Gina
|
Joj, jaz pa ne znam brez začimb kuhat nič. Najraje od vseh začimb imam šetraj, pa curry - slednji v velikih količinah. Šetraj ne vem, kam ne dam, curry je pa za mesne in riževe jedi. Uporabljam še timijan, origano, baziliko, koriander, kumino (celo in v prahu), rdečo mleto papriko, chilly (podobna paprika), kurkumo (njami), poper, peteršilj (kar domač posušen), zeleno (tudi doma posušeno), česen, čebulo v prahu občasno, koper, ingver, klinčke, majaron, janež, lovor, rožmarin... pa zihr še kaj..... meni so jedi veliko bolj okusne, če imajo kakšno začimbo gor. Aja, včasih lahko tudi druga zelišče, ki jih gojiš za čaj, npr. meto ali žajbelj, v kakšne reči ko kuhaš zraven daš. Meni je dober tudi sladki janež, ki ga imamo za kuhanje, mislim listke ponucam, ker tolk dišijo, samo v štacuni tega ni zraven, ko kupiš koromač za jest.
|