|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prav,narobe?
6.3.2008 10:48:58   
miškot
moj mali je star sedem mesecev, že dva tedna nimamo miru, ker hoče, da ga dvigujemo na noge in že kar lepo stoji ob naši pomoči.Danes pa sem ob bolečinah v hrbtu poskusila s hodalico. Videti je čist navdušen, predvsem zarad igrač, ki so zraven. A je to prav, a je v hodalici ali narobe?

Full hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 10:56:53   
Nenya
Pediatri jo odsvetujejo, predvsem zato ker se otrok ne nauči pasti pravilno. Nima pač občutka da se pade, ker vse hodalica prestreže. Doseže lahko tudi velike hitrosti in se grdo prevrne ali kam zaleti. Najina fizioterapevtka je odločno proti, ker škoduje pri učenju hoje . odriva se s prstki in pol ne zna hodit na celo stopalo.
Če se le da počakaj, da bo sam znal hoditi, je več možnosti, da se bo naučil prav hoditi 9in vama ne bo treba kasneje hodit na fizioterapijo.

(odgovor članu miškot)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 10:57:56   
žrebiček
Pozdravljena!
jaz sem svojo user posted image  mela v hojici od 6 meseca dalje, sedaj je stara 11 mesecev pa ni nič narobe. Tako lahko vsaj kaj naredim in mi je ni treba nosit po rokah. Je pa tu full navdušena od samega začetka. Prav tako sem v hojici imela starejšo hčerko ki je sedaj stara 6 let in prav tako ni bilo nič narobe.
Čeprav pediatri odsvetujejo hojico in pravijo, da se naj jih navajamo na plazenje. Vendar rada bi njih vidla da moraš imeti otroka skoz na rokah saj na tleh ga pa tudi ne moreš pustiti tako pa ko je v hojici lahko gre kamor hoče.

Lep pozdrav!!1 

(odgovor članu miškot)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 11:01:56   
lelčy
jaz sem svojo dala prvič v hodalico pri 7 mes vendar samo za kratek čas, nekako se mi ni zdelo varno. nato so nam v razvojni amb. svetovali naj še raje počakamo s hodalico in naj jo čim več dajemo na tla, tako da sem nato večinoma dajala deko na tla in jo raje imela na tleh.

(odgovor članu miškot)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 11:27:38   
sazi
Čeprav pediatri odsvetujejo hojico in pravijo, da se naj jih navajamo na plazenje. Vendar rada bi njih vidla da moraš imeti otroka skoz na rokah saj na tleh ga pa tudi ne moreš pustiti tako pa ko je v hojici lahko gre kamor hoče.


Ko se je moj sinko naučil plazenja, ga moje roke doooolgo časa niso zanimale, saj ga je zanimalo le, kam lahko gre in kaj novega odkrije.

(odgovor članu žrebiček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 11:29:31   
Naja30
Za 20-30 minut na dan ne bo nič narobe. Baje, tako pravijo zagovorniki hojce.
Mi je nismo imeli in tudi če bi imeli dovolj prostora v stanovanju, dvomim, da bi jo dala noter. Je le bolje, da otrok sam puza in raziskuje. Če že, ga daj v stajico, če bo hotel in se lahko tam sam dviguje. Naša tudi tega ni hotela.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 11:42:28   
Anonimen
Pedatri, pediatri v razvojni ambulanti in fizioterapevti jo odsvetujejo, kakor tudi odsvetujejo postavljanje na nogice.
Svetujem, da si še tole prebereš. KLIK 

Odločitev je pa samo tvoja, upam, da jo boš vrgla stran, čimprej.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 11:44:57   
Lunc_a
Kot je že ena napisala pediatrri odsvetujejo.
In žal starši ne vidimo v prihodnost da vidimo če bo hojica pustila posledice ali ne.je loto,jaz se ne igram .pri nobenemu nisem imela,ker je čist neuporabna in sem tudi videla posledice ki jih pusti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 12:07:11   
ThinkPink
V bistvu še sama ne vem ali je prav ali narobe. Večina nas je bila v hojici, pa smo čisto ok razviti. Osebno ne poznam nikogar, ki bi zaradi hojice imel noge na x ali na o, ali kakšne težave s hrbtenico. Res pa je, da jo P večinoma odsvetujejo. Ravno danes smo bili na pregledu in je P strogo odstevtovala kakršno koli nasilo postavljanje na nogice, če tudi bi se hotela sama odrivati, saj tako mali nimajo dovolj močne hrbtenice, lahko si poškuduje kolke itd.

Jaz osebno hojice ne bi uporabila, saj si res nočem kasneje očitati, da je kaj narobe ravno zaradi tega. Saj se s hojo nikamor ne mudi...še celo življenje bodo lahko hodili...tako da...user posted image

Lep pozdrav!

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 12:48:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Čeprav pediatri odsvetujejo hojico in pravijo, da se naj jih navajamo na plazenje. Vendar rada bi njih vidla da moraš imeti otroka skoz na rokah saj na tleh ga pa tudi ne moreš pustiti tako pa ko je v hojici lahko gre kamor hoče.


Ko se je moj sinko naučil plazenja, ga moje roke doooolgo časa niso zanimale, saj ga je zanimalo le, kam lahko gre in kaj novega odkrije.



Tako ja.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 13:37:06   
nežka
Jaz sem jo pa uporabila in sicer, ko je bil moj sin v varstvu pri mojih starših. Je praktična in za popestritev. Ne razumem tako gonjo proti tem hojcam. Pa saj nimaš otroka notri cel dan! Mi smo jih tudi uporabljali, pa smo čist ok, ne? Tako da naredi po svojem občutku. Kot vedno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 13:47:02   
Bonnie_RR
Daj ga na tla, pa naj se sam dviguje in počne, kar zmore.
Hojice pa ne odobravam, tako da...

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 13:52:16   
suzanamai
Čisto na kratko. Hojico vrzi v smeti, malemu pa pokaži kako se lahko oprime pohištva. Otrok sam raziskuje okolico brez naše pomoči, najprej s plazenjem, potem pa z oprijemanjem pohištva.
Ne bom dolgovezila, je že preveč pametnih stvari na to temo.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 13:52:28   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Bonnie_RR

Daj ga na tla, pa naj se sam dviguje in počne, kar zmore.
Hojice pa ne odobravam, tako da...



Se strinjam. Ko bo dovolj razvit, se bo že sam dvignil. Pravzaprav meni nikoli ni jasno kako otrok 'hoče' da ga dvigate na noge. Kako vam pa to pove? user posted image
Drugače je pa naši ful pasalo (takrat ko se je učila dvigat na noge), da sem jaz ležala na tleh, ona pa je ob meni se dvigala, najprej na kolena, potem je poskusila še na noge itd...

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 13:59:07   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: žrebiček
Vendar rada bi njih vidla da moraš imeti otroka skoz na rokah saj na tleh ga pa tudi ne moreš pustiti tako pa ko je v hojici lahko gre kamor hoče.

Zakaj pa ne na tleh? Naša praktično živi na tleh. Naša se je tud začela postavljat na noge in plazit že pri 7ih mesecih in men se zdi, da je idealno, če je otrok na tleh.
Na začetku je sedela na puzzlih, potem se je vlekla po trebuhu, guncala na kolenih, nato je spuzala, prišla do ovire, se ob njej dvignila, nekajkrat telebnila in se posledično naučila pristat na riti. Sedaj, pri 9ih mesecih redkokdaj pade, nesrečo smo imeli samo 1x (ko mi je padla s postelje), sama hodi ob kavču ali pa ob regalu v dnevni sobi. Se prime za steno in se dvigne, poriva poganjalčka,... Hočem rečt, da se je čist vse naučila sama in to ravno s pomočjo padcev. Nikoli nismo uporabljali hojice niti stajice. Vsak dan lahko postorim kar hočem, skuham kosilo, ona pa je cele dneve na tleh in šiba po celem stanovanju. Je pa res, da pri nas ni na tleh nobene navlake (kabli, rože,...vse je odmaknjeno). Ima popolno svobodo, da razvojno napreduje, da raziskuje svojo bližnjo okolico, jaz ji pa skušam omogočiti čimbolj varno stanovanje.

(odgovor članu žrebiček)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 15:15:53   
neisha80
kot da bi brala o naši tamali..

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 18:07:28   
Anonimen
A je to prav, a je v hodalici ali narobe?


Bolje je, da pleza in se ob opori zacne dvigati sam, saj tako sledni svojemu naravnemu razvoju.

Vendar ce je otrok zdrav, nima tezav v razvoju, tudi hojica ne povzrocila skode...

(odgovor članu miškot)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 18:23:24   
jaša2
jaz sem tud pri taki starosti našo dala v hojico. zdaj že sma malo hodi, s pomočjo seveda, pa prav lepo stopiclja - ne po prstikih.

glede vsake stvari je tak, da eni ful nasprotujejo nečemu, drugi so pa navdušeni. tak je pa tud glede hojice. jaz mislim, da če bi bla tak napačna, je ne bi blo v prodaji oz.se ne bi tolk prodajale.
saj pa tej nimaš otroka cele ure v njej.user posted image

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu miškot)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: prav,narobe?
6.3.2008 19:58:36   
nana.dd
naš user posted image je pri sedmih mesecih začel s tem, da bi stal. Ker je P rekla, da to ni dobro, smo ga dajali samo na tla naj se plazi vendar je protestiral. danes ima devet mesecev in še vedno vstraja pri svojem, stati hoče in pika, kar je zelo boleče zame...hrbtenica...bila sem nasprotnik hojce, potem pa jo je babi nekega dne kar prinesla. Sedaj je v hojci cca. pol ure na dan in moram priznati, da uživa, poleg tega pa še malo pospravi predale in omare po stanovanju.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: prav,narobe?
7.3.2008 8:26:05   
jasna
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi
Zakaj pa ne na tleh? Naša praktično živi na tleh. Naša se je tud začela postavljat na noge in plazit že pri 7ih mesecih in men se zdi, da je idealno, če je otrok na tleh.
Na začetku je sedela na puzzlih, potem se je vlekla po trebuhu, guncala na kolenih, nato je spuzala, prišla do ovire, se ob njej dvignila, nekajkrat telebnila in se posledično naučila pristat na riti. Sedaj, pri 9ih mesecih redkokdaj pade, nesrečo smo imeli samo 1x (ko mi je padla s postelje), sama hodi ob kavču ali pa ob regalu v dnevni sobi. Se prime za steno in se dvigne, poriva poganjalčka,... Hočem rečt, da se je čist vse naučila sama in to ravno s pomočjo padcev. Nikoli nismo uporabljali hojice niti stajice. Vsak dan lahko postorim kar hočem, skuham kosilo, ona pa je cele dneve na tleh in šiba po celem stanovanju. Je pa res, da pri nas ni na tleh nobene navlake (kabli, rože,...vse je odmaknjeno). Ima popolno svobodo, da razvojno napreduje, da raziskuje svojo bližnjo okolico, jaz ji pa skušam omogočiti čimbolj varno stanovanje.


user posted image  Se strinjam z vsako besedouser posted image
LP

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: prav,narobe?
7.3.2008 9:11:15   
Padme
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi

IZVIRNO SPOROČILO: žrebiček
Vendar rada bi njih vidla da moraš imeti otroka skoz na rokah saj na tleh ga pa tudi ne moreš pustiti tako pa ko je v hojici lahko gre kamor hoče.

Zakaj pa ne na tleh? Naša praktično živi na tleh. Naša se je tud začela postavljat na noge in plazit že pri 7ih mesecih in men se zdi, da je idealno, če je otrok na tleh.
Na začetku je sedela na puzzlih, potem se je vlekla po trebuhu, guncala na kolenih, nato je spuzala, prišla do ovire, se ob njej dvignila, nekajkrat telebnila in se posledično naučila pristat na riti. Sedaj, pri 9ih mesecih redkokdaj pade, nesrečo smo imeli samo 1x (ko mi je padla s postelje), sama hodi ob kavču ali pa ob regalu v dnevni sobi. Se prime za steno in se dvigne, poriva poganjalčka,... Hočem rečt, da se je čist vse naučila sama in to ravno s pomočjo padcev. Nikoli nismo uporabljali hojice niti stajice. Vsak dan lahko postorim kar hočem, skuham kosilo, ona pa je cele dneve na tleh in šiba po celem stanovanju. Je pa res, da pri nas ni na tleh nobene navlake (kabli, rože,...vse je odmaknjeno). Ima popolno svobodo, da razvojno napreduje, da raziskuje svojo bližnjo okolico, jaz ji pa skušam omogočiti čimbolj varno stanovanje.


Pod to se podpišem, tudi naš živi na tleh in sploh noče bit na rokah odkar se plazi...user posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: prav,narobe?
7.3.2008 9:26:03   
Anonimen
moja je tud skoz na tleh, pa se res ful vidi napredek v motorikiuser posted image vsak dan zmore več in kej novga ovsvoji....pa čist lepo pravilno sledi vsem razvojnim mejnikom, tko da je to res najboljše za otročkeuser posted image

(odgovor članu Padme)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: prav,narobe?
7.3.2008 10:10:06   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: nana.dd

naš user posted image je pri sedmih mesecih začel s tem, da bi stal. Ker je P rekla, da to ni dobro, smo ga dajali samo na tla naj se plazi vendar je protestiral. danes ima devet mesecev in še vedno vstraja pri svojem, stati hoče in pika, kar je zelo boleče zame...hrbtenica...


Še enkrat sprašujem, pa ne provociram, res me zanima, kako vam 'povejo' da bi stali. Ker jaz te želje nisem nikoli opazila.user posted image  A sedijo na tleh in jokcajo, pa potem to razumete, da bi stali? Ali stegujejo roke k vam? Jaz sem to razumela kot željo po objemčku?!? sem jo dvignila, pockrkljala, se poigrala in jo dala nazaj na tla.
Še manj mi je jasno kako vas boli hrbtenica? A stojite sredi sobe, sklonjene in jih držite za roke, da stojijo al kaj? Pa vsedite se na tla al pa uležite, pa naj se dviga ob vas, kolikor mu pač moči dopuščajo. Ko bodo zbrali moč in 'pogum' se bodo pa še ob drugi opori dvignili.

(odgovor članu nana.dd)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: prav,narobe?
7.3.2008 10:14:32   
Anonimen
taška se podpišemuser posted image

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: prav,narobe?
7.3.2008 12:42:43   
_annela_
mojuser posted image obozuje biti u hojici na dan je v njej najvec uro dve.nevem zakaj jih pol prodajajo ce so skodlijve tolko!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?