Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 2.3.2008 22:29:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Rutacid?
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 2.3.2008 22:29:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni pomaga toplo mleko.
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 2.3.2008 22:32:40
|
|
|
|
taška30
|
Moji kolegici so pomagali mandeljni. Nimam pojma zakaj bi to pomagalo, ampak ji je.
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 2.3.2008 22:34:40
|
|
|
|
Majuska
|
Če si noseča, smeš od tablet vzeti le rupurut. Sicer imaš na razpolago Ranital, ampak se malce pomeni s farmacevtom. Sicer pa se izogibaj kisli hrani (agrumi, kislo zelje, paradižnik, čebula...), ne pij kave ali pravega čaja, imej visoko vzglavje. Če so težave dolgotrajnejše, obišči zdravnika. Zgaga je običajno prvi znak vnetja želodčne sluznice.
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 2.3.2008 23:00:26
|
|
|
|
pikalonca
|
Jaz sem si pomagala z Rutacitom, sodo bikarbono in pepermintovimi bonboni.
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 2.3.2008 23:03:01
|
|
|
|
Marogica
|
Lahko vzameš Rupurut, večkrat na dan.Ni nič narobe. Jaz sem ga morala, ker mi od ene doze ni nič pomagalo.
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 2.3.2008 23:04:00
|
|
|
|
Anonimen
|
A ni bila vcasih soda bikarbona dobra za to? Se mi samo zdi, da ne bos prevec resno vzela.
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 2.3.2008 23:23:50
|
|
|
|
malimisek
|
soda bikarbona
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 2.3.2008 23:50:25
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: malimisek soda bikarbona Je natrijev karbonat, ki ga vsebuje Rupurut. Mogoče upoštevaj še tole: K težavam z zgago lahko pripomorejo tudi določene vrste hrane, ki pospešujejo izločanje želodčne kisline: - močne začimbe - mastna hrana (cvrtje, oreški) se dolgo prebavljajo in s tem obtežijo želodec - mleko in mlečni izdelki vsebujejo veliko kalcija, ki pospeši izločanje želodčne kisline - alkohol, posebno žveplana vina in pivo - kava ali pravi čaj - tobak Kaj lahko storimo, da se izognemo težavam z zgago? Čarobne paličice seveda tudi tukaj ni. Vsak posameznik mora sam ugotoviti, kaj mu ustreza in kaj ne. V splošnem pa veljajo nekateri nasveti, ki se jih splača upoštevati: - izogibajte se hrani, ki vam povzroča težave z zgago - obroke hrane razdelite na več manjših obrokov, enakomerno razporejenih čez cel dan - ne jejte 2-3 ure pred spanjem - takoj po jedi ne telovadite - ne nosite tesnih oblačil čez pas - če ste predebeli, shujšajte
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 3.3.2008 6:57:14
|
|
|
|
vesna.com
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninny Meni pomaga toplo mleko. Meni pa mrzlo.
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 3.3.2008 8:16:10
|
|
|
|
urška
|
jaz sem imela vedno grozne probleme z zgago. tudi ko nisem bila noseča. peklo me je po čokoladi, bananah, golažu, da ne govorim o orehovi potici. jedla sem rennie, ker so to - vsaj meni - edini tableti, ki niso čista kreda. potem v nosečnosti sem pa pila donat. iz mojih izkušenj je pa tako, da mleko sicer ublaži zgago trenutno ko pa učinek popusti peče zgaga še bolj kot prej in potem se vrtiš v začaranem krogu, ker piješ vedno več mleka zgaga te pa vedno bolj peče drugače pa pomaga tudi kisla smetana, pa kot so že rekle punce soda bikarbona (čeprou to ni ne vem kako fajn zadeva za želodec) pa sladka voda (ki ima sicer obupen okus). jaz sem potem po nosečnosti zvedla, da u bistvu lahko ješ v nosečnosti vse antiacide, torej rupurt, rutacid in rennie. za ranital ne vem, ampak kolikor je meni znano to prevenstveno itak ni antiacid. preveri pri svojem G
< Sporočilo je popravil urška -- 3.3.2008 8:17:44 >
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 3.3.2008 8:39:38
|
|
|
|
Netopirčy81
|
Meni tudi donat, ko ta ni več zadostoval pa mleko - mrzlo (joj, zj sm se spomnila, kako sem vedno preklinjala, ko me je zgaga pekla - dobr da je to za mano ).
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 3.3.2008 8:52:38
|
|
|
|
abi
|
Tudi jaz sem imela težave z zgago, in mi je g. pedpisal Ranital ki je tudi edini pomagal. Drugače pa kot so že zg. navedle: toplo mleko, čimmanj mastne hrane...
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 3.3.2008 19:11:51
|
|
|
|
Naja30
|
Meni tudi pomaga mrzlo mleko. Sicer pa bos morala sama ugotoviti, kaj ti pomaga.
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 3.3.2008 20:51:35
|
|
|
|
SIBI
|
Toplo mleko pri zgagi pomaga le trenutno, kasneje pa te začne peči še bolj kot te je pred tem. Jaz nikoli nisem imela problemov z zgago, v nosečnosti pa me je peklo ko . Nisem hotela jemati nobenih tablet. Na koncu sem ugotovila, da mi pomaga le žvečenje orbit žvečilnih gum. Bolj so bile pekoče, bolj mi je pasalo.
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 3.3.2008 20:59:02
|
|
|
|
nevica
|
Preiskusila sem vse živo potem pa mi je moja ginekologinja svetovala naj zjutraj na tešče pojem korenček.Po zaužitju korenčka nato ne smeš jesti eno uro da se vse resorbira.Meni je to zelo zelo pomagalo.Sedaj to prakticira tudi moj mož in lahko rečem da mu pomaga saj je v predalu že cel mesec polna škatla ruporuta,prej pa je dnevno pojedel 1do 2 pa ni bilo vredu,kislina ga je neprenehoma žgala.Poskusite,izgubiti nimate kaj,saj s korenčkom dobite samo dodatne vitamine.
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 3.3.2008 23:46:46
|
|
|
|
mergetka
|
Meni pomaga vanilijev sladoled! Priporočila mi ga je švogerna, ker je tudi njej pomagal v . Pred tednom dni me je ful pekla in sem si ga privoščila ob 1h zjutraj in je pomagalo, pa še dober je!!!!!
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 3.3.2008 23:50:06
|
|
|
|
rija
|
meni ni pomagalo ama nič to je bila pa tudi edina zoprna zadeva v celi nosečnsoti.... so stare mamce rekle, da se bo otrok rodil s polno glavo laskov....ja pa ja de....
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 4.3.2008 9:24:13
|
|
|
|
kekec in mojca
|
so stare mamce rekle, da se bo otrok rodil s polno glavo laskov....ja pa ja de.... Rija, ob tem se tudi jaz samo nasmejim. V glavnem, upoštevala sem nekaj nasvetov (nič agrumov, popolnoma nemastna hrana...), se mi zdi, da je zdaj malo bolje. Mleko mi žal ne pomaga v nobeni obliki. Sem pa razmišljala, da sem v soboto res vzela kalcijevo tableto, ker sem imela krče v nogi, potem pa se je vse skupaj začelo. V prvi nosečnosti mi je pomagalo le - kot je omenila mergetka - vanilijev sladoled, potem pa sem spila čez še kozarec donata. Ampak ker sem to pogosto prakticirala, me je razneslo kot bombo. Zdaj pa moram pazit tudi na telesno težo, tako da poskušam kalorične stvari (sladkarije ) zreducirati na minimum. (Kar mi ne uspeva vedno.)
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 5.3.2008 15:47:50
|
|
|
|
Virtualna
|
Pomaga navaden jogurt Nekje sem prebrala, da ce mamico fejst pece zgaga...je "stos" v tem, da dojencku v tem casu rastejo lasje
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 11.3.2008 15:23:27
|
|
|
|
andie
|
JS sm mela rano na želodcu, v nosečnosti me je pa tut pekla zgaga, najbolj zvečer, ko sm se vlegla. Najbolj mi je vedn pomagal mleko-kratkotrajno sicer, tega sem pila ponoči in pa RMANOV čaj, tega sem pila čez dan. Pomagal je tudi bolj kot vse tablete in sem si z njim pozdravla rano.
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 18.3.2008 21:19:12
|
|
|
|
Anonimen
|
A rutacid tud lahko, al sam rupurut - ker je itak na isti način? Sicer mi nč ne nuca , pa vseen vprašam.
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 12.2.2009 22:09:01
|
|
|
|
mirijamca
|
Pravijo, da pomagajo piškoti spekulas ali celo ingver, ki ga enostavno daš v usta košček in ga prežvečiš. Če ti sam ingver ne gre, ga zmiksaj z mlekom in banano. meni je nucalo- samo ne sladkaj si nič, ker je že banana dovolj sladka.. vem kako je huda ta zgaga, jaz ponoči ne spim včasih nič, saj me prav žge po grlu, kot bi mi nekaj vrelo. Mleko sicer pomaga, a za kratek cajt. srečno...
|
|
|
|
RE: Kaj pomaga, ko peče zgaga? 12.2.2009 22:15:21
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: Virtualna Pomaga navaden jogurt Nekje sem prebrala, da ce mamico fejst pece zgaga...je "stos" v tem, da dojencku v tem casu rastejo lasje mhm, rastejo lasija. pol bi moja dva mela lase doriti. bog nedaj, da sem jedla jogurt, pol bi blo šele veselo, ki lih v nosečnostih in to obeh nisem prenesla laktoze. No pomagal mi je donat.Ja prav ste slišali, čeprav nisem štekala kako lahko to nekatere pijejo, sem mislila, da se pol usra***š , pa ni blo tako in je pomagalo, samo mehurčke je treba ven spustit.
|
sexanjasakolikšna je pravjšna dolžina penisa v cmdo 15 (
24%)
do18 (
40%)
do22 (
22%)
do24 (
4%)
do27 (
3%)
več (
7%)
Število vseh glasov: 343Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!