Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 15:54:46
|
|
|
|
Miška76
|
Super, to je pa fino, sploh za družine z več otroki, pa tudi tiste z enim otrokom bodo nekaj deležne.Bravo!!!!
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 16:07:55
|
|
|
|
Blacky30
|
Lex, ker vem, da si ti zdaj ful domača na tem področju in vse obvladaš, daj mi še povej, kaj to zdaj zame pomeni, plis.
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 16:09:56
|
|
|
|
fra
|
hvala za obvestilo jaz bi pa si želela prebrati to novelo, kam naj pogledam? plis help me
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 16:22:42
|
|
|
|
lex
|
Vem sicer, da so neki zmanjševali sočasnost vzgojiteljice in pomočnice, kolk to pomeni ne vem, sem samo odločanje gledala, ker je not da ima 2 in 3 otrok, če sta v vrtcu 2 otroka sočasno eden ZASTONJ , moji denarnici se bo to najbolj poznalo Za novelo pa takoj ko jo staknem kje na netu posredujem, ker se učim za strokvca in jo morem znat, tako da ko jo najdem prilepim tud link.
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 16:34:55
|
|
|
|
Maleal
|
iiiiiiiiiiiiiii bravo,vsaj ena lepa novica .
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 16:44:02
|
|
|
|
Naja30
|
Super!!! Sem navijala za to, ker pademo zraven!
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 16:53:43
|
|
|
|
san
|
pa to morata biti oba otroka v istem vrtcu, ane. kaj pa če sta sicer v dveh različnih enotah, vendar pa gre za isti vrtec. ali ima drugi otrok tudi v tem primeru vrtec zastonj, al morata biti tudi v isti enoti vrtca?
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 16:59:47
|
|
|
|
livia
|
Lex, daj probaj najdet link. Sej vem, da ti bo ratalo. Mene tudi to zanima, če moreta bit v istem vrtcu? Pa kdaj začne uradno veljat?
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 17:25:53
|
|
|
|
žigolino
|
To pomeni da imaš otroka en za drugim in potem daš oba v vrtec innajveč štiri leta plačuješ samo za enega,vsaj tako jaz to razumem Sam upam da se ne bojo samo zaradi tega ljudje odločali met otroke en za drugim. Tisti ki pa boste lahko to koristili vam pa čestitam iz srca
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 17:58:32
|
|
|
|
Janya
|
Ali to pomeni, da jaz, ker imam sočasno tri v vrtcu, plačam samo za enega?
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 18:26:27
|
|
|
|
Gina
|
Tole je predlog: http://www.dz-rs.si/index.php?id=101&vt=40&sm=k&q=zakon+o+spremembah+in+dopolnitvah+zakona+o+vrtcih+&mandate=-1&unid=PZ|A439D8B66D387D5FC12573D4003EA1D8&showdoc=1 (če link ne prime cel, ga prosim kopirajte, tudi tisti del, ki ne prime avtomatično) Meni vseeno zakon ni glih všeč. Sviz je imel kar nekaj pripomb, ki spet niso bile upoštevane. Predvsem obstaja možnost, da bo v vrtcih posledično povečan normativ za št. otrok v oddelkih, saj kakor jaz to razumem, zakon to spodbuja. Poleg tega je zakon krivičen do tistih, ki imamo več otrok, pa je samo eden v vrtcu. Vsi bi morali imeti zastonj vrtce. Sociala je še kar na psu. To je tisto, kar šepa v sloveniji, vedno slabše je in očitno tudi bo, če bo šlo s tem tempom navzdol, kot gre. Pokriti en minimalen del družin (sicer ok, da vsaj to), se mi zdi pljunek v morje in zavajanje ljudi.
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 19:35:52
|
|
|
|
Hans
|
Končno nekaj dobrega od naših poslancev.
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 20:03:37
|
|
|
|
pikalonca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hans Končno nekaj dobrega od naših poslancev. Ja točno tako. Me pa veseli, da je to sprejeto, ker pademo not.
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 21:31:15
|
|
|
|
taška30
|
Mi tudi pademo noter in tako bo cela tri leta, ampak meni se to ne zdi pravično. Do tistih, ki se iz kakršnihkoli razlogov (osebnih, finančnih, prostorskih, zdravstvenih...) niso ali ne bodo odločili za tako majhno razliko, da ne govorim o tistih, ki bi radi imeli majhno razliko, pa jim ne rata zanosit. Res nepravično, a so kaj manj vredni?!?
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 21:34:39
|
|
|
|
valentina2006
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hans Končno nekaj dobrega od naših poslancev. Podpišem
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 21:46:02
|
|
|
|
blak
|
IZVIRNO SPOROČILO: taška30 meni se to ne zdi pravično. Do tistih, ki se iz kakršnihkoli razlogov (osebnih, finančnih, prostorskih, zdravstvenih...) niso ali ne bodo odločili za tako majhno razliko, da ne govorim o tistih, ki bi radi imeli majhno razliko, pa jim ne rata zanosit. Res nepravično, a so kaj manj vredni?!? Jaz se pa s tem strinjam!
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 21:51:41
|
|
|
|
nejcko
|
Saj sliši se čisto ok (mi sicer jeseni prvega damo iz vrtca, tako da se nas zadeva itak ne tiče več), sem pa vseeno malo skeptična okoli tega, ker to mnogo, mnogo drugih stvari potegne za seboj: - definitivno se bodo cene vrtcev zelo povečale, ker država (občina) pač mora nekje notri dobiti denar; - št. otrok v skupini se bo verjetno zvišalo, kar vpliva na kvaliteto dela; - vlada ima težnjo po nižji izobrazbi vzgojiteljev, saj bi na tak način mnogo privarčevali pri plačah le-teh, kar spet vpliva na kvaliteto dela; - kako bo z bratci in sestricami, ki po spletu okoliščin (beri neprostih mest) niso v istem vrtcu; - rodnost se viša, gradijo se nova in nova naselja, bloki itd., medtem ko občine novih enot ne odpirajo ... posledica: vrtci so prezasedeni ... marsikateri otrok ne dobi mesta v vrtcu. Sicer so res v prednosti tisti, ki imajo tam že brata ali sestro, pa vendar ... prednost imajo tudi samohranilke, pa brezposelni ... torej, kaj če drugi otrok sploh ne pride v vrtec??? Na sumu imam, da se bodo občine takih "neplačnikov" posledično izogibale, ker bo od zdaj naprej država mnogo bolj nadzirala podražitve in neenakost zneskov v določenih krajih. Zame osebno je to v prvi vrsti spet samo nepremišljeno predvolilno dejanje ( še en sprejet zakon na ad hoc) , ki bo imelo še precej hude posledice. Ampak ...
< Sporočilo je popravil nejcko -- 29.2.2008 21:53:27 >
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 22:11:54
|
|
|
|
janja
|
Nas bo to doletelo le eno leto, ker damo starejšega naslednje leto že ven. Me pa bolj skrbi to, da za malega ne bomo dobili mesta. Nazadnje ko sem spraševala je bilo za september 2008 že 300 prošenj, odobrili jih bodo pa samo 115. Tako, da me zelo upravičeno skrbi. O cenah vrtcev pa raje ne bi. Višja položnica bo že naslednji mesec.
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 29.2.2008 22:15:53
|
|
|
|
Lunc_a
|
taška če bi gledali na to kd ne more zanosit in ne vem še kaj,kam bi pa prišli Bolje išta nego ništa če bi pa na vse gledali,potem je najboljše da se vse ukine pa je. za vse pa nikoli ne bo "pravično".
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 1.3.2008 10:47:39
|
|
|
|
Anonimen
|
prenešeno iz druge teme: zoom zoom Plačilo vrtca za 2 otroka v različnih občinah A mogoče katera ve, kako je s plačilom vrtca, če imaš enega otroka v vrtcu v eni občini, drugega pa zaradi zasedenosti tega vrtca v drugem vrtcu, ki je v drugi občini?
< Sporočilo je popravil Eja RR -- 1.3.2008 10:48:46 >
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 1.3.2008 15:22:03
|
|
|
|
janjamodra
|
Pa od kje vam to, da morata biti v istem vrtcu, da boš imel za drugega brezplačno? Saj pa to nikjer ne piše. Piše samo, da morata biti oba istočasno v vrtcu, ne pa v istem vrtcu.
|
|
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 1.3.2008 15:31:38
|
|
|
|
Maleal
|
IZVIRNO SPOROČILO: janjamodra Pa od kje vam to, da morata biti v istem vrtcu, da boš imel za drugega brezplačno? Saj pa to nikjer ne piše. Piše samo, da morata biti oba istočasno v vrtcu, ne pa v istem vrtcu. Točno tako.
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 1.3.2008 17:37:28
|
|
|
|
bobek05
|
http://www.triera.net/novica.php?id=A1162442 Poslanci sprejeli zakon o vrtcih Natisni | Pošlji Pred tem sprejeli tudi nekatere druge zakone Ljubljana, 29.02.2008 ob 17:35 (RTV Slo) Država bo postopno sofinancirala plačilo vrtca za otroke. (Foto: MMC RTV SLO)V Državnem zboru so sprejeli zakon o vrtcih, ki predvideva postopno sofinanciranje vrtcev za otroke po dopolnjeni določeni starosti. Poslanke in poslanci so ob koncu redne februarske seje DZ-ja soglasno, z 59 glasovi, sprejeli zakon o vrtcih. Še pred tem so zavrnili vsa dopolnila opozicije, dopolnila koalicije pa so sprejeli.Po sprejetem zakonu bo država leta 2010 dodatno sofinancirala plačilo programov vrtcev za petletne otroke, z letom 2012 za štiriletne, z letom 2014 pa tudi za triletne otroke. Sprejeli so tudi dopolnilo, ki določa maksimalno število otrok v posamezni skupini, za katero skrbi varuh - število otrok se razlikuje glede na to, ali gre za skupine otrok iz prvega oziroma drugega starostnega obdobja ali za kombinirane skupine.
|
|
RE: novela zakona o vrtcih je sprejeta 1.3.2008 17:38:27
|
|
|
|
bobek05
|
In takoj po sprejetju Zakona že prvi šus v glavo Dvig cen v vrtcih in na železnici Natisni | Pošlji Železnica skuša pokriti skoraj milijon evrov izgube Ljubljana, 01.03.2008 ob 09:00 (RTV Slo) Vrtci bodo s 1. septembrom podaljšali delovni čas za pol ure. (Foto: RTV SLO)Začetek meseca prinaša tudi nekatere podražitve. 1. marca se zvišujejo cene ljubljanskih vrtcev in železniškega potnega prometa. Cene storitev v vrtcih se bodo v povprečju zvišale za 10 odstotkov (5,4 v prvem starostnem obdobju in 14,6 v drugem starostnem obdobju). V Mestni občini Ljubljana odločitev pojasnjujejo zaradi višjih plač in stroškov. Cene vrtcev se bodo poenotile, saj bodo starši za enak program v vseh ljubljanskih vrtcih plačevali enako. Lani so starši za celodnevni program povprečno plačevali 91,50 evra, po podražitvi pa bodo 100,60 evra. S 1. septembrom pa bodo za pol ure podaljšali delovni čas vrtcev.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?