljem
origano - na pico, v govejo juho, malo v golaž
rožmarin - na vse vrste mesa, ki ga pripravljam
zelena - v juho, golaž, juhe iz stročnic
žajbelj in timijan - vedno ju uporabljam hkrati, pa vedno le na perutnino
mešanica mediteranskih začimb - na vse vrste mesa
curry - ga uporabljam le za začimbo svinjskega mesa, ki ga potem pečemo v fondiju
mešanica začimb za svinjino - za svinjino
čevap - za peko svinjske krače in pripravo čevapčičev ali pleskavic
sladka rdeča mleta paprika - golaž, bolonjska omaka, malo jo posujem tudi po mesu preden ga dam peči
mleta kumina - golaž, sveže sladko zelje, na vloženo rdečo peso
drobnjak v skrinji (poleti na vrtu) - v govejo juho, krompirjevo juho in krompirjevo polento
peteršilj - v govejo juho, zelenjavno juho, med tenstane bučke

Verjetno sem kakšno jed še pozabila.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 13.3.2008 15:43:37 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.3.2008 18:33:37   
kaya2007
jaz pa zadnje čase uporabljam Nomu začimbe (http://www.nomu.co.za/home/index.php, greš pod products in rubs). še posebej mi je všeč italian rub, seafood rub, za sladice pa sweet rub user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.3.2008 22:05:10   
mami_miki
Jessy....a lahko še nekaj narediš zame?user posted image daj še enkrat pripiši, kam dodajaš te začimbe, pa ne na meso..ampak bolj vegetejansko varianto....ker....jaz nič mesa ne kuham...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.3.2008 23:51:21   
Jessy
Mami_miki, na zelenjavo jaz dajam bolj malo začimb. Predvsem dam česen pa peteršilj. Okrog stročnic sem zgoraj že napisala kako in kaj. Se mi zdi, da na zelenjavo nič kaj ne pašejo kake začimbe. Bazilika, poper, česen in peteršilj.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?