![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 3.3.2008 20:39:49
|
|
|
|
Tejka.387
|
vsem za uspešne preglede. Katty123 dobrodošla med nami. Ko boš pa rodila se bomo pa pri dojenčkih naprej menili. Lep pozdravček, dobro spite s malo obiskov WCja, če bo pa katera šla rodit pa čim hitrejši in brez zapletov porod želim.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 3.3.2008 20:58:46
|
|
|
|
PATRICIJA_22
|
Hej mačke... Jaz sem imela tudi danes pregled, odprta tako kot prejšnji teden - 1 cm, CTG kaže isto kot prejšni teden, tako da ni nekega napredka... Sem pa kr jezna, ker sem danes vprašala ginekologinjo če mi misli še kakšen UZ narest in je rekla, da ne razen če bom šla čez rok... Se pravi nimam podatka niti o teži, niti o obsegu glavice ...NIČ ... Zadnji UZ sem imela v 32.tednu...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 3.3.2008 21:33:23
|
|
|
|
Pingvinčica
|
Čestitke vsem za uspešne preglede. Jaz ga imam v sredo. Jaz grem počasi v meževo deželo, vse pa, ki boste morebiti odšle ponoči v Rim želim čim lažji porod in zdravo . Se beremo jutri. Nočko vsem.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 3.3.2008 21:38:21
|
|
|
|
Katy13
|
Tudi jaz grem počasi spat, sem rahlo utrujena. Lepo spite, tiste pa, ki se boste naemnile v Rim, vam želim, da boste imel čim lažji porod in javite nam.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 3.3.2008 21:38:33
|
|
|
|
Nasy
|
Katy123, dobrodošla! Patricija, sem jaz v podobni situaciji, le za težo je rekla, da se bližamo 4 kg. Sem pa imela danes zadnji pregled v tej ordinaciji, me je prešlatala, bolelo me je ko vrag, odprta naj bi bila nekje 1,5 cm, še ne 2 cm. Od pregleda sem me kr stiska, možno, da so popadki. Je rekla, da morda bo nocoj, morda ne bo nič. Če do srede ne bo nič, moram na pregled v P. In zna biti, da noter ostanem, ker sem v sredo glih en teden čez rok. BellaLuna, morda bova pa midve skupaj? Jaz grem v LJ P rodit. Glej, da zineš, kera si jaz ponavadi že mam tako srečo, da so vse tiho, kamor pridem. Že ko grem na pregled se mi zdi, da me gledajo, ko da sem kak vesoljc. In da bi kakšna madam vstala? Mah..brezveze, sej mi ni hudo nič ampak tako, ko naj bi vsi bili tako prijazni in kulturni do nosečk
< Sporočilo je popravil Nasy -- 3.3.2008 21:39:09 >
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 3.3.2008 22:04:17
|
|
|
|
janet
|
Čestitke vsem danes za preglede!!! Grem probat zaspat, če bom lahko. Me pa res zanima če bo jutri kaj snega? No lepo spite z čimmanj obiski na wc, pa če misli katera it v rim, naj opravi čimhitrej in čimmanj boleče!!!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 3.3.2008 22:19:53
|
|
|
|
Nasy
|
Jst upam, da ne bo snega, vsaj ne tolko, kolikor ga napovedujejo in da so cestarji res pripravljeni! Zdaj ni nobena od nas v taki situaciji, da bi si želela zametene ceste, kajne? No, pr nas še nič ne sneži, kar sem gledala, nikjer še ne. Kar naj tako ostane. Sicer imam rada sneg ampak ne več marca, ko je vse že v cvetju. Imam občutek, da nocoj ne bo spanja..lepo nočko vsem, če gre (mo) v Rim, srečno, hitro in kar najmanj boleče!
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 3.3.2008 23:10:01
|
|
|
|
mergetka
|
Ojla, drage moje! Sem vas pogrešala, danes je bil pri meni tak pestro, da sem vas šele zdaj prebrala. U glavnem, full sem vesela za nove mamice!! Tko z nestrpnostjo sem brala, kaj se dogaja z Lucalu, ker se ni zjutraj javila! Sam prekočit na seznam pa nisem hotela (tko kot včasih nočeš prebrat zadnje strani v knjigi) . No, Lucalu, Tendai in Katj: za vaše štručke ! Veliko cartanja in vse najboljše vsem trem družinicam! Vsem čestitke za pregled! Arabela, , da si se javila s svojim Sergejem!!!! Dinki, kak lepo si opisala, kako si želiš shraniti v spomim občutke o brcikah in zadnjih tednih!!! Men je tudi tako lepo te dni, ko se premika po trebuhu in me ponoči zbudi... No, pa še to: danes sem imela pregled. Na ctg-ju so se kazali že popadki!!! Sam sem še lepo zaprta, MV se pa že mehča. Počasi se pripravljam.... Naslednji teden imam spet CTG in je dr. rekel, da se zihr vidiva. Lahko noč vsem in lep porod tistim , ki ste pripravljene za Rim!!!
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 1:37:28
|
|
|
|
Nasy
|
Babe, fajn bodte, mene tolk špika, da je treba it..v najhujših trenutkih še na RR mislim
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 5:21:06
|
|
|
|
janet
|
Dobro jutro! Nasy - upam da že cartaš, držim pesti!!!!!Pa eno za srečo!!!!! Moje spanje- odlično od desetih pa do pol petih, pa samo en obisk wc-ja. Moj dragi je že na poti v službo, js pa čakam da bo ura mal čez šest da Nežo zbudim, da se sprajima za šolo, pa js se morm sprajt, mam danes pregled, upam da ne bom spet cel dopoldan tam visela. No zaenkrat pada pri nas, že od dveh zjutraj dež, zgleda tak mal bolj leden, js upam da nebo kaj hujšega, saj grem z avtom na pregled. No dekleta, se vam javim potem kako je bilo na pregledu. Preživite lep dopoldan, kolikor se ga da v takšnem vremenu!!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 7:06:19
|
|
|
|
Balerina
|
Dobro jutro dones pa niste tako zgodne. Vas berem skoraj vsak dan pa se mi zdi da ste vedno tako zgodne. Jaz ponavadi takrat še spim. Zadnje čase s tem nimam težav le dvakrat obiščem WC. Čestitke tiste, ki že crtate in vso srečo tistim ki boste danes rodile. Pri nas se še nič ne vidi da bi bilo kaj, pregled imam v ponedeljek pa bo morda takrat kaj rekla kdaj bo. Jaz še vedno veliko okoli hodim, po nakupih, pa tamalo v vrtec pa potem iskat pa s tamalo ven na sprehod,... Me ni strah kaj če me prime kje na poti, v avtu, me je pa včeraj prešinilo kaj če me prime ko bova popoldan sami s tamalo doma. Kako bom ve to pa moža pa mamo poklicala pa če bodo samo popradki ni panike kaj pa če mi slučajno voda odteče Saj vem da ne to so le strahovi tik pred zdajci. Pri prvi nosečnosti sem mela kaj če ne bom vedla da so popadki no pri drugi pa druge skrbi. Sem pa včeraj že pripravila torbo za v porodnišnico in pa oblečila, ki mi jih bo mož prinesel ko bosta s tamalo prišla po naju da oblečt. Sva malčku v petek ko sva bila v Avstriji kupila tak cort kompletek. Že kar vidim majhno štručko v tistem kompletku. Saj komaj čakam da rodim in da stisnem k sebi to štručko, pa še več kod dva tedna sta do roka
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 7:14:45
|
|
|
|
san
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nasy Babe, fajn bodte, mene tolk špika, da je treba it..v najhujših trenutkih še na RR mislim nasy, držim pesti, da je vse kot mora bit . sedaj verjetno že stiskaš svojo malo štručko k sebi
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 7:44:04
|
|
|
|
san
|
Jaz še vedno veliko okoli hodim, po nakupih, pa tamalo v vrtec pa potem iskat pa s tamalo ven na sprehod,... Me ni strah kaj če me prime kje na poti, v avtu, me je pa včeraj prešinilo kaj če me prime ko bova popoldan sami s tamalo doma. Kako bom ve to pa moža pa mamo poklicala pa če bodo samo popradki ni panike kaj pa če mi slučajno voda odteče jaz se pa poskušam ne obremenjevat s tem. bom že nekako speljala, ko se bo začelo. sem isto veliko naokoli in popoldne z malimi zunaj, pa verjetno bo tako do zadnjega. ma sej, če se bo kej nenadoma začelo, se mi zdi, da znamo ženske kar razsodno takrat razmišljat in speljat zadevo.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 8:24:25
|
|
|
|
Špela100
|
Nasy držimo pesti, verjetno pa je, da si že vse dobro opravila, zato komaj čakamo novičke. Srečno!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 8:50:29
|
|
|
|
Tejka.387
|
Dobro jutro! Nasy: tudi jaz držim pesti, da je bilo oz. da bo vse vredu. Verjetno pa že stiskaš svojga angelčka v naročju in počivaš. Pa še eno in en . Patricija _22: Js sem imela nazadnje UZ pri morfologiji, enega hitrega sicer še v januarju ampak to bolj zato, da so pogledali če je vse ok, ker sem padla. Tak da tudi jaz nimam nobenih podatkov o mali štručki. Naslednji pregled imam v ponedeljek in mi bo G naredila CTG pa MV mi bo pogledala, vsaj tak je zadnjič rekla. Je pa zdravnica za sladkor rekla, da moram moji G rečt za UZ in da mi mora vse mere vpisat, pol pa moram jih nest pokazat zdravnici za sladkor. Upam da bo vse v mejah in vse vredu. Js imam pa danes AD in upam da bom imela zdej kaj bolj pogosto, ker grem že proti roku, AD pa imam danes komaj tretjič . Mi je pa fajn hodit. Mali tak začne brcat, da je prov smešno. Lep pozdravček in vas berem ko pridem nazaj.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 9:09:02
|
|
|
|
Naša črtica koraka
|
Čestitke vsem novopečenim mamicam!!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 9:16:57
|
|
|
|
ek76
|
Dobro jutro Nasy držim pesti, da je vse v redu. Dinki mislim, da si ti včeraj pisala da ti na CTG kaže popadke, tudi meni jih na imam PDP 23.3. Vaginalno sem bila pa preledana samo na prvem pregledu 7/8 teden (avgusta). Sedaj imam preglede na 1 teden in mogoče me bo pregledal v četrtek. Naš dojenček ima že od 30 tedna zelo nizko glavico, da so jo že takrta komaj izmerili. Ali je katera iz Posavja?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 9:18:55
|
|
|
|
tina50
|
Dobro jutro vsem! Jaz sem šele komaj vstala.pa sem mislila koliko snega bo kej vzunaj. pa ni nič kaj, trava se še vidi, pa čisto tako na drobno pada. pa sej je boljše da ga ni, da ga ne bo takrat ko bo treba v B. mene je pa včeraj zvečer ful križ bolel, pa spredaj me je tud neki šipalo, sem mislila, da boma mogla it ponoči, pa se je vse skupaj umirilo. včasih me še mal vspredaj šipa, ampak nič kej fejst. bomo še kar mogli malo počakti. Kako je kaj Nasy, upam da vredu, če že ima , če ne pa Nasy vso srečo in čim manj bolečin!!! danes pa ne vem kaj bom kej delala, ven ne morem, noter je pa takšen dolg čas. lepo se imejte
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 9:33:06
|
|
|
|
Pingvinčica
|
Nasy - lepo, da si lahko še na RR misla . Upam, da že stiskaš k sebi svojo in da ni bilo prehudo.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 9:35:15
|
|
|
|
Pingvinčica
|
Jaz grem zdajle še mal po stanovanju pospravit. Danes je tak žalosten dan, pri nas je začelo ful snežit, sam upam, da mi ne bo treba kam. Vse, ki imaste danes preglede držim pesti, da bo vse ok.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 9:41:32
|
|
|
|
Katy13
|
Dobro jutro! Nasy - upam, da je že vse za tabo in da stiskaš svojo štručko. Sneg - pri nas trenutno zelo močno sneži, prave flike padajo z neba.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 9:45:01
|
|
|
|
san
|
pri nas pa lije kot iz škafa.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 9:48:27
|
|
|
|
san
|
js sm danes hotela po bankah letat, da bi izvedela kje dobim najugodnejši kredit za avto, ker sva se odločila, da bova za polovico vzela kredit in zdej ful dežuje, pa me sploh ne vleče vn. ker bom takoj čist mokra . mogoče bom šla vseeno mal kasnej, če ne pa jutri. tiste, ki ste nedolgo nazaj kupovale avtomobile, kje ste vzele kredit, pri svojih bankah, kakšnih drugih, al pri avtosalonu?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 9:53:38
|
|
|
|
Dinki
|
katty123...dobrodošla med marčevkami , škoda da se nam nisi pridružila že kaj prej....mogoče pa z nami nadaljuješ potem v rubriki Starši čvekajo Vilma, čestitke za dobre rezultate na pregledu... Patricija_22, čestitke tudi tebi za uspešen pregled....jah, s temi UZ je tako, da nam zavarovalnica žal krije le 2, vse ostalo je odvisno od G oz. od tvoje ...sej jaz tudi ne vem če bom še kaj zvedela, pa je mogoče tako še bolje, da se ne obremenjuješ že prej kolk je velik, pa kolk ima veliko glavi ipd. Mergetka, hvala. Imaš pa podobne rezultate iz CTG-ja kot jaz, vsaj ena ...tudi meni je v petek kazalo rahle popadke, vendar še neredne, sem pa še zaprta, tko da bomo videli kaj bo G kaj ta teden, v petek rekla, če so že kakšni premiki .
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 4.3.2008 9:54:46
|
|
|
|
max81
|
dobro jutro bejbe, mene je zvečer tako dol tišalo, da sem komi hodila, tko, da ne vem kaj je bilo to , sem komi po štengah prišla do spalnice....kr nisem upala zaspat, ker nisem vedla al me mo kej zagrabilo al ne ...jest tud mislim, da ne bom dočakala 20.3....ctg mam 12.3 upam,da danes katera sporočilo lepo novičko iz Rima no pri nas je danes ponoči ful pihalo in deževalo...proti jutru pa je začelo snežiti in še kr pada...itak ga bo do jutri že pobralo
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.