|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2008- 2. del
12.3.2008 10:23:20   
aleksandra silvija
Pikica 30
CUKR:
Tiste glukoze res ni fajn pit, ampak če je treba. Pa počakaj najprej na rezultate. Medtem pa imej v mislih, da je pravzaprav dobro zate in za bebo, da odkrijejo nosečniško sladkorno-če jo imaš res.
In če je, je samo nosečniška. Kar pa opom,eni, da se boš morala zdravo prehranjevati. Sladkorna dieta pravzaprav ni dieta ampak upoštevanje načel zdravega prehranjevanja.

Dojenček večji za 1 teden?
to pa res ni tako hudo. Prej celo bolje. Očitno ni zahiranček.
Sploh pa so mere okvirne in računajo pač neko povprečje.S povprečji pa veš kako je.
Poglej. Včeraj sem imela Uz.
In BDP = 23t6d +/- 10 dni
FL= 26t0d +/- 22dni
Rezultati vsaj za 14 dni naprej nazaj so normalni!! Ne glede na krvni sladkor. Je pa prav, da poskrbijo zate, se potrudijo, da kaj ne spregledajo.
Sploh kaj takega, kar se da s čisto enostavnimi ukrepi urediti.

STVARI ZA DOJENČKA?
Na internetu si najprej poglej kaj rabiš, po spletnih trgovinah kaj si želiš, kaj približno nameravaš kupiti.
Potem pa 1 ura--greš z avtom naravnost v izbrano trgovino, poveš
želje še prodajalki in skupaj najdeta nekaj stvari. Potem pa greš na dolgooo kavo in počivaš!
Pa naslednji teden, dan spet. Če pa gre kdo s tabo, da prenaša vreče, pa sploh super.
Veš, za user posted image  je mogoče v zelo malo časa kupit ogromno stvari---če ne celo vseuser posted image . Rabiš samo denaruser posted image .

Res pa se ne boš do onemoglosti sprehajala po trgovinah. AMpak zato pa je internet, da si malo ogleduješuser posted image .

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
12.3.2008 10:30:02   
Rosali
Pozdravljene souser posted image !

Po dolgem času se vam tudi jest mal javljam. Nimam nič pomembnih novic, pregled me še čaka konec meseca. Sem pa že dobila nekaj cunjic od svakinje. Ampak šele za 3 mes. in več, na čist tamajčkene cunjice za začetek pa moram še čakat, jih tudi kar nekaj dobim. Še dobr, ker se mi zdi kar škoda kupovat, takoj za začetek, ker user posted image takoj preraste.

Zdaj hodim na materinsko, se mi zdijo kar zanimiva predavanja. Zdaj sem se pa še odločila, da končno naredim nekaj zase in grem danes po predavanju najbrž na telovadbo v ZD Fužine user posted image . Sprehodi mi ne naredijo nič dobrega: takoj mi začne otrdevat trebuh, pa še rada bi si še kakšen drug del telesa razmigala, ne samo noge user posted image . Imam probleme z hrbtenico in križem, noben položaj mi ne ugaja več...user posted image

Nya, vse najboljše za roj.d.!!! Veliko zdravja, sreče, uspehov... ti želim!!!user posted image

Pikica_30 , vse bo uredu, samo ne sklepaj prehitro... Misli na najboljše, bodi pozitivna!user posted image

< Sporočilo je popravil Rosali -- 12.3.2008 10:39:54 >

Neposredna povezava do sporočila: 3527
12.3.2008 11:23:23   
čbela
dan punce.....je katera zasledila kak seznam kaj kupiti za POLETNE otročke.....povsod je sam zimsko......
no pa sm konc z mš...je blo fajn, moj je dubu potrdilo.....more pa plačat katera ve kako je to ....kje se plača kdaj je treba plačati (za porod)

(odgovor članu Rosali)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
12.3.2008 11:25:00   
Anonimen
čbela enkrat ga je ena punca na junijčicah objavila

(odgovor članu čbela)
  Neposredna povezava do sporočila: 3529
12.3.2008 11:32:26   
cv3rklic4
IZVIRNO SPOROČILO: l.daisy
Pri nas se danes kaže sonček... juhuhuuu user posted image
včeraj sva KONČNO naročila ploščice in kopalniško opremo, madonca, zdaj je pa že čas, da se to naredi... izgleda, da se nas bo kar nekaj selilo proti koncu nosečnosti user posted image

No, midva se bova verjetno v jeseni enkrat. Najverjetneje se bodo gradbena dela v stanovanju, ki ga čakava še malo zavlekla, tako da sva sicer optimista, ampak po moje bo tamali star ene 4 mesece, ko bomo začeli s selitvijo. No, glavno da bo.

nya
, vse najboljše za tvoj rojstni dan.

IZVIRNO SPOROČILO: pikica_30

ojjj so ! jaz sem pa danes bolj slabe volje...sem imela pregled in je cel kup nevšečnosti: do sedaj je bilo z vodo čisto zmeraj vse ok, zdaj pa naenkrat fuul cukra! in moram na un blesav glukozni test! če pa tam preveč pokaže, pa potem še na en daljši test in potem če je treba na dieto!!!  dajte mal povedat svoje izkušnje s tem cukrom! sreča je kri kolikor toliko ok (hemoglobin 115). pritisk je 130/70 (a je previsok?), kg rastejo, potem mi je spet merila MV (3,1 cm) in se je malo skrajšal od zadnjič in je rekla da lahko največ 1 uro hodim naenkrat (kako naj grem pa po stvari za , če še nič nimam ), potem počivat, ker me bolijo tudi vse vezi in mišice od dimelj naprej do sramnih kosti in potem tudi trebuh otrdeva in me vse boli tam spodaj! pa še k okulistu moram, ker imam zelo visoko dioptrijo (pa sem do sedaj vedno pozabila povedat) in je rekla, da je lahko potreben carski rez. jaz ga pa res ne bi rada...  na 3D je imel  obseg in premer glavice za 2 tedna prevelik in je zdravnica rekla, da naj to omenim svoji G, ampak da vse tekočine v možganih ok zgledajo (torej ni vodenoglavost - hvala bogu). no moja G je danes to še enkrat izmerila in je rekla, da je res večji od povprečja, da pa je tudi obseg trebuščka večji in je torej cel  malo večji od povprečja za ta teden. ni mi pa nič prestavljala PDP in je rekla, da ni nujno, da je na koncu ob porodu tudi res večji. lahko je pa večji tudi zaradi cukra. in zdaj me ta cukr res ubija.  sem pa dobila tudi papirje za CSD (samo v informacijo). ni mi pa merila maternice, ker mi je sploh nikoli.

dajte me malo potolažit...

Hej, punca, glavo gor. Optimizem je v glavi. Saj vem, da je težko, če ti take stvari povejo, tudi sama sem imela težave  - sicer z urinskim infektom in so me kar prestrašili, da bo prezgodnji porod pa take reči, samo se je zdaj vse porihtalo. Železo je tudi meni od prvega merjenja padlo, ampak mislim, da ga je bilo v krvi manj zato, ker sem morala imeti ful razredčeno kri, ker sem vsak dan ful tekočine popila. Voda pa kar razdredči zadevo, ne?
Kar pa se tiče sladkorja - a zdaj si delala že drugič test? Ker meni so ga do zdaj samo enkrat, pa je bil ok. A potem ga bom še enkrat ali še celo večkrat?
No, želim ti vse najboljše in srečno do konca. Res pa včasih pomaga že to, da misliš pozitivno. Bom držala pesti!

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 3530
12.3.2008 11:34:53   
cv3rklic4
IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija

Pikica 30
STVARI ZA DOJENČKA?
Na internetu si najprej poglej kaj rabiš, po spletnih trgovinah kaj si želiš, kaj približno nameravaš kupiti.
Potem pa 1 ura--greš z avtom naravnost v izbrano trgovino, poveš
želje še prodajalki in skupaj najdeta nekaj stvari. Potem pa greš na dolgooo kavo in počivaš!
Pa naslednji teden, dan spet. Če pa gre kdo s tabo, da prenaša vreče, pa sploh super.
Veš, za user posted image  je mogoče v zelo malo časa kupit ogromno stvari---če ne celo vseuser posted image . Rabiš samo denaruser posted image .

Res pa se ne boš do onemoglosti sprehajala po trgovinah. AMpak zato pa je internet, da si malo ogleduješuser posted image .

Dobro napisano, mogoče bom tale sistem uporabila tudi sama, ker zaenkrat nimava še nič ... pa ne vem koliko se mi bo dalo okoli hodit.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3531
12.3.2008 11:35:59   
pikica_30
hvala ninny, čbela, aleksandra silvija, rosali in cv3rklic4 za spodbudne besede...jaz sem še kar user posted image , zdaj se začenjam pa še slabo počutit, čeprav se prej sploh nisem (ful težko diham in sem omotična). zgleda, da psiha deluje...pri meni itak vedno! no, saj bo, sem včeraj aleksandri napisala, da mora pozitivno razmišljat, zdaj moram pa še sama ta nasvet upoštevat! bomo videli, kaj bo jutri na testu. mi je res čudno, ker se je to pojavilo kar naenkrat, prej je bilo vse ok, zdaj pa kar +++ pri oznaki glukoze v urinu! me res skrbi! user posted image  ampak počakajmo na jutri...diabetesa v familiji nimamo, sama sem se zredila za 8 kg (postopoma), ampak je pa res, da sem pojedla ogromno sladkarij do sedaj user posted image  ni bilo dneva brez twiksa, snickersa, jaffa piškotov, milke ali pa vsaj nutela  direkt iz kozarca...ja zdaj bo pa šiba pela po riti user posted image  ...no bomo videli jutri. si držim pesti user posted image   in pošiljam user posted image  user posted image  user posted image  vam in sebi!

pa nya vse NAJ NAJ za rojstni dan!!! eno veliko in slastnouser posted image (še malo namesto mene jo daj) in sama taka user posted image  kot si jih želiš! Največje in najlepše pa seveda pride junija!

< Sporočilo je popravil pikica_30 -- 12.3.2008 11:39:49 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
12.3.2008 13:41:40   
nat78
Pikica-ta sladkor ni nič nevarnega,če ti ga odkrijejo.Pač dieta in to je to.Jaz sem bila že 3-krat na preverjanju sladkorja,pa tudi drug teden mi pitje tiste ogabno sladke vode ne uide.Na drugem preverjanju mi je sicer pokazalo preveč sladkorja,ampak smo prišli do sklepa,da je bila to posledica kaloričnega sendviča prejšnjega večera,tako da malo pazi kaj boš jedla in pila dan pred testom.Pa tudi nervoza lahko baje lažno prikaže sladkor.
Tteeaa-kam hodiš h ginekologinji?Mogoče v Slov. Bistrico?
Pozdrav tudi vsem ostalim.

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 3533
12.3.2008 13:59:37   
čbela
kok prej se dobi nakazano za paket 250€?
če je rok 08.06 grem lahko konec aprila že na csd?

(odgovor članu nat78)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
12.3.2008 14:13:55   
cv3rklic4
IZVIRNO SPOROČILO: čbela

no pa sm konc z mš...je blo fajn, moj je dubu potrdilo.....more pa plačat katera ve kako je to ....kje se plača kdaj je treba plačati (za porod)

No, tule sem našla odgovor o odprtosti pisarne v Ljubljani, če pride kateri prav:

IZVIRNO SPOROČILO: big mamma

Ljubljanska porodnišnica

PLAČILO ZA PRISOTNOST PARTNERJA PRI PORODU

Z potrdilom opravljene šole za starše------16,69 eur
Brez potrdila-------------------------------------25,04 eur(razlika kar očitna)

Odprto-------vsak dan --8.00-15.00 ure
--------------malica--------10.30-11.00 ure

(odgovor članu čbela)
Neposredna povezava do sporočila: 3535
12.3.2008 14:14:57   
pikica_30
Nat78 hvala za nasvet. Bom torej danes pazila kaj jem, če bom jutri šla na test. Raje pa grem čimprej, da sama sebe pomirim. Itak pa danes, ko sem zvedla za ta bedni cukr, jem samo še ful "zdravo": polnozrnato žemljico z lahkim sirom, jabolko, pomarančo in pijem vodo in 100% ananasov sok brez sladkorja. Sem pridna, ane?
Nat, kako pa zgleda ta test? Koliko te cukrane vode spiješ? In, a naj si limono prinesem sabo - so ene nekaj pravile o tem.

Čbela, če mislim prav, potem lahko greš na CSD najprej 60 dni pred PDP in najkasneje 30 dni pred PDP.

No, ravno je posijal sonček pri nas in sedaj sem tudi jaz že malo boljše volje in pomirjena. Zjutraj je bil pa kar šok.

(odgovor članu čbela)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
12.3.2008 14:33:05   
nat78
Pikica-sadja ti danes ne priporočam preveč,ker tudi vsebuje sladkor.Pij pa raje kar navadno vodo,priporoča se jesti rženi kruh.Nevem, če te je G dala na veliki ali mali test.Pri malem  testu spiješ en lonček,pri velikem pa dva po 2dc.Sem slišala za limono,ti jo kar nesi,če ti jo bodo dovolili,ker je to res "nagraužno" pit in te sili na bruhanje.Zjutraj pa moraš itak biti tešča,niti vode ni priporočljivo pit,ker se ti potem že spremeni prebava.

Neposredna povezava do sporočila: 3537
12.3.2008 14:47:19   
pikica_30
Hvala nat78! Tudi jaz ne vem, na kako velik test me je poslala - ni nič rekla. Kaj pa naj potem danes sploh še jem? user posted image

(odgovor članu nat78)
Neposredna povezava do sporočila: 3538
12.3.2008 14:59:14   
cv3rklic4
Preden sem šla jaz na test (očitno sem imela tavelikega, ker sem morala popit skoraj pol litra tistega soka), mi je G rekla, da naj od polnoči naprej ne jem nič, pijem pa lahko samo vodo. Tako da se mi zdi, da to, kar poješ danes ne bo vplivalo na rezultat - vsaj bistveno ne. Ne skrbi. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3539
12.3.2008 15:07:03   
Anonimen

če neseš konec aprila, potem dobiš mislim da okoli 15. maja

(odgovor članu čbela)
  Neposredna povezava do sporočila: 3540
12.3.2008 15:28:00   
nat78
Pikica-sigurno vpliva na sladkor kar danes poješ.Jaz se zvečer pojedla sendvič z belim kruhom in seveda majonezo in mi je naslednje jutro pokazalo sladkor 7.2(pred obremenitvijo,meja je 6.1),po obremenitvi pa je bilo v mejah normale.Vedno do sedaj sem imela male teste,torej 2 dc.So mi v laboratoriju rekle,da lahko vpliva na prisotnost sladkorja v krvi tudi zaužita  hrana zadnjih treh dni,vendar bi  morala pojesti nenormalno veliko količino sladkarij in slaadkih pijač.Priporočam ti,da danes popoldne ješ diabetično hrano,izogibaj se predvsem OH-om.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3541
12.3.2008 15:38:13   
Anonimen
Joj ti cukr testi, kar smilite se mi.user posted image  Upam,da sama ne pridem na tole zadevščino, ker že brat je hudo.
Upam, da bo z vsemi ok.user posted image Držim pesti.user posted image

Meni se pa takoooo spi danes, se vidi, da sem spet slabo spala.user posted image En dan vredu, takoj naslednji je v malori.user posted image

(odgovor članu nat78)
  Neposredna povezava do sporočila: 3542
12.3.2008 15:50:30   
aleksandra silvija

če neseš konec aprila, potem dobiš mislim da okoli 15. maja

Ja, 60 dni pred PDP.

Kaj jesti danes?

Ne več velikouser posted image user posted image .
In tako kot so ti svetovale-izogibaj se  ogljikovim hidratom, pa tudi maščobe niso zaželjene-kakšna mastna pečenka npr., pizza,...

Pij vodo, nesladkane čaje, dušeno zelenjavo, črn kruh,...

PA ne sekiraj se!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
12.3.2008 15:53:30   
nat78
Še vseeno pa je boljše,da vejo da imaš sladkor,kakor pa da ne vejo.Za user posted image se splača potrpet.Meni je G rekla,da me bo preverila najmanj 3 krat,če pa se bom kakšen mesec poredila za več kot 2 kg, mi test zopet ne uide.Meni sladkor preverja tako pogosto zato,ker sumi,da sem imela v prejšnjih dveh nosečnostih prisoten vsaj neko obdobje sladkor in sem zato rodila velika otroka(pa mi noben ultrazvok ni pokazal,da bi otrok bil velik).To nosečnost mi je G obljubila težo do 4 kg,bomo videli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3544
12.3.2008 16:09:40   
pikica_30
Še eno vprašanje nat78: a torej ti 2x vzamejo kri - pred in po testu? Iz kje ti vzamejo kri - roka, prst? Mogoče so butasta vprašanja, ampak res ne vem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
12.3.2008 16:20:04   
Anonimen
Najlepša hvala vsem za lepe želje. Letos sem še važna, k še nism stopila v novo desetletjeuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3546
12.3.2008 16:20:46   
nat78
Pikica-najprej ti vzamejo kri preden popiješ glukozo,nato piješ in čez eno uro ti vzamejo kri še enkrat.Meni so jo vedno vzeli iz žile,ne iz prsta.Pa  saj ni tako zelo hudo,meni je mogoče huje,ker itak ne maram sladkorja v čaju in kavi,kaj šele v vodi.Upam,da imaš rada dober sladek čaj,ker  potem lahko ob pitju tiste vode misliš na čajček,ki se je že ohladil.Javi jutri kako je bilo,držim pesti!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3547
12.3.2008 16:24:27   
cv3rklic4
IZVIRNO SPOROČILO: nat78

Pikica-najprej ti vzamejo kri preden popiješ glukozo,nato piješ in čez eno uro ti vzamejo kri še enkrat.Meni so jo vedno vzeli iz žile,ne iz prsta.Pa  saj ni tako zelo hudo,meni je mogoče huje,ker itak ne maram sladkorja v čaju in kavi,kaj šele v vodi.Upam,da imaš rada dober sladek čaj,ker  potem lahko ob pitju tiste vode misliš na čajček,ki se je že ohladil.Javi jutri kako je bilo,držim pesti!!!!

Meni pa niso vzeli krvi prej, samo potem - pa tudi iz žile - sicer sem imela res hkrati še testiranje za toxo in še neki, ker mi je vzela 3 oz. 4 epruvetke.

(odgovor članu nat78)
Neposredna povezava do sporočila: 3548
12.3.2008 16:31:01   
nat78
Verjetno imajo različne metode.Mislim pa,da bi te ponovno testirali,če bi imela povišano vrednost po obremenitvi.Potem bi jih zanimala tudi začetna vrednost sladkorja v krvi.Bodi srečna,da ne rabiš it še enkrat.

(odgovor članu cv3rklic4)
Neposredna povezava do sporočila: 3549
12.3.2008 17:21:54   
aleksandra silvija
Pikica-še nekaj.

Poglej, res je bolje, da nimaš nos. sladkorne. Toda če jo slučajno imaš-je veliko bolje, da se jo čim prej odkrije.
Včasih res deluje, da nekateri imajo pred odvzemom krvi za sladkorno ali testi diete, včasih zelo stroge diete. Toda ZAKAJ?

Če je z delovanjem trebušne slinavke 100% vse o.k. nima nihče vrednosti Ks nad normalo, oz. ne glede na zaužito hrano 11,0 ali več.
Obstajajo tudi mejne vrednosti.

Torej nihče noče povišanih vrednosti. Zato ker,....

Ker nočemo sladkorne, pikanja, ponavljajočih testov?
Seveda.
Ampak še enkrat. Če je karkoli narobe je veliko bolje, da to veš. In ni nič hudega.
Verjemi.

Pogumno, srečno.

(odgovor članu nat78)
Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?