|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Umetni popadki
26.6.2005 21:34:17   
srnica
Prijateljica gre jutri, če ne bo rodila prej na umetne popadke, ker je bil rok že 22.06.

Katera mi ve kaj več povedati o tem bi lepo prosila.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Umetni popadki
26.6.2005 21:41:00   
Anonimen
Najprej predrejo mehur, počakajo, če se ne začne samo od sebe, dajo umetne popadke. Nič posebnega...vsaj pri meni je bilo tako.

(odgovor članu srnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
26.6.2005 21:44:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu srnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Umetni popadki
26.6.2005 21:46:49   
Mina1
Ker je meni voda pri prvem že odtekla, so me dali na umetne popadke. Po 16-tih urah se nisem nič odprla, le matrali so me in doza je bila močna in bolelo je.

Pa kateter (tam kjer lulaš, da se obarva modro) tudi blazno boli, vsaj mene je...

Sledil je CR, ampak vsaka ima svojo zgodbo in tako.

pa-pa Mina1

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Umetni popadki
26.6.2005 21:48:02   
Anonimen
Mina, a ti maš dva al kulk otrok :zmeden2:

(odgovor članu srnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Umetni popadki
26.6.2005 21:50:33   
Mina1
Ja, dva vodnarčka, oba rojena februarja, 3 leta razlike.

Pridna, kaj:)-

Mi imamo ful lepe otročke, samo tolk zahtevne, sda sem čist preč in tako.

pa-pa Mina1

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Umetni popadki
26.6.2005 21:51:24   
Anonimen
Aja, sem pa misla, da maš sam enga :zmeden2:

(odgovor članu srnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Umetni popadki
26.6.2005 21:57:55   
SPORTINA
Jaz grem tud jutri na umetne, ker je bil rok 17.6.05

...mi je v tolažbo, da ne bom edina,
ker NOCEM umetnih, saj sem prvič
s svojimi idealno rodila!!!!!

lep pozdrav...

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Umetni popadki
26.6.2005 21:59:19   
TaRe*
Jaz sem jih tud prvič imela...ker pač nisem imela nič svojih...7 dni čez rok.
Matrala sem se pa 13 ur:(
Drugič sem imela pa svoje...majčkeno umetnih zraven,ker niso pričakovali,da bojo moji tko razturali..,sem bla pa v dobrih štirih urah fertik
:sloncek:

Kolegici pa ni treba vse povedat,da jo ne bo strah,ker bo pol še slabš...al ne:zmeden2:

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Umetni popadki
26.6.2005 22:00:39   
PiaM
Men so bli pa umetni kar o.k., ker se je bolj hitro končalo.Svojih nisem imela 3 ure po odtekanju - kapljanju plodovnice.Je pa šok, ker se začnejo na minuto.Ampak bi še enkrat tako šla rodit.
Vso srečo tvoji kolegici.:rozica:

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Umetni popadki
26.6.2005 22:11:03   
Anonimen
Nas so učili, da sploh ni umetnih in naravnih popadkov. Tista tekočina, ki se ji reče "umetni popadki", samo sproži tvoje popadke. Nekaj v zvezi z enim hormonom.

(odgovor članu srnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Umetni popadki
26.6.2005 22:11:24   
Pia73
Jaz sem bila pa 8 dni čez rok, pa mi je voda odtekla, pa se mi je zdelo, da imam svoje popadke pa mi niso verjeli, no CTG jih je pokazal, pol so mi pa še umetne našibali pa je šlo. Ni bilo panike, končalo pa se je v max- 2 urah v porodni sobi, vse skupaj od takrat, ko sem se zbudila zaradi poka mehurja do porodnišnice, klistirja, tuša,............ pa malo manj kot 4 ure.

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Umetni popadki
26.6.2005 22:20:43   
SPORTINA
kaj pa "tempo" in kolicina, pravijo,da
sta bolj nenaravna pri sprozrnih in jih
je zato tezje prenasat...vse skupaj je
bolj intenzivno in ni casa pocivat...

ma saj je res bolje da tega danes ne berem in
se grem sproscat in motivirat za jutri...

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Umetni popadki
26.6.2005 22:26:44   
Anonimen
:)Isto sranje, drugo pakovanje.:) Po slovensko: naj ne bi bilo razlike.

(odgovor članu srnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Umetni popadki
26.6.2005 22:30:37   
SPORTINA
upam...hvala

sporocim, ko vidim razliko...;)

ostaja mi se cela noc, malo me spika...:bravo:

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
26.6.2005 22:32:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu srnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Umetni popadki
26.6.2005 22:32:08   
Jančika_
Kot pravi Splišni - pri meni ni bilo razlike. Umetne sem dobila proti koncu poroda, pri potiskanju, ker so popadki nenadoma postali redkejši in slabši.

Verjetno na splošno veljejo "umetni" za hujše, ker greš z njimi ponavadi zelo hitro z 0 do 100. So pa popadki še vedno tvoji, samo umetno sproženi.

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Umetni popadki
26.6.2005 22:34:40   
Pia73
Jaz ne vem kakšna je razlika. Po moje je to res eno in isto.

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Umetni popadki
26.6.2005 23:23:52   
Seven*
Glede teh popadkov. Gre za hormon Oksitocin, ki je itak prisoten pri normalnih popadkih. Ko ti ga dajo v flasi samo dodajo tvojemu telesu se dodatno dozo. Ce si imel prej popadke na 3 minute, je mozno da imas potem na 1 minuto in tudi dosti bolj intenzivne. Pac hormona je enostavno v krvi vec.

Kaj pa vem. Mene je skoraj raztrgalo. Moji popadki so bili znosni, tole je pa bilo.. Metalo me je po postelji, imela sem obcutek kot da mi bo kriz ven obrnilo. Grozljivo. Bi raje dalj rojevala in bila brez njih. Stvar okusa I guess.. Sem se skoraj razjokala, ko mi je ze drugic prisla dozo povecat..

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Umetni popadki
27.6.2005 6:18:46   
Lunca1
Tudi meni so najprej dali z infuzijo umetne popadke in šele potem predrli mehur.

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Umetni popadki
27.6.2005 10:13:32   
Urša
Isto kot Seven... za raztrgat!
Jst sm pršla v porodno 7 cm odprta z močnimi svojimi popadki. Predrli so mi mehur, potem pa so mi dali čez dobro uro dozo oksitocina, ker se mi :duda: ni nič pomikala navzdol. Ful šok, naenkrat, res... se nism mogla več obvladovat. Na srečo je blo vsega konec v slabih 3h urah. 9nebesa
Če primerjam svoje in "umetne", so mi res tko povišal nivo hormonov, da je bla razlika glede bolečine očitna. :)-

(odgovor članu srnica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Umetni popadki
2.3.2008 19:30:17   
isabel00
ojla..jaz smdanes 8 dni čez rok..in nič se ne  dogaja jaz res nevem kaj je:)očitno mu je tko lepo notr da res...me je pa strah glede umetnih popadkov,ker se bojim da jih bom dobila...uglavnem...nasplošno me je strah...ker grem prvič rodit...in nevem kaj me čakauser posted image sej sm lahko smešna ampak me je strahhh...zlo strahh...in nič ne morm!user posted image mah....sej boo...se tolažim na nek načinuser posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.3.2008 21:28:50   
łiłi
ojla.jaz sem bla 2 dni cez rok in ko sem prsla rodit sem bla samo za en prst odprta.svoje poadke sem mela ful blage,zato sem dobila umetne in popadki so bli na 1 minuto.misnla sem da bom eksplodirala od bolecin.ko je prsov zdravnik je reku ce bom rodila do zvecer da bo super.ob pol 9 zjutrj sem dobila umetne poadke in cez eno uro rodila.ce bi cev dan mela umetne bi pocla od bolecin.hvala bogu da se je tko hitr koncaloa kar se tice straha ,katastrofa!!!!!!!!!celo nosecnost sem razmisljala kako bom rodila in ful me je blo strah.mi je babca na koncu k sem ze rodila rekla,da je hotla ona kr domov it ko me je vidla kaksna sem bla,vsa "posrana"od straha.vrjamem ,da joe vsako strah poroda,to je normalno,ampak ko rodis vse pozabis,zato isabel00 zelim ti lahek in hiter porod,pa srecno

(odgovor članu isabel00)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.3.2008 23:24:24   
julci
Bom jaz kr tiho sem mela 13 ur umetnih na minuto,vsega skup pa20 ur,pol je bil pa CR

Naša knedla Zala nas je osrečila 5.6.2007
Miha pa nas je osrečil 2.12.1996

(odgovor članu łiłi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.3.2008 20:43:01   
isabel00
ojojjjj...a kar tkoj začnejo ti popadki na minuto???????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image to je prehudoooooo...ajejjj...no danes je 9 dni čez rok...in sm mela aprn pregled pa so mi dal na znanje da v sredo grem notr u bolnico...da bodo veretn umetni pop.padli!!!!!!ta mojuser posted image lumpačekuser posted image

(odgovor članu julci)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?