|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2007, 2.krog
11.3.2008 21:10:11   
PBJ
Zdaj pa je res že toliko otrok bolnih, da me že stiska za naša dva. No, v gužvo ne hodimo, tako da upam, da bomo še naprej ostali   zdravi,  ampak nikoli ne vešuser posted image

lemavrica revček mali.  Naša je tudi že dober mesec pikasta in flekasta po trebuhu, komolcih, za koleni, po stegnih,  ampak ni videti da bi jo zelo srbelo, mogoče malo, ker ima bolj nemiren spanec. Odkar sem jaz na mlečni dieti pa so te kožne spremembe milejše.
Svetujem ti, da ga ne kopaš vsak dan (če ga), ker voda izsuši kožo in še bolj srbi. Rajši samo s krpico umivajta.

Jutri imamo posvetovalnico in bom videla, kako se bomo dogovorili za neprej glede alergijeuser posted image ...in jutri bo 1.  cepljena...

Anab naša je danes 6. dan jedla GH in ves ta čas jeva korenček in cvetačo 1x dnevno. Je ful zanimiva, ker se tako razveseli žlice, pa medtem ko ji mečkam hrano jo imam v naročju, da gleda, kako to poteka in tako veselo maha....in potem jo po prvi žlički malo dvigne, se strese potem pa je z vsako žličko bolje. Danes jih je pojedla enih osem, dva dni nazaj  pa mogoče 3... Prva dva dni, pa jo je tako dvigovalo, da mi je bilo kar hudo, ko sem jo gledala in takoj, ko je začela nabirat za jok sem odnehala...
Ne vem sicer, kako sta začela, ampak jaz bi mu dve zelenjavi dajala res cel teden, da se mogoče vsaj okusa navadi, potem pa se bo posvetil še požiranjuuser posted image .
Zdaj, ko ji še ne dam krompirja, riža ali polente zraven, jo po GH še obvezno podojim, da je ja sita. Ko bom ji dala še kaj od naštetega zraven pa bom dojenje premaknila za kako uro, po GH pa ji bom ponudila vodo po žlički.

Eh, saj se vsi enkrat naučijo jesti po žlički, tako da se bo tvoj tudi prej, ko slej.

< Sporočilo je popravil PBJ -- 11.3.2008 21:12:31 >

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 3576
11.3.2008 21:10:29   
ana b
Sandra: po 4 tednih in tudi pri čisto spasiranih kašicah je istouser posted image

Punce vsaka ideja več kot dobrodošla

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 3577
11.3.2008 21:11:54   
uska
IZVIRNO SPOROČILO: guppy

Ma tud ljubljančanke bi se lahko enkrat do Celja zapeljale... saj tale Ljubljana pa res ni center vesolja...

E, Guppy, to je beseda!user posted image

Enkrat poleti, preden se nam izteče porodniška, bi se pa lahko na kakem rožnatem travniku dobile z otroci, ko bodo že racali. In naredimo en tak rojstno dnevni piknik za vse naše malčke. Pa nazdravimo vsem, ki jim bo ratala shujševalna. Kaj pravte, punce?

Drugače sem pa jaz danes ful vesela, ker je user posted image  končno kolker tolk GH pojedel (pol majhnega korenčka in pol jabolke). Naučili smo ga tudi z žlico po majhni rostfraj posodi tolčti in je čisto navdušen. Ata že sanja, da bo bobnar v punkovski skupini. user posted image

Rožica, 123a in Lemavrica, držim pesti da bo čim prej vse vredu.user posted image

Ana b moj user posted image  je sicer kakšna 2 tedna mlajši od tvojega, pa imam iste težave kot ti. Danes sem ene dve ure porabila, da je pojedel pol jabolka in pol majčkenega korenčka. Polovica hrane konča na hlačah in na stolčku. Ampak, dokler so user posted image  dost težki se ni za obremenjevat. Če bi bil lačen bi že jedel. Vsak otrok ima svoj tempo. A zobkov še nima? Zadnjič je ena objavila tukaj gor zanimiv link o uvajanju GH. Je pisalo, da je možno, da otroci niso pripravljeni dokler nimajo zobkov. Mogoče je pa to to.

Lumpa in Duška, ful luštna sta vajina user posted image .

Mirno in sladko noč. Pa čim prej se naj pozdravijo vaši malčki. 

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3578
11.3.2008 21:19:32   
sandra85
anab enej vedno tišči ustka skupi, dokler ne okusi (tako, da mu dam na silo malo v usta), kaj bo dobil in če mu je okus všeč, lepo odpira usta, če mu ni, se strese naredi beeeek in ni šans da spet odpre usta...kaj pa si mu že probala dat?
uska se strinjam z tvojim predlogom o piknikuuser posted image

zdaj pa me SPET nekaj zanima:
katero polento date vi?pa keri rižuser posted image
pa kosmiče???
js sem zadnjič malo v DM-u gledala, pa pojma nimam, kere kupituser posted image
nana27
ima tako navado, da prilima link (pa bi bila tega najbolj vesela, da točno vidim, kako izgleda polenta in kosmiči)user posted image

< Sporočilo je popravil sandra85 -- 11.3.2008 21:20:08 >

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu uska)
Neposredna povezava do sporočila: 3579
11.3.2008 21:24:58   
ana b
PBJ in Uska: probala že vse. Se mi zdi, da sva jabolko probavala 2 tedna user posted image , malo heca, ne pali.
Usta drži na široko odprta in izgleda, da bo v naslednji sekundi vse ven priletelo. Tako spravi dol 2 žlički, nato pa zaklene usta in hud jok. In poskušava cel mesec in nobenega napredka. user posted image ek trmasti.

Poskusil je že: jabolko, banano, hruško, slive, krompir, korenje,... Saj ni možno, da mu nič od naštetega ni všeč user posted image
Nekako mi je jasno, da  v začetku ne znajo ali ob novem okusu, to pri nas pa že presega meje dobrega okusa. Itak se bo polno dojil do osnovne šole,mogoče pa bom še takrat mogla za malco prit naokrog user posted image

< Sporočilo je popravil ana b -- 11.3.2008 21:29:01 >

(odgovor članu uska)
Neposredna povezava do sporočila: 3580
11.3.2008 21:32:30   
lemavrica
IZVIRNO SPOROČILO: ana b

Čer!

Lemavrica: user posted image , to s terapevtko pa res ni bilo fino, čeprav tudi naša včasih kake teorije napleta, pa jaz samo kimam. Dobro opravite jutri.

Lahko noč

Sej zna bit da je celo ista kot jo imate vi.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
11.3.2008 21:40:08   
ana b
Lemavrica: mi imamo Majo.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 3582
11.3.2008 21:53:45   
december06
bubančki  pozdravite se se in ne preveč jezit mamic user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Res, čimprej se pozdravite.

duska kako lepo slišat, da ste se imeli lepo. Vaš user posted image je prav srčkan. Uživajo v teh obročih, kajne. Sem brala, da je dobro, da je prej v vodi, ko še ne shodi, ker se potem prej nauči pravilno plavat (se odriva in ne brca kot da bi hodil). No, bodo pa pravi plavalci. Še dobr, da je nekdo imel all inclusive. user posted image user posted image user posted image user posted image . Ste mal pršparali. Glede kg, pa se ne preveč sekirat, ker si bla najbolj pridna prej, pa še boš.

No, mi smo bili pa danes v posvetovalnici. Mere za 6. mesecev so: 7,590 kg in 68 cm. Za obseg glavice pa ga je pohvalila (44 cm). Je rekla, da nerabimo nič na kalorije gledat, da naj mu kar dodajam v hrano par kapljic olivnega olja (sončninega ali repičnega). Bi lahk mel kak gram več. Za ostale stvari pa tudi ni preveč sodeloval. Tako, da je zaključila, da naj se malo več ukvarjam z njim in telovadim, glede na to da je tako len. Drugače pa je vse o.k. Aja, glede GH je rekla, da meso in jajca po 7. mesecu, mlečne izdelke in gluten pa po 9. mesecu. Pred enim letom tudi ne jagod in kivija, pa paradnižnika in paprike in seveda kravjega mleka, medu, oreščkov. Pa tudi s citrusi naj še malo počakamo. No, tk je pr nas. Pa se najbrž ne bomo vsega držali. Dobili smo še florove tabletke za zobke (vsak dan eno zdrobit z malo tekočine) in še AD3 kapljice povečat dozo na 10.
Pikico smo tudi dobili, pa ni nič jokal. Priden. Pa tudi doma danes ni bil preveč utrujen, pa sem mislila, da bo več spal. Mogoče pa jutri.

Polente  še ne kuhamo, pa jo bom začela dodajat k zelenjavnim juhicam za zgostitev. Pa tudi duškina ideja je dobra. Se jo lahko začne že na začetku uvajat.

lemavrica mah kaj živega človeka vse doleti. Saj bo. Upam, da se vam vse umiri čimprej. Mogoče pa bo jogi rešitev. Vam želim.

< Sporočilo je popravil december06 -- 11.3.2008 21:54:16 >

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 3583
11.3.2008 21:58:05   
december06

Sandra: po 4 tednih in tudi pri čisto spasiranih kašicah je istouser posted image

Punce vsaka ideja več kot dobrodošla

Ti ne vem pomagat. Naš že drži odprta usta od začetka, ko gre žlica proti njemu. Če mu pa kaj ni všeč pa po parih žličkah začne tiščat roko v umazana usta in se razmaže po obrazu in laskah in zapre usta in ga ne moreš prepričat, da bi pojedel, včasih je tudi jok. Sicer je podobno tudi pri flaški (mleku). Upam, da ne bo več dolgo nagajal mamici.

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 3584
11.3.2008 22:04:08   
lemavrica

Lemavrica: mi imamo Majo.

Aja, pol pa ni ista.Mi imamo uno drugo.

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 3585
11.3.2008 22:11:48   
nena80
spet se po dolgem času javljam,...

vsem bubanim želim, da čimprej ozdraviteuser posted image , mi smo zaenkrat (trkam) kar zdravi, smo bili pa 14 dni nazaj prehlajeni.

Moram pa povedat, da naš user posted image  nič ne protestira pri GH, vse poje kar mu damuser posted image , sicer se mu tudi pozna na kilažiuser posted image , ko vidi, da hodim z paličnim okrog in vlečem ven žličko že kričiuser posted image  in komaj mu dohajam, dajati v usta, dela zraven mmmm...mmmuser posted image , prav smešen je...vsaj nekaj...

Jaz imam spet likanje na sporedu in takrat ponavadi pristanem na računalniku ob prižganem likalnikuuser posted image user posted image user posted image ....ja saj gremuser posted image  (sovražim likanjeuser posted image )

čao čao

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 3586
11.3.2008 23:01:24   
nena80
pavzauser posted image user posted image user posted image

no še to dodam, ker naš tako pridno je, imamo pa toliko večje težave pri spanjuuser posted image  ponoči še vedno vstanem najmanj 20x da je, mu dam dudo, včasih ga moram samo dvigniti, potem ga vzamem k sebi, pa trdno spi, ga dam nazaj v posteljico, čez 20 min že protestira itd. začaran kroguser posted image in si želim, da bi končno eno noč prespala vsaj v dveh kosihuser posted image če že v enem ne... zvečer pa komaj zaspi, čez dan pa spi cca 3x po 15 minuser posted image , si skuham kavo, pa je ne spijem do konca se že zbudiuser posted image jaooo

sem pa ugotovila, če popoldne zaspim z njim, da spi tudi uro in pol (no vsaj dvakrat je), a je možno, da si user posted image  želi samo bližino nekoga, da spi z njimuser posted image ...

a sem dolga, grem zdaj

nočko vsem

(odgovor članu nena80)
Neposredna povezava do sporočila: 3587
11.3.2008 23:37:54   
guppy

Naša Maja je tudi fasala vročino. Čakala sem, da se dvigne na 38,6 in ji dala malo žličko Calpola. Katastrofa, nič ni hotela pogoltnit... vse je letelo ven, potem je zbruhala še mleko, ki ga je pojedla eno uro nazaj. V potokih.

Po previjanju drugi poskus Calpola... v flaško... ja, pa je nekaj šlo. Zvečer vročina 39,4, ... poskušamo s Calpolom, nam rata. Zdaj je padla na 38,2 in spet je uspela spiti pol male žličke ... vsaj nekaj no, pa bomo videli. Moram nabavit svečke (a ne, nana user posted image )

Vročina jo je utrudila, ponavadi se ne mara preveč crkljat, zdaj je pa popolnoma mirna v naročju, čisto se prepusti vsemu. Spi normalno v enakih terminih kot prej, upam, da bo noč tudi taka. Kašlja in kiha ne, nosek ni zamašen, ga pa vseeno redno zalivam s fiziološko.

Bomo videli kaj bo jutri... do takrat pa objemček vsem bubančkom,
mi smo zdaj prvič na vrsti in se spopadamo z novimi občutki.
user posted image user posted image

(odgovor članu nena80)
Neposredna povezava do sporočila: 3588
11.3.2008 23:41:33   
nana 27
Ana, mi se z gosto hrano mučimo že mesec in pol. Že drugi dan pa pridno papca zelo redko zelenjavno juhico (malo korenčka, cvetače, brokoli), v katero dodam malo Alnaturine zelenjavne jušne kocke, ki se jo kupi v DM-ju (piše gor, da je "rein pflanzlich" user posted image  rastlinska). Pri tej juhici končo odpira usta, tako da bom zdaj kar kakšen teden vztrajala pri tem in nato noter dodajala druge zadeve. Zdaj pa res ne vem, dečva ima konkretno težo in zobke pa nič od nič pri GH.  Kremži se ob hruškah, jabolku, mlečnih kašicah, sokovih, krompirju user posted image  Celjske zvezdnice, kdaj boste na TV in na kateri TV postaji?  Sandra, pri nas je v uporabi navadna polenta. Kosmičev pa ne marata user posted image Upam, da bo kmalu srečanje tudi v vašem koncu.  123a, se ti bom prej oglasila, ko bom kaj v Celje hodila user posted image  

(odgovor članu nena80)
Neposredna povezava do sporočila: 3589
11.3.2008 23:47:42   
lemavrica
Vsem bubančkom en velik user posted image  od naju z Jako in mirno noč.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3590
11.3.2008 23:49:24   
nana 27
Guppy, ojoj še pri vas user posted image  Upam, da bo ponoči v redu spala in da jutri ne bo več vročine. Drugače pa resnično kupi svečke. Sem se zdaj spomnila, kakšne borbe so z antibiotiki, da jih otrok dol spravi. Mi smo do sedaj zmeraj potrebovali še eno stekleničko antibiotikov, ker je bilo več sirupa zunaj, kot v ustih, da o raznih stlačenih bananah z dodatkom antibiotikov user posted image  ne govroim..

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
11.3.2008 23:50:17   
nana 27
Lemavrica, dobro opravite na pregledu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3592
11.3.2008 23:52:44   
nana 27
Nena, si že vse zlikala? Jaz se tudi spravljam že nekaj dni likat. Imam srečo, da mojega ni doma in se ne mudi user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3593
12.3.2008 0:07:08   
zvezda71
Joj kolko vas je bolnihuser posted image ,user posted image pokažite tem nesramnim virusom, bakterijam in naj jih vročina čimprej premaga!!!!!!!!!!!!!
Gh, mi napredujemo po polžje,  Ana B baje bova skup z joškami na malco v OŠ letaliuser posted image user posted image user posted image , nič ne kaže da bi se naš user posted image kaj preveč navduševal nad gh. Ali pa je slišal, ko je en kolega rekel, pusti reveža samo zdaj je lahko na joški kakor dolgo mu paše.....
Lahko noč pa dosti dost zdravja naj vam prinese jutrišnji dan

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3594
12.3.2008 7:40:08   
helenav
jutroooooo

pa vsem bubanim user posted image user posted image user posted image user posted image

anab se še spomneš, ko sem teden nazaj jokala glede GH? Nopri nas smo naredili tako....naši punci pašeta strogi red in disciplinauser posted image user posted image , ona želi da se določene stvari dogajajo vedno ob istem času.....potem ve,kaj sledi in lažje sodeluje. To smo ugotovili pri spanju..in to sem potem poskusila pri hrani. Na začetku sem kot kura, v upanju, da mi bo že odprla usta, ji poskušala dodajat hrano v vseh mogočih urah, enkrat sem dala zjutraj, enkrat kosilo, enkrat popoldne...pa enkrat sadje, drugič zelenjavo, spet naslednjič rižolino...itd. Pol pa sem dva dni-al tri dni, prenehala z GHin uvedla rutino...strogo sem se držala 12 ure za kosilo...in dajala samo zelenjavo.....naslednji obrok pasem ji dajala frutolino....pred žličko je dobila sokec, da se odžeja in poteši hudi lakoto...nato pa žličko...najprej je pojedla malo nič joške pa ni dobila takoj za tem..hotela sem da razume, da to bosedaj njen obrok in da ni vedno tete joškeuser posted image ..po štirih dneh, je že  začela sodelovat,,,,vedno isti obred: stolček, slinček, mešanje zelenjave, čajček in žlička....sedaj po enem tednu ne jemo več joške od 10h do 16h...popoldansko malico poje, ampak ne še toliko, da bi zdržala dlje do joške..po eni uri rabi ona cicolo...to bom sedaj vstrajala do konca meseca, da ji gre fajn v glavi, da to bo sedaj tako....konec meseca, dobi še meseka za kosilo in če bo popoldasnka malica z sadjem ali frutolinotom uspešna gremo na dopoldasnko malico...z mlečnimi izdelki...
Poskusi z redom....če ti bo samo eno  žličko pojedel, naj bo to ena žlička..ampak naj bo vsak dan znova...upam, da si v teh poskusih ugotovila katero živilo mu najbolj tekneuser posted image user posted image ..Upam, da ti bo uspelo..nam je..pa sem mislila, da ne bo nikoli

grem na kavico...

Hartan voziček je pa suuuper....

"Ustvarjati moramo dobro. To daje našemu življenju smisel." dr. Janez Drnovšek

http://miskula.myminicity.com/
http://miskula.myminicity.com/ind/
http://miskula.myminicity.com/tra/

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 3595
12.3.2008 7:42:59   
guppy
Noč smo prespali kot ponavadi, brez kakšrnih koli zbujanj. Budnica kot ponavadi, okoli 6. zjutraj, ampak povsem OK.

temperatura 38,8, spet sem ji dala Calpol in spet ga je zbruhala ven, tako da sem se odločila za naravno metodo zbijanja in jo prebrisavala z vlažnimi krpicami + povila v mokre brisačke. Tok se je pustila crkljat, pikica mala, jaz sem jo samo lupčkala :))). Temperatura je padla na 38,3, Maja se obnaša normalno (le malo zaspančkasta je), bomo videli kako naprej. Če se ne bo mudilo, bo popoldan mož prinesel svečke paracetamola, če pa se začne slabšati, bom prosila očeta, da mi jih prinese iz lekarne.

Toliko od nas :))

P.S: Ugotovila sem, da naš ušesni toplomer kaže skorajda enako vrednost temperature kot živosrebrni pod pazduho. Odstopanje je mogoče +-0,1. Jupi!

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 3596
12.3.2008 8:16:17   
guppy
Dobro jutro, čvekice
user posted image  user posted image  user posted image

(mamico je skoraj kap)
user posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3597
12.3.2008 8:20:36   
Pikica pokica
Super Guppy!!!  To je verjetno Marko? Pravi korenjak je user posted image user posted image user posted image !

Vsem bubanim želim, da se čim prej pozdravijo.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3598
12.3.2008 8:27:05   
helenav
guppy   uauuuuuuu...mi bomo to  uspeli naredit enkrat drugo letouser posted image user posted image user posted image user posted image

ampak je pa tak šimpatiko

"Ustvarjati moramo dobro. To daje našemu življenju smisel." dr. Janez Drnovšek

http://miskula.myminicity.com/
http://miskula.myminicity.com/ind/
http://miskula.myminicity.com/tra/

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 3599
12.3.2008 8:31:00   
guppy
Hehe, ja Marko je ta tolovaj :))))))
Je pa še precej zaspan, ne vem kako se mu je dalo user posted image

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?